A u naredna četiri dana još najmanje 100%…..4 dana najmanje 100%….nije kasno [smiley]
best buy KSST-R-A ….SUTRA TOČNO U 13h a od ponedjeljka od 10 do 16h…..e sad može jedinica
Tipična dionica iz Lopina fonda najkonzervative.Veliki BV u ovom slućaju povečan zbog prenamjene zemljišta-Skok sa 700 na 2.500 u tri četiri dana.Sličnu sudbinu bi doživio i VLDS da je došla obavijest o deblokadi računa!Još nije kasno!
Čestitam vlasnicima dionica KSST.Kupio na 600 izaša na 900,a mogao sam se vratiti na 700,ali nisam
vjerovao da će se situacija ovako razvijati.Bravo!
U KSST teče med i mlijeko!
zas bi bila pusiona na VART za dionicare koji je tamo BV po tvojoj racunici a na VART su specijalne igre samo treba biti dobro obavjescen
na FMPS ce se moci dignuti isto preko sto posto i tamo su posebne igre samo treba proc vrjeme da ne bude nis sumnjivo
U ovom ternutku ja mislim da je bolj ulgati u dionice jer su podcjenjena a tek manji dio raspoloživi sredstava u obveznice i komercialne zapise radi sigurnosti a kad tržište opet bude precjenjeno kao npr 2007 godine tad treba izlaziti iz dionica i više ulagati u obveznice sa manji ali sigurnim prinosima.
Ovo je pametno napisano, a od ovih naših ovdje to nitko ne kuži.
Sada su u defanzivnim dionicama, a za 4-5 godina kada se Crobex vrati na 5000 bodova kupovati će leteće purane.
[/quote]
Hmm. Iz tvojih usta tj tastature u Božje uši! [thumbsup]
A u naredna četiri dana još najmanje 100%…..4 dana najmanje 100%….nije kasno [smiley]
best buy KSST-R-A ….SUTRA TOČNO U 13h a od ponedjeljka od 10 do 16h…..e sad može jedinica
Tipična dionica iz Lopina fonda najkonzervative.Veliki BV u ovom slućaju povečan zbog prenamjene zemljišta-Skok sa 700 na 2.500 u tri četiri dana.Sličnu sudbinu bi doživio i VLDS da je došla obavijest o deblokadi računa!Još nije kasno!
Čestitam vlasnicima dionica KSST.Kupio na 600 izaša na 900,a mogao sam se vratiti na 700,ali nisam
vjerovao da će se situacija ovako razvijati.Bravo!
U KSST teče med i mlijeko!
[/quote]
Ja taj KSST stvarno ne kuzim. Ako netko otkupi te dionice od HFP-u po 2500 kuna. Onda on placa oko 60 eura po kvadratu. Mislim da se moze naci naci puno jeftinije poljoprivredno zemljiste i da to Agrokor i slicne ne zanima.
Ono sto je interesantnije je da se zemljiste prenamjeni u gradevinsko. Onda cijena skace preko 70 eura jer moras zbrinuti radnike, platiti troskove prenamjene i sl. Koliko su uopce te Kastele atraktivno gradevinsko zemljiste. Meni ne izgleda kao turisticko mjesto niti znam ikoga da tamo ljetuje. S obzirom kako se prodaju stanovi ni to ne izgleda kao bogzna kakva prilike. Mozda trgovacki centar.
Sta ce potencijalni investitor raditi sa tom zemljom ?
oprati lovu
prije svega mali ispravak: nisu kastele nago kaštela. ima ih 7.
slažem se da nije nitko lud plaćati polj. zemlj. 60 eura/m2. a sigurno to neće napravit toda ili rajić. ne sjećam se da su dosad nešto preplatili. dakle ako kupac plati 60 eura/m2 ili više sigurno će bit prenamjena ili neka druga kombinacija.
kako je aerodrom stvarno blizu nije atraktivno za građevinu ili turizam, definitivno. ljeti imaš dnevno 100 i više uzlijetanja/slijetanja dnevno pa je buka strava. ali uvijek postoji mogućnost dodatnog širenja aerodroma i izgradnje lučice za velike jahte.
ovo zadnje je samo moja ideja i nema uporište u stvarnim informacijama.
i još nešto šta je realno (sad sam se sjetio): ako si ikad bio ljeti na čiovu onda znaš da su gužve nesnosne. treba ti 2-3 sata za izać s otoka/poluotoka (dva kilometra) jer se ide kroz trogir. čiovo je inače bilo vikendaško naselje splićana još iz 70tih prošlog stoljeća. jedini razlog zašto se ne razvija dalje je nemoguć pristup autom. desetljećima se već priča kako riješiti taj problem. jedna ideja je bila da ga se spoji mostom s marjanom ali realnija je da se izgradi pristupna cesta i manji most upravo tu negdje ispod aerodroma. ovde je jedini problem tko bi financirao izgradnju jer je trogir kao općina prezadužen (brkan i rožić – kaznene prijave) i pred bankrotom. ali uvijek postoji mogućnost naplate mostarine ili da država (županija) uloži sredstva. ipak je to razvojni projekt. pa nisu ovi iz hfp bezveze spomenuli cijenu od 7.000kn. nešto znaju.
