Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Ivana7

Tko o ćemu, Ivana7 o KODT. Vidim da za Ivanu postoji samo ta dionica na ZSE ali bilo bi lijepo da prestane drukati. Dionica je OK i ja ih imam nekoliko u svom portfelju, što ne znači da nema boljih, bar za mene i na kojima sam zaradio dakelo više. Svaki Ivanin post sadrži neki komentar o KODT što postaje, najblaže tečeno dosadno.

cekaj jos malo da izade,uskoro pocinje drukanje za JNAF-R-A

svakoga dana u svakom pogledu...

poštovani,,,,,jeli može meni itko objasniti gdje ja primam npr. dividendu od HT-r-a.
ako poslujem preko etrade-a zanima me dali novac dividendi stiže na taj račun,ili na tekući račun
hvala

Na tekući kolega.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ivana 7 , lijepi pozdrav s poštovanjem ,

i ja volim ovu igru iako su me mangupi navukli zbog mog neznanja 2008. tako da sam sa portfeljom
još malo u minusu . Sva sreća da sam ja uložio višak moje love i da nisam sva jaja stavio u jednu košaru , već u 25 košara . Pa kako i čorava koka ponekad nađe zrno , ja sam svakim danom sve bolji i sve manje u minusu .
A i od dividende svake godine uspijem kupiti kruh i mlijeko , za 7 godina.

…" zbog toga pitajte što vam nije jasno " , evo ja pitam , imam nekoliko dionica s kojima sam u minusu oko 70 % (ne da se hvalim) radi se o ATLN,ATLS,BD62,DDJM,DLKV,HDEL,IMZV,KABA,MGMA i SUNH .

Čitam , učim i sve sam bolji ali me interesira koji mi savjet možeš dati , ne boli me minus ali ga je ružno vidjeti .
Šta veliš na ovo : "da bi se pad od 50 % vrijednosti popravio treba biti rast 100 % ! Koliko ima investicija koje ostvaruju povrat 100 % ?"

Evo , tko bi rekao da će moj HT od 190 kunica narasti na 306 kuna ?
KODT isto uskoro dolazi u obzir da ga nabavim !

Zahvaljujem !

.

ja u biti ne zelim ovdje zajednistvo nego hocu (vjeorovali ili ne) kritiku za belje..da vidim jer ima neko nesto lose sta tamo vidi (bilo u izvjestaju ili opcenito o posljedicama ulaganja u povezana drustva kakva su agrokorova itd. itd..) posto ja nemam fundamentalnih znanje nego ulazem na osjecaj.

Ja mislim ba je BLJE dugoročno jako perspektivna dionica i ja ih imam značajni udio u svom portfelju.
Ono čto mi se ne sviđa je njihov većinski vlasnik AGROKOR., odnosno njihova želja za tako brzim širenjem na račun čeka masovno izdaje obveznice u uz visoku akmatu od 8 do 10%. Mislim da netreba puno pričati šta zaduživnje pod takvim uvjetima znači u poljoprivredi.
Želim vjerovati da Todorić zna što radi i da neće ponoviti grešku od Peveca,
Inače da se ne bojim takve Agrokorove poslovne politike uložio bih još više u BLJE, LEDO,i KNZM.
Zato sam malo oprezan sa firmama u Agrokorovom većinskom vlasništu ali nadam se da nisam u pravu
[/quote]
kolega, dobro poznam peveca i ne može se po ničemu usporedjivat sa todom.
pevec je čovjek sa sela koji nema osnove znanja bilo kakvog biznisa.
okružio se sa nesposobnim ljudima a i o svemu je htio sam odlučivat.
širio se na sve strane(bosna,srbija, makedonija), gradjevina,transport.
sve je htio a sad nema ništa.
toda ima veze u cijeloj hr a pevec nit veze nit znanje.
to ti je uglavnom razlika izmedju njih dvoje….

s tim da je daleko od toga da je belje samo poljoprivreda..veliki je tu udio stocarstva i mesnih i mljecnih preradjevina…sta ne ovisi tolko o drzavnim poticijama i slicno..
a po svemu sudeci tu ce biti tolko prihoda da tih 100 i nesto milja sitno poticaja taman da i ne dobije misilim da nece plakat..
a poticaja ce uvjek vjerovatno biti.

