Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ima krvotok kao tyson (konzum, a mozda i jos nesto dokupi)..

Tyson Foods (TSN) just reported

Revenue 7.5B vs. 7.15B estimates
Earnings : 0.75 vs. 0.63 estimates

+2.75% in pre-market

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[lol] ja sam mislio na sportski krvotok pa sam mislio na mike tysona..za ovaj tyson food nikad cuo (izvinte me na neznanju [lol] )

[lol] ja sam mislio na sportski krvotok pa sam mislio na mike tysona..za ovaj tyson food nikad cuo (izvinte me na neznanju [lol] )
[/quote]

To ti je najveci proizvodac mesa na svijetu. Situacija se dramaticno mjenja nakon izvrsnog izvjestaja +8.03% u pre-marketu.

Disclosure: long TSN

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[lol]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

jel ima koja losa strana belja? [smiley]

***sad baš nemože se reći da je loša kad je nema, no Belju fali brand…jedino ima brendirani sir…konkurenti imaju prepoznatljiv kulen, kobasice, jeger, pršute, salame, puretinu, piletinu dok Belje ima sve to isto, ali da zaustaviš nekog na ulici i pitaš "recite 2-3 poznata proizvoda koje ima Belje" ljudi bi okvirno pogadjali i lupali napamet… Todorić mora napravit 2-3 brenda tipa "gavrilovićeva jetrena pašteta" koju znaju i djeca i starci… nemoj to shvatiti kao lošu kritiku, i ja sam debelo u toj dionici, ovo je više za unaprijeđenje posla [thumbsup]

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

sve je to ljepo ali vecina dionica koje se ovdje spominju se moze sakriti pored jedne koja blista. ta je naravno BELJE.
jel ima koja losa strana belja? [smiley]

BELJE.

– evo prije cca 2 mjeseca moj stručni stožer za investicijska ulaganja je imao preporuku za samo 3 dionice.
– KODT, BLJE i ADPL.
– neki su i dobili te preporuke.

– KODT je odradila cca 15 – 20%, ali tu još čekamo dividendu i izvješće, i stvarno nije loša dionica.

– ADPL, ispalo supe, ali sve se je prodalo zbog ove ponude o prodaji.

– BLJE, na žalost čekala ga na 59kn i nisam ga dočekala.
– sada mi je nekako previše skup kada nisam ušla na vrijeme.
– da imaju neku dividendnu politiku bez razmišljanja bih ušla u to BLJE, ali dividende nema.
– a puno toga niti ne znam o toj dionici.

– napisali ste dugi post, ali većina investitora vam neće pročitati ni 3 crte teksta.

– zbog toga odredite jednu večer na ovoj temi pisati o BLJE.
– puno kratkih postova.
– pobajte odgovoriti i na ona glupa pitanja.
– evo ja stvarno nemam pojma o toj dionici.
– a osnovna stvar vam je uvjeriti mene i ostale investitore da je to super investicija.
– jer ja ne želim da se na ovoj temi piše o dionicama gdje se ne mogu zaraditi novci.
– a meni na p.p. napišite kada to planirate da vam ovu temu ne zagušim s nekim drugim glupim postovima.

– tu uvijek imate mnogo provokatora,
– ali ne smijete se dati isprovocirati.
– naučite koristiti moderan način reklamiranja.

– I love this game.
Pozdrav !

@DemiZon

Cuj, ne znam kolko bi se mogao sloziti za to..belje naime ima osigran plasman kroz konzum a i ostale lance jer ni drugi vjerovatno nemogu odbiti todorica..bio sam malo po ex yu i tamo po ducanima ima proizvoda iz belja..tako da neznam sta ce mu brend.
ljudi kupe ono sta im stavis na policu..danas vise ne igra ta kvaliteta jer ljudi vecinom kupuju po lidlu, kauflandu i slicno i prvo sta gledaju je cjena, neki naravno gledaju i kvalitetu i brend ali da se gleda samo brend clever bi vec davno propao.
a dosta proizvoda od belja na kojima todoric i zaradjuje najvise niti nemoze imati brend nego daj sta das (svjeze meso, psenica, stocna hrana itd..) a itekako ima i brendirane hrane (kulen, abc sir, spek…)…
mozda se i varam, al nekako mi se cini da kad ima problem da nemozs dovoljno proizvesti kolku mogucnost imas prodati da nemora niti razmisljati o brendu..
al to je samo moje nestrucno misljenje.

kolka laprdanja i stotine postova o tom KODT-u, a nitko da kupi danas niti 1 dionicu [lol]
mogao bi i on u posebno trgovanje u 13.00 sati [bye]

to ti je zato jer je to odlicna dionica,pa su svi zainteresirani za nju…

svakoga dana u svakom pogledu...

kolka laprdanja i stotine postova o tom KODT-u, a nitko da kupi danas niti 1 dionicu [lol]
mogao bi i on u posebno trgovanje u 13.00 sati [bye]

to ti je zato jer je to odlicna dionica,pa su svi zainteresirani za nju…
[/quote]

– piskaram ja tu, ali ujedno i pratim tržište, svoje naloge.
– a lijepo ubijem i vrijeme s ovim forumom, bar mi nije dosadno.

INGRA.

– pa 99% vas je u toj dionici.
– a tek onaj brutalni kapital koji je tu ušao s 100% love.
– branili je i branili i nisu je obranili na 17kn.

– a sada vam je zbilja još jeftinija.
– sada morate što prijhe u banku, dižite kredite bilo koje.
– pretražite mjesto vašeg življenja, uvijek postoji nada da se pronađe neki davno zagubljeni novac.
– a možete još danas isprodavati svoje zlato i srebro.
– jer ove INGRE ispod 17kn ne vjerujem da će biti još dugo na ponudi.

