Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Best Buy.

– evo izišla su izvješća.
– jeste li ih što prostudirali ???

– probajte za promjenu umjesto raznoraznih gluposti koje tu pišete predložiti Best buy dionice na temelju ovih novih izvješća.
– evo ovako nešto bi i meni koristilo.
– puno toga sam pogledala, ali ništa detaljno.

– koje su po vama najbolje dionice, s obzirom na izvješća.
– što kupiti ????
– a što hitno prodati ????

– I love this game.
Pozdrav !

I čorava koka pogodi zrno.
KODT
zaista najugodnije iznenađenje,porast dobiti,porast prodaje_bravo Ivana

nakon JANAFA i velikog pada dobiti u odnosu na prošlogodišnji četvrti kvartal/60% pad/
CRLL sa gubitkom u četvrtom kvartalu pokvario ivaninu kampanju
HT je samo logični slijed događaja,pad dobiti pad dividende

Ivana bi se trebala posuti pepelom s obzirom da ima više promašaja od pogodaka.

Ni ja nisam bezgriješan.Pred dva dana sam izblatija ATPL kao sigurnog velikog gubitašu u četvrtom kvartalu.Kad ono samo 10 mil gubitka i to je za mene najugodnije iznenađenje kvartalnih
izvješća.Smanjeni gubitak je dobitak i ja sam ATPL bez razloga stavio na stup srama.Očito da
ATPL ima samo brod ili dva na spotu,a ostalo je u dugoročnim najmovima,tako da nebi trebala
previše stradati ni u prvom kvartalu.Ali bolje mi je šutiti kada ne znam koji su brodovi na
kratkoročnim .a koji na dugoročnim čarterima.I sebi izgledam kao Ivana,tj kao čorava koka.

Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]

Lopina,

Ovo nije posteno. Kada Ivana nesto pogodi onda je to pogodila corava kokos. Kada ne dode uzvjestaj kakav je ona ocekivala onda je to normalno jer ona i onako stalno grijesi.

Janaf je imao u proslom tromjseciju u prihodu jednokratnu stavku dobiti od 30 milijuna. Trebas usporedivati dobit bez tih jednikratnih stavki.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Best Buy.

– evo izišla su izvješća.
– jeste li ih što prostudirali ???

– probajte za promjenu umjesto raznoraznih gluposti koje tu pišete predložiti Best buy dionice na temelju ovih novih izvješća.
– evo ovako nešto bi i meni koristilo.
– puno toga sam pogledala, ali ništa detaljno.

– koje su po vama najbolje dionice, s obzirom na izvješća.
– što kupiti ????
– a što hitno prodati ????

– I love this game.
Pozdrav !

I čorava koka pogodi zrno.
KODT
zaista najugodnije iznenađenje,porast dobiti,porast prodaje_bravo Ivana

nakon JANAFA i velikog pada dobiti u odnosu na prošlogodišnji četvrti kvartal/60% pad/
CRLL sa gubitkom u četvrtom kvartalu pokvario ivaninu kampanju
HT je samo logični slijed događaja,pad dobiti pad dividende

Ivana bi se trebala posuti pepelom s obzirom da ima više promašaja od pogodaka.

Ni ja nisam bezgriješan.Pred dva dana sam izblatija ATPL kao sigurnog velikog gubitašu u četvrtom kvartalu.Kad ono samo 10 mil gubitka i to je za mene najugodnije iznenađenje kvartalnih
izvješća.Smanjeni gubitak je dobitak i ja sam ATPL bez razloga stavio na stup srama.Očito da
ATPL ima samo brod ili dva na spotu,a ostalo je u dugoročnim najmovima,tako da nebi trebala
previše stradati ni u prvom kvartalu.Ali bolje mi je šutiti kada ne znam koji su brodovi na
kratkoročnim .a koji na dugoročnim čarterima.I sebi izgledam kao Ivana,tj kao čorava koka.

Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]

Lopina,

Ovo nije posteno. Kada Ivana nesto pogodi onda je to pogodila corava kokos. Kada ne dode uzvjestaj kakav je ona ocekivala onda je to normalno jer ona i onako stalno grijesi.

Janaf je imao u proslom tromjseciju u prihodu jednokratnu stavku dobiti od 30 milijuna. Trebas usporedivati dobit bez tih jednikratnih stavki.

