Je si li primjetila jos neki zgodan trend tamo ?
– napišite to.
– ne pratim detaljno jer Hrvatska po pitanju investiranja u zlato spada u grupu zemalja tipa Sjeverna Koreja ili Kuba.
– u svijetu imate desetak tih jadnih zemalja u kojima je zabranjeno ili vas oporezuju s 58%.
– u EU je investiranje u zlato kao da kupujete dolare, franke, jene….
– nema poreza, to je investicija.
– u ovim našim krajevima dok smo bili pod vlašću nekih pametnih država investiranje u zlato je bilo zakonom dozvoljeno.
– ali ova hrpa lopova koja vodi ovu zemlju je zakonom zabranila običnom narodu ulagati u investicijsko zlato.
– tu je moderno ulagati u kolekcije satova, imati kolekcije od 300 umjetničkih slika.
– zašto bi se dozvolilo narodu ulagati u zlato ???
– što nije bolje da oročavaju bezvrijedne papirnate novce u ovim našim stranim bankama.
– u to zlato jednostavno nije praktično ulagati kod nas.
– morate ga krijumčariti, ali to je najmanji problem, velik je put, slovencima plaćati vinjete, u neke trezore ili zlatne fondove jednostavno ne vjerujem.
– i što kada cijena zlata padne onda po snijegu ići u Sloveniju to prodati.
– ali tu situaciju i više nego dobro koriste svi albanski zlatari kod nas.
– pa možete vi prodati to zlato ali vas opljačkaju na cijeni preko 50%.
– to bi bilo kao da idete prodati eure u banci i plaćaju vam ih 3kn za jedan euro.
– ma stvarno me je sram u kako glupoj zemlji živim.
– I love this game.
Pozdrav !
–
Osnivač i predsjednik investicijske kompanije Paulson & Co, John Paulson već drugi put ulazi u povijest privatnog investiranja. Ovaj poslovni čovjek, koji je bio medju rijetkima koji je prije krize 2008. predvidio pad cijene nakretnina, lani je na investicijama u zlato pripisao na svoj konto neto profit od pet milijardi dolara.
Kako piše The Wall Street Journal, to je najveća dobit koju je ikad neki privatni investitor ostvario tijekom jedne godine. Taj rekord je i dosad držao Paulson – od 2007. kada je na investicijama u hipoteke, pokrivenim papirima od vrijednosti, te godine zaradio četiri milijarde dolara.
Gold fund, u okviru kompanije Paulson&Co, usmjeren na dionice rudarskih kompanija koje vade zlato i na investicije u zlato, lani je bio fond s najboljim performansama na svijetu. Formiran je 2009., a u njemu i za ovu godinu očekuju visoke profite od investicije u zlato. Paulsom savjetuje da se ove godine, osim zlata, kupuju neobrađena zemljišta i kuće.
dragi kolege trenutno je najbolje sve kupovati idemo prema konačno 3000 bodiča drhtavci su prodavali ovih dana i burekđije,još kad budu mirovinci prodavali obveznice i morali se ukrcavati na dionice na hr eto nas na 4000 bodiča¸ ♥ ♥ ♥ ¸.·´¯)✿♫♥♪♫ ✿(¯`·.¸ܓ✿ܓ✿ܓ✿
pa dajte vidite malo temu KSST… [cool]
Sutrašnje stanje burze.
– e sutra idemo u revialnom tonu.
– sigurno ćemo lijepo rasti.
– karte su se lijepo posložile, veliki rast kod amera, smirivanje kod arapa, zlato klizi dolje.
– ali to ne znači kako i sutra neke dionice nećete gledati u crvenome.
– ja sutra u svojem portfelju vidim neku zaradu od cca godišnje plaće.
– I love this game.
Pozdrav !
– ovo i nije baš pogođeno.
– mislila sam kako ćemo i jače potegnuti gore.
– ali je tržište kontrolirano.
– ali sam pogodila ono najvažnije, dionice u mojem portfelju.
– sve je to u lijepom plusu.
– a djelomično pogodila i tu ciljanu zaradu.
– za sada 1/2 neke prosječne RH plaće.
– I love this game.
Pozdrav !
pa dajte vidite malo temu KSST… [cool]
Poštovana Ivana7 moram priznat da me iznenađuje kako Vi , a i još neki iskusni investitori niste prepoznali KSST…
ja Vas iskreno molim za analizu i savjet…
Već par godina se trudim da nešto napravim i sad sam odlučio sve ide u tri odnosno 4 dionice tj. već je:
KODT(P i R)
JANAF
HT
Očekujem od ovoga barem 50% u mjesec dana. Ima da leti u nebo pogotovo HT, što bi se sam pravio pametan, kad su na ovoj temi prave stvari.
– za ovaj tip dionica očekivanja su vam previše velika.
– sve te tri dionice su već odradile neki rast.
– to su dionice na kojima će te najmanje izgubiti u slućaju nekog većeg pada.
– ako ste investitor koji očekuje rast od 50% u kratkom roku tada trebate investirati u dionice tipa KSST ili DDJH ili VLDS.
