CRLL= mrtav konj kojeg će biti jako teško oživjeti s obzirom na mali broj slobodnih dionica
Ako nas Ivana maltretira sa KODT,a sada i sa CRLL,valjda vas i ja mogu maltretirati sa nekim
drugim mrtvim konjima.
CRLL.
– stvarno mi je drago što ima zanimanja za ovu dionicu,
– i negativnog i pozitivnog,
– za razliku od većine, ja uvjek napišem i sve negativnosti određene investicije.
– ulaganjem u dionice tipa by LOPINA, mogućnost gubitka vam je cca 80% ,
– ulaganje u ove gluposti o kojima ja pišem mogućnost gubitka s nekom disperzijom rizika je svedena na nulu.
– ipak sam ja zaradila u ova zadnja dva mjeseca koliko gospon Lopina neće da živi dva života.
– možete slobodno pisati da ja najviše drukam na ovome forumu, ali pronađite mi jednu jedinu investiciju o kojoj sam pisala na ovoj temi u zadnjih godinu dana a da se je tu izgubila lova.
– većina vas na čelu s gospon Lopinom je u zadnje vrijeme ušla u Ingru.
– očito je kako vam tamo nešto slabo medi.
– a da je samo to bilo bi o.k., ali spis tih dionica je stvarno podugi.
– I love this game.
Pozdrav !
Može nikson i bez središnjice bust buy trenutno KOEI. Novca u banki ko pljeve PE nekih 10, booka 1, nisko zadužena +imali su veliki pad prihoda na domaćem tržištu+ država najavljuje investiranje u energetiku vjetroelektrane i bla bla bla. KOEI-ticker najmiliji.
KODT.
– ispravak krivog navoda.
– a gore lijepo možete uočiti kako izgleda jedan tipičan drukerski post.
– KOEI je o.k. firma, a KODT je kćer firme KOEI.
– kupnjom KOEI vi ste kupili jednu dobru firmu.
– kupnjom KODT vi ste kupili jednu fenomenalno dobru firmu.
– KOEI ne dijeli dividendu, možda ove godine i bude.
– KODT svake godine bez izuzetaka dijeli dividendu.
– KOEI kupuju mirovinci, ali bi oni rađe kupovali KODT, ali ne mogu zbog male kapitalizacije.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
-Više vrijedi jedan ovakav iskreni drukerski post nego cijela tvoja prošlotjedna kampanja.
-Koja je firma dobra a koja je samo OK firma pitanje je i cijene po kojoj je nabavljena OK firma.
-KOEI sam kupio davno i bilo je cca ravnih 30% minusa na njemu ali kako sad stvari stoje dobit na njemu mi je brutalna čak gadljivo brutalna.
– Smatram da KOEI može na ovakvo poslovanje (ok bilježi se pad ukupnih prihoda ali su rezali i materijalne troškove i troškove plaće tako da su prilagodljivi teškim uvjetima) može ići 100% AP AP
što potencijalni prinos čini još gadljivo brutalnijim
-KOEI još nije na prodaju ali kad dođe na 1600 kn i kad sindikalnoj podružnici bude dobra investicija
biti će na prodaju
– KOEI-ija kupuju mirovinci još jedan od razloga za držati dionice jer kad krene panika MF-ovi se pojave na bidu sa panzer divizijama pa ublaže korekcijski udar na cijenu dionice.
– Jednom kad cijena ode AP AP i država će se odlučiti na privatizaciju Končara pa će se i tu plaćat premija na dionicu
– Uspiju li kome uvalit onaj tramvajn a da to nije ZET eto naših tejdera i bajko-pričača u dionici.
– Država "kreće" poticati energetiku jednom kad se i pokrene ta priča Koeiu će se opraviti domaći prihodi samim tim i neto dobit će se povećati.
Da li će biti meda i mlijeka u CRLL,pitanje je sad.
CRLL.
– hoće sigurno,
– za razliku od svog onog vašeg smeća koje nemilice reklamirate i namjerno pišete netočne podatke.
– I love this game.
Pozdrav !
CRLL.
