CRLL.
– vlasnička struktura.
– već sam napisala kako je tu većinski CROS s 96.64% .
– top10 tu ima 97.89% vlasništva.
– a ukupni broj dionica je 145.076 dionica .
– to bi znaćilo kako je van top10 samo 3.061 dionica .
– tenutna cijena je na samom dnu.
– ne treba sada tu neka viša matematika da se može zaključiti što će biti s cijenom dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
Evo baš razmišljam da i ja nešta kažem imo sam i jedne i druge koje imam neču otkrit ,dividenta dobra na obe a nekako mi draža JOS .nadam se da je kol.Ivana večeras zadovoljna sa ocijenama. [kiss]
…Ivana,a likvidnost…nekako mi je ko Trnoružica… [smiley]
Najmanji problem. Platis novinaru u Jutarnjem 100 eura i on ti napise clanak kako slijedeci tjedan ide preuzimanje Croatia Osiguranja.
JDOS
-dividenda
-2011 -2xxkn neto dobit 44,8mil
-2010 -208kn 6.14% neto dobit 37,80mil
-2009 -190kn 5,61% neto dobit 36,75mil
CRLL.
gospon Lemi.
– očito je da imate JDOS te ga želite izreklamirati.
– nema problema, možemo sve parametre usporediti pa zaključiti koja dionica je bolja investicija.
– ali ako idemo u povijest mogu vam izvući i jednu dividendu CRLL od 400kn.
– koliko bi to bilo postotno na ovu cijenu ???????
– ima razloga zašto je dividenda prošle godine bila najmanja do sada.
– doći ćemo i do toga, ali idemo nekim redom s puno kratkih postova.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana
veliku dividendu kod CRLL neces vidjeti tako brzo. Kapital su protiv svoje volje potrosili na dokapitalizaciju HPB-A,tako da ce u slijedecim godinama probati sto manju isplatiti. JDOS je na ovim cijenama puno bolja investicija nego CRLL,cak ce i veci div.yield imati ove godine, a da ne govorimo o dobiti koja će također biti rekordna.
Twiker
Osiguranja nisu stradala jako recesiji,pad premije je u prosjeku 5 % za sva osiguravajuća društva, naprotiv neke kuce su zavrsili 2010 sa rekordnom dobiti, a neke su i povcali paralelno prihode i dobit(Allianz)
Delux
Kod Croatie je problem sto na tolike prihode ostvaruju mizernu dobit, tu treba provesti temeljno restruktuiranje da bi se ista mogla vrednovati kako si opisao.
CRLL.
– vlasnička struktura.
– već sam napisala kako je tu većinski CROS s 96.64% .
– top10 tu ima 97.89% vlasništva.
– a ukupni broj dionica je 145.076 dionica .
– to bi znaćilo kako je van top10 samo 3.061 dionica .
– tenutna cijena je na samom dnu.
– ne treba sada tu neka viša matematika da se može zaključiti što će biti s cijenom dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
Likvidnost loša.Pa ja imam više Validusa nego svi dioničari CRLL
komada dionica.
A što je sa skiz aut-zašto bi plačali više od tržišne cijene?Jedan dioničar više od 95%.To se ne kupuje,jedino ako je totalno jeftino.
Da li će biti meda i mlijeka u CRLL,pitanje je sad.
…Ivana,a likvidnost…nekako mi je ko Trnoružica… [smiley]
CRLL.
– prolistajte par stranica unazad, o tome sam najprije pisala.
– zbog toga sam ju i svrstala u grupu 1-3% .
– a možda se uspavana ljepotica i probudi .
– I love this game.
Pozdrav !
CRLL izvjesce za 2009. Vrlo zanimljiv kriticki osvrt za nekoga ko vodi firmu u drzavnom vlasnistvu.
Stilom pisanja neobicno podsjeca na kolegu Lynxa. Malo je podulje.
CRLL izvjesce za 2009. Vrlo zanimljiv kriticki osvrt za nekoga ko vodi firmu u drzavnom vlasnistvu.
Stilom pisanja neobicno podsjeca na kolegu Lynxa. Malo je podulje.
Ivka,
Procitao sam izvjesce do kraja iako je jako dugo. Moram reci da je uprava pokazala zavidan stupanj znanja, informiranosti. Stvarno su se potrudili napraviti vrlo opsirno izvjesce. Ja bih volio i da je jos detaljnije. Pogotovo s obzirom na njihova ulaganja I strukturu osiguranja. Stekao sam dojam da je managament daleko iznad hrvatskog prosjeka. Kako firmu prije svega cine ljudi ovo je vrlo ohrabrujuce.
Evo gledao sam i druge reosiguravajuce kuce koje se trejdaju po svijetu i sve imaju jako nizak P/E ispod 10, a neke i ispod 8. Jedna od poznatijih je Validus Holdings (VR:NYSE). Eto prilike za Lopinu da ulozi u jos jedan Validus.
Evo gledao sam i druge reosiguravajuce kuce koje se trejdaju po svijetu i sve imaju jako nizak P/E ispod 10, a neke i ispod 8. Jedna od poznatijih je Validus Holdings (VR:NYSE). Eto prilike za Lopinu da ulozi u jos jedan Validus.
[/quote]
Hvala na prijedlogu.Ovaj naš fantomski Validus se trži na 1/10 NAV ili BV/kako ko želi/.
