Sta ce potencijalni investitor raditi sa tom zemljom ?
malo istrazivao,
lokacija jako atraktivna,uz aerodrom(veliki potencijal)
a sto se tice same dionice tu se nesto veliko kuha i netko nesto zna(raste vec par dana od min.20% uz ogromne promete-ogromne zbog toga sto se sve odvija u prvim sekundama,a onda blokada)
ne vjerujem da bi se zbog jednog novinskog clanka dionica ovako ponasala
molim komentare
mali ispravak kolega, ne odvija se u prvim sekundama nego u trenutku jer je dionica u posebnom režimu trgovine. a bila blokada poslije ili ne nema veze jer opet se čeka sutra u 13:00
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=37399
sto kazete na ovo?
ajmo komentari
molim prije 13 h [undecid]
Best buy = KSST-R-A
U ponedeljak pozitivna blokada u prvoj sekundi [thumbsup]
listao malo par zadnjih stranica i naletio na ovo
KSST-R-A…..SUTRA TOČNO U 13h
kolega golubv je ovo napisao 23.01.,
24.01-cijena 1508,00,RAST 50% na prometu 184.037,00
27.01-cijena 2500,00-danasnji rast 25% na prometu 452.500,00
…ipak je tema best buy,a ovakav best buy se rijetko viđa…svaka cast
[/quote]
stvarno ne razumijem zasto jedinice za ovaj post?pohvalio sam covjeka koji je napisao na temi best buy ime dionice koja je odletila u nebo.da sam ga ja ili bilo tko od vas poslusao zaradili bi u 4 DANA 350%,ponavljam-4 DANA 350 %
SVAKA CAST KOLEGA
…350%…4 DANA…
[/quote]
da si pratio dionicu i vjesti na staklenicima znao bi zasto je cjena tolko porasla to se ocekivalo jer je cijena bagatela isto sam napiso na ova tema o dionicam FMPS VART I DDJH potrazi sto sam napiso isto cese dogodit sa VART I FMPS sa DDJH vec je a bice toga jos
zivio
[/quote]
BRIN je podcijenjeniji od FMPS.
Ali U FMPS ima dosta sindikalista koji su ulazili po 22,75 pa bi ga mogli dići do 50 jer mu je to
fair cijena.Dugoročno BRIN je povoljnija varijanta.Trebalo bi imati malo FMPS,malo BRIN,malo
Vart,malo Validus-To je fimina zona,a ako krene sve će krenuti,ali ne istovremeno,pa bi se moglo
skakati iz rastće u padajuću ili stagnirajuću dionicu fiminog carstva.A što mislite o BPBA,zašto i to nebi poletjelo. Ipak Vart je sumnjiv i treba biti svjestan i lošeg scenarija tj stečaja sa preustrojem,
gdje bi pušioničari trebali biti dioničari,a Varteks nastavlja pšoslovanje,tj 3.000 zaposlenih nebi na ulicu.
Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]
Ovo sam vam pisao jučer,a nisam inseider.
E to znaći imati nosa,kako bi rekao Ivano 7..Ne, treba imati znanja i zeru zdravog seljačkog razuma.
I mu.. ne marjanova,nego hrabra.
BPBA je u rukama fimaša i njenom prodajom fimino carstvo može ponovno ojačati.
BRIN je samo danas na 50.000 dionica VLDS skinuo 100.000 kn,što na MCAP od 9,6 mil kn ćini
1%.A obavijest BRINa o porastu vrijednosti imovine slijedi sredinom iduće sedmice.Da li ćemo ponovno
zaraditi 2 kn kao i prošli mjesec .10% mjesečno je puno,ali ipak 2.5 puta manje od Lopina fond
najkozervative,ali ipak dvanaest puta više od HT i KODT.
To su izvrsne investicije,ali BRIN je izvrsnija,Lopina fond najkonservative to je vanserijski.Dokle?
Novi račun sa ulogom od startnih 18 k kn,sa doplatom i porastom vrijednosti došao na cca 100 k kn/prosječno 50 k kn/.U mjesec dana kupio ,prodao 1 mil kn.Agram zaradio 3.000 kn.Neka im je sa srećom.
Bez trejdanja života nema.Trejdanje je sol i papar burze.
Bajka se nastavlja.
best BUY usd $
Ovo je pametno napisano, a od ovih naših ovdje to nitko ne kuži.
Sada su u defanzivnim dionicama, a za 4-5 godina kada se Crobex vrati na 5000 bodova kupovati će leteće purane.
Hmm. Iz tvojih usta tj tastature u Božje uši! [thumbsup]
[/quote]
Evo Validus je primjer kako smeće postaje biser, naravno za one što su kupovali po 6-7kn.
Mnogi su ga pljuvali, ja prvi ali zarada od 100% se ne može postići na HT-u ili ATGR.
Malo pomalo sve će doći na svoje…
Hmm. Iz tvojih usta tj tastature u Božje uši! [thumbsup]
[/quote]
Evo Validus je primjer kako smeće postaje biser, naravno za one što su kupovali po 6-7kn.
Mnogi su ga pljuvali, ja prvi ali zarada od 100% se ne može postići na HT-u ili ATGR.