– hoće sigurno,
– za razliku od svog onog vašeg smeća koje nemilice reklamirate i namjerno pišete netočne podatke.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ne,nikada ne pišem namjerno netočne podatke.Možda se pokoji put omakne pogreška.Smatram
za sebe da sam moralna vertikala.
Namjerna podvala nikada nije bila moj cilj,ali poticanje kreativne mašte i širenje horizonta, svakako.
Na ZSE ne teće med i mlijeko,već medijski linč moga lika i djela!
Ivana mene zanima zasto CRLL a ne JDOS?
Dividenda i dobit je veca kod JDOS.
Zahvaljujem na odgovoru
CRLL.
PORTFELJ.
– e ovaj post je zbilja važan za investiranje pa ga pročitajte više puta.
– idealna dionica jednostavno ne postoji.
– zbog toga uvijek morate imati neku disperziju kod tih dionica.
– ludost bi sada bila da vam portfelj čini CRLL ili JDOS i to 100%.
– a nije dobro imati i samo HT-a 100%.
– sada nekih dionica se može imati više, nekih manje.
– svakako gledati da su vam najveće pozicije u najlikvidnijim dionicama.
– ja sam na početku napisala ulagati u CRLL cca 1-3%.
– što bi to značilo ???
– većina vaših portfelja je 100 – 200.000kn.
– a to bi bilo u portfelju 100.000kn 1 dionica CRLL, 2.6% .
– ili 200.000kn 1 dionica CRLL, 1.3% .
– zašto tako malo ???
– jer je dionica nelikvidna.
– evo ja stalno pišem kako u portfelju uvjek imam tih nelikvidnih dionica cca 20 – 30%.
– sada nije to upucano u jednu nelikvidnu dionicu.
– to stalno imam u 10 – 20 nelikvidnih dionica.
– ali te dionice morate razlikovati,
– nikako ne ulagati u dionice tipa by Lopina jer tu možete samo izgubiti svoje novce.
– ipak ove u koje ja ulažem su i više nego o.k., plus toga većina je dividendnih.
– jedino što nije dobro kod tih dionica je velika nelikvidnost i trgovanje u 13:00 .
– ja tu pišem o CRLL, jer je to tema ovog tjedna.
– ali u taj tip dionica možemo uvrstiti TUHO, LURA, JDOS, ima ih još, o tim dionicama rjetko pišem.
– ali TUHO, LURA, JDOS su već odradile lijepi rast.
– a CRLL je još uvijek na onom svom dnu, zašto ???
– to u nekom sljedećem postu.
– I love this game.
Pozdrav !
KOEI TA
Na KOEI se uspostavila linija trenda koja je bila testirana 4 puta. Početkom 2010 Koei je udario oko 510 kn i napravio dvostruki vrh ,te cijena pada do linije trenda odbija se od nje te u ponovnom napadu probija se otpor na 510 i cijena dostiže skoro na 600 kn. U slučaju korekcija ova cijena od 510 kn sad postaje potpora. Glavna linija trenda neugrožena -TA KOEI ija isto super.
Ne,nikada ne pišem namjerno netočne podatke.Možda se pokoji put omakne pogreška.Smatram
Namjerna podvala nikada nije bila moj cilj,ali poticanje kreativne mašte i širenje horizonta, svakako.
gospon Lopina.
– vi već dugo, dugo, dugooooo vremena pište sve najgore o svim mojim investicijama,
– u te dionice niti ne investirate, nemate ih, ali imate veliku potrebu blatiti iste.
– a cilj je jednostavan, što više love skrenuti u to vaše smeće.
– za ne vjerovati, ali to vam jako dobro ide.
– sjetimo se Đakovštine, nisam mogla vjerovati da ima toliko glupih investitora.
– ali zar sada nije ista situacija i na Ingri.
– ali i pustih milijuna koje su tu investitori pogubili.
– sve to mi je bilo neko vrijeme simpatično.
– ali čaša se prelila.
– zbog toga sam na dnu i kupila neke vaše zicere, cca 20% dionica koje reklamirate su i o.k.
– ali nećete na njima zaraditi.
– ja imam puno nekih od tih dionica.
