kodt isplacuje dividendu samo zadnje dvije godine,sto ne znaci da ce biti slucaj i ove.
– kada bih ja ovako nešto napisala onda bih se pokrila ušima od srama i ne bih više pisala na ovome forumu.
– I love this game.
Pozdrav !
imao 34% manje ugovorenih poslova za 2100 nego 2009 godinu"-citiram kolegu retardakusa,
– ne čudim se se gospon Retardusu.
– ali vi ste još gori od njega.
– pa koga još zanima koliko su ugovorili poslova za 2100 godinu ???????
– I love this game.
Pozdrav !
Meni se čini da tu rade kilave bakice, 4 uposlenih na 1 radno mjesto.
– a barem rade nešto.
– ali ako vam se ovo ne sviđa onda imate perspektivnu INGRU,
– imaju 127 uposlenih ali ne i zaposlenih.
– I love this game.
Pozdrav !
…
– evo sada kupite np. 24 dionice .
– već sada vam one nose sigurane kta 4.5% koje su veće od oročene štednje u banci.
– ali ako ovako nastavi ova firma poslovati i u nekoj bližoj budućnosti.
– što će se desiti ???
– bez problema za 10 godina može cijena ove firme biti i 10.000kn.
– a ako bude tu cijenu pratila i dividenda tada će dividenda biti 1.000kn.
– izgleda previše optimistno, ali cijena bi mogla biti i puno veća.
– e tada će vama ove 24 dionice koje ste sada kupili godišnje nositi 24.000kn.
– možda vam to jednog dana bude i više nego godišnja mirovina.
…
Ovo često spominjanje "možda" ili mogući dobitak podsjećaju me na onu priču iz drevne Indije, gdje je jedan čovjek osuđen na smrt. Kada je kazna izrečena, pao je pred noge svog kralja i zatražio milost.
»Gospodaru, ako mi poštedite život«, rekao je, »u roku od godinu dana naučit ću vašeg konja letjeti.«
»Privremeno si slobodan«, rekao je kralj. »Ali ako u roku od godinu dana konj ne poleti, presuda će biti izvršena.«
Kada su ga kasnije članovi obitelji zabrinuto pitali kako misli ostvariti svoje obećanje, čovjek je spokojno odgovorio:
»Za godinu dana može umrijeti kralj, ili konj, ili umrem ja, a na kraju krajeva, možda taj konj stvarno i poleti!« [lol]
Ovo često spominjanje "možda" ili mogući dobitak podsjećaju me na onu priču iz drevne Indije, gdje je jedan čovjek osuđen na smrt. Kada je kazna izrečena, pao je pred noge svog kralja i zatražio milost.
»Gospodaru, ako mi poštedite život«, rekao je, »u roku od godinu dana naučit ću vašeg konja letjeti.«
»Privremeno si slobodan«, rekao je kralj. »Ali ako u roku od godinu dana konj ne poleti, presuda će biti izvršena.«
Kada su ga kasnije članovi obitelji zabrinuto pitali kako misli ostvariti svoje obećanje, čovjek je spokojno odgovorio:
»Za godinu dana može umrijeti kralj, ili konj, ili umrem ja, a na kraju krajeva, možda taj konj stvarno i poleti!« [lol]
Napokon nesto zabavno i poucno na ovoj temi [smiley]
Ivana7, Vidim po tvojim postovima da si konstantno na forumu do dugo u noć. Mislim da bi ti bilo bolje da malo razviješ i društveni život, obitelj, druženje, opuštena atmosfera i tako nešto, da možeš u toj svojoj brutalnoj zaradi negdje i uživat a ne samo zarada radi same sebe.
I već ako složno drukate za Kodt malo smanjite obim pisanja više su svi shvatili sve, još da naučite sve radnike poimenice mogli bi ko portir radit (vidim da vam ni treću nije problem opalit).
Ako nemas americko drzavljanstvo i provedes manje od od 183 dana godisnje na teritoriju US ne placas porez. Ako provedes vise od 183 dana onda je porez na capital gain 30%. Flat za sve.
Ako imas americko drzavljanstvo onda porez na capital gain placas bez obzira gdje zivis, bez obzira koliko dana si te godine proveo u US i bez obzira na kojoj burzi si ostvario capital gain. Koliko placas ovisi o visini incoma i koliko dugo si drzao dionice. Ako ih drzis dulje od godinu dana 50% ostvarenog gaina je neoporezivo.