– samo je nezgodno što u takvim investicijama možete u kratkom roku i izgubiti 50%.
– ako imate HT, JNAF, KODT, burzu niti ne trebate pratiti.
– a ove duge su zbilja nezgodne, to morate pratiti od 10 – 16 sati redovno, nema vas sat vremena i odmah se dese neka čuda.
– evo i na INGRI se očekuje neviđena zarada od 30% u vrlo kratkom roku.
– samo je nezgodno što se na toj INGRI godinama gubi i gubi lova.
– a ima i jedna dobra stvar na toj INGRI,
– 99% investitora s ovoga foruma je na toj INGRI zaradilo lijepu lovu,
– kako ???, ni meni nije jasno, ali su zaradili.
– nikada nije išla velika zarada s velikom sigurnošću.
– I love this game.
Pozdrav !
DLKV i ingra best buy………. zašto za više informacija treba posjetiti teme…….
Već par godina se trudim da nešto napravim i sad sam odlučio sve ide u tri odnosno 4 dionice tj. već je:
KODT(P i R)
JANAF
HT
Očekujem od ovoga barem 50% u mjesec dana. Ima da leti u nebo pogotovo HT, što bi se sam pravio pametan, kad su na ovoj temi prave stvari.
– za ovaj tip dionica očekivanja su vam previše velika.
– sve te tri dionice su već odradile neki rast.
– to su dionice na kojima će te najmanje izgubiti u slućaju nekog većeg pada.
– ako ste investitor koji očekuje rast od 50% u kratkom roku tada trebate investirati u dionice tipa KSST ili DDJH ili VLDS.
– samo je nezgodno što u takvim investicijama možete u kratkom roku i izgubiti 50%.
– ako imate HT, JNAF, KODT, burzu niti ne trebate pratiti.
– a ove duge su zbilja nezgodne, to morate pratiti od 10 – 16 sati redovno, nema vas sat vremena i odmah se dese neka čuda.
– evo i na INGRI se očekuje neviđena zarada od 30% u vrlo kratkom roku.
– samo je nezgodno što se na toj INGRI godinama gubi i gubi lova.
– a ima i jedna dobra stvar na toj INGRI,
– 99% investitora s ovoga foruma je na toj INGRI zaradilo lijepu lovu,
– kako ???, ni meni nije jasno, ali su zaradili.
– nikada nije išla velika zarada s velikom sigurnošću.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Još jednom velika hvala za sve, onda stvarno te tri više neću ni pratiti [cool]
Ivana, mislim da tvoja prisutnost na forumu mora biti veća.
Ipak, većina ljudi koje znam i ja snjima,najviše očekujemo od tebe. Naravno, ne ponašamo se potpuno u skladu s tobom, ali tvoj je tekst zdravi razum kojeg bi normalni i pametni ulagatelji trebali uvažavati.
Ali ima još bistrijih;
pamet tebe, Deluxa, Lopine i sl. inteligentni čitatelji (gotovani) trebaju iskoristiti.
Javi seee !
Poštovana Ivana7 moram priznat da me iznenađuje kako Vi , a i još neki iskusni investitori niste prepoznali KSST…
ja Vas iskreno molim za analizu i savjet…
– u investicije toga tipa uvijek ulazim 10 – 30% portfelja.
– ali da mi pojedinačno niti jedna investicija ne prelazi 3%.
– i koristiti stop losss kod pada 10 – 20%.
– u nekim investicijama pratim gospon Lopinu.
– ali je stvarno nezgodno, barem meni, pisati i o tim investicijama.
– jer su te investicije u 50% slučajeva čisto kocka i kockanje.
– KSST, netko je tu dionicu platio i 4.000kn, sada je 3.000kn.
– neka dođe neka nezgodna vijest pada to i ispod 1.000kn.
– ta dionica je za one koji se kuže u nekretnine i zemljišta, ili imaju neke inf. koje ja nemam.
– ja o tome zbilja nemam pojma.
– a na osnovi FA mi ta dionica nije zanimljiva.
– tu se mogu kladiti isto kao na Medvešćak.
– ali to nije investiranje, to je kockanje.
– ipak gledam na ovoj temi pisati o investicijama gdje je malo teže izgubiti lovu.
– zbog toga u zadnjih godinu dana i nisam imala nekih grešaka pri investiranju.
– I love this game.
Pozdrav !
zahvaljujem na odgovoru,
savjet i analizu sam tražija zbog sljedećih činjenica…
– dionica je bila u posebnom režimu trgovanja
– doslovno niko je nije po 1.000,00 kuna
– ogromno zemljište na kojem se KSST nalazi grad Kaštela prenamjeni iz poljoprivrednog u građevno
– HFP oglasi prodaju oko 75% dionica po cijeni od 7.000,00 kn iako je nominala 2.500,00 kn
-Todorić, Rajić, i još neki pokazuju interes za kupnju dionica na javnom natječaju
– o svemu tome Smart i Spiderman temeljito, iskreno i pošteno pišu unazad nekoliko godina
– u nekoliko dana cijena odleti na 4.000,00 kn
– dionica je sad u redovnom režimu i trži se na 3.000,00 kn
Pozdrav !