Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kupila u prosincu?jel to "siječanjski efekt"?

January effect je fenomen vezan za sustav oporezivanja i uplate na mirovinske racune (koji traju do 15.02). Kako u Hrvatskoj nema niti jednog niti drugog onda nema ni January effecta. January effect u stvaru pocinje u Decembru i zove se Santa Claus Rally. Naime da bi prijavio capaital loss dionice moras prodati do Bozica. Onda ih opet kupujes iza Bozica, ali zbog transakcije placas manje poreza.

Mi smo imali December effect, a osnovni okidac rasta burze je bila ponuda MOL-a za dionice INA-e i kontra ponuda Mirovinskih fondova.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

poštovana Ivana 7,
nekad ste bili u posjedu IGH, zašto sad ne?

– prodala sam ga.
– sada mi je skup.
– a i ne volim te građevinare.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana šta je sa Krašom,dividenda trenutno 4,35%,lani 20kn,tri godine prije po 18kn,sirovine im poskupile(kakaovac,šećer),ali su sad digli cijene svih proizvoda za 4%,to bi moglo bit u ovoj godini +40mil. prihoda

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

kupila u prosincu?jel to "siječanjski efekt"?

January effect je fenomen vezan za sustav oporezivanja i uplate na mirovinske racune (koji traju do 15.02). Kako u Hrvatskoj nema niti jednog niti drugog onda nema ni January effecta. January effect u stvaru pocinje u Decembru i zove se Santa Claus Rally. Naime da bi prijavio capaital loss dionice moras prodati do Bozica. Onda ih opet kupujes iza Bozica, ali zbog transakcije placas manje poreza.

Mi smo imali December effect, a osnovni okidac rasta burze je bila ponuda MOL-a za dionice INA-e i kontra ponuda Mirovinskih fondova.
[/quote]
thx
imali u Hrvatskoj uopće nekih vremenskih razdoblja primjerice kad je zatišje na burzi, odnosno pad prometa i cijena?

Txixer, pa ti si počeo sipati pamet!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

– o.k. je i HT, ali dugoročno je svakako bolja investicija KODT.

Tesko. Inace bi Siemens kupio KODT, kao sto je T-com kupio HT. Pogledaj 3 godine unazad pa ces vidjeti ko je dugorocno bolje prosao. Vidjet cemo.
[/quote]
siemens bi itekako sada kupio kodt, al neda koncar

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Tesko. Inace bi Siemens kupio KODT, kao sto je T-com kupio HT. Pogledaj 3 godine unazad pa ces vidjeti ko je dugorocno bolje prosao. Vidjet cemo.
[/quote]
[/quote]
i to navodno zbog dividende..haha

svakoga dana u svakom pogledu...

Best buy ?

Jel to INA ?

Ulaz na :1690,1135,960,1405,1625,3060
Trenutna cijena na Burzi 3650 kn

Moja prodajna cijena 4.000,00kn

Vrijednost INE 6miliardi $ ! Podijelite s brojem dionica !
Našli naftu i plin u Siriji vrijednu 9,6miliardi $ !
Uložili u rafinerije i plin oko 3miliarde !
Traže naftu po Iranu !

Moram priznati da me pomalo strah da netko ne kupi moje ponuđene dionice po 4000kn

Dali je Best buy dionica INE kupljena danas po 3950 ?

.

ATPL.

– danas ATPL, prbobajte zatrejdati.
– mali rizik, ipak to nije građevinar.

– I love this game.
Pozdrav !

imali u Hrvatskoj uopće nekih vremenskih razdoblja primjerice kad je zatišje na burzi, odnosno pad prometa i cijena?

[/quote]
Postoji samo jedno pravilo a to je da nema pravila

[/quote]
[/quote]

Ne treba im, imaju dovoljno svojih kapaciteta za male i srednje transformatore. Kupili su ono sto im je trebalo, velike transformatore. Da su htjeli mogli su kupiti i KODT.

Grade veliku tvornicu u Rusiji, a prije 3 godine su otvorili u Indiji. Sve je moguce ako se potraznja u regiji znacajno poveca, ali po meni malo vjerojatno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ATPL.
– danas ATPL, prbobajte zatrejdati.

Informanka.

– danas crobex završio na nuli a kod mene u portfelju minus, boli glava koliki je.
– ali ne uzbuđujem se previše jer sve će to opet doći na svoje.

– danas sam puno trgovala.
– na onoj ATPL sam napisala sigurno preko 50 naloga u pola sata trgovanja, kada je cijena odletjela gore više mi nije bio zanimljiv.
– pa sam potom pošla malo do grada.
– i zbog onog blesavog trgovanja u 13:00 opet za komp.
– a to trgovanje u 13:00 mi je stvarno zanimljivo.
– moram napisati nalog u zadnjim sekundama,
– nikada ne znate hoće li vam blokirati veza na komp., zatim ne znate hoćete li napisati ispravan nalog na brzinu, a tu povratka nema, to je ipak igrica najbrži prst.
– igra je još zanimljivija ako vas zanima više tih dionica.

– ima jedna super investicija u 13:00 .
– možda ju ovaj vikend stavim u reklamnu kampanju.

– a poslije sam još neke gluposti kupovala, uglavnom zanimljiv dan, koji će mi ostati u sijećanju po nenormalno velikom gubitku love u portfelju.
– ali ne može se ni svaki dan ludo zarađivati.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close