Ivana a reci mi kao moralno je stavljati svoj veliki nalog na ask da se ustrtare mali padavičari te da vam prodaju po bidu na znatno nižim cijenama mislim da je ova priča išla na JNAF-u??
Ne vidim u čemu je problem. Pa ovo radi svatko ko želi zaraditi na burzi. Isto tako se radi poguranac na bidu kad se nešto prodaje.
Stvarno ne razumijem zašto bi to bilo nemoralno???
CRLL.
likvidnost i trgovanje.
– evo prije godinu dana tu smo imali cijenu 3.250 – 3.400kn.
– 15.11.10. tu cijena pada na 2.600kn .
– imamo i ispitivanje odnosno čekanje i na nižim cijenama ali jednostavno ne ide.
– zašto je tu cijena pala dok sve ostalo raste ????
– iz jednostavnog razloga što je dionica teško nelikvidna a imamo izlazak jedne dioničarke iz top10.
– ali imamo i ulazak jednog novog dioničara u top10.
– ne to nije gospon Lopina jer on nema love za tako nešto, to je gospon Bahovec a taj tip očito zna investirati, kupovati ono što je dobro i jeftino.
– zapeo mi je za oko na KODT koju je također nadokupljivao.
– e sada ako ste vi bolji i sposobniji od njega onda vas stvarno sve ovo niti ne treba zanimati.
– kupujte one u kojima je gospon Lopina u top10.
– po nekoj mojoj računici ta gospođa iz top10 je pri kraju sa svojim iskrcavanjem.
– a samu dionicu ne kupuje sam ni gospon Bahovec.
– ima tu više zainteresiranih po ovoj cijeni.
– ipak je ova cijena ono samo dno dna ove dionice.
– i pratim kako se povećava zanimanje za ovu dionicu.
– tako smo u petak na ovoj dionici imali najveći promet od svih nelikvidnih dionica u 13:00 .
– a imali smo i pet kupaca, za šestog kupca koji je također plaćao 2.600kn nije bilo više dionica.
– trenutno na 2.600kn imamo zainteresiranih kupaca.
– ali tu imamo jako malo slobodnih dionica te je stvarno pitanje koliko će tu još moći ići po 2.600kn.
– ja osobno tu očekujem brzi rast na 3.000kn .
– I love this game.
Pozdrav !
ono sto danas procitas sto je pisano prije godinu , dvije, tri i znas, sutra vise ne vrijedi.
– tako je to kada ulažete u literaturu by Lopina.
– probajte pročitati što je pisao jedan tip iz Babilona prije više tisuća godina.
– stvarno nije neka debela knjiga.
– vidi vraga, pa to još i dan danas pali.
– I love this game.
Pozdrav !
Svaki tjedan novi druk.
Prije tjedan,dva KODT,doslovno si iskakala iz paštete,pa sada ovo.
O.K. shvatili smo da imaš CCRL i sada se silno trudiš da to uvaljaš nekome drugome.
– ovo vam je nova vrsta reklamne kampanje.
– znate i sami kako od mene stalno dolaze neke nove inovacije.
– trudim se pratiti najmodernije svjetske trendove i iste vam prenjeti.
– znam kako je svaka reklama i više nego dosadna.
– ali ova je i uspješna, jer je i do vas došla.
– znam i to kako mi nitko neće reći hvala ako je zaradio na temelju ovoga što pišem.
– a znam kako će većina vas pljuvati po meni kada napravim prvu grešku.
– I love this game.
Pozdrav !
Rat.
– opet netočno, u burzovnom ratu nikada ne stradaju svi.
– isto kao i u klasičnim ratovima, ratni profiteri.
– isto tako je i na burzi.
– evo prilažem i dokaze,
– veličina moga i veličina portfelja gospon Lopine.
– očiti je da su neki portfelji lijepo stradali ma koliko se branili.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Moj portfelj fantastično napreduje.Imao sam problem dnevne nelikvidnosti zbog velike izloženosti posebnom režimu,a sada sa otvaranjem
dnevnpog minusa sasvim dovoljno za zaraditi veliku mjesečnu plaću.Međutim,pojaviti će se
jedan veliki problem ako se uvede porez na špekulacije.Ovakav eldorado se ne može nigdje naći.
