Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo ja danas u šetnju……..
U HT-u sam…….mirno spavam…šetam……i sve ostalo…… [lol]

I ja sam bio u šetnji.Odlično sam spavao jer nisam u HT i ostalom skupom fondovskom smeću:

Na ZSE tečee med i mlijeko.
[/quote]

Spavao si jer ti je bio vikend pa nisi mora visit 12-15 sati isprid laptopa……..
A šta ti je sa "onim drugim strvarima". [lol] napisa si da si bija u šetnji……..a zašto sad neideš kad si bezbrižan……… [kiss]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

zašto je HT smeće…………..?
šta je vama……………?

zato što HT-om ne može trejdati za dnevni burek niti tu može navlačiti naivce pa im uvaliti svoje dionice kao što je radio na DKVS, VLDS, ELPR, BD62 itd…. gdje lopina prođe trava ne raste, ostaje samo lelek i plač njegovih žrtava ošišanih do gole kože, koje sada dršću na zimi [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Nisam izgubio dok nisam prodao ispod nabavne cijene .

aha. mos mislit. nekad sam i ja tako razmisljao..i nekako se tako i cini dok cjena ide malo gore dole i prilicno brzo se vraca.
al kad cjena ripne dole 70% i tu se denfa godinama e onda si itekako izgubio…za to vrijeme si blokiran u toj dionici sa brdo gubitaka a drugi koji su tek usli u tu dionicu kupuju sa diskontnim cjenama i kad dodje do tvoje cjene oni su u visestrukim dobicima a ti si tek na nuli. i to ako imas srece da si kupio dobru dionicu…neke se nikad ne vrate.
jedini ljek protiv takvih stvari je dokup na nizim cjenama (ako imas municije). debelo smanjis prosjek ulaza i onda ti treba puno manje da se vratis nuli pa u plus lagano.
[/quote]
Ja se stim samo djelimično slažem, jer to vrjedi samo za kvalitetne dionice koje će opet sigurno doći na svoje. Međutim ako je firma smeće onda je najbole zaboraviti te novce,prodati pošto može i kupiti nešto pametnije. Uostalom ni VAREN BUFET ili SOROŠ nisu uvijek pogodili. Zato mislim da treba što manje pogađati a što više upoznati ono što se kupuje.
Na duže staze barem 95% pametnih investitota uspjava zaraditi na burzi a kod špekulanata je to obrnuto 95% bankrotira a možda 5% imaju sreću pa se uspiju obogatiti.
Pozdrav svima investitorima a i špekulantima jer i oni su potrbi. Uostalom oni su važan činbenik za likvidnos tržišta a i brokeri moraju od nečega živjeti, jer od investitora bi mogli samo preživljavati.
[/quote]
Sa 120 tis kn likvida/keš i likvidne dionice/prošle sedmice napravio promet preko 500 tis k kn.
Mojim brokerima/agram 1.500 kn provizije/meni netto cca 5.000 netto u trejdu.A vi pivajte
borbene.Trejd je začin burze.Jedino pravilo je disperzija.Nikakjo višer od 30% likvidnog kapitala
u jednu dionicu bez obzira da li je pravo smeće ili skupo fondovsko smeće.
Jedini uvjet je likvidnost i velika volatilnost.A ko traži taj i nađe.

Na ZSER teče med i mlijeko.
[/quote]
Koliko se ja sjećam tebi je i na crobexu 5400 teklo med i mlijeko.

Lijep pozdrav sindikalnoj organizaciji kako predsjedniku tako i svim članovima.

