Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana a reci mi kao moralno je stavljati svoj veliki nalog na ask da se ustrtare mali padavičari te da vam prodaju po bidu na znatno nižim cijenama mislim da je ova priča išla na JNAF-u??

Ivana da li je moralno drukati na dionicu koja je po TA upala u pregrijano područje i skoro pa da se nosem može namirisati korekcija?

Ivana radiš iste stvari kao lopina ali ima jedna bitna kvaka u između lopine i tebe je ta što je lopina deklarirani trejder +- par posto i on je out i to svatko na ovom forumu zna.

U principu svi hvalimo svoje konje i diže mo im cijenu kolko možemo stoga ne puno moralizirati na lopinine postove.

Nego meni se čini da je cilj ove kampanje razoružati lopinu da bi se ovčice ošišale na CRLL. Odnosno navući ih da izađu iz lopininih dionica i uđu u Ivanine dionice. Jednim udarcem dvije muhe srušiš lopinine dionice ,podigneš svoje a kao šlag na kraju moći ćeš se zabavljati na lopin račun par mjeseci kako si ga ošišala [wink] briljantno.

bravo nikson, odličan post!
lopina druka da zaradi bureke, a ivana7 to radi da zaradi večere u restoranu. oboje su drukeri, samo što lopini taj burek možda znači život, a ivani održavanje nekakvog luksuznog životnog standarda.
zato od mene u 90% slučajeva obojica dobijaju 1%

U ratu stradaju svi.I veliki i mali.
Meni rat ne odgovara,ali braniti se moram.

Rat.

– opet netočno, u burzovnom ratu nikada ne stradaju svi.
– isto kao i u klasičnim ratovima, ratni profiteri.

– isto tako je i na burzi.
– evo prilažem i dokaze,
– veličina moga i veličina portfelja gospon Lopine.
– očiti je da su neki portfelji lijepo stradali ma koliko se branili.

– I love this game.
Pozdrav !

Twiker
Osiguranja nisu stradala jako recesiji,pad premije je u prosjeku 5 % za sva osiguravajuća društva, naprotiv neke kuce su zavrsili 2010 sa rekordnom dobiti, a neke su i povcali paralelno prihode i dobit(Allianz)

Mislim da to jako varira od firme do firme. Oni koji su usli u krizu sa visokim hedge pozicijama nisu gubili. Medutim oni koji nisu imali hedge pozicije jesu. Recimo najveci Kanadski osiguravatelj Manulife nije imao hedge pozicije i dozivio je brodolom kada su burze pale. Naravno, sada kada se ekonomija i burze oporavljaju osiguravatelji bez hedga brze povecavaju dobit.

Gledam ta reosiguranja i svi se trejdaju na vrlo nisikim multiplama. Izgleda da je u toj industriji rast dobiti vrlo spor. Pretpostavljam da reosiguranja moraju investirati konzervativnije nego osiguranja pa se ocekuje i manji rast dobiti nego kao kod osiguranja u vrijeme oporavka. Reosiguravatelji su izgleda defanzivnije ulaganje nego osiguravatelji.

Sto se tice moguceg preuzimanja ja ne vidim zbog cega bi se CRLL i CROS morali privatizirati zajedno. Postoji i dosta tvrtki koje se bave iskljucivo reosiguranjem pa bi se CRLL mogao prodati odvojeno. Mislim da bi se postigla bolja cijena za CRLL kada bi se prodavao odvojeno. Koliko ja vidim tu bi sinergijski ucinci za potencijalnog preuzimatelja mogli biti veliki. CRLL nema rating, a kada bi postao dio reosiguratelja koji ima visok reating onda bi privukao vise klijenata i vjerojatno bolje premije.

Istina, problem je sto su im uzeli te novce za dokapitalizaciju HPB. Na tome ce prinos biti vrlo mali.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ali zato mi je ova sedmica bila paklena jer sam izložen ,naročito Validusu i nešto manje INGRI.Pad ove sedmice oko 8% tako da sam pao na nešto iznad 30% zarade od početka godine.,a to je više od planiranih 0,4% dnevno jer to u trideset radnih dana ćini 17,31%.

– ovo sam znala, jer pratim vaše investicije.
– i više puta ovaj tjedan tu pitala za vas.
– o.k. je što ste sada napisali istinu.

– a meni je ovaj tjedan bio fenomenalno uspješan.
– nije ni to sve, jer sam uspjela neke stvari presložiti te u sljedećem tjednu očekujem i više nego brutalnu zaradu.
– na žalost ovaj tjedan sam zavila u crno puno investitora na jednoj dionici.
– nije bilo namjerno, ali se desilo.
– ne radi se o KODT, jer sam tamo samo štopala rast.

– meni je stvarno i više nego drago da vi zarađujete.
– jer jednog dana ću vas tako ošišati da će te i vi preći na temu komentari trgovanja i tamo plakati s onom većinom koja stalno plače na toj temi.
– a već sam vas jednom ošišala, neću ponavljati na kojoj dionici.
– eto barem po tome ćete me pamtiti cijeli vaš život.

