Nešto se događa sa CROS, ili je best buy, ili vrijeme za bježanje, hm…
P.s. Zašto mi ljudi šalju zahtjeve za prijateljstvom, i onda dan dva kasnije obrišu? [undecid]
Možda zbog kombinacije nicka i avatara???
Nešto se događa sa CROS, ili je best buy, ili vrijeme za bježanje, hm…
P.s. Zašto mi ljudi šalju zahtjeve za prijateljstvom, i onda dan dva kasnije obrišu? [undecid]
Možda zbog kombinacije nicka i avatara???
[/quote]
Pa Benediktova firma može poslužiti kao primjer profitabilnosti u recesijama. Isto tako, njihov odnos prema nevjernicima je vrlo sličan onome u SSSR-u.
Jeste kad pukušali komunistu uzeti nešto njegovo? U trenu se pretvara u najvećeg kapitalistu. Isto tako bez pogovora vjeruje u nauk partije.
Tako da je moj nick u savršenom skladu sa avatarom i mojim aktivnosti na ovom forumu i ZSE [thumbsup]
Dok ne prodaš nisi ni ošišan. Ja sam npr BLJE puno kupovao između 60 i 70 kn. Nisamga ga htio prodati po 118 oke i recimo da je to bila greška, ali sad po 90 ga nebih prodao ni u ludilu. Nego daj Bože da opet ode na 60kn da dokupim još 1000-2000 km.
LKRI kupovao između 175 i 185kn. Isto nisma prodao po 250 nego danas jođ dokupio po 22x jer mislimda da bi se tu uskoro moglo svašte desiti (eventulani dolazak Kineza ili izgradna nizinske pruge)a ako ne ja mogu čekati a uostalom taj gubitak mogu i podnjeti.
KODT, FRNK, KRAS, CHAG, LURA, ADPL ATPL I TUHO se još drže a biće i dividende a uostalom i vrijede puno više pa me ne brine ako trenutno i padnu jer će opet doći na svoje. Sve ostalo je u manje zastupljeno pa nije vrjedno ni pomena.
Mislim da mjesta panici stvarno nema jer sve je neuporedivo drugačije nego 2007 i 2008 godine.
Uostalom živi bili pa vidjeli tko je u pravu.
Ja opet i u ovoj situaciji mirno spava jer sam siguran da sam dugoročno sigurno na dobitku.
Pozdarv svima !
Kažeš "dok ne prodaš nisi ni ošišan", sve to stoji ali zamisli da imaš znanja pa prodaš blizu vrha pa kupiš nakon korekcije i odjedanput imaš 20% više dionica a nisi potrošio ni kune………..mmmmmmm
[/quote]
Da kolega u pravu si samo što je za to potrebna vidovitost a ja nisam baba gatara da znam šta će se sutra desiti.
Zato radim onako kako znam a to je da dobro pručim šta kupujem i da čekam da mi neko to proda po povoljnoj cijeni isključivo sa svojim novcem i onda mirno spavam a uzbuđenja tražim u nekim drugim stvarima a ne na burzi.
Nikad mi nije bila namjera da nekog ošišam niti se tome radujem jer kako bih se mogao radovati dog neko propada zato tražim kvalitetne dionice koje dobro posluju i imaju dobru perpektivu ili isplaćuju dobru dividendu na kojima svi možemo zaradit
Bio bih neiskren kad bih rekao da ja nikad ne prodam nešto što je puno paraslo pa očekujem korekciju i da bih ponovo kupio povoljnije ili da ne kupim nešto štoje smješno jeftino da bih prodao kad porase ali to radim sa manjom količinom novaca i kad sam poprilično siguran da sam dobro procjenio.
Lijep pozdrav svima a posebno za Twixera stvarno mi je žao što odlazi jer je bio jeda od rijetkih koji je pisao iskreno i sa dobrim namjerama da pomogne.
Zato jer je pitanje kamatne stope pitanje svih pitanja u modernoj ekonomiji i društvu.
Zato da im klijenti ne postanu nelikvidni ili nesolventni i ne prestanu im plaćati kamate i otplaćivati glavnicu, jer bi im se na taj način povećali iznosi za rezervacije i smanjila dobit. A u ekstremnom slučaju mogu otići i pod led, naročito ako im građanstvo povuče uloge koje drže kod njih uz mizerni interest rate. Ili šatrovački rečeno;
Nitko normalan ne striže ovcu ispod kože. Samo pohlepne budale. Kapiš?
[/quote]
Sve je to meni jasno. Ovce se strižu taman toliko da vuna opet naraste na vrijeme. Kao što se i šuma siječe razumno, svake godine pomalo, tako da opet naraste.
Ali poanta je u tome da je Vladin argument u ovoj raspravi da banke ostvaruju ekstraprofite i da ih zato treba dodatno oporezivati potpuno besmislen. Pazi ti to, netko se usudio biti uspješan i ostvariti veliki profit!
Danas će udariti banke, sutra neki drugi profitabilan sektor.
Šajatović je u Lideru napisao sjajan tekst na tu temu. Koga zanima neka pročita:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=121116
[/quote]
Ok, u pravu ste, teško je odvojiti profit od ekstraprofita, ali činjenica je da je stambeni kredit u privrednoj banci Beograd za 2% niži od stambenog kredita u PBZ koji ja imam, a radi se o najpovoljnijim kreditima na tržištu.
Opet, kad čitam u poslovnom o kreditima od 79,9% u SAD koji su smanjeni na 59,9 trebam biti sretan
bilo bi dobro kad bi se mogli pročitat komentari pojedih nikova unazad tri miseca…
ja sam recimo dugoročno tipova na HT, IGH i KSST… čini mi se da nisam falija…
a kratkoročno je bilo svašta…ipak mi je nekako najdraža suva lova…
evo samo da se pohvalim… bacite pogled na KSST…
puna sam keša ko omanji capsize
miceki ima ko kakvu ideju kaj bi se dalo zavrtiti na brzaka [pray]
CROS naravno, to je najbrže, ali brze su i PLJK, ULJN….
najsporije je sada u ATPL
hvala micek
još tko? [rolleyes]
***možeš me pozvati na čagicu pa me izvrtiti…a keš si još čuvaj [kiss]
Definitivno KSST ,danas navečer ili sutra idu vjesti do tada sam tigar [lol]
kodt
rekla sam da želim nekaj na brzaka zaraditi [rolleyes]
ne želim biti dugoročna investitorica