Evo ja danas u šetnju……..
U HT-u sam…….mirno spavam…šetam……i sve ostalo…… [lol]

I ja sam bio u šetnji.Odlično sam spavao jer nisam u HT i ostalom skupom fondovskom smeću:

Na ZSE tečee med i mlijeko.
[/quote]

Spavao si jer ti je bio vikend pa nisi mora visit 12-15 sati isprid laptopa……..
A šta ti je sa "onim drugim strvarima". [lol] napisa si da si bija u šetnji……..a zašto sad neideš kad si bezbrižan……… [kiss]
[/quote]
pa sta je sad ovo??????
jadanje kako ko spava??????
pa ja od kad sam na burzi patim od insomije…….ajde drago mi je da bar moji prijatelji dobro spavaju
kak i ne bi?????
od jednog sam kupio ht…od drugog uljanik plovidbu i normalno sve preplatio
pofuk

Za Lopinu
Kolega i ja sam kod Agram Brokera i prošli mjesec sam se igrao burek investitora.sa 100 000 Kn
Rezultat: 650 000 prometa
1 950 brokeri
6 930 dobit
Međutim da sam sve dionice koje sam prve kupi zadržao do kraja mjeseca bio bih u plusu 11 700 kn
Igrao sam se sa IGH, TISK, VIRO, VLDS, DLKV, i LKRJ
To je rezultat na rastučem tržištu kad i inače svi zarađuju. Slažem se da je bilo padajuče tržište da bih na taj našin vjerovatano nešto umanji gubitak.
Pizdrav svima i neka svaka sam odluči šta mu se najbole isplati.

Nešto malo za kolege koji imaju problema sa spavanjem!
Nigad ne kupujte nešto zbog čega nebiste mogli spavati.
Jedan od najvećih špekulanata prošlog stoljeća je rekao da onaj tko hoće dobro spavati ulaže u obveznice i ili drži depozite na bancic, a tko hoće dobro jesti ulaže dionice.
Ja volim i dobro spavati ali volim i dobro jesti a otkad sam na ZSE imam obadvoje jer uglavnom ulažem u dionice FRNK, HT, KODT, KOEI, KRAS, PODR, BLJE, LURA, TUHO, SMNS, CHAG LEDO, JNAF ni u jednoj više od 10%
Kad im cjena padne ja vidim dobru priliku za dokup. Kad sve stagnira ja još uvujek imam dovoljo od dividendi a kad zavlada euforija kao 2007 ja uglavnom sve raprodan i pričekam smirivanje pa pnovno uđem.
Jedino sam zasd u minusu na građevinarima ali to je nešto što mogu i zaboraviti a možda i oni nekad dođu na svoje.
Naj važnije je kupti kvalitetne dionice po niskoj cjeni a moslim da na ZSE ima još dosta takvih prilika.
Mislim da nas u naredne dvije godine čeka COBEX barem na 3000 čak vjerovati i bez INE.
Lije pozdrav i želim Vam dobar san a i dobar tek,

Nešto malo za kolege koji imaju problema sa spavanjem!
Nigad ne kupujte nešto zbog čega nebiste mogli spavati.
Jedan od najvećih špekulanata prošlog stoljeća je rekao da onaj tko hoće dobro spavati ulaže u obveznice i ili drži depozite na bancic, a tko hoće dobro jesti ulaže dionice.
Ja volim i dobro spavati ali volim i dobro jesti a otkad sam na ZSE imam obadvoje jer uglavnom ulažem u dionice FRNK, HT, KODT, KOEI, KRAS, PODR, BLJE, LURA, TUHO, SMNS, CHAG LEDO, JNAF ni u jednoj više od 10%
Kad im cjena padne ja vidim dobru priliku za dokup. Kad sve stagnira ja još uvujek imam dovoljo od dividendi a kad zavlada euforija kao 2007 ja uglavnom sve raprodan i pričekam smirivanje pa pnovno uđem.
Jedino sam zasd u minusu na građevinarima ali to je nešto što mogu i zaboraviti a možda i oni nekad dođu na svoje.
Naj važnije je kupti kvalitetne dionice po niskoj cjeni a moslim da na ZSE ima još dosta takvih prilika.
Mislim da nas u naredne dvije godine čeka COBEX barem na 3000 čak vjerovati i bez INE.
Lije pozdrav i želim Vam dobar san a i dobar tek,

slicno razmisljam, a i jasan mi je kriterij odabira velike vecine nabrojanog portfelja: 1 -u podcjenjenosti dobra dividenda i dokup, 2- u rastu gledaj i uzivaj, 3- 2007 nisam bio u dionicama, nadam se da cu iduci mjehur dobro reagirati ignorirajuci histeriju vecine. pokusao sam 100tku ali mislim da sam lupio 91% [smiley]

