Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– zbog velikog interesa investitora i večeras u sitnim satima će se nastaviti tematska večer na temu KODT.

Meni se cini da se tema nastavlja zbog velike kolicine slobodnog vremena koje ti moras nekako ubiti. A da odes u kino ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ajde dečko kakve veze ima svetska cena šećera sa Virom? Ovde se radi samo o prefernisjalu za izvoz u EU, a i cena pamuka se baš neće odrazit na poslovanje Magme…ruku na srce.

Ono malo šta Viro uveze i preradi sirovog šećera od trske za domaće tržište, neće značajno uticat na resultate.

Koliko god da ce utjecati biti ce pozitivno. Ovisi koloko imaju zaliha i koliko su buduce proizvodnje vec ugovorili. Zbog porasta cijena poljoprivrednih proizvoda puno vece koristi ce imati proizvodaci nego preradivaci. Medutim i Viro ce imati koristi.

Sto se tice Magme rast cijena pamuka od 170% ce definitivno djelovati samo negativno. Oni imaju dva izbora. Prvi je da povise cijene i smanje promet, drugi je da ostave iste cijene i povecaju gubitke. Ni jedno ni drugo nije dobro za cijenu dionice.
[/quote]

Ma sve je to logično i mikro i makro gledano, ono šta se kaže by the book, no oni se ne bave prodajom sirovine čije će poskuplenje da im istisne marže, već brendiranih proizvoda u kojima je učešće troškova proizvodnje i sirovina relativno nisko.

Šta se tiče cene šećera, i to stoji no radi se o dugoročnim ugovorima i ugovorenim EU kvotama sa uglavnom više-manje zaštičenom cenom, tako da će oni verovatno profitirati od rasta, ali to nije niti izbiliza toliko koliko bi bilo da se radi o slobodnom tržištu… Pare leže u kvoti i izvozu domaćeg šećera u EU, čime je povučena crta i najniže i najviše cene. Kako oni ne proizvode šećer za izvoz na ostala svetska tržišta i ne mogu nikako da konkurišu jeftinijem šećeru od trske, oni direktno povećanje svetskih cena neće bitno osetiti na rastu prihoda od prodaje odnosno profita.

To je jedan solidan i stabilan biznis, ograničen EU pravilima i propisima i koji nema osobitu budućnost u RH, naime jedna će šećerana iz tog razloga morati biti i zatvorena (verovatno ona iz Osijeka). Želim reći, firma dobro radi jer ima izvrstan menadžment, no ne očekujte ogromne profite kao iz nekih drugih delatnosti.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

LURA.

– evo to vam je još jedna o.k. dionica.
– spada u onaj dio nelikvidnih.

– I love this game.
Pozdrav !

– zbog velikog interesa investitora i večeras u sitnim satima će se nastaviti tematska večer na temu KODT.

Meni se cini da se tema nastavlja zbog velike kolicine slobodnog vremena koje ti moras nekako ubiti. A da odes u kino ?
[/quote]

A gle, ako laprdaš milion puta o istome, nekako se valda uvuče u podsvest pa valda se i rodi interes kod nekih za kupovinu… to je neka njezina otkačena strategija maltretiranja jednom te istom pričom.

Najzanimljivije je da je sedma od Ivane, tek nedavno otkrila pominjanu akciju i svatila da tu postoji neka vrednost i dodana vrednost za akcionare… I šta da na to kažeš? Bolje ikad nego nikad.

Ovo s bioskopom je dobra ideja, evo ja te vodim…. samo bez priče o KODT-u i Luri…moliću lepo.

Twixer @ sto kazes na CGA ? ,,,izgleda botomiran…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

CEBA.

– još jedna nelikvidna dionica, ali isto o.k.
– rijetko o njoj pišem, ali sam pisala.
– a sada je već i malo skupa.

– I love this game.
Pozdrav !

CEBA.

– I love this game.
Pozdrav !

A po čemu je to Ceba ok?

Argumenti, moliću lepo.

To je jedan solidan i stabilan biznis, ograničen EU pravilima i propisima i koji nema osobitu budućnost u RH, naime jedna će šećerana iz tog razloga morati biti i zatvorena (verovatno ona iz Osijeka). Želim reći, firma dobro radi jer ima izvrstan menadžment, no ne očekujte ogromne profite kao iz nekih drugih delatnosti.

Savrseno se slazem. Ja sam napisao gdje sam se pozicionirao. U proizvodace poljoprivrednih sirovina koji ce imati najvise koristi od rasta cijena poljoprivrednih proizvoda. Nemam poziciju u preradivacima, jer smatram da oni imaju manje koristi od rasta.

Viro i Magmu sam naveo kao primjer po meni nelogicnog ulaganja RBA Mirovinskog fonda. Mislim da postoji ocigledna sprega izmedu ulaganja mirovinskih fondova i kreditne izlozenosti njihovih maticnih banka. To je uocila i HANFA pa otuda vjerojatno i ova Samodolova inicijativa.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Iskreno nije mi jasno kako se netko ko proizvodi gnojivo prodaje na ovako niskoj multipli. PEG 0.26.

Ocigledno postoji neki problem. Zbog cega je ovako los analyst ranking ?

CEBA.

– I love this game.
Pozdrav !

Imaju najnizu cijenu za transfer novca u inozemstvo koliko je meni poznato. Pa ako netko ulaze vani preporucam da se raspita kod njih za transfere.

Iskreno nije mi jasno kako se netko ko proizvodi gnojivo prodaje na ovako niskoj multipli. PEG 0.26.

Ocigledno postoji neki problem. Zbog cega je ovako los analyst ranking ?
[/quote]
China Green Drops on Research Note

Allegations and revelations of financial fraud have beset these companies over the last year, and the SEC has launched a probe into those allegations, according to people with knowledge of that investigation. The SEC has declined to comment.

China Green has not been immune to allegations similar to those published by J Capital. Short-sellers active in the Chinese small-cap sector have for some time believed that China Green has been fudging numbers. A report this past summer, for example, also cited discrepancies between the company’s SEC and SAIC records.

China Green, which went public in a reverse merger in 2007, has seen its stock trade as high as $18. It reached that point in December 2009, not long after it began trading on the New York Stock Exchange. The stock was uplisted to the American Stock Exchange in March 2009 from the over-the-counter bulletin board.

The J Capital report enumerates a series of other allegations, including "dubious related-party transactions," "possible self-dealing," and "false claims about technology."

According to J Capital’s Web site, the firm was founded in 2007 to "provide deep-dive analysis" of Chinese companies, both on the long and short side. It sells its research to institutional investors and sometimes takes positions in the stocks it analyzes, according to the firm.

In its report on China Green Agriculture, the firm didn’t say whether it had a short position in the stock, although it noted that some of its clients did.

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10963797/1/china-green-drops-on-research-note.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

mislim da naivce sad hvataju da kupe ht i prodaju ostale dionice, ne kažem da ht neće porasti do 350 kn ali činjenice je da bi druge mogle potegnuti do 60%

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close