[/quote]
kolega,sta je tu pogodeno? dobro izvjesce?

nakon ovakvog izvjesca dionicom se trguje po cijeni od prije 20-ak dana.ajde -P-A je malo potegnuo,ali samo kratko…
radi usporedbe pogledajte LKPC,nakon dobrog izvjesca…

svakoga dana u svakom pogledu...

…mislim tema je "best buy",a ne "dobro izvjesce"…

Izvjesce ima velikog utjecaja na odluku o kupnji dionice. Tako da ga ima smisla komentirati u kontekstu "Best Buy".

Sta sve ide u ovu stavku "rezerviranja". KODT je imao dobit od 6.5 milijuna, a 5.6 je doslo iz smanjenja rezerviranja ? Proslo tromjesecje su imali povecanje rezerviranja od 10.3 milijuna. Mislim stavka znato utjece na dobit, pa moze ju netko detaljnije objasniti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Izvjesce ima velikog utjecaja na odluku o kupnji dionice. Tako da ga ima smisla komentirati u kontekstu "Best Buy".

Sta sve ide u ovu stavku "rezerviranja". KODT je imao dobit od 6.5 milijuna, a 5.6 je doslo iz smanjenja rezerviranja ? Proslo tromjesecje su imali povecanje rezerviranja od 10.3 milijuna. Mislim stavka znato utjece na dobit, pa moze ju netko detaljnije objasniti.
[/quote]
nisam rekao da izvjesce nema utjecaja na odluku o kupnji dionice,ali bas na primjeru KODT-a vidimo da ono ne mora nista znaciti i odraziti se na cijenu dionice.uostalom mislim da znate o cemu pricam…

p.s.
evo dok ovo pisem KODT-R-A i KODT-P-A iz debelog plusa u minus

Kolega Lopina

sto je s onom vaba bankom koju ste kupovali?

BPBA
To i dalje dokupljujem,Očekujem preuzimanje na minimalno 100 kn.

U BPBA će teći med i mlijeko!

[/quote]
pazi da ne dobiješ proljev od od meda i mlijeka [thumbsup]
[/quote]
Mene već pomalo frče u želucu.
[/quote]
I mene jer nisam bio na kupnji.Zadnje sekunde pojavio se prodavač na 70.Gledam,a pomoći nema.

Šteta,tu je moglo biti i meda i mlijeka.

sta cemo s INGROM ?

2009: gubitak -83 miliona kuna cijena dionice 40 kn
2010: gubitak -90 miliona kuna cijena dionice 15 kn

smanjili prihode, smanjili rashode, vratili dug banci i dobavljacima, zavrsili neke projekte i cekaju naplatu, povecat ce broj dionica, po Tehnickoj Analizi grebe po dnu.

kak Vam se cini na prvu?
[proud]

Na temi KODT kolega Lynx je već nekoliko puta objašnjavao tu poziciju – prosurfati na temi KODT zadnju godinu dana

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

sta cemo s INGROM ?

smanjili prihode, smanjili rashode, vratili dug banci i dobavljacima, zavrsili neke projekte i cekaju naplatu, povecat ce broj dionica, po Tehnickoj Analizi grebe po dnu.

kak Vam se cini na prvu?
[proud]

sad ti je najbolja lova u ht-u 15 do 20 % u 40 – 50 dana, pogotovo ako ga uspiju još malo srušiti a to nebi trebao biti problem (mlate tuđim po koprivama), tek nakon toga uletiti u ingru, ide proljeće i oni budu neku lopatu nabavili a kooperantima za sezonu treba love pa valjda bude i kakva "akcija"
i za 3-4 mj. okrenul si 35-45 % kaj ćeš bolje [thumbsup]

sta cemo s INGROM ?

kak Vam se cini na prvu?
[proud]

po iznesenom, cijena ide na 5kn u sljedećih godinu dana?
btw na 40 kn je bilo grebanje također, sada iz ove perspektive izgleda da je bilo grebanje po plafonu

Evo na ht bilo nešta o dionicama posebno me razveselilo izvješče ,,,,dionice koje se čuvaju kao familijarno blago ,,,djeci i unučadima. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Možda na prvi pogled izgleda da sam promašio temu, ali me zanimaju vaši komentari i vaša mišljenja o transakciji sa Konzumom oko 15:40, od 5000 dionica ili 1 075 000 kn.
To se kod nas ne viđa svaki dan.

Bože daj mi priliku da ti pokažem, da me bogatstvo neće promjeniti! (Dell Trotter)

New Report

Close