– I love this game.
Pozdrav !

U ratu stradaju svi.I veliki i mali.
Meni rat ne odgovara,ali braniti se moram.

Rat.

– opet netočno, u burzovnom ratu nikada ne stradaju svi.
– isto kao i u klasičnim ratovima, ratni profiteri.

– isto tako je i na burzi.
– evo prilažem i dokaze,
– veličina moga i veličina portfelja gospon Lopine.
– očiti je da su neki portfelji lijepo stradali ma koliko se branili.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Moj portfelj fantastično napreduje.Imao sam problem dnevne nelikvidnosti zbog velike izloženosti posebnom režimu,a sada sa otvaranjem
dnevnpog minusa sasvim dovoljno za zaraditi veliku mjesečnu plaću.Međutim,pojaviti će se
jedan veliki problem ako se uvede porez na špekulacije.Ovakav eldorado se ne može nigdje naći.
Iskreno ,smatram da sam neuništiv ako radim pravilno i disciplinirano.Isto vrijedi i za ostale investitore,ali samo ne posuđivati od rodbine i prijatelja..Od banke uvijek možeš,ako da.
Poluga djeluje:
Margini krenuli 1:3,logično,ali nema obrane pod svaku cijenu,to je opasno.
Počeo je novi krug,nadam se ne pakla kao 2008/2009.Ne ponovilo se.

Na ZSE teče med i mlijeko!
.

@ APOKSIOMEN
Ne kažem ja da je lopina suvo zlato al brate mili pogledaj mu izbor firmi nelikvidne, netransparentne, gubitaši na 0,1-0,2 BV-a. Stvarno treba biti veći "luđak" od lopine za upustiti se u takvo trejdanje, al dobro ko voli nek izvoli.

O dionicama o kojima sam dosta komentira:
1 TNPL-dobra firma,najbolji i najači hrvatski brodar,podcijenjen na o,5 NAV/i niže,sada mu zvijezde
nisu naklonjene,za dugoročne investitore i dalje odlična prilika
2 LPLH i dalje najpodcijenjeniji brodar,ali nelikvidan i dalje izvrsna kupnja,tko je sluša
moghao je bolje proći nego u ATPL,razlika se smanjuje
3.DKVS u eri najjače kampanje odlična prilika dok nije pukla vijest da su izvješća fasificirana,
naravno da griješim i pod 1.i pod 2. i pod 4.5.6….ako su izvješća falsificirana
4..VLDS naročito se aktivira kada je bio na 7 do 8_tko je sluša i brzo djelovao mogao je lijepo
zaraditi.dalo se skinuti laganih 50 do 80%.
5.INGRa nakon odluke o dokapitalizaciji,kada sam prvi put pisao bila je na 18 i tko je u padu
kupovao,u rastu prodavao je mogao lijepo zaraditi.
6.ELPR ,svi mi koji smo kupovali po 15 do 25 smo za desetak dana izlazili od 36 do 40
7.Badel nakon dokapitalizacije od strane države će biti dionica gdje će se dosata zaraditi
8.Vupik počeo pisati kada je bio na 120 i kupovao sam ga do najniže 44 i stalno trejda
Tko je sluša mogao je skinuti lijepu lovu
9.ZNTJ -počeo pisati na 90 sada je 150,tko je sluša mogao je skinuti lijepi zub
10.BRIN-mislim da bolje i sigurnije investicije nema pa makar Ivana odlući je zabiti
Dogovoreno,može i na 10 kn .

itd. itd.

Dakle,o svemu o ćemu pišem možete biti sigurni da će povući barem 50%.Ali rizični plasmani kao
štoje Validus ili ELPR mogu donijeti i nekoliko stotima %,ali postoji rizik.

Preporuka:nikada ne stavljati sva jaja u istu košaru-disperzija uz maksimalnu izloženost jednoj dionici 30% da nebi ostali bez ičega.

Na ZSE teče med i mlijeko.

Ivana a reci mi kao moralno je stavljati svoj veliki nalog na ask da se ustrtare mali padavičari te da vam prodaju po bidu na znatno nižim cijenama mislim da je ova priča išla na JNAF-u??

Ivana da li je moralno drukati na dionicu koja je po TA upala u pregrijano područje i skoro pa da se nosem može namirisati korekcija?

gospon Nikson.

– kada sam napisala moralno tada sam mislila samo na ovaj forum.

– a BURZA.

– tamo stvarno nije moralno sve ono što radim.
– ali tamo se odvija rat.
– a u ratu je sve dozvoljeno, tu ne priznajem nikakve ženevske konvencije.
– na burzi sam za mnoge najveća noćna mora.

– i sve to što radim je zakonom dopušteno.
– to isto vam rade svi fondovi, samo što oni drukaju u medijima a ja tu na ovoj temi.
– i ako sam tu napisala za koju dionicu ona će sigurno u 99% slučajeva rasti.
– cilj mi je na ovoj temi pošteno pisati.
– a burza je nešto sasvim drugo, o puno stvari niti ne pišem.

