VLDS mi je donio lijepih 25,zahvaljujući Alabami,hvala mu
ali da nebi sve bilo bajkovit:pušim na LVCV,pušim I na BPBA na računu na kojem sam kupovao po 90,pušim i na ELPR bez obzira na iznajmljivanje poslovne zgrade,pušim i na BRINU
– gdje god nema gospon Alabame lijepo pušite.
– što mislite da je lako jednu dionicu dizati.
[/quote]
U prosjeku sam odličan.Od nove godine derem crobex preko 30%.Mislim da je to fenomenalno.
.
Dionica se ne diže umjetno,moje dionice podižu kupci koji sa zakašnjenjem vide ono što je
bilo i prije vidljivo,ali treba analizirati,predviđati barem nekoliko mjeseci unaprijed i strpljivo
čekati.
Ja ne dižem dionicu već tražim dionicu koju će podići informacija,a kao posljedica višestrukog pokrića u kapitalu/niski kvocijent P/BV/ ili osjetim da bi gubitaš mogao početi pozitivno poslovati.
U ovoj baruštini i jako lošoj likvidnosti LCDS je sa 18 skočio na 25 i više.Ja ga nisam dizao već
revizorsko izvješće i transparentnost.Ali to je trebalo kupovati po 14 do 20 radi mogućeg rasta
i očekivanja takve informacije.
Na ELPR je bila jaka prodaja na 27,a nakon informacije da je Ministarstvo financija uzelo u
najam upravnu zgradu veći prodavaći su pobjegli na 40."Samo" 48 % više.I ako dočekaju izlaz na toj cijeni
dobit će 48 % više ,to bi bila petogodišnja zarada na HT,ako bude dividenda kao i do sada.
Nadam se da ovo ne shvačate kao prepucavanje sa Ivanom,nego da prepoznajete bitnu razliku između Ivaninog i mog načina investiranja.Jednostavno rečeno,moj je unosniji jer moj prtfelj relativno brže raste i tu nema dileme,a neće je ni biti.
Promašaja je bilo i bit će ih i zato treba raditi disperziju i ne igrati na jednu kartu jer onda to nije
investiranje nego kocka.
Na ZSE teče med i mlijeko!
– jaka disperzija = minimalni prinos .
– što ne kupite udjel u Crobex fondu i onda imate još jaču disperziju.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne Ivana crobex 10 je preskup.Crobex 28 isto tako..
Ali kada kupim BRIN na 1/3 NAV kupujem to za trečinu cijene,a svi biseri koje BRIN ima u
portfelju su se već
toliko strmopizdili tako da na sadašnju cijenu od cca 17 kn kupujem dionički portfelj od preko
52 kn po dionici,koji je u ona davna vremena tj.2007 imao NAV od 170.A njihalo će se početi vračati i to nitko ne može zaustaviti.Pa BRIN je upravo zbog velike disperzije najsigurnija investicija na ZSE.I zato je moj portfelj izuzetno stabilan bez obzira na velike padove i rast mojih bisera.
Lopina šta je s Badelom, prije par mjeseci si ga hvalio kao fundamentalno podcijenjenu dionicu?
– gospon Antiša na ovo pitanje ću vam ja odgovoriti jer ionako puno toga znam.
– gospon Lopina je kupio par boca Badela, ali umjesto trejdanja to je očito zapio.
– zanimljivo je i to, da je tada na ovoj temi pisao kako na burzi teče vino i rakija.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionica se ne diže umjetno,moje dionice podižu naivni kupci…..
[lol] [lol] [thumbsup]
– I love this game.
Pozdrav !
[lol] [lol] [thumbsup]
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Naravno da je ovo Ivanin falsifikat.Jer ovo ja ne mogu napisati jer moj stil nije šišanje naivnih već
zajednička dobrobit.
Kupci mojih dionica nisu naivni kupci/naivni je riječ koju je Ivana ubacila sama tj .falsificirala/ već pametni kupci,ako krenu u kupnju prije rasta i na početku kampanje.Tu rast slijedi sa vremenskim pomakom.
Prijedlog:kupovati IPKK ,to bi trebao biti zicer,ali svakako prije proći forumske stranice.
Naravno i bilancu zadnjih godina.
Vrlo poučno štivo na IPKK o stjecanju većinskog paketa.
Lopina šta je s Badelom, prije par mjeseci si ga hvalio kao fundamentalno podcijenjenu dionicu?
– gospon Antiša na ovo pitanje ću vam ja odgovoriti jer ionako puno toga znam.
– gospon Lopina je kupio par boca Badela, ali umjesto trejdanja to je očito zapio.
– zanimljivo je i to, da je tada na ovoj temi pisao kako na burzi teče vino i rakija.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dok sam ja dudla do 1988.Badel je imao daleko veći promet.Imao sam dobar cug.
Preporučio bi svim investitorima koji ulažu u dionice da se riješe ostalih poroka:alkohola,
droge,čak i duvana.Jedna ovisnost vam je sasvim dovoljna.Naravno da mislim na trgovanje dionicama,a naročito ako ulazite u nelikviduše kao što radim ja.Moje dionice se često nalaze
u top listi pet najzelenijih,ali i najcrvenijih.I to je dovoljan stres da mi ne treba nikav drugi stiumulans.
Ovo se ,naročito,odnosi na Ivanu koja je teški ovisnik.Subotom i nedjeljom kada nema burzovne igre/to nije kocka ako ne igraš na jednu kartu/ ona se kladi,a kako se hvali da je bogata mogla bi ostati bez ičega.Jer svaki ovisnik koji se ne drži pravila,a pravilno je ono što je pravilno.a ne što mi mislimo da je pravilno,će na kraju ostati bez ičega.I zato se bojim da nas uskoro Ivana neće šišati jer neće imati sa ćime.
Ovo pišem bez sarkazma već kao upozorenje svim investitorima.Ivana spada u najugroiženiji dio.
Tako mi izgleda njezin profil.Drskost,oholost,bahatost su početak pada.
Na ZSE će teći med i mlijeko,ali za Ivanu krv,znoj i suze,ako se ne urazumi.
@ZZtop
To se prezime ne smije napisati na p.d.-u, pa ti post vjerovatno neće proći. Ali kad je dotični kupio ARNT po 54 kn. (ulupao više od milje kn. u jednoj transakciji) prije desetak dana…….do kuda je dogurala? Pošto je sada? Si skužio?