CRLL
fundamentalno dionica vrijedi cca 3.000 ,dobit 2010 bi trebala biti oko 300 kn po dionici ako četvrti kvartal bude
prosjek zadnja tri,ali to ne možemo znati.
prema tom pokazatelju tih 300 kn ,uz predpostavku trženja svjetskih reosiguratelja koji se trže na
P/E 8 fair cijena bi bila 2.400./informacija od Twiksera kojem vjerujem kao izvrsnom znalcu i korektnom igraču/
ipak mislim da je 3.000 fair cijena jer je firma fundamentalno stabilna,ali kako po lividnosti
treća regionalna liga i bez šanse da se to uskoro popravi s obzirom na niti
4.000 slobodnih dionica ne treba plaćati više od 2.000 maksimalno 2.200/diskont 30%,npr LPLH je
fundamentalno podcijenjena za 50 % u odnosu na ATPL a po likvidnosti je treća državna liga i puno bolje plasirana od CRLL/
privatizacija cros nije i privatizacija crll
ako bi CROS odlućio ovo prodati na javnoj ponudi,pa bi to povečalo lividnost mislim da bi tek u tom trenutku ovo bilo pametno skupljati od 2.500 do 3.000
sindikat ovo može i napucati sa trgovinom ja tebi,ti meni
tko ima hrabrosti uvijek se može uključiti u igri tko zadnji magarac ,možda se i ja uključim,ali
to neću objaviti jer bi je Ivana mogla za dišpet zabiti i na 2.000
Ipak mislim da Ivana ne zaslužuje epitet najdrukera mjeseca u ovoj dionici,jer dugoročno ovo nebi
trebao biti promašaj ni po kupnji po ovim cijenama.
U ovoj dionici zaslužuje epitet najdosadnijeg drukera mjeseca.
ATPL
Ali pozivati burek investitore na kupnju ATPL uz cijenu od 815 do 820,u očekivanju lošeg kvartalnog izvješća četvrtog kvartala prošle godine,katastrofalno niskih vozarina u ovom trenutku,a time još lošijeg izvješča prvog kvartala 2011. i to da bi se sindikalisti iskrcali i nakrcali male i needucirane je berkrupulozni druk radi zarade od nekoliko postotaka.istina ako je u pitanju
nekoliko miliona sindikalnih kuna upucanih od 750 do 780 to zaista može biti lijepa zarada.
I zato predlažem Ivanu7 za kandidata za najbeskrupuloznijeg i najbezočnijeg drukera mjeseca.
Ispriku ne prihvačam jer ona nije sama,ona djeluje sindikalno timski.Ovo je napravljeno ciljano
i mislim da se ne radi o neznanju.
Nažalost,smatram da se sindikat već počeo iskrcavati u petak ali ima još.Tako mi izgleda.
Naravno da ovo ne znaći da ATPL neće i u ponedjeljak uzvodno,jer ovaj sindikat nije jadan radnički sindikat,već jaki financijski sindikat.
Na ZSE će teći med i mlijeko,ali samo za pametne i oprezne!
Heehee…koji je glavni problemčić naše Ivke i ostalih sindikalista….oni mogu napucat cijene svojim dioničicama….no kako istovariti ogromne količine u kojima se koprcaju ??…osnovno pravilo…NE KUPOVATI "sheat" kada ga počnu napucavati (a ako se imaju dotične dionice – prodavati)….uzeti 10-20% i vozi…pomalo dokupljivati one dionice koje "sindikalci" zakucavaju prema dole…radi svaki put…mi mali moramo biti brzi i ujedati iznenada….oni su kao slonovi – veliki i tromi….no oni ne mogu zaraditi sve dok nam ne istovare svoje smeće…ovo vrijedi samo za slabo i srednje velike dionice jer "sindikat" tu može cijenu lupati 20% gore-dole sa 100.000-200.000 kn….kod jakih i likvidnih dionica vrijede druga pravila….tu kada kupiš dobru dionicu – ne puštaj…..sada dolazi vrijeme kada će sve rasti (kao što je bilo vrijeme kada je sve padalo)…
Ivana opet bulaznis .
Mozes ti biti najbolja na fakultetu i imati najbolje ocjene ali praksa je praksa .
Bubatora uvjek ima . Najbolja je ocjena dobar ili vrlo dobar ostalo je sve scum .
Moguce u pojedinacnim slucajevima. Ima ljudi koji postanu jako usojesni bez ikakvog formalnog obrazovaja. Medutim, na vecem uzorku se obicno pokaze da su oni sa boljim ocijenama tokom skolovanja uspjesniji i u praksi.
Ivana opet bulaznis .
Mozes ti biti najbolja na fakultetu i imati najbolje ocjene ali praksa je praksa .