Malo pomalo sve će doći na svoje…
[/quote]
Bravo Antiša.I za tebe ima nade.Smeće nije smeće,ako netko piše da je smeće.To se zove medijski linč.Validus će biti feniks,samo strpljenja.Ja sam malo skratio Validus radi velike izloženosti.Kada ide visoko skraćujem,kada ide dolje kupujem.Plan ,30% kapitala maksimum u jednoj dionici.
Možda bi bilo pravilnije da se određenoj grupi ne izlažemo više od 30%/VLDS,VART,BRIN,FMPS,BPBA/ ukupno ne više od 30%.
Ali bilo bi nerazumno BRIN i FMPS kao zatvorene fondove svrstati u rizične investicije,ako im je MCAP trećina NAV.Smatram da su i BRIN i FMPS sigurnije investicije od bilo kojeg fondovskog
smeća tipa HT,ERNT,ATGR.
Napomena:Smeće je i zlato ako je skupo.
I gov.. je zlato ako je jeftino.
Preporuka:Tražite podcijenjene dionice dobrih firmi o kojima nitko ne piše.
Ili tražite firme u problemima koje bi se trebale izvući:VLDS,BDEL itd.
ILI INGR koja se izvukla,a vi ti još ne vidite.
Na ZSE teče med od kadulje i alpsko mlijeko u potocima.
Lopina ja sam plizu tog potoka, samo što mnogi na svu sreću (nažalost) ne vide. I da ponovim
Na ZSE teče med i mlijeko.
malo istrazivao,
lokacija jako atraktivna,uz aerodrom(veliki potencijal)
a sto se tice same dionice tu se nesto veliko kuha i netko nesto zna(raste vec par dana od min.20% uz ogromne promete-ogromne zbog toga sto se sve odvija u prvim sekundama,a onda blokada)
ne vjerujem da bi se zbog jednog novinskog clanka dionica ovako ponasala
molim komentare
[/quote]
…umjesto komentara i savjeta dobio jedinice za postove…bijedno
…izgleda dok sam ja tu piskarao,vi ste se tovarili ksst-r-a
Napomena:Smeće je i zlato ako je skupo.
I gov.. je zlato ako je jeftino.
Preporuka:Tražite podcijenjene dionice dobrih firmi o kojima nitko ne piše.
Ili tražite firme u problemima koje bi se trebale izvući:VLDS,BDEL itd.
ILI INGR koja se izvukla,a vi ti još ne vidite.
Na ZSE teče med od kadulje i alpsko mlijeko u potocima.
[/quote]
Sa ovim se u potpunosti slažem. Na ZSE ima jako potcjenjenih firmi o kojima se ne piđe a usto su slabo likvidne samo se trebsa ukcati i imati malo strpljenia jer neke neke neće biti prepoznata možda još par mjeseci ali na kraj će ipak sve doći na svoje. Obradite pažnju npr. na LURU koje rezultate postiže ali je prilično nelikvidna jer u njoj još nema špekujanata na kratke staze a kad oni dođu onda će biti kasno jer više neće biti ovako jeftin a takvih ima još puno. Tko ima strpljenja ja mislim da će biti bogato nagrađen. Mislim da nam u naredne dvije godine CROBEX ide barem na 4000 ali da će pravi dobitnici biti sada podcjenjene dionice koje nisu u sastavu CROBEX. Nemorate se samnom slagati svako ima pravo na svoje mišljenje a i svoj novac može ulagat gdje hoće aček i u banku sa 4% kamte kao uostalom i mnogi u ovoj državi. Živi bili pa vidjeli bez rizika nema ni profita ali nezaboravite sreća je obično na strani hrabrih.
[/quote]
BPBA je u rukama fimaša i njenom prodajom fimino carstvo može ponovno ojačati.
BRIN je samo danas na 50.000 dionica VLDS skinuo 100.000 kn,što na MCAP od 9,6 mil kn ćini
1%.A obavijest BRINa o porastu vrijednosti imovine slijedi sredinom iduće sedmice.
[/quote]
Moj grijeh, moj preveliki grijeh.
BRIN je vlasnik 10.000 dionica Validusa,a ne 50.000.Nenamjerna pogreška.Oprostite!
A VALIDUS je prvi dioničar BRINa sa 50.000 dionica.
Ako kupim Validus na 15 kupio sam i dio BRIN a.
Ako kupim BRIN koji u svom portfelju ima i HT s obzirom da se BRIN trži na trećinu vrijednosti
kupio sam i taj HT po 306:3,tj po 102.
Ali ako kupim Validus po 15,tj na cca 1/6 ili 1/7 NAV ispada da sam kupio HT u BRINu po
102:7=14,57 ,102:6 =17
HT me košta od 14,57 do 17 kn.Mioslim da je to vrlo jeftino.
Jedini uvijet je da VLDS ne ide u stečaj jer ću taj HT prodati po 0/zero/,a za dobiti punu cijenu trebalo bi čekati.Pa za zaraditi dvadesetak puta mislim da se isplati preuzeti rizik i čekati nekoliko godina.A BRIN ima i ADRIS i CKML.Sve je to uz diskont od 20 puta,preko poluge BRINA.
Ovo nije druk nego prijedlog da dobro izanalizirate VLDS ,to je blago,a Antiša ga naziva smeće.
A možda je Antiša u pravu.O tome sami donesite odluku.
Ja sam je donio .
Na ZSE teče med od kadulje i alpsko mlijeko!