– ipak morate znati kako iza mene stoji tim najvećih stručnjaka na našoj burzi.
– ni najveći mirovinski fondovi nemaju takav tim.

– a ta TA koju spominjete.

– nju proučavaju tehničari na tehničkoj analizi.
– većina njih tamo crtka neke gluposti.
– jedan do max dvoje, tamo i nešto o tome i znaju.
– ipak su u mojem timu najbolji od najboljih TA stručnjaka u RH.
– ali i njih znam ponekad zbuniti.
– jer na nekim dionicama ja crtam tu TA.

– kako???, što???, gdje???
– o nekim stvarima se ipak ne piše.

– I love this game.
Pozdrav !

Ali zato mi je ova sedmica bila paklena jer sam izložen ,naročito Validusu i nešto manje INGRI.Pad ove sedmice oko 8% tako da sam pao na nešto iznad 30% zarade od početka godine.,a to je više od planiranih 0,4% dnevno jer to u trideset radnih dana ćini 17,31%.

– meni je stvarno i više nego drago da vi zarađujete.
– jer jednog dana ću vas tako ošišati da će te i vi preći na temu komentari trgovanja i tamo plakati s onom većinom koja stalno plače na toj temi.
– a već sam vas jednom ošišala, neću ponavljati na kojoj dionici.
– eto barem po tome ćete me pamtiti cijeli vaš život.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ja sam svoju kalvariju proša kroz margine 2008 god.i obrane pod svaku cijenu.U trejdanju zarađivao
jako puno ali pad tržišta sa 5.000 na ispod 3.000 bodova nitko nije mogao izdržati.Ubila me
TNPL,dotuka me VIRO,raznila me INGRA ,načela me LKRI,ogolila LPLH.Jedino LUCIDUS sa velikom zaradom.I od 12 mjeseca 2009.ja imam visoku zaradu na svoj potrfelj.Sada je već preko 40.000 EUr.
Treba mi doći do 100.000 EURA da bi mogao iskoristiti dnevni trejd dok ovako ide.
I Ivana dok ti šetaš ja trejdam i u prosdjeku ću zaraditi punu mjesećnu plaću.Teško reći ministarsku,alki barem kao zamjenik ministra.Nagrađivanje prema radu.
Iskreno,meni je zadnje šišanje bilo na VLDS pad sa 28 na 20 kada sam imao blokirane dionice zbog
prenošenja dionica sa FINTRADE i to me blokiralo desetak dana.I ode moja mjesečna plaća.
Ostalo je nebitno i nije vrijedno spomena.Možeš me podsijetiti na privat.

Na ZSE teče med i mlijeko.

– prije nego date jedinicu probajte pročitati post.
– znam da ga ne možete pročitati u porvoj sekundi od kad sam klikla.
– ali kada sam ja u pitanju tada je to pitanje časti i ugleda biti najbrži prst i meni dati jedinicu.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana je za Lopinu majka Tereza [pray]

ona piše da će ih ošišat, piše da stavlja naloge, piše koja dionica valja i zašto i dok nije kupila, ili ne valja i zašto i kad je ima trejderski.
a Lopina med i mlijeko spominje isključivo kad je unutra, ne bi li našao nekog labuda da mu istrese sve za 5% više, onda zavrće slavinu na postove o medu i mlijeku.Lopina uđe trejderski, na par dana ili tjedana ako zaglavi, da uzme par posto-što je sasvim ok i legitimno, ali se raspiše kako je to najbolja i najpotcijenjenija firma u cijeloj vasioni i kako samo što se JP Morgan i Goldman Sachs nisu potukli oko te prilike.
na BPB, VLDS, DKVS i BD62 je namjerno obmanjivao druge [thumbsup]

Ne mudruj nego kupuj ove bisere,jedino DKVS ima problem jer je u stećaju.Sve ostalo su izvrsne
kupnje.Za nekoliko mjeseci ću ti ovo prezentirati,moga bi mjenjati nik od sramote.
Za tebe sam ja naučenjak.Slijedi me ako želiš biti sretan i dugovječan na burzi.

Na ZSE teče mede i mlijeko!

lopina druka da zaradi bureke, a ivana7 to radi da zaradi večere u restoranu. oboje su drukeri, samo što lopini taj burek možda znači život, a ivani održavanje nekakvog luksuznog životnog standarda.
zato od mene u 90% slučajeva obojica dobijaju 1%

gospon Kotter.

– svarno ne kužim kako vas nije sram napisati ovakav jedan post.
– ne pišete puno, u dvije godine 42 posta.
– sada je li cilj pisati ili ne pisati procijenite sami.
– i ako bi mi mogli postati jedan jedini vaš post u kojem ste napisali nešto pametnoga.
– ali se tu hvalite kako me uredno punite jedinicama, može vas sram biti.

– i tu upoređivati mene i gospon Lopinu.
– pa kada ste tako pametni nabrojite s ove teme u zadnjih godinu dana na kojoj se je to dionici moglo izgubiti novce, a ja sam ju reklamirala.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close