@Ivana7

Tko o ćemu, Ivana7 o KODT. Vidim da za Ivanu postoji samo ta dionica na ZSE ali bilo bi lijepo da prestane drukati. Dionica je OK i ja ih imam nekoliko u svom portfelju, što ne znači da nema boljih, bar za mene i na kojima sam zaradio dakelo više. Svaki Ivanin post sadrži neki komentar o KODT što postaje, najblaže tečeno dosadno.

Kad netko ovako prepumpava drukanje preko svake mjere onda morate čitati između redova.
Naime, želi se stvoriti dojam da s tickerom nešto nije u redu i da ga je najbolje pošto-poto prodati.
Tako oni koji dokupljuju čine to po još uvijek povoljnim cijenama.
KODT će vrlo brzo potegnut jako gore a onda će ivana7 i DELUX mnogima s ovog foruma trljati nos do te mjere da će neki (ponovo) promijenit nickove.
I biti će još više postova gdje ivana7 piše: ”zar vam nisam noćima dosađivala s KODT a niste me slušali.”

[smiley]

TOGETHER WE CAN DEFEAT CAPITALISM

Svaki Ivanin post sadrži neki komentar o KODT što postaje, najblaže rečeno dosadno.

KODT.

– to vam je jedna obična reklama.
– na TV-u na svim programima vam idu reklame, ima li jedna koja nije dosadna ????

– vidim kako je reklama došla i do vas.
– a to znači da je reklamna kampanja uspješna.

– na TV-u tu reklamu ne možete zaustaviti ma koliko vam bila dosadna,
– a tu imate samo jedan klik na ignore i nema me više.
– prestali su svi vaši problemi.
– jer stvarno je glupo da svaki put kada otvarate paštetu gledate hoću li ja iz nje iskočiti.

– I love this game.
Pozdrav !

samo na žiro račun dividenda može biti isplačena.

"29.06.2010

Poštovani,

SKDD vas obavještava da Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak (NN 80/2010) stupa na snagu 1. srpnja 2010. godine.

Članak 61. stavak 2. Zakona propisuje da se obveza isplate na žiro račun kod banke primjenjuje i za isplate dividendi i udjela u dobiti na temelju udjela u kapitalu za sve fizičke osobe. Slijedom navedenog, isplata dividende preko SKDD-a bit će moguća isključivo na žiro račune fizičkih osoba ovlaštenika prava na isplatu.

U slučaju da imate neisplaćena sredstva po osnovi dividende, molimo vas da SKDD-u na adresu: SKDD d.d., Heinzelova 62 a, 10000 Zagreb dostavite vlastoručno potpisan zahtjev (dopis) za upis žiro računa, te da obvezno priložite fotokopiju svoje važeće identifikacijske isprave (npr. osobne iskaznice) i fotokopiju ugovora o otvaranju žiro računa ili potvrde banke o otvaranju žiro računa. Za maloljetne osobe, predmetni zahtjev potpisuje zakonski zastupnik (roditelj ili staratelj) koji prilaže fotokopiju rodnog lista maloljetne osobe i fotokopiju svoje osobne iskaznice ili druge identifikacijske isprave te fotokopiju ugovora o otvaranju žiro računa maloljetne osobe ili potvrde banke o otvaranju žiro računa.
"

ja sve vas lijepo čitam… i razmišljam… i stvarno mi je zbrka od tih vaših dugoročno best buy dionica…
i pitam se može li netko od vas reći koja je dionica KRATKOROČNO best buy ???
(ona na kojoj za 10 dana zaradim recimo 33%, po mogućnosti ona koja se lako utrži (proda) i to sa aska…) [lol]

INGRA.