Iskreno ,smatram da sam neuništiv ako radim pravilno i disciplinirano.Isto vrijedi i za ostale investitore,ali samo ne posuđivati od rodbine i prijatelja..Od banke uvijek možeš,ako da.
Poluga djeluje:
Margini krenuli 1:3,logično,ali nema obrane pod svaku cijenu,to je opasno.
Počeo je novi krug,nadam se ne pakla kao 2008/2009.Ne ponovilo se.
Na ZSE teče med i mlijeko!
.
[/quote]
To od 2008 i 2009 se sigurno neće ponoviti jer je 2007 CROBEX bio napuhan na preko 5000 a sad je više nego 50% manj pa se toga uopće netrebaš plašiti a i struktura ulagača na ZSE je sasvim drugačija nego 2007. Ako gledamo realno dosta toga je još uvijek potcjenjeno.
Kad tržište raste onda svi zarađuju istina neko više a netko nešto manje ali uglavnom svi su zadovoljni, a prostaro za rast još ima. Sitni korekcija je uvijek bilo i uvjek će bit ali one dugoročno ne utječu puno nego pružaju priliku za dodatnu zaradu.
Pozdrav svima
Ivana
veliku dividendu kod CRLL neces vidjeti tako brzo. Kapital su protiv svoje volje potrosili na dokapitalizaciju HPB-A,tako da ce u slijedecim godinama probati sto manju isplatiti.
CRLL.
– ovaj post sam zapamtila i na ovo svakako moram odgovoriti.
– tek sada vidim koliko se tu stranica napisalo i koliko pustih jedinica ste mi podjelili.
– ovo je jedna sitnica, ali jako važna sitnica na koju sam ja potrošila par sati vremena.
– čitala sva izvjeća, uspoređivala ih, i na koncu pronašla kako su makli lovu.
– o čemu se tu radi ?????
– išla je dokapitalizacija HPB banke, i sve državne firme su morale dati neku lovu.
– CRLL je tu morao dati 100 milijuna kuna.
– a kada sam rješavala ovaj slučaj postalo mi je i za KODT puno toga jasnije.
– sada znam zbog čega je HPB morao jeftino prodavati dionice KODT.
– tih 100 milijuna je stvarno velika lova za CRLL, ali pišu da i bez toga mogu ali će nastojati povratiti te novce.
– ti novci su inače oročeni na 5 godina u HPB.
– gledano dugoročno fenomenalno veliki prinos za nekih 3-4 godine.
– na dan 30.9.10. zarada po dionici 243kn.
– na isti dan godinu dana prije zarada po dionici 248kn.
– i onda se u 4Q gubi ta lova i imamo zaradu po dionici 194kn.
– ako ove godine ta lova ne ispari u 4Q imati ćemo veću zaradu.
– i ako ne bude neke kemije dividenda bi mogla biti i 10%.
– morate znati kako su uspjeli i u krizi povećati poslovanje.
– a dividenda je tu do sada išla svake godine.
– I love this game.
Pozdrav !
CRLL.
likvidnost i trgovanje.
– evo prije godinu dana tu smo imali cijenu 3.250 – 3.400kn.
– 15.11.10. tu cijena pada na 2.600kn .
– imamo i ispitivanje odnosno čekanje i na nižim cijenama ali jednostavno ne ide.
– zašto je tu cijena pala dok sve ostalo raste ????
– iz jednostavnog razloga što je dionica teško nelikvidna a imamo izlazak jedne dioničarke iz top10.
– ali imamo i ulazak jednog novog dioničara u top10.
– ne to nije gospon Lopina jer on nema love za tako nešto, to je gospon Bahovec a taj tip očito zna investirati, kupovati ono što je dobro i jeftino.
– zapeo mi je za oko na KODT koju je također nadokupljivao.
– e sada ako ste vi bolji i sposobniji od njega onda vas stvarno sve ovo niti ne treba zanimati.
– kupujte one u kojima je gospon Lopina u top10.
– po nekoj mojoj računici ta gospođa iz top10 je pri kraju sa svojim iskrcavanjem.
– a samu dionicu ne kupuje sam ni gospon Bahovec.
– ima tu više zainteresiranih po ovoj cijeni.
– ipak je ova cijena ono samo dno dna ove dionice.
– i pratim kako se povećava zanimanje za ovu dionicu.
– tako smo u petak na ovoj dionici imali najveći promet od svih nelikvidnih dionica u 13:00 .
