Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kad malo bolje razmislim, neke mi stvari nisu posve jasno. netko se hvali kako je kupio kodt po 1050. e pa, a gdje ste bili dok smo mi marljivi skupljali kodt ispodt 1000 (mislim na povlaštenu). neki pričaju kako kupuju adris oko 290, a samo koji dan ranije dalo ga se kupiti na 26x. ista stvar s ht-om. ja sam to kupovao do 290, a i tad sam smatrao da je skup jer je par tjedana ranije bio puno jeftiniji, a lopina ga kupuje na 306. meni je ovo sada sve skupo, ča i kodt. kad je sve otišlo gore, kupovao sam kodt, jer on jedini nije, a sad je i on.

Krivo ste razumjeli.Sa kupnjom BRIN po 17,50 ,a to je diskont od 67% /NAV je 52,50/koji u svom portfelju ima
i HT uz isti diskont.
Dakle,kupio sam HT po 102,i ako dividenda bude 30 kn/mislim da će biti 25/vi ćete zaraditi na sadašnju cijenu 306 …9,8% ,a ja tri puta više tj 29,4 % u tom dijelu portfelja.I to jer netto,
jer se na dobit,a što je u ZIF-u brin dividenda,kao i rast cijene dionica neće oporezivati jer se
pokivaju gubici iz predhodnih razdoblja.
Ali treba pričekati da to investitori shvate.
Neki kupuju indeksni fond i plaćaju tri puta skuplje od mene.I tko bi trebo više zaraditi.A kako Ivana 7 kaže da je to mafija spreman sam dati mali diskont. Vama pola,meni pola.
Kako ja uzimam prije meni 100% u žep,a vama potencijalnih 50% u žep kasnije.Ako se krene
ranije možda mi postanete konkurencija u igri najbrži prst u slijedeća dva mjeseca,jer BRIN
ulazi u redovno trgovanje.Sigurno!
Supergarancija_Lopina fond najkonservative!
Opasnost:U BRINU je jako malo dionica po ovoj cijeni,a trenutni MCAP je jadnih 1,2 mil EUR što
nije dostatno da bi u ovu dionicu ulazio sindikat.Idealna šansa za burek investitore.
Ali idealna šansa za jeftino preuzimanje.Možda krene i sindikat.Sada već malo teže jer je velika prodaja pobigla.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Danas sam kupio BRIN po 17,50 uz NAV od 52,50.A u portfelju BRIN ima i HT pa sam ga ja platio
306:3=102.Prodat ću ga po 204 tj BRIN na 35.100% meni,50% vama…pošteno.
Ovdje je diskon veći 76%.
Kada vam prodam BRIN na 35 pola meni ,a pola vama-Pošteno,.

A vi kešoljupci oročavajte u banci i imate sigurnu dobit !Bravo.Je mala ali je sigurna!Kažu da će inflacija rasti,pa biste možda mogli sačuvati realnu vrijednost.

Na ZSE teče med i mlijeko!

lopina a da kupis malo i FMPS
NAV je preko 75kuna a prodaje se po 24.99 30000 dionica

PRODAJE

Količina Cijena
17 20,80
300 22,00
550 24,96
30000 24,99
1000 26,50
800 27,43
100 29,89
2000 29,90
4000 29,91
10000 29,99
200 31,30

KUPNJA

Cijena Količina
20,60 60
20,00 100
15,00 1000

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

Informanka.

– danas mi je portfelj u debelom minusu, a crobex u lijepom plusu.
– na žalost ima i takvih dana,
– svi nosioci portfelja mi otišli u minuse.

– danas sam se pretežno kockala na burzi.
– kupila sam jednog građevinara koji uopće nema posla i ništa ne radi.
– tu stvarno neće biti nikakve dividende,
– a biti ćemo prestretni ako ne odu u stečaj.
– ali investitore ne brine to što firma ne radi, to zbilja niti nije važno, jer TA dobro radi, barem ima prometa.
– i takve situacije zbilja moram iskoristiti na ovoj burzi kockara.

– za razliku od tih kockarskih dionica većini dionica koje rade i dobro posluju cijene su danas pale.
– takva nam je psihologija investitora.
– jer tko tu gleda na firmu koja će u godini dana odraditi samo +20%.
– traže se firme s rastovima od preko +100%, po mogućnosti u par dana, jer je to sasvim o.k. tečaj.

– namjerno nisam napisala o kojoj dionici je riječ jer najmanje želim drukati na dionice toga tipa.
– ali i ja se volim kockati, to je jače od mene.
– samo na ovakvim dionicama investitori su ostvarili i najveće gubitke.
– ali može se u jedan dan zaraditi i 10%.
– baš čitam temu te dionice koje sam kupila, a dosta toga sam kupila, sutra se očekuje rast od cca +30%, ono minimalni.
– a meni je sasvim svejedno, jer ću izići s malim minusom ili malim plusom, tako je to kada se ima viška love a nema se neke konkretne ideje, onda mi jedino preostaje kockanje.

– ali danas sam se bavila i investiranjem, kupila sam 2 dionice KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

I ja danas u minusu, koliko crobex u plusu, toliko ja u minusu.

Informanka.

– danas mi je portfelj u debelom minusu, a crobex u lijepom plusu.
– na žalost ima i takvih dana,
– svi nosioci portfelja mi otišli u minuse.

– danas sam se pretežno kockala na burzi.
– kupila sam jednog građevinara koji uopće nema posla i ništa ne radi.
– tu stvarno neće biti nikakve dividende,
– a biti ćemo prestretni ako ne odu u stečaj.
– ali investitore ne brine to što firma ne radi, to zbilja niti nije važno, jer TA dobro radi, barem ima prometa.
– i takve situacije zbilja moram iskoristiti na ovoj burzi kockara.

– za razliku od tih kockarskih dionica većini dionica koje rade i dobro posluju cijene su danas pale.
– takva nam je psihologija investitora.
– jer tko tu gleda na firmu koja će u godini dana odraditi samo +20%.
– traže se firme s rastovima od preko +100%, po mogućnosti u par dana, jer je to sasvim o.k. tečaj.

– namjerno nisam napisala o kojoj dionici je riječ jer najmanje želim drukati na dionice toga tipa.
– ali i ja se volim kockati, to je jače od mene.