– tamo je ušao brutalni kapital i Splićo na nešto preko 18kn,
– pa su vam ušli svi tehničari s tehničke.
– cca 99% foruma vam je tamo.
– očekivanja su stvarno velika i potkrijepljena svim mogućim i nemogućim alatima tehničke analize.
– eto baš po vašoj mjeri se i očekuje dobit od minimalno 33%.

– puno više toga sam napisala par stranica unatrag imate jedan moj post od pola metra na temu INGRA.

– I love this game.
Pozdrav !

…" zbog toga pitajte što vam nije jasno " , evo ja pitam , imam nekoliko dionica s kojima sam u minusu oko 70 % (ne da se hvalim) radi se o ATLN,ATLS,BD62,DDJM,DLKV,HDEL,IMZV,KABA,MGMA i SUNH .

Čitam , učim i sve sam bolji ali me interesira koji mi savjet možeš dati , ne boli me minus ali ga je ružno vidjeti .
Šta veliš na ovo : "da bi se pad od 50 % vrijednosti popravio treba biti rast 100 % ! Koliko ima investicija koje ostvaruju povrat 100 % ?"

Evo , tko bi rekao da će moj HT od 190 kunica narasti na 306 kuna ?
KODT isto uskoro dolazi u obzir da ga nabavim !

Zahvaljujem !

– na ovo pitanje bih mogla dva dana odgovarati i ne bih napisala sve.
– ali evo ono najbitnije.

– u tom vašem portfelju gospon Lopina bi našao barem 4 super investicije.
– iskreno od tih dionica ja imam samo jednu u portfelju i ta mi je na prodaji.

– grešku ste učinili već u samom startu.
– niste pročitali niti jednu jedinu knjigu o investiranju.
– da ste ju pročitali tada bi bio i tvz. stop loss i već odavno ne bi te imali te dionice.
– ali sada to više niti nije toliko bitno, jer šteta je već učinjena.

– sada nemojte računati koliko ste u gubitku i kada će te doći na svoje.
– prema tim dionicama se morate odnositi kao da ste ih danas dobili na lutriji.
– ono što vam se ne sviđa prodajte, a kupite ono što mislite da bi moglo rasti.

– problem je što se mnogi misle obogatiti na burzi, ali to ne ide baš tako.

– evo hvalite se svojom kupnjom HT-a na 190kn.
– ako ste tada pratili ovaj forum tada će te znati da je tada išla moja velika reklamna kampanja za HT.
– tada sam se ja toga nakrcala 60% portfelja, i fenomenalno pogodila.
– i tada sam mnogima išla na živce.
– tu su me držali za najgluplju investitoricu, a taj HT su smatrali također najglupljom investicijom.
– i tada su postojali pametni tehničari koji su davali targete za taj HT od 130kn.

– a ta KODT, to vam je jedan najobičniji druk najgore vrste,
– nikog ja tu ne nagovaram da kupi bilo što.

– I love this game.
Pozdrav !

ja sve vas lijepo čitam… i razmišljam… i stvarno mi je zbrka od tih vaših dugoročno best buy dionica…
i pitam se može li netko od vas reći koja je dionica KRATKOROČNO best buy ???
(ona na kojoj za 10 dana zaradim recimo 33%, po mogućnosti ona koja se lako utrži (proda) i to sa aska…) [lol]

molim moderatora da pusti ovaj post
datum:04.02.2011
KSST-R-A-cijena:3000 kn
ili ste svi slijepi pored zdravih očiju,ili gl… pored zdrave pameti

gore sam naznačio datum,jer ću se uskoro citirati

cekaj jos malo da izade,uskoro pocinje drukanje za JNAF-R-A

– u prošloj godini to je bila najbolja investicija.
– sve sam pisala na ovoj temi.
– i kada će rasti i kada će padati.
– puno se je tu zaradilo novaca.

– trenutno nemam ideje za slijedeću dionicu.
– ali najprije moramo odraditi ovu KODT.
– prvi target 1.200kn pogođen i odrađen, a niste ni to vjerovali.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close