– pratim ja što pišu i tehničari.
– za INGRU vam je čisti bay signal.
– nema vam sigurnije investicije.
– ovaj vikend će cijena sigurno biti lansirana preko 22kn.
– a kolika vam je to zarada kada preračunate u postotke.

– zamislite ta ingra već preko godinu dana ništa ne radi.
– možda je tako i bolje jer kada radi samo proizvodi gubitke.
– ovako kada ne radi bavi se samo svojim dionicama, kaptalzacijama, kreditima, odkapitalizacijama i svim poslovima koji su puno bolji nego sama građevima.

– ali ipak očekujem kako će INGRA u narednih 5 godina dobiti koji posao, ipak za nju lobira sam bivši predsjednik RH, i to s 2 mandata.
– u sljedećih 10 godina treba pozorno pratiti hoće li ili neće INGRA dobiti koji posao jer će je to lansurati u nebeske visine.

– evo kada se mene pita koja je dionica bolja KODT ili INGRA.
– uvijek sam mišljenja kako je uvijek većina u pravu i kako će se 99% investitora obogatiti na toj INGRI kada ju jednog dana prodaju nekim šeicima.

– dragi investitori, neka vam pomogne i sam veliki Alah u toj nadasve najboljoj investiciji na našem tržištu.

– I love this game.
Pozdrav !

BELJE.
– evo prije cca 2 mjeseca moj stručni stožer za investicijska ulaganja je imao preporuku za samo 3

cuj, ja sam malo specificniji od ostatka ekipe ovdje. prvo ja volim duge postove kad neko napise pa takve i volim pisat (zapravo mrzim kratke postove jer sta u njima mozes reci).
drugo ne vjerujem u druk na forumu (mozda grijesim al to je moje cvrsto uvjerenje) pa onda me niti ne dira previse ko je procita ko ne (moze neko reci da to nije istina i da onda nebi niti pisao..mozda su u pravu, nije da marim)..ja uglavnom procitam sve do kraja sta me zanima..

cjenu na burzi odredjuju malo veci igraci..svaka cast sindikatu ali ja ne vjerujem u to [smiley]
meni je forum vise ovak za zabavu i kracenje vremena dok pratim zse. pravi investitori ce kad tad spoznati pravu vrijednost belja i kolko god mi je to zapanjujuce mislim da je to belje stvarno ono "overlooked" dionica…pored tolko malo dionica na nasoj burzi jedna ovakva sa ovlko prihoda je zanemarena od mnogih ljudi..

firma koja trenutno ima oko 1.5mlr kuna prihoda (a malo ih je takvih na zse) a sa svim ovim kapacitetima o kojima sam govorio koji jos nisu skoro ni u pogonu. bio je neki clanak jedan dan u lideru o trzistu stocne hrane sta vrijedi 2mlr kuna a todoric planira (odnosno vec je kupio mnoge proizvodjace da to zadovolji) zaokupiti 40% tog trzista..
eto ima puno stvari, firma jos u nastajanju a brojke vec impresivne..za nekoga kome nije hitno i ko nije trejder i moze cekati mislim da je i cjena od 90kn sitnica..ne pisem ovo da drukam (i ja bi jos dokupio na ovim cjenama da imam novaca) nego cisto iznosim misljenje..samo ta ulozena 1.5mlr je skoro 200kn po dionici..a kamoli sve nekretnine od prije i ostalo..

ja u biti ne zelim ovdje zajednistvo nego hocu (vjeorovali ili ne) kritiku za belje..da vidim jer ima neko nesto lose sta tamo vidi (bilo u izvjestaju ili opcenito o posljedicama ulaganja u povezana drustva kakva su agrokorova itd. itd..) posto ja nemam fundamentalnih znanje nego ulazem na osjecaj.

ja u biti ne zelim ovdje zajednistvo nego hocu (vjeorovali ili ne) kritiku za belje..da vidim jer ima neko nesto lose sta tamo vidi (bilo u izvjestaju ili opcenito o posljedicama ulaganja u povezana drustva kakva su agrokorova itd. itd..) posto ja nemam fundamentalnih znanje nego ulazem na osjecaj.

Firma je jako dobro pozicionirana. Napravili su velika ulaganja. Da stvar bude jos bolja po njih cijene njihovih proizvoda rastu. Kako stvari stoje vjerojatno ce nastaviti i dalje rasti jer mnogi rezimi nece dozvoliti da im se desi ono sto se desilo Mubaraku. Dakle masivno ce kupovati i skladistiti poljoprivredne proizvode kako bi se sto prije zastitili od manjka i poskupljenja hrane u svojim zemljama. U osnovi hrana je uvijek bila najbolja zastita od inflacije jer je to proizvod sa kojim se najlakse moze prenjeti trosak na kupca. A inflatorna ocekivanja su velika. Meni se citav agro sektor svida u ovom trenutku.

Problem koji ja vidim nije vezan za tvrtku nego za dionicu. Belje ima znacajnu kolicinu radnickih dionica koje su dobivene po vrlo niskim cijenama. To predstavlja pritisak na cijenu dionice.

Disclosure: long BLJE

Kratak ispravak prethodnog posta.

Rekao sam da mi se citav agro sektor svida. Izuzetak su proizvodaci pesticida. U sjevernoj americi je prosle godine bio izuzetno slab pest pressure pa je ostala neprodana ogromna kolicina pesticida. (Izvor Agrium 3Q 2010 conference call).

New Report

Close