Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svi navlače i vuku na svoje dionice i to je potpuno normalno.

Nije normalno to što se recimo na mom novcu puštaju navlačenja samo na neke dionice ( koje njima odgovoraju )

Recimo na FNVC-u je sad do 680 kuna cca 600 komada dionica. Sve je to posljedica onog pokušaja rušenja od jučer sa stotinjak komada. To je uvijek signal da netko želi dokupljivati i to veće količine. Kad se nagomila kupnja i postane veća od prodaje netko će jednostavno to pokupiti i idemo dalje. Takav scenarij sam vidio već stotinjak puta. Evo pogledajte već par dana pokupaj rušenja HIMR-a. Kad se vidjelo da nema dionica na prodaji jer većina zna da će u privatizaiji cijena biti daleko iznad 1000 onda će pokupiti i još ovo malo što ima na 700 kuna i gotovo do privatizacije.

A jako se dobro zna koji fondovi i pojedinci kupuju.

često se govori da fondovi kupuju ili npr. si vidjeo kako je taj i taj fond sve pokupio…ma gdje se to vidi[smiley2], ja niš nevidim[smiley2](vi st nekako vezani za aures)

..inače, ja i dalje podržavam vaše pisanje(mada smo s arnt malo zakazali)[smiley2,

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Svi navlače i vuku na svoje dionice i to je potpuno normalno.

– ja sam jedna od rijetkih koja ne navlači na svoje dionice, ali zato obožavam te koji navijaju za svoje dionice.
– sada je samo pitanje kako sve to pratiti, odvojiti uspješne od neuspješnih, i zarađivati.
– tu ćete stalno viditi uspješne prilike za kupnju, ali o prodaji jako slabo, osim od dnevnih trgovaca koji se hvale zaradama od dan dva.
– na forumima ima i dosta propalih projekata od skupine ulagača (np. SLDM na mojnovac), sada ta ekipa uvelike reklamira brodare, a naš znanac izlazi iz istih.
– usput znanac što je s VIRO, pohvalio si se da si prvi kupio ADRS da li si ga prodao, ili ga sad nadokupljuješ.
– pitanja ima puno, a na nama je kako ćemo odvoziti taj slalom s kupnjama i prodajama.
Pozdrav !

na forumima ima i dosta propalih projekata od skupine ulagača (np. SLDM na mojnovac),

He he, lagano su prestali svaki dan dopisivati: “Dokupio SLDM” [smiley2]

Mira i zdravlja svim ljudima.

da je bar krenulo za tjedan – dva…ali nema veze glavno da čađara ide [smiley2][smiley2]

ivana7: ” – usput znanac što je s VIRO, pohvalio si se da si prvi kupio ADRS da li si ga prodao, ” Prodao i jednu i drugu dionicu !!! Obje dionice su OK ali sam odlučio malo proširiti portfelj i recimo pojačati negdje svoje pozicije. ( npr. kupovao sam INDG, FNVC,HIMR,MAIS,……. )

– e to je ono što sam upravo pisala nema reklama kod prodaje, ne samo kod gospodina znanca koji je OK nego to je tako kod većine.
– Ja i dalje držim dionice TNPL, VIRO i ADRS, to je zbog disperzije rizika, a mislim da su i najbolje dionice na tržištu koje ako padne te dionice neće puno padati, a zarade će na njima biti, samo ne onakve kakvu očekujem na INI, PTKM i još nekima da ih ne reklamiram.
– tako sam danas namjeravala kupovati PTKM, ali nemam novaca pa moram nešto prodavati, ali PTKM u blokadi pa o svega toga danas neće biti ništa.
Pozdrav !

Na HIMR-u pritisak na kupnji sve više jača. Moglo bi se očekivati čišćenje ovih 200 komada na 700 kuna.

Svaka čast Znanac kako lijepo reklamiraš svoje dionice,te rajcaš malo neiskusnije da počmu grist na tvoje prijedloge jer imaš dosta pametne i sadržajne komentare.Ali trbao bi priznati da HIMS,FNVC,INDG i sl. i nemaju baš neku perspektivu za daljnji rast ,za razliku od npr,TNPL,JDPL,PTKM.MAIS,BLJE itd.,koje će u narednom periodu dobro porasti.

moram malo obraniti forum mojnovac i reći da ja nemam negativnih iskustava. ako pretjeram, upozore me kulturno ili mi prebace malo navijačke postove na temu bez cenzure. mislim da je tamo situacija puno bolja nego prije kad su se mnogi žalili na cenzuru. Smiješno mi je da se čudite što se tamo ne piše o ptkm. naravno da se ne piše kad ste vi koji kupujete dionice od njih i njihovih članova koji ju imaju od 80 kuna. Vi ste ti koji kupuju kad cijena počne rasti i zato ćete na kraju priče bilježiti minuse. Tamo je jedan ozbiljniji pristup investiranju i preferira se ozbiljno dugoročno investiranje a ne kupnja s danas na sutra. U redu je malo se poigrati na burzi, ali dugoročno to je put u propast. Meni je žao što su tamo maknuli zimzelenog i slične članove jer se i od njih moglo puno toga saznati tj. postupati obratno od navlačenja. Meni je najtužnije vidjeti ovako veliki entuzijazam novopečenih investitora koji prodaju sve dionice koje imaju ne bi li kupili ptkm jer ona je eto počela rasti. tako se to ne radi…kad cijena počne žestoko rasti tada se dionica prodaje, a kome bi mi prodavali kad vi ne bi kupovali. eto, nadam se da sam vas barem malo bocnuo da više mislite mozgom a manje nekim drugim organima. Kupuje se na dnu, prodaje na vrhu…

Ja mislim da mladi entuzijasti slijede uzrečicu “trend is my friend” što i nije loša taktika kad tržište raste

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

trend je frend ali samo u vrlo malom razdoblju trgovine. ako raspolažu sa par miliona kuna i kupe danas da bi prodali za 2-3 dana onda mogu solidnu lovicu spremiti u džep, ali oni imaju nerealna očekivanja kao npr. da će za 3 dana biti ptkm na 300 kuna i slična…ta vremena su iza nas. Ali tada neki još nisu ni znali što su dionice.

Kupuje se na dnu, prodaje na vrhu…

ja recimo većinom kupujem kada krene rasti a prodajem kada krene padati…

nema mi druge nego se zae..ti

New Report

Close