@ sector ovo uračunato u cijenu bi ti značilo da si pokušavao procjenit zaradu- gubitak firme, a samim tim i eventualnu dividendu.
Ajmo reć da si procjenio da će dlkv ove godine zaraditi 50 miljuna kn a on zaradi 2 automatski imaš precjenjenu dionicu u ruci ili eventualno ako si je kupio po jako jako dobroj cijeni imaš malo manje skupu dionicu.
Da je dobit dlkva od 2 milijuna kuna bila uračunata u cijenu sad ne bi bilo ovakvog pada cijene.
Isto tako ako se dobit procjeni na lošije od stvarnih rezultata dolazi do rasta cijene.
Dioničari HT su i ove godine očekivali izvanrednu dividendu nisu je dobili cijena- dolje.
jedno je sta procjenim ja,ti,mi,oni,ovi…objasni mi kako ja ili bilo tko drug tu svoju procjenu mogu ubaciti u cijenu na tk?uostalom svatko ima neku svoju procjenu(razlicitu),ali kad izade lose izvjesce,onda se svi slozimo da je vec bilo uracunato u cijenu i dionica pada??!!!
pa pada radi loseg izvjesca,a teza da je izvjesce vec bilo uracunato u cijenu je totalna glupost…
Ako si procjenio da neka dionica vrijedi na osnovi neke tvoje simulacije 250 a ona se trži po 150 ti ćeš nastojati utrpat što više love možeš u tu dionicu, a ako si u pravu nećeš biti jedini koji trpa lovu u dionicu i to po asku dakle dionica će relativno brzo doći do neke svoje razumne cijene. Eto na takav način svi mi zapravo uračunavamo nešto u cijenu dionice.
Kad su sve loše vijesti apsorbirane dakle najavljen pad prihoda u poslovnoj godini, uprava očekiva pad dobiti u odnosu na prošlu za 15% i takve nekakve stvari i kad izađe izvještaj u skladu sa najavljenim rezultatima a cijena nije dodatno pala može se reći da je loš izvještaj bio uračunat u cijenu dionice.
Best buy ,
danas će Jadranka Bankama izvršiti suho pranje glave !
Kao doprinos njenim činjenicama protiv banaka mogu reći podatak :
Banka mi na devizni račun godišnje daje kamate 0,15 % !
Dobro ste pročitali 0,15 % !
Na 100 kn dobijem 0,15 kn !
Na 100 kn 15 lipa kamata !
Nisu puno bolje kamate ni na tekući račun a ni na račune koje imaju tvrtke .
Provjerite koliko vama daju kamate!
A da ne pričamo o tome da svaki tko kupuje stan na kredit mora i banki kupiti jedan stan na račun kamata !
Ovo pišem kako bi upozorio Neznalice da lovicu treba povući iz Banaka i plasirati na Burzu kapitala !
Kupiti dionice !
Best buy !
Evo ja sam uložio u ove dionice koje mi donose puno više prinose nego u banki a pomažem i Hrvatsko gospodarstvo :
ADRS ,ATGR,ATPL ,BLJE ,HT,DLKV,ERNT, INA ,KNZM ,KOEI ,KRAS , TISK !
Sve su to krasne dionice ,trenutno podcjenjene !
Nebi se štel mešati , ali ja sam tako odabrao !
Pozdrav !
sta cemo s INGROM ?
2009: gubitak -83 miliona kuna cijena dionice 40 kn
2010: gubitak -90 miliona kuna cijena dionice 15 kn
smanjili prihode, smanjili rashode, vratili dug banci i dobavljacima, zavrsili neke projekte i cekaju naplatu, povecat ce broj dionica, po Tehnickoj Analizi grebe po dnu.
kak Vam se cini na prvu?
[proud]
Onako na prvu, čini mi se da si zanemario da zbog dokapitalizacije sad imaju duplo više dionica.
Na prvu…
Best buy = reži bježžiiiii
..nakon totalnog debakla svih kompanija koje su trebale obilježiti Crobex ćini mi se da je SNHO najbolji ulaz na burzi za sada po ovim skonto razinama. Dionica je ispod svake cijene bez uračunate premije za preuzimanje LRH i biti će je lijepo gledati narednih dana kako ide kontra Crobex-a. Danas ulazim definitivno…
sve firme cije dionice imam izbacile izvjesce osim ernt. sve ocito imale izvjesce vec uracunato u cijenu, osim ht i dlkv. niti s htom nisam nezadovoljan, ali dlkv me bas neugodno cudi u odnosu na treci kvartal. uvijek ce biti takvih stvari, i ocito za malog nevidovitog ulagaca jedini lijek je disperzija.
zadnjih dana cesto vidam ovakve postove
izvjesce je vec uracunato o cijenu,ili dividenda je vec uracunata u cijenu
dajte mi objasnite kako to mislite?kako se to uracunava,obracunava?ko je taj koji je to uracunao u cijenu? kojom formulom ili matematickom operacijom?na koji nacin je taj uracun izvjesca ili dividende ubacen u cijenu na TK ?
zanimljivo da nitko od ostalih investitora nije primjetio da im netko uracunava izvjesce u cijenu…svasta…
ima samo jedan odgovor..ZEITGEIST
[bye]
[/quote]
ako cijena dionice nije nakon objave izvjesca dozivila potres koji znacajno odstupa od ponasanja prosjeka trzista u tom momentu, ocito je trziste u tom momentu za tu dionicu bilo efikasno u predvidjanju izvjesca kroz cijenu. kome nije jasno? nek digne ruku! ti u zadnjoj klupi?
ne slažem se, osim ako nisi u krivim dionicama… [cool]
a gdje bježat….ERNT-R-A [thumbsup]