– i ja ću tu mjesecima držati cijenu nisko.
– napraviti ću sve što mogu samo da te dionice ne porastu.
– to za mene i nije neka velika lova.
– a znate i sami kako mene sve te igrice zabavljaju i uživam u svemu tome.
– i ubuduće, na svaku vašu reklamu će ići moja antireklama.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana mene zanima zasto CRLL a ne JDOS?
Dividenda i dobit je veca kod JDOS.
Zahvaljujem na odgovoru
– nikako ne ulagati u dionice tipa by Lopina jer tu možete samo izgubiti svoje novce.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Od početka godine do prije sedam dana na likvidna sredstva skinuo preko 40%. Brutalno visoka zarada.
Ali zato mi je ova sedmica bila paklena jer sam izložen ,naročito Validusu i nešto manje INGRI.Pad ove sedmice oko 8% tako da sam pao na nešto iznad 30% zarade od početka godine.,a to je više od planiranih 0,4% dnevno jer to u trideset radnih dana ćini 17,31%.
Prije sedam dana ohol i bahat,sada već malo umjereniji i optimističniji s obzirom odobreni dnevni
minus u visini od 50% cjelokupnog portfelja.I dionice iz posebnog režima ulaze u obzir.A taj dio portfelja mi je iznad 1.5 mil kn,naravno ne nekonsolidirano već konsolidirane imovine.Samo da povuće jedna i meni dovoljno.Svi ispod 100% rasta se ne smatra velikim skokom u tim dionicama.Ali trejdanje mi nije
donijelo ove sedmioce neku znaćajniju zaradu s obzirom da su moji favoriti klizili dole.Sve što
bi u trejdu zaradio spušio bi u VALIDUS,ADRIS i INGRA jer bi krajem dana morao zatvarati negativan saldo.Ali moji brokeri trljaju ruke i trljati će i dalje.A meni je bitno da moja mrtva imovina,tj dionice u posebnom režimu su dobila dnevni kreditni potencijal.
Na ZSE teče med i mlijeko,ove zadnje sedmice malo gorče.
gospon Lopina.
– svako vaše pisanje je namjerna podvala.
– poticanje kreativne mašte ???????
– ta vaša mašta se svodi da kupite dionicu na kojoj je razlika između kupnje i prodaje 10%.
– i jedini cilj je prodati tu dionicu i zaraditi tih 10%.
– maksimalne transakcije su vam 10.000kn .
– tako da su te lude zarade u visini 1.000kn .
– i onda tu na sva zvona se navijete kako ste zaradili tih 10% .
– a kada vas ja ošišam za 50% tada ste tihi i nema vas čuti.
– evo primjer CRLL.
– jesam li ja tu dionicu mogla kupiti 10% jeftinije ????
– je li za razliku od vas ja napišem i sve negativno za dionicu ????
– nešto najgore na ovome forumu mi je kada ovakvi tipovi kao gospon Lopina uvaljuju investitore koji se puno ne kuže u investicije u velike novčane gubitke.
– njih nije briga što će pedesetak takvih investitora pogubiti milijun kuna.
– njima je jedino važno da oni zarade onu svoju tisuću kuna.
– gospon Lopina, i svi vi ostali koji to radite, jadno, jadno, prejadno.
– pa znate li vi upoće što je to moralno ??????
– evo, pronađite samo jedan moj post toga tipa i ja sigurno više neću pisati na ovom forumu.
– a većina vas me zbog toga previše i ne voli pa me punite jedinicama.
– ali vidite i sami da se i poštenim pisanjem na forumu mogu zaraditi najveći novci na ovoj našoj burzi.
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Lopina.
– vi već dugo, dugo, dugooooo vremena pište sve najgore o svim mojim investicijama,
– u te dionice niti ne investirate, nemate ih, ali imate veliku potrebu blatiti iste.
– a cilj je jednostavan, što više love skrenuti u to vaše smeće.
– za ne vjerovati, ali to vam jako dobro ide.
– sjetimo se Đakovštine, nisam mogla vjerovati da ima toliko glupih investitora.
– ali zar sada nije ista situacija i na Ingri.
