Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da tko je kupio HT ili tko ga drži 3 godine je napravio best buy.
Vidi ovo:
http://www.poslovni.hr/vijesti/j-p-morgan-i-nomura-zele-10-posto-hrvatskog-telekoma-171014.aspx
U pomanjkanju velikih preuzimačkih projekata veliki se burzovni igrači fokusiraju na zanimljive manjinske pakete na hrvatskom tržištu, a nakon Ine "in" bi mogli postati oni Hrvatskog telekoma. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, J. P. Morgan i Nomura pokrenuli su razgovore s imateljima većih paketa dionica HT-a. Prije svega to se odnosi na Fond hrvatskih branitelja sa 7 posto dionica u vlasništvu te Umirovljenički fond kojemu je Vlada prije dva mjeseca za potrebe isplate duga umirovljenicima prenijela 3,5 posto dionica HT-a.

I u Umirovljeničkom fondu o konkretnim imenima zasad ne žele govoriti, ali potvrđuju interes potencijalnih investitora.

Sutra HT-a [thumbsup]

Štednja je mudrost trošenja.

Ja cu poludjeti [lol]
Genijalna mi je Ivana7,cak cu sutra kupiti 3 dionice povlastene i 3 redovne da budem i ja timski igrac.

– evo trud se je isplatio.
– nikako nemojte skidati dionice s prodaje.
– postavite sa za lipu više poviše onih velikih naloga.

– ne može se raći da ja tu ne drukam.
– ali ova dionica vam je nešto najbolje što se može kupiti na našem tržištu.
– znate valjda da ja u onim glavnim investicijama nikada nisam pogriješila.

– a za sada vam je zagarantirana dividenda od minimum 4.5% .
– samo vam ova dionica nije za neku brzu zaradu.
– ja sam na vrijeme napisala prvi target za ovu dionicu od 1.200kn .
– sada je drugi na 1.500kn .
– sve ovisi o izvješću.
– nadam se 90% kako će izvješće biti i više nego dobro.
– na žalost kod dionica vam nema 100% .
– dionice su rizične, ali kupnjom KODT p ili r svoj rizik ste sveli na minimum.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kakvih si ti gluposti večeras ovdje nadrobila pa to je čudo jedno.
nebi se čudio da kodt sutra ode u minus.

Izgleda da tko je kupio HT ili tko ga drži 3 godine je napravio best buy.
Vidi ovo:
http://www.poslovni.hr/vijesti/j-p-morgan-i-nomura-zele-10-posto-hrvatskog-telekoma-171014.aspx
U pomanjkanju velikih preuzimačkih projekata veliki se burzovni igrači fokusiraju na zanimljive manjinske pakete na hrvatskom tržištu, a nakon Ine "in" bi mogli postati oni Hrvatskog telekoma. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, J. P. Morgan i Nomura pokrenuli su razgovore s imateljima većih paketa dionica HT-a. Prije svega to se odnosi na Fond hrvatskih branitelja sa 7 posto dionica u vlasništvu te Umirovljenički fond kojemu je Vlada prije dva mjeseca za potrebe isplate duga umirovljenicima prenijela 3,5 posto dionica HT-a.

I u Umirovljeničkom fondu o konkretnim imenima zasad ne žele govoriti, ali potvrđuju interes potencijalnih investitora.

Sutra HT-a [thumbsup]

Izgleda da ce Ivana osisati i Jamiea Dimona. Nadam se da nije rasprodalavala HT, da bi dokupila KODT.

Jos kada sutra Sinisa Malus objavi da su Dimon i Mudrinic videni u Podgorickom restoranu u lezernoj atmosferi.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Izgleda da ce Ivana osisati i Jamiea Dimona. Nadam se da nije rasprodalavala HT, da bi dokupila KODT.

– pa nisam luda prodati HT prije objave dividende.
– a uvijek u mojem portfelju ide nekakva disperzija.
– samo što je HT jedan tip dionice, po meni klasična obveznica, gdje je naglasak na sigurnosti.
– kod KODT je naglasak također na sigurnosti, samo što kod KODT očekujem u budućem poslovanju veći rast nego kod HT-a.
– a mirivinci kad bi mogli sigurno bi prije kupovali KODT nego HT.
– trenutno mi je i dalje HT prva dionica u portfelju.
– ali za taj HT stvarno nema nikakve potrebe za drukanjem bilo koje vrste.
– dok je KODT relativno nepoznata dionica velikom dijelu investitora te sam smatrala potrebnim upoznati investitore i s tom više nego dobrom investicijom.