Molim tužibabe nek napišu svoje mišljenje o meni ,ja iskreno kažem i argumentiran sa više izvora informacija koje se svode dugogodišnjim radom iskustvom mene i mojih prijatelja pokrepljenih ta analizama iz svijeta i regije,nastojao sam max u izražavanju neuvrediti niti jednu osobu i pisao sam tamo gdje imam dinice,ali sam nalazio ne često na artikuliranje pojedinih forumaša i sa 1 nicom uvjek.Pa deša va mi se da mi se postovi brišu i po 6 puta. [huh]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Molim tužibabe nek napišu svoje mišljenje o meni ,

– najbolji ste na ovoj temi.
– od mene vam redovno idu stotke.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana 7 ,
korektni ste , učite neznalice ,ne drukate ,provodite negativnu reklamnu kampanju ,glavno da se govori pa makar i loše o KODT . Koristan savjet može biti stop loss i promatranje dionica koje se više traže za kupit nego se prodaju .
Dunlop,
negativne dionice dokupljujem i čuvam , prodajem samo dionice u plusu .
bocvana ,
pitao sam Ivanu7 da mi da savjet kako je najpametnije postupiti sa dionicama koje su 70%u minusu :
ATLN,ATLS,DDJM,BD62,DLKV,HDEL,IMZV,KABA,MGMA,SUNH (2007.g)
ipak sam u boljoj poziciji nego da sam kockao , igrao loto ili uplatio kladionicu , imam veće šanse za oporavak
Twixer,
slažem se ali nisam izgubio dok nisam prodao dionice ! Tko kaže da neće neka dionica uskoro postati Best buy ? Kod nas je sve moguće .
Scaramooch,
da, ovo je najgora situacija ,ali nisam izgubio dok nisam prodao .Lagano dokupljujem i ulaznu cjenu prepolavljam na -35% .Istovremeno kupujem zdrave dionice koje rastu i donose dividendu .
Lopina ,
trejdanje vam je super . Vi ste najbolji .Dali vidite u mojim lošim dionicama priliku za rast ?
mali Luki,
trejdanje je unosno . Probao sam . Tko nije probao misli da lova samo leti . Trejdanje nije uvijek uspješno . A da ne pričamo kako je to stresan posao . To si tjedan dana pod stresom ,gore nego da voziš zrakoplov ,i sve za samo par tisučica . Lakše je uzeti burek dionicu HT i čekati donosioca bureka u hladovini !

.

Ivana 7 ,
korektni ste , učite neznalice ,ne drukate ,provodite negativnu reklamnu kampanju ,glavno da se govori pa makar i loše o KODT . Koristan savjet može biti stop loss i promatranje dionica koje se više traže za kupit nego se prodaju .

Kada bi zajasila metlu poletjela bi. [smiley]

Kupnja i prodaja je stvarno vrlo koristan podatak. Ako vidis veliki nalog na kupnji vise od 10% ispod trenutne cijene netko te pokusava navuci da kupis dionicu. Ako vidis veliki nalog na prodaji vise od 10% iznad trenutne cijene netko te pokusava navuci da prodas. Ako veliki nalozi nisu blizu trenutne cijene onda obicno sluze ili za plasenje ili za navlacenje. Kupnju i prodaju procijenjuj na osnovu naloga koji su vrlo blizu trenutne cijene.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ako vidis veliki nalog na kupnji vise od 10% ispod trenutne cijene netko te pokusava navuci da kupis dionicu. Ako vidis veliki nalog na prodaji vise od 10% iznad trenutne cijene netko te pokusava navuci da prodas. Ako veliki nalozi nisu blizu trenutne cijene onda obicno sluze ili za plasenje ili za navlacenje.

A što kad su bliski u par kunića ili lipa???
SLIJEDI IMPULS???

Top rast u 2011.g. - TEP, ZVCV, HRDH, HDEL, VDKT, IPKK, ....

New Report

Close