– ali i pustih milijuna koje su tu investitori pogubili.
– sve to mi je bilo neko vrijeme simpatično.
– ali čaša se prelila.
– zbog toga sam na dnu i kupila neke vaše zicere, cca 20% dionica koje reklamirate su i o.k.
– ali nećete na njima zaraditi.
– ja imam puno nekih od tih dionica.
– i ja ću tu mjesecima držati cijenu nisko.
– napraviti ću sve što mogu samo da te dionice ne porastu.
– to za mene i nije neka velika lova.
– a znate i sami kako mene sve te igrice zabavljaju i uživam u svemu tome.
– i ubuduće, na svaku vašu reklamu će ići moja antireklama.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
I mene ovo pomalo zabavlja,jer znaći da ću i ja kupovati jeftije kvalitetne dionice.Možda ću glumiti da sam kupio ,a tek želim kupiti.A kada dođe vrijeme da dionica krene to ne može nitko zustaviti.Čak ni Ivana.
Znate li da je jedan Srbin iz Niša otkinuo onu stvar za dišpet svojoj ženi.Znate što je ona napravila.
Našla je drugoga.Od dišpeta nema koristi.
A kako možete tvrditi da pišem loše o vašim investicijama..Pa u BRIN sam uša jer u svom potfelju ima i vaš HT.Vodio sam raćuna i o Deluxu jer BRIN ima u svom portfelju i njegovu miljenicu CEBA-R-A,ali vodio sam računa
i o svojim favoritima jer BRIN od mojih bisera ima VLDS,a i ADRIS kojeg stavljam na prvo mjesto
bez obzira što se njihove cigarete ne mogu kupiti svugdje.
Ivana vam to može posvjedočiti.
Za početak pozivam sve investitore:Ako želite kupiti neku dionicu javite se na private,ja ću početi
afirmativno pisati, da vam Ivana
spusti cijenu.A ona to vrlo lako može jer ona je u svim dionicama koje kotiraju na ZSE i zato
će zagarantirano raditi solidno u prosjeku ako se ne bude inatila!Tada može biti i gore.
U ratu stradaju svi.I veliki i mali.
Meni rat ne odgovara,ali braniti se moram.
Ivana a reci mi kao moralno je stavljati svoj veliki nalog na ask da se ustrtare mali padavičari te da vam prodaju po bidu na znatno nižim cijenama mislim da je ova priča išla na JNAF-u??
Ivana da li je moralno drukati na dionicu koja je po TA upala u pregrijano područje i skoro pa da se nosem može namirisati korekcija?
Ivana radiš iste stvari kao lopina ali ima jedna bitna kvaka u između lopine i tebe je ta što je lopina deklarirani trejder +- par posto i on je out i to svatko na ovom forumu zna.
U principu svi hvalimo svoje konje i diže mo im cijenu kolko možemo stoga ne puno moralizirati na lopinine postove.
Nego meni se čini da je cilj ove kampanje razoružati lopinu da bi se ovčice ošišale na CRLL. Odnosno navući ih da izađu iz lopininih dionica i uđu u Ivanine dionice. Jednim udarcem dvije muhe srušiš lopinine dionice ,podigneš svoje a kao šlag na kraju moći ćeš se zabavljati na lopin račun par mjeseci kako si ga ošišala [wink] briljantno.
Ivana je za Lopinu majka Tereza [pray]
ona piše da će ih ošišat, piše da stavlja naloge, piše koja dionica valja i zašto i dok nije kupila, ili ne valja i zašto i kad je ima trejderski.
a Lopina med i mlijeko spominje isključivo kad je unutra, ne bi li našao nekog labuda da mu istrese sve za 5% više, onda zavrće slavinu na postove o medu i mlijeku.Lopina uđe trejderski, na par dana ili tjedana ako zaglavi, da uzme par posto-što je sasvim ok i legitimno, ali se raspiše kako je to najbolja i najpotcijenjenija firma u cijeloj vasioni i kako samo što se JP Morgan i Goldman Sachs nisu potukli oko te prilike.
na BPB, VLDS, DKVS i BD62 je namjerno obmanjivao druge [thumbsup]