Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Banke ?

Pa one rade sa našom štednjom i deviznim pričuvama !Miliardama kuna i Eura !

One nama naše novce posuđuju !
Kamate nam naplačuju koliko hoće !

Zato jel im HNB i Rohatinski to dozvole !

Zato je Roha najbolji guverner na svijetu !

Već sam pisao , da ponovim : banka mi na devizni račun daje kamatu 0,15 % godišnje !

Da ponovim : na 100 kn mi daju godišnje 15 lipa kamate !

Molim vas provjerite kolko vama daju na štednju ?
Na tekući ?
Na žiro ?
Na račun tvrtke u kojoj radite ?
A kolko naplačuju vama kamate ?

Toliku razliku nemože se ostvatiti niti na jednom poslu na svijetu !

Da dilate Drogu toliko nebi zaradili !

Pozdrav

.

Na KODT se treba držati savjeta Ivane ili Deluxa.
Sve što pišu o poslovanju firme je izvrsno.
Ponekad će vas oženiti.
Jer se, hehe, znaju ponašati sociološki.
Ali, nadasve je i njima u interesu da ulagača bude i da dionica ide gore.
Rasti će samo strpljivima.

Banke ?

Pa one rade sa našom štednjom i deviznim pričuvama !Miliardama kuna i Eura !

One nama naše novce posuđuju !
Kamate nam naplačuju koliko hoće !

Zato jel im HNB i Rohatinski to dozvole !

Zato je Roha najbolji guverner na svijetu !

Već sam pisao , da ponovim : banka mi na devizni račun daje kamatu 0,15 % godišnje !

Da ponovim : na 100 kn mi daju godišnje 15 lipa kamate !

Molim vas provjerite kolko vama daju na štednju ?
Na tekući ?
Na žiro ?
Na račun tvrtke u kojoj radite ?
A kolko naplačuju vama kamate ?

Pozdrav

na račune kod većine banaka ide avista kamatna stopa, a to je mizerno malo. višak love se ne drži na računu!
maksimalna kamata koju banka može naplatiti prema zakonu je 14%
bitno je dobro proučiti i pitati kada se uzima bilo koji proizvod banake… bilo oročenje bili kredit…
kod kredita provjerite efektivnu kamatnu stopu, u koju su uključene sve naknade…
evo primejer gledam u novinama reklamu; nenamjenski gotovinski kredit u splitskoj banci kamata 7,99% a efektivna kamata (ona koju vraćate) je preko 11.50%!! u pbzu kamata 8,70%, a efektivna 10,13%. Koja je povoljnija??
nažalost ljudima trebaju novci, pa dižu kredite, ali su neoprezni, ne čitaju ugovore, opće uvjete i slično.

Samo jedno pitanje: zašto bi banke snizile kamate? Koji je njihov interes u tome? J

Zato jer je pitanje kamatne stope pitanje svih pitanja u modernoj ekonomiji i društvu.
Zato da im klijenti ne postanu nelikvidni ili nesolventni i ne prestanu im plaćati kamate i otplaćivati glavnicu, jer bi im se na taj način povećali iznosi za rezervacije i smanjila dobit. A u ekstremnom slučaju mogu otići i pod led, naročito ako im građanstvo povuče uloge koje drže kod njih uz mizerni interest rate. Ili šatrovački rečeno;
Nitko normalan ne striže ovcu ispod kože. Samo pohlepne budale. Kapiš?

Since 1923

a gdje nam je nestala ivana? jos zbraja minuse? ili mozda zastoji u radu srca?
brutalni kapital osigurao brutalne gubitke?

Samo jedno pitanje: zašto bi banke snizile kamate? Koji je njihov interes u tome? J

Zato jer je pitanje kamatne stope pitanje svih pitanja u modernoj ekonomiji i društvu.
Zato da im klijenti ne postanu nelikvidni ili nesolventni i ne prestanu im plaćati kamate i otplaćivati glavnicu, jer bi im se na taj način povećali iznosi za rezervacije i smanjila dobit. A u ekstremnom slučaju mogu otići i pod led, naročito ako im građanstvo povuče uloge koje drže kod njih uz mizerni interest rate. Ili šatrovački rečeno;
Nitko normalan ne striže ovcu ispod kože. Samo pohlepne budale. Kapiš?
[/quote]

Sve je to meni jasno. Ovce se strižu taman toliko da vuna opet naraste na vrijeme. Kao što se i šuma siječe razumno, svake godine pomalo, tako da opet naraste.

Ali poanta je u tome da je Vladin argument u ovoj raspravi da banke ostvaruju ekstraprofite i da ih zato treba dodatno oporezivati potpuno besmislen. Pazi ti to, netko se usudio biti uspješan i ostvariti veliki profit!
Danas će udariti banke, sutra neki drugi profitabilan sektor.

Šajatović je u Lideru napisao sjajan tekst na tu temu. Koga zanima neka pročita:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=121116

pa Ivana vam je bila lipo napisala da će se ATPL stabilizirati na oko 800, a da joj je dno na oko 770; da je BLJE ušlo u putanju pohlepe i da možda dođe čak do 120 kn, pa nakon toga urušavanje. Privrtite 5-6 dana unazad, kad tako brzo zaboravljate. A njezin KODT nije ništa posebno pa. aj sritno dalje i upamtite štogod

kolega ulix

kako vam se cine crll i cros?

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Best buy Vupik!!!
Dobit 2010 preko 105.000.000 kuna.
Pozdrav

na žalost nema dobiti kod VPIK, to je samo otpis državnog duga pa ispada da je dobit, zapravo je gubitak [embarass]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

Nešto se događa sa CROS, ili je best buy, ili vrijeme za bježanje, hm…

P.s. Zašto mi ljudi šalju zahtjeve za prijateljstvom, i onda dan dva kasnije obrišu? [undecid]

na račune kod većine banaka ide avista kamatna stopa, a to je mizerno malo. višak love se ne drži na računu!
maksimalna kamata koju banka može naplatiti prema zakonu je 14%
bitno je dobro proučiti i pitati kada se uzima bilo koji proizvod banake… bilo oročenje bili kredit…
kod kredita provjerite efektivnu kamatnu stopu, u koju su uključene sve naknade…
evo primejer gledam u novinama reklamu; nenamjenski gotovinski kredit u splitskoj banci kamata 7,99% a efektivna kamata (ona koju vraćate) je preko 11.50%!! u pbzu kamata 8,70%, a efektivna 10,13%. Koja je povoljnija??
nažalost ljudima trebaju novci, pa dižu kredite, ali su neoprezni, ne čitaju ugovore, opće uvjete i slično.

treba još dodati: isplata kredita prema kupovnom tečaju za efektivu, kod otplate anuiteta prema prodajnom tečaju za efektivu i čekove. To je kod zloglasne Splitske banke poskupljenje od još novih 6%, zatim ako želiš prijevremeno otplatiti kredit plati 4%. Ne šljive oni ništa novi zakon o zaštiti potrošača. Bankarstvo u RH = ozakonjeno lihvarstvo. A dok vidim onog Zdeslava povraća mi se [yawn]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close