Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moje razmišljanje ide u smjeru da je dobro da su te dionice pritisak na cijenu,budući nemam raspoloživih sredstava, a želim određeni postotak te dionice u portfelju.Dugoročni sam investitor i nadam se imat ću prilike dokupljivati po prihvatljivoj cijeni .

ako veliki odluče cijena belja se vrlo lako može spustiti 10-20% niže i opet će biti trgovine, samo ne više u ovolikim razmjerima

ja u biti ne zelim ovdje zajednistvo nego hocu (vjeorovali ili ne) kritiku za belje..da vidim jer ima neko nesto lose sta tamo vidi (bilo u izvjestaju ili opcenito o posljedicama ulaganja u povezana drustva kakva su agrokorova itd. itd..) posto ja nemam fundamentalnih znanje nego ulazem na osjecaj.

Ja mislim ba je BLJE dugoročno jako perspektivna dionica i ja ih imam značajni udio u svom portfelju.
Ono čto mi se ne sviđa je njihov većinski vlasnik AGROKOR., odnosno njihova želja za tako brzim širenjem na račun čeka masovno izdaje obveznice u uz visoku akmatu od 8 do 10%. Mislim da netreba puno pričati šta zaduživnje pod takvim uvjetima znači u poljoprivredi.
Želim vjerovati da Todorić zna što radi i da neće ponoviti grešku od Peveca,
Inače da se ne bojim takve Agrokorove poslovne politike uložio bih još više u BLJE, LEDO,i KNZM.
Zato sam malo oprezan sa firmama u Agrokorovom većinskom vlasništu ali nadam se da nisam u pravu

Poštovani kolege,zanima me vaše mišljenje o VIRO-R-A…naime,s obzirom na rekordne cijene šećera,čini mi se da ovdje nebi trebalo biti neke greške na ovim cijenama…Zahvaljujem na mišljenjima,ma kakva bila.

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

ja sve vas lijepo čitam… i razmišljam… i stvarno mi je zbrka od tih vaših dugoročno best buy dionica…
i pitam se može li netko od vas reći koja je dionica KRATKOROČNO best buy ???
(ona na kojoj za 10 dana zaradim recimo 33%, po mogućnosti ona koja se lako utrži (proda) i to sa aska…) [lol]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

@system42
I ti se nadaš da će ti to netko reći ?! moš mislit !
Ako uopće postoji takva dionica, za to kratko vrijeme.

du du du .. nema nam pomoći

Moj izračun za lkpc.Dokapitalizacija će izgleda ići po 1000 kuna,nakon dokapializacije će biti oko 1200
kuna.Znači onaj tko je kupovao iznad 1400 je u minusu.Sada oni što su kupovali i po 2000 tisuće
kuna digitrone u ruke jer kažu da dobro računaju postotke pa nek izračunaju koliko su u minusu.
Samo mi nisu jasni ovi koji kupuju po 1500 kn a nemaju pravo na dokapitalizaciju.Ovo su oni
šta su ih pojedinci navukli.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ja sve vas lijepo čitam… i razmišljam… i stvarno mi je zbrka od tih vaših dugoročno best buy dionica…
i pitam se može li netko od vas reći koja je dionica KRATKOROČNO best buy ???
(ona na kojoj za 10 dana zaradim recimo 33%, po mogućnosti ona koja se lako utrži (proda) i to sa aska…) [lol]

Ovo je pitanje za milion.
Ako netko za odgovor evo ja ulažem milon a dobit polovomo

@Ivana7

Tko o ćemu, Ivana7 o KODT. Vidim da za Ivanu postoji samo ta dionica na ZSE ali bilo bi lijepo da prestane drukati. Dionica je OK i ja ih imam nekoliko u svom portfelju, što ne znači da nema boljih, bar za mene i na kojima sam zaradio dakelo više. Svaki Ivanin post sadrži neki komentar o KODT što postaje, najblaže tečeno dosadno.

poštovani,,,,,jeli može meni itko objasniti gdje ja primam npr. dividendu od HT-r-a.
ako poslujem preko etrade-a zanima me dali novac dividendi stiže na taj račun,ili na tekući račun
hvala

Ivana,sve je to lijepo sto si napisala,ali vi svi kao da ste zaboravili da je bio stock split.
Kad bi bila cijena 10 000 to bi znacilo cijenu od 20 000 kn po dionici prije stock splita,a ATH je negdje ako se dobro sjecam oko 4.500 —> sadasnjih 2.250.

kodt
ma zanju svi oni da je bio stock split samo se prave malo grbavi i drukaju na najače……
no daleko od toga da kodt nije dobra firma…..

poštovani,,,,,jeli može meni itko objasniti gdje ja primam npr. dividendu od HT-r-a.
ako poslujem preko etrade-a zanima me dali novac dividendi stiže na taj račun,ili na tekući račun
hvala

Ako se radi o discount brokeru Etrade onda ti dividenda sjedan na brokerski racun. Ja sam kod njih i sve dividende sjedaju na racun.

Ako pod Etrade mislis trgovanje internetom preko nekog od hrvatskih brokera onda ce ti sjesti na ziro-racun. Sada nekim tvrtkama moras ti dostaviti broj ziro racuna, a kod nekih je dovoljno da dostavis broj u SKDD. Kako ce biti sa HT-om ne znam, ali bit ces sigurno obavjesten na vrijeme.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close