[/quote]
A šta je sa dvojnim državljanstvom,ja imam i američko,nisam godinama bio u US,jel mogu ja trgovat kao stranac,da me nebi lovili jednog dana kad odem malo nazad radi utaje poreza
[/quote]
Mislim da vas neće tretitirati kao stranca zbog načela primata državljanstva. Isto je i u HR….jer bi kod nas mogli reći da ste Amerikanac ako bi vam to išlo u korist, ali zbog načela primata vas tretiraju kao hrvata neovisno o broju državljanstava (polipatridi). Jedino ako ne znaju [wink]
Kako komentiraš BV preko 2,1 i kako komentiraš dugovanja 108%????
Meni se čini da tu rade kilave bakice, 4 uposlenih na 1 radno mjesto.
Dok je tako nema ni KODT-u naprijed!
[/quote]
Da imak kakav utjecaj u Dist-u nagovorio bi ih da daju izvještaj i na Braillovim pismu.Možda bi se onda izvještaj pravilno protumačio.
Ja sam uvijek za VIS ( prodaja od strane VLDS-a ) vćinski paket očekivana cijena 100-130 kuna, zatim KSST ( privatizacija ), FNVC ( 0,1 booka a toga nema na tržištu naročito kod velike tvrtke a ova ima više od 1000 zaposlenih i razne biznise ), i naravno HDEL za koju predviđam dobro izvješće. [thumbsup]
– primjećujem kako u zadnje vrijeme na ovom forumu ima sve više i više ovakvih postova.
– samo ulaganje u taj tip dionica je zbilja i najbrži put u bankrot.
– svi imaoci tih i slićnih dionica su u ovoj krizi ostvarili minuse od preko 90%.
– ako su radili s kreditima tada su i bankrotirali, i još ostali dužni.
– nemojte da se to i vama dogodi.
– tu imamo i jedan slučajni pogodak, KSST.
– ali tu dionicu su prije 2 dana neki platili i 4.000kn, pametnim dosta.
– možete se još brže obogatiti na kladionici.
– i ja ponekad izaberem taj puno brži put za doći do love.
– ne kužim se u sport, ali imam vrhunske savjetnike.
– evo jučer sam dobila preporuku iz Zagreba, najboljeg od najboljih, i još sam to provjerila kod dvije i više nego stručne osobe.
– i satavim ja na listiće, Manchester City, Roma, Udinese,Genk, Porto, Fulham.
– već ja unaprijed brojim lovu od zarade,
– kažu mi to ti je 1000%/1000%, ako je što to upitno onda je to Fulham, ali ga imam i s 1X,
– i na kraju gledam ja te listiće, pa sve fulala, jedino dobio taj Fulham.
– e ne vidi me kladionica više mjesec dva.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana, vidim da vas kladionica zanima, pa evo par savjeta:
Klađenje je strašno slično ulaganju u dionice, samo što ovdje imamo podcjenjene dionice i diverzifikaciju, a tamo imamo "value betting" i "money menagement".
Ne bi vjerovala, ali i tamo imamo pravu malu farmu, ovčice koje se klade na favorite(Manchester City, Roma, Udinese…), pastire koji se klade protiv favorita, svinje koje se klade na jednom listiću na jedne, a na drugom na druge i konje koji naslažu 10 parova na listić
Igrajte jedan par po listiću, i po mogućnosti na internet kladionicama, ili na burzama klađenja (da, i to postoji), najbolje su Betfair i Matchbook
p.s. bilo bi više stotki na vašim postovima, ali izgleda da mogu samo jednom dnevno ocjeniti postove istog korisnika [sad]
mislim da naivce sad hvataju da kupe ht i prodaju ostale dionice, ne kažem da ht neće porasti do 350 kn ali činjenice je da bi druge mogle potegnuti do 60%
šta sam vam rekao navukli su neke da prodaju ingru i kupe ht a gdje danas ide ingra to je tek početak
Nazalost,moju poruku su moderatori kasno odmoderirali pa ju niste procitali.Ponoviti cu.
Ivana,sve je to lijepo sto si napisala,ali vi svi kao da ste zaboravili da je bio stock split.
Kad bi bila cijena 10 000 to bi znacilo cijenu od 20 000 kn po dionici prije stock splita,a ATH je negdje ako se dobro sjecam oko 4.500 —> sadasnjih 2.250.
Molio bih da mi to prokomentirate.Cak i da dionica dodje na ATH,to je puno puno manja zarada nego na vecini dionica na ZSE,a ima i drugih koji daju odlicnu dividendu.
Ivana,sve je to lijepo sto si napisala,ali vi svi kao da ste zaboravili da je bio stock split.
Kad bi bila cijena 10 000 to bi znacilo cijenu od 20 000 kn po dionici prije stock splita,a ATH je negdje ako se dobro sjecam oko 4.500 —> sadasnjih 2.250.
nije ona nista zaboravila,nego je nakrcana kodt-om,pa sada ne moze van(moze ali sa debelim minusom)