Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo kolega ni ja nisam nikad vidio da je u konzumu meso skuplje od pojedinih trg. lanaca.Za trans no coment,za jedan dan sam srubil najviše 750 000kn v dionice. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

…mislim tema je "best buy",a ne "dobro izvjesce"…

Izvjesce ima velikog utjecaja na odluku o kupnji dionice. Tako da ga ima smisla komentirati u kontekstu "Best Buy".

[/quote]

LKPC je reagirala sa pozitivnom blokadom na dobro izvješće.
DLKV bi bio završio u negativnu blokadu nakon izvješća.
Kako će reagirati Ingra nakon katastrofalnog izvješća.
DLKV i INGRU nebi ni bog mogao spasiti od pada cijene.

S obzirom na probleme INGRA se trži na 0,45 BV.

A DLKV sa BV od 302 nakon ovakvog izvješća na li će i on ići putem INGRE.Dakle na 136 kn.
Rugao se lonac loncu ,a obadva crna.Iskreno volio bi da se INGR i DLKV nađu na pola puta
pa da

DLKV ne ide ispod 250 kn tj na P/BV =o,83

INGR P=0,83X37=31

Dakle,prema fundamentalnim pokazateljima 250 DLKV,INGR na 31.
Ali najprije ćemo zasroniti što bi bilo logično.Ali ne podcjenjujte ZSE i ne predviđajmo ništa.
Ovdje nikada ništa nije sigurno!

Na ZSE meda sve manje meda a mlijeka ni za lijek!

a što si Lopina opet tako bezobrazan?

dlkv je ovu i prošlu godinu završio sa 95 milja plusa.
Ingra je u ove dvije godine napravila 160milja minusa.

kako se to moze trziti na istom BV? [undecid]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

@
Lopina, pa zar i ti sine Brute tako o Ingri?

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

sta cemo s INGROM ?

2009: gubitak -83 miliona kuna cijena dionice 40 kn
2010: gubitak -90 miliona kuna cijena dionice 15 kn

smanjili prihode, smanjili rashode, vratili dug banci i dobavljacima, zavrsili neke projekte i cekaju naplatu, povecat ce broj dionica, po Tehnickoj Analizi grebe po dnu.

kak Vam se cini na prvu?
[proud]

Zabrinjava sto Jadranka jos nista ne investira, sve stoji. Danas sam provjeravao jos nisu raspisali tender za Omblu. Ali navodno ce se sigurno graditi. Valjda cekaju kako ce proci plasman drzavnih obveznica. Ako prode dobro mogla bi uslijediti poplava predizbornih natjecaja i podici gradevinski sektor.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

sve firme cije dionice imam izbacile izvjesce osim ernt. sve ocito imale izvjesce vec uracunato u cijenu, osim ht i dlkv. niti s htom nisam nezadovoljan, ali dlkv me bas neugodno cudi u odnosu na treci kvartal. uvijek ce biti takvih stvari, i ocito za malog nevidovitog ulagaca jedini lijek je disperzija.

@
Lopina, pa zar i ti sine Brute tako o Ingri?

Pa što je malo 31 za INGR u usporedbi sa DLKV.
Stipe 10,a koliko bi ti.

Evo Apoksiomen stoji u obrani DLKV.A i treba.DLKV ide stopama ingre,samo je INGR prošla najgore,A DLKV tek ulazi u vrtlog.INGR je izbjegla stečaj.
Sutra ću biti na braniku i malo dokupiti INGRE.Moglo bi biti burno u igri najbrži prst.

Na ZSE ni meda ni mlijeka!

sve firme cije dionice imam izbacile izvjesce osim ernt. sve ocito imale izvjesce vec uracunato u cijenu, osim ht i dlkv. niti s htom nisam nezadovoljan, ali dlkv me bas neugodno cudi u odnosu na treci kvartal. uvijek ce biti takvih stvari, i ocito za malog nevidovitog ulagaca jedini lijek je disperzija.

Fondovi su dobili mig od naše najomiljenije vlade da ide nova tranša obveznica (u kojima by the way uopće nisu izloženi) te im treba cash.

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

Evo kolega ni ja nisam nikad vidio da je u konzumu meso skuplje od pojedinih trg. lanaca.Za trans no coment,za jedan dan sam srubil najviše 750 000kn v dionice. [cool]

Ispricavam se ,ali je l’ se samo meni cini da ovo sto milusic pise nema veze s mozgom?
Svaki puta procitam nesto i nije mi jasno o cemu prica.
Zahvaljujem se ako mi netko moze to objasniti.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

zadnjih dana cesto vidam ovakve postove
izvjesce je vec uracunato o cijenu,ili dividenda je vec uracunata u cijenu
dajte mi objasnite kako to mislite?kako se to uracunava,obracunava?ko je taj koji je to uracunao u cijenu? kojom formulom ili matematickom operacijom?na koji nacin je taj uracun izvjesca ili dividende ubacen u cijenu na TK ?
zanimljivo da nitko od ostalih investitora nije primjetio da im netko uracunava izvjesce u cijenu…svasta…
ima samo jedan odgovor..ZEITGEIST
[bye]

svakoga dana u svakom pogledu...

evidentan je ‘odlazak’ u inozemstvo. Fond menadžer koji je htio ostati anoniman kazao nam je kako su prema njegovim saznanjima najveći domaći fondovi, kojima upravljaju ZB Invest, PBZ Invest i RBA Invest, više prodavali domaće dionice i taj kapital ulagali na inozemnim tržištima

Ove fondove treba izbjegavat i kupovat dionice onih fondova koji više drže do hrvatskih dionica.

Dobro bi došla lista sa popisom hrvatskih dionica u tim domoljubnim fondovima.

@ sector ovo uračunato u cijenu bi ti značilo da si pokušavao procjenit zaradu- gubitak firme, a samim tim i eventualnu dividendu.
Ajmo reć da si procjenio da će dlkv ove godine zaraditi 50 miljuna kn a on zaradi 2 automatski imaš precjenjenu dionicu u ruci ili eventualno ako si je kupio po jako jako dobroj cijeni imaš malo manje skupu dionicu.
Da je dobit dlkva od 2 milijuna kuna bila uračunata u cijenu sad ne bi bilo ovakvog pada cijene.
Isto tako ako se dobit procjeni na lošije od stvarnih rezultata dolazi do rasta cijene.
Dioničari HT su i ove godine očekivali izvanrednu dividendu nisu je dobili cijena- dolje.

New Report

Close