Bubatora uvjek ima . Najbolja je ocjena dobar ili vrlo dobar ostalo je sve scum .
– dokazala sam se i u praksi.
– pa vidite i sami kako bez problema mogu na više dionica odjednom odlučivati smjer kretanja cijene,
– to ni mnogi fondovi ne mogu, a večina njih niti nema znanja za tako nešto.
– najveći dokaz u praksi mi je bio kada sam ošišala onog najpoznatijeg Splićanina koji se bavio dionicama, gospon Vlada.
– a taj je magistar i član Mense.
– ali ne samo što taj nije uspio u dionicama, isti je uspio upropastiti i cca 50% hrvatske brodogradnje.
– a kada smo već kod te brodogradnje.
– jeste li probali izračunati koliko love je do sada dala vaša obitelj tim poznatim škveranima ???
– pa ti su uspjeli upropastiti cijelu Hrvatsku sa svojim gubitcima.
– cijeli Split vam je jedan veliki gubitaš u cijelini gledano.
– tamo je jedino pametan onaj gospon Kerum.
– a svi ostali će jako brzo doći na socijalnu skrb.
– i sada će mi tu pametovati na ovoj temi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Svaka budala može uzeti motiku i iskopati onoliko koliko je i posadija.
Štos je ne raditi i dobivati plaću i tu su Spličani pokazali visoki stupanj inteligencije.
I onih šest sedam milijardi pomoći od država se ipak slilo u Split.Nažalost,u tome nisam sudjelovao!!
U Hrvatskoj će teći med i mlijeko.
Ljudovi, vratimo se na temu: best buy dionica, analize i komentari. U boj argumentima i činjenicama, a ove ostale teme možda na neki drugi topic.
Poštovana ivana7
uistinu ne znam čim sam vas naljutio u mom postu, nisam očekivao od vas ovakvu razinu komunikacija
A onim mojim malim postom sam samo htio reći da se na CRLL i nije mogla ostvariti neka velika zarada niti uz vaš brutalni kapital, niti uz podršku sindikata, niti uz ogromno enciklopedijsko i emprijsko znanje koje sasvim sigurno posjedujete. 🙂
CRLL.
– očito je da niste u toj dionici.
– ali imate potrebu napisati kako je to jedna stvarno bezvezna investicija.
– a očito je i to kako veliku većinu mojih malih postova na tu temu niti niste pročitali.
– pa da ponovim što sam pisala, ono glavno.
– teško nelikvidna dionica i tu nikako ne ulaziti s više od 1-3% portfelja.
– a to znači kupiti maksimalno par dionica, svesti rizik na minimum.
– cijena je na tehničkom dnu, znači da vam cijena ne bi trebala ići ispod 2.600kn.
– i ono najvažnije, da ni ja nisam tu dionicu mogla kupiti ispod 2.600kn.
– gdje sada tu vidite drukanje ?????
– a vi ste zadnji put, tu na ovoj temi pitali za neku dionicu.
– to je vama glavna investicija.
– i nakon tjedan dana ja sam tu samo za vas napisala ono najvažnije za tu dionicu.
– a te stvari niste mogli pronaći u hrvatskom tisku.
– dobili ste informaciju gdje dalje istraživati.
– i sada mi je vaše pisanje za CRLL jedno veliko vaše hvala.
– I love this game.
Pozdrav !
Heehee…koji je glavni problemčić naše Ivke i ostalih sindikalista….oni mogu napucat cijene svojim dioničicama….no kako istovariti ogromne količine u kojima se koprcaju ??…osnovno pravilo…NE KUPOVATI…
gospon FONZA.
– koliko vidim vama investiranje i nije neka jača strana kojom bi se trebali hvaliti.
– ali da odgovorim i na jedan ovakav tip pitanja.
– naša burza je specifična, jer je mala i slabo likvidna.
– ali isto se tu može puno zaraditi.
– zbog te nelikvidnosti najveća investicija mi je uvijek HT.
– a iz HT-a i nije neki problem izići, a već sam puno o tom HT-u pisala pa se neću ponavljati.
– kako istovariti ogromne količine ???
– pa mirovincima, kome drugom, oni uvijek kupuju na najvećim cijenama.
– trebam li vam sada crtati što sam zadnje prodala mirovincima ???
– a za ostale dionice uvijek imamo ovćice tipa gospon Lopine, Spliće, BorneST koji skupljaju najveće smeće.
– I love this game.
Pozdrav !
Svaka budala može uzeti motiku i iskopati onoliko koliko je i posadija.
Štos je ne raditi i dobivati plaću i tu su Spličani pokazali visoki stupanj inteligencije.