– a imali smo i pet kupaca, za šestog kupca koji je također plaćao 2.600kn nije bilo više dionica.
– trenutno na 2.600kn imamo zainteresiranih kupaca.
– ali tu imamo jako malo slobodnih dionica te je stvarno pitanje koliko će tu još moći ići po 2.600kn.
– ja osobno tu očekujem brzi rast na 3.000kn .
– I love this game.
Pozdrav !
Ja izbjegavam ulagati u nelikvidne dionice. Jednostavno ovo je vrlo nesigurno trziste. Imas nezaposlenost preko 18%. Ako dode do znacajnog porasta cijena hrane onda bi to u kombinaciji sa visokom nezaposlenoscu vrlo lako moglo dovesti do znacajne nestabilnosti i nesigurnosti. Burza bi pala a ja bih ostao zarobljen u nelikvidnoj dionici ili bi morao platiti visoku cijenu izlaska. Dok god Hrvatska ekonomija ne demostrira sposobnost da znacajno i dugorocno povecava zaposlenost stanovnistva ulaganje u nelikvidne dionice prestavalja znacajan rizik.
Ja bih preporucio onima koji ulaze u nelikvidne dionice da kupuju iskljucivo po bidu i na pocetku rasta. Mogucnost manipulacije na nelikvidnim dionicama je ogromna. Zbog male likvidnosti cijenu moze napumpati mala grupa investitora ili pojedinacni veci investitor koji ima vise racuna u SKDD. Onda mali vide kako dionica "raste", polakome se, pocnu kupovati i ostanu zarobljeni placajuci dionicu znatno iznad realne vrijednosti.
Ako nelikvidna ima jako dobru valuaciju, jako obecavajucu perspektivu i ako mozete ostati u njoj dugo vremena onda je kupnja opravdana. Inace ja se ne bih upustao u takve avanture.
…bilo kako bilo…Ivana nas tako lijepo zabavlja,a bome i jedinice su presušile… [smiley]
– nestalo im municije.
– da mogu ne bi noćas ni išli na spavanje,
– samo bi klikali te jedinice jer za nešto drugo nisu pametni.
– samo sve ovo što vam ja tu pišem ne možete nigdje pročitati na jednom mjestu.
– ovo su najbolje analize, detaljne, hoćete li FA ili TA.
– i još vam napišem da pišete sve što vam nije jasno.
– još jednom vam veliko hvala na tim jedinicama.
– I love this game.
Pozdrav !
CDRLL.
targeti.
– tu na prodaji od 3.100 – 3.200kn imamo 144 dionice.
– e sada ako idući tjedan ne bude ništa na prodaji ipod 3.000kn možda i neće biti trgovanja.
– bilo bi idealno da se prodaja malo spusti.
– ako tu bude nekog trgovanja cijenu same dionice možemo ubrzo očekivati na 3.000kn.
– pratila sam povijest trgovanja same dionice.
– i prije je bila teško nelikvidna.
– ali porastom cijene imamo i veliku likvidnost.
– jer ovi što imaju ovu dionicu za neku bagatelnu cijenu vam ju sigurno neće prodati.
– ATH ove dionice je bio nevjerojatnih 10.000kn .
– a najviše trgovanja je bilo na 5.000 – 6.000kn.
– tako da bi to bila i neka fer cijena.
– ispod ove cijene vam sigurno neće ići.
– a tu možemo špekulirati i sa privatizacijom CROS, a onda i ovaj CRLL ide također u privatizaciju jer je i on dio CROS.
– e sada je li ili nije ta privatizacija špekulacija procijenite sami.
– I love this game.
Pozdrav !
ma nelikvidne dionice su super!
neki dan sam kupovao ZVCV po 128, prodao po 140, i opet kupio po 130
cijena se praktički nije pomakla sa mjesta a ja zaradio skoro 10 % [smiley]
naravno to raditi sa malim dijelom portfelja
nego da li je legalno u istom trenutku imati naloge za prodaju i za kupnju?
nego da li je legalno u istom trenutku imati naloge za prodaju i za kupnju?
NIje. Ali neki imaju accounte na vise imena u SKDD pa tehnicki trejdaju razlicite osobe. Na nelikvidnim dionicama je na taj nacin moguce napumpati cijenu jer nema puno prometa.