I ako izađe iz problema i spasi pola imovine ostaje nam peterostruki kapital.I na taj kapital bi trebalo zarađivati 2,5% godišnje da bi p/E bio 8.Mislim da je puno lakše zarađivati 2,5% godišnje
nego 12,5%.Istina ti ameri su uhvatili ruku pa skidaju P/E 8 ,koji put malo više koji put malo manje
ali to tržište i nagrađuje sa padom ili rastom cijene dionice.A ako Validus počme zarađivati
10% na imovinu tada bi cijena mogla i na 40 do 50 za koju godinu.
Na ZSE je JANAF smanjio dobit četvrtog kvartala za 60%,a cijena stabilna.Kakav će biti prvi kvartal.
Još ne izlazimo iz krize.Dakle,realno je očekivati pad dobiti u prvom kvartalu 2011.u odnosu na
isto prošlogodišnje razdoblje.Ali cijena stoji stabilno.
Ako je Putin u igri razumijem,ali ovako i ne baš.
ADRIS je najugodnije iznenađenje /i ADPL/u poslovanju u četvrtom kvatalu.ADRIS je od gubitaša
od cca 90 mil kn u četvrtom kvartalu 2010 ostvario dobit od 50 mil kn u zadnjem kvartalu.Slično se može očekivati
i za prvi kvartal tj.poboljšanje poslovanja.A cijena nakon izvješća ide sa 290 na 280.A fondovska dionica.Sramota fond menađera i normalno razočaranje malih dioničara,koji izlaze i normalno griješe.Nemam ADRIS,ali ću ga koristiti kao keš poziciju,kao Ivana u HT.
Na ZSE teče med i mlijeko samo za sindikaliste,jer oni znaju što ide up.I ja znam da ide up,ali ne znam kad.Oni znaju redoslijed.
Sindikat=veliki hrvatski špekulanti u sprezi sa mirovincima
CRLL= mrtav konj kojeg će biti jako teško oživjeti s obzirom na mali broj slobodnih dionica
Ako nas Ivana maltretira sa KODT,a sada i sa CRLL,valjda vas i ja mogu maltretirati sa nekim
drugim mrtvim konjima.
SLPF i BRIN
Evo do jučer je i SLPF bio mrtav konj i oživio.U toku je distribucija,jer mali špekulanti ulaze a veći igraći izlaze.I zadnja cijena od 26 u odnosu na NAV od 48 i nije loše.Ovo bi se moglo tržit na
70% NAV tj 33 kn što znaći da ima prostora za rast od cca 27% i da bi bilo na fair cijeni.Ali u ovoj
bari može to i na 40,a može i na 20.
BRIN je zatvoreni investicijski fond kao i SLPF.
BRIN je nasljenik PIF Pleter,a SLPF nasljednik Slavonskog PIFa:torbari i jedni i drugi.
Portfelj im se uglavnom sastoji od nelikvidne imovine koja je puno pala,ali može i puno porasti
U zadnja dva njeseca BRIN je povečao NAV za cca 8%,recimo da je Janafu za to potrebno barem
18 mjeseci,ili HT oko deset mjeseci.I SLPF raste slično tome.
SLPF je oživio prodajom dionica Janafa pa kupuje Slatinsku banka,HTP Korčula/mislim/trpa se divljacima i bedacima kao
i Lopina fond najkonzervative.BRIN izlazi iz bedaka i kupuje fondovsko smeće kao što je HT.ADRIS
i ukazi u likvidne pozicije što nije dobro jer njima keš ionako nije potreban,jer dividendu ne isplačuju.
SLPF na djelu je distribucija ,veliki izlaze,m,ali ulaze.U BRINU je 40.000dionica promjenilo vlasnika,ali vanburzovno.Erste vrijednosnice prodale Erste banci.Cijena-ne zna se.Zašto mije
išlo preko burze.Zato jer ovih 40.000 dionica i po 15 kn je 600 tis.kn.Dovoljno za ulazak u redovno
trgovanje.Dakle,kupac ne želi javnost nego tajnost.Zašto?.Da se može jeftino krcati i u miru
preuzeti.
I normalno da se BRIN zbog svega navedenog trži po manjem diskontu od SLPF gdje će većinski
na bubanj,ne fond nego prvi dioničar.I to bi bilo normalno ,ali ovo je ZSE.
zadnja cijen 18,NAV 31.01.2011. 54
18:54=0,3333 Diskon 67%.
Sa rastom od 60% tj sa cijenom od 29 BRIN bi bio isto kao i SLPF na 26.
I uzimajući u obzir da se kod SLPF radi o rasprodaji dionica,a kod BRIN vjerovatno o akumulaciji
BRIN bi trebao biti skuplji.I ja dokupljujeM BRIN.I još ću.Ne bih dao ispod 25,ali nikada ne reci nikad.Uvijek neke nove prilike.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Ivka,
Procitao sam izvjesce do kraja iako je jako dugo. Moram reci da je uprava pokazala zavidan stupanj znanja, informiranosti. Stvarno su se potrudili napraviti vrlo opsirno izvjesce. Ja bih volio i da je jos detaljnije. Pogotovo s obzirom na njihova ulaganja I strukturu osiguranja. Stekao sam dojam da je managament daleko iznad hrvatskog prosjeka. Kako firmu prije svega cine ljudi ovo je vrlo ohrabrujuce.
[/quote]
Daleko iznad prosjeka,u kontinuitetu vec desteljećima.