Most na Čiovu će Vam ići tamo ispod Inine pumpe na Arbaniju,koliko ja znam preko starog mosta će biti jednosmjeran promet,a preko novog bi trebao biti dvosmjeran. Samo im malo fali novaca,ali morali bi to riješiti.Ispitivanja morskog dna su odavno obavljena.
@twixer
prije svega mali ispravak: nisu kastele nago kaštela. ima ih 7.
slažem se da nije nitko lud plaćati polj. zemlj. 60 eura/m2. a sigurno to neće napravit toda ili rajić. ne sjećam se da su dosad nešto preplatili. dakle ako kupac plati 60 eura/m2 ili više sigurno će bit prenamjena ili neka druga kombinacija.
ja bih prije rekao da je to samo želja HFP-a i da se u ovom krugu nitko neće javiti…. vjerojatno ni u drugom, pa ni u trećem…na četvrtom kad cijena bude ispod 1000 kn po dionici, možda se javi netko. toda neće jer on kupuje dionice po 1 kn (npr. Belje)
može bit. ali kad imaš dva ili više kupaca kako bit siguran da onaj drugi neće prihvatit ponudu. je li bi ti nekom vjerovao za toliko novaca. "zatvorenikova dilema"
Oprosti,
Inflacijska ocekivanja rastu to je nepovoljno za instrumente fiksnog prihoda. Vrijednost obveznica pada kada inflacijska ocekivanja rastu. Tako, da u ovom trenutku nisu osobito atraktivno ulaganje.
[/quote]
Ja sam razmišljao kupiti obveznice Optime koje s obzirom na trenutnu cijene nose 18% kamata i gotovo 100% prinosa 2014. godine. Mislim da je to bolje ulaganje nego dionica Optime.
Vjerujem da će ZABA držati Optimu iznad vode što je duže moguće i nastojat će izbjeći ili čim duže odgoditi bankrot, a za to ima hrpu fondova koji mogu uletiti.
Ipak, odustao sam, ne zato jer mi je to malo već zato jer mi je prerizično.
most je naravno projektira IGH…
pa znate da je Agrokor već dao kredit Kaštelanskim staklenicima…
a od Nove godine ljudi iz Agrokora intezivnije vrše snimanje a i kontrolu proizvodnje…
ima toga još…
nekad se spominjala i IKEA…
u Divuljama u neposrednoj blizini je planirana bila i trajektna luka, postoji velika mogućnost da sad bude ispod staklenika…
nemojte zaboravit da gradonačelnik Kaštela je vlasnik marine…
kombinacija ima dosta… očekivao sam kupnju do 2.500,00 kn što je nominala…
već sam napisa na temi staklenika da mi nije jasno samo to da ako neko kupi 76% vlasništva, šta će mu ostatak…
uprava i sindikat su posebna priča… žalim samo žene koje tamo rade teške fizičke poslove…
most je naravno projektira IGH…
pa znate da je Agrokor već dao kredit Kaštelanskim staklenicima…
a od Nove godine ljudi iz Agrokora intezivnije vrše snimanje a i kontrolu proizvodnje…
ima toga još…
nekad se spominjala i IKEA…
u Divuljama u neposrednoj blizini je planirana bila i trajektna luka, postoji velika mogućnost da sad bude ispod staklenika…
nemojte zaboravit da gradonačelnik Kaštela je vlasnik marine…
kombinacija ima dosta… očekivao sam kupnju do 2.500,00 kn što je nominala…
već sam napisa na temi staklenika da mi nije jasno samo to da ako neko kupi 76% vlasništva, šta će mu ostatak…
uprava i sindikat su posebna priča… žalim samo žene koje tamo rade teške fizičke poslove…
Što to nas briga što će mu ostatak? Ali me čudi ovo pitanje.Nismo u dječjem vrtiću.Na burzi smo. A na burzi postoje i neki zakoni koje bi svatko tko se tu igra trebao proučiti.