I onih šest sedam milijardi pomoći od država se ipak slilo u Split.Nažalost,u tome nisam sudjelovao!!
U Hrvatskoj će teći med i mlijeko.
Zalosno je sto ljudi razmisljaju na ovaj nacin. Tih sest ili sedam milijardi je uzeto nekome ko radi i podjeljeno onima koji ne rade. Recimo tipovima koji primaju placu u brodogradilistu i citav radni dan se zabavljaju na internetu.
Da stvar bude jos gora vecina novaca iz tih 6-7 milijardi je posudena i vracat ce ih danasnja djeca koja nicim nisu zasluzila da subvencioniraju tudi nerad. Nazalost oni najtalentiraniji neci pristati na to da citav zivot vracaju dugove Sanaderovih ili Bandicevih izbornih kampanja pa ce otici vani.
Lopina, tesko da ce med i mlijeko teci u drzavi koja se zaduzuje da bi subvencionirala i poticala nerad. I pcela odseli sa livade na kojoj nema cvijeca pa onda nema ni meda. Ne radi se tu o visokom stupnju inteligencije nego o visokom stupnju neodgovornosti za buducnost svog grada i svoje zemlje. Neodgovornost i sebicnost je obicno karakteristika ljudi sa nizim stupnjem inteligencije.
Ivana 7,cijenim tvoje tekstove na forumu i mislio sam kupiti nešto CRLL na tvoju preporuku.
Međutim kako pokazuješ veliku mržnju prema Splitu i Hajduku,to mi više ne pada na pamet,makar
narasla duplo.
Evo, proradio Splitski dišpet.
– nidila sam ih.
– velika je razlika između ne voljeti i mrziti.
– pa ja sam tu napisala samo one osobine investitora iz Splita koje mi nisu drage te ne volim takve rabote.
– i napisala sam kako sam ja za razliku od njih jedna savim drukčija i pozitivnija osoba.
– ja znam da me trenutno cijeli Split puni jedinicama.
– ali ja vas ne mrzim, drago mi je i dalje doći u Split.
– a to što vi ne želite kupiti dionicu koja će narasti duplo,
– to je očoto vaš problem, a ne moj.
– I love this game.
Pozdrav !
Vrhulja, nenadjebivo!!!!
Vaš link
JMNC.
– evo, to bi bila još jedna dionica za imati ju u portfelju cca 1-3%.
– to je dobra dionica, a o tome sam već pisala kako ju treba imati u portfelju.
– ali kako u jednom portfelju od 100.000kn imati jednu dionicu JMNC a da ona bude zastupljena 1-3%.
– nemoguća misija.
– a bez ikakvog drukanja nedavno na trejdu jedne dionice zaradila cca 20.000kn .
– I love this game.
Pozdrav !
Heehee…koji je glavni problemčić naše Ivke i ostalih sindikalista….oni mogu napucat cijene svojim dioničicama….no kako istovariti ogromne količine u kojima se koprcaju ??…osnovno pravilo…NE KUPOVATI…
gospon FONZA.
– koliko vidim vama investiranje i nije neka jača strana kojom bi se trebali hvaliti.
– ali da odgovorim i na jedan ovakav tip pitanja.
– naša burza je specifična, jer je mala i slabo likvidna.
– ali isto se tu može puno zaraditi.
– zbog te nelikvidnosti najveća investicija mi je uvijek HT.
– a iz HT-a i nije neki problem izići, a već sam puno o tom HT-u pisala pa se neću ponavljati.
– kako istovariti ogromne količine ???
– pa mirovincima, kome drugom, oni uvijek kupuju na najvećim cijenama.
– trebam li vam sada crtati što sam zadnje prodala mirovincima ???
– a za ostale dionice uvijek imamo ovćice tipa gospon Lopine, Spliće, BorneST koji skupljaju najveće smeće.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pametani komentatori ne smiju biti kontradiktorni.A ti si u kontradikciji.Da bi ja kupio tvoje smeće,moraš najprije kupiti to smeće.Pa ti nisi smetlarica,tako barem tvrdiš.Tvoj portfelj se sastoji od kvalitetnog fondovskog smeća kao što je HT ili sada velikog cmeća ATPL kao trejderswkog sindikalnog grijeha.
Ali kako sam ja vrijedni smetlar vjerovatno ću ti uvaliti papire uz 50 do 100% dobiti jer ću ih kupiti ranije.Činjenica je da ćeš i u toj kupnji ostvariti zaradu jer na sadašnjem tržištu ima puno odličnih prilika ,pa pored rasta od 100% kao npr.Vupik još ima prostora za rast.
Ne dozvoli da ti pero bude brže od mozga.Samokontrola je vrlo važna u ovakvom prepucavanju.