– I love this game.
Pozdrav !

– pa nisam luda prodati HT prije objave dividende.
– a uvijek u mojem portfelju ide nekakva disperzija.
– samo što je HT jedan tip dionice, po meni klasična obveznica, gdje je naglasak na sigurnosti.
– kod KODT je naglasak također na sigurnosti, samo što kod KODT očekujem u budućem poslovanju veći rast nego kod HT-a.
– a mirivinci kad bi mogli sigurno bi prije kupovali KODT nego HT.
– trenutno mi je i dalje HT prva dionica u portfelju.
– ali za taj HT stvarno nema nikakve potrebe za drukanjem bilo koje vrste.
– dok je KODT relativno nepoznata dionica velikom dijelu investitora te sam smatrala potrebnim upoznati investitore i s tom više nego dobrom investicijom.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Po meni je KODT i bolja i sigurnija investicija od HT , ali je FRNK još bolji i sigurniji isto nije likvidana jer ko ih ima neće ih prodati ispod 900kn a sve do 1500 kn raspoloživa količina za prodaju je jako mala. Likvidnost neke dionice i nije baš neki pokazatelj kvalitete. Uostalom vidite sad po INI likvidnost sve manja i manja a cjena stalno raste iz prostog i jednostavnog razloga što je što je ostalo još svega manje od 2% dionica koje ne drže veliki investitori.

Ivana, što misliš o kretanju dionica iz poljoprivrednog sektora u svjetlu stalnog rasta cijene hrane i očekivanog rasta cijene nekretnina u vlasništvu poljoprivrednih tvrtki?

Što se građevinara tiče, dali su realna očekivanja da bi npr. IGH do kraja godine mogao otići do nekih 7.000-8.000 kunića…

Po meni je KODT i bolja i sigurnija investicija od HT , ali je FRNK još bolji i sigurniji isto nije likvidana jer ko ih ima neće ih prodati ispod 900kn a sve do 1500 kn raspoloživa količina za prodaju je jako mala. Likvidnost neke dionice i nije baš neki pokazatelj kvalitete. Uostalom vidite sad po INI likvidnost sve manja i manja a cjena stalno raste iz prostog i jednostavnog razloga što je što je ostalo još svega manje od 2% dionica koje ne drže veliki investitori.
[/quote]

frank si imao po 700 koliko si htio,i to ne tako davno.isto tako brobaj sad izaci iz franka sa 100 dionica,a da drasticno ne srusis cijenu.trebat ce ti mjeseci dana.
ina raste jer je velika zainteresiranost za dionicu(znamo ko kupuje),a prometi su manji jer nema vise toliko prodavatelja.uostalom,usporedujes inu i frank ciji je dnevni promet kao frankov mjesecni!!!
iako mislim da je frank bolja kupovina od kodt-a,ali niti jednu ne bih htio imati u svom portfelju.
i nisi mi odgovorio na pitanje o KODT-u(vezano za dividendu i koku zlatnih jaja)

svakoga dana u svakom pogledu...

Izgleda da je Baron zaglavio u KSST.

Nikada na zelenu granu.

zaglavio u ksst?…zanimljivo
ksst je do prije desetak dana bio 700 kn,danas je 3000 kn
…da sam bar ja tako zaglavio..

KODT ili ti koncar distributivni(samo mu ime govori kako je kolega pofuk rekao) je trenutno u fazi distribucije,a ne akumulacije…Zasto?E ako ste procitali bilo koju knjigu o investiranju,dionice se akumuliraju u tisini i bez puno price.Naime dionica je dosta nelikvidna,a neki bi vrlo rado iz nje izasli…E pa ti isti vam nece reci da je KODT imao 34% manje ugovorenih poslova za 2010 nego 2009 godine,a pitanje je koliko ce imati u 2011…Link :http://www.poslovni.hr/vijesti/koncar-dst-u-devet-mjeseci-s-rastom-prihoda-i-dobiti-161759.aspx

i napokon jedan pametan…

@ivana7

KODT
-molio bih vas ako imate malo vremena da analizirate ovu dionicu

lp domobran

Cijenjena kolegice,ako može osvrt na KODT
lp Domobran [cool]

Evo napisao jučer za HT………..
Jeli to dovoljno o mom znanju i velikom nosu što ga imam.,……..

lp

Ljubo iz Siska
[kiss] [lol] [proud]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Povlačenje dijela iz jdpl samo iz razloga šta nam slijedi stagnacija………..
HT – zakon……….
lp
Ljubo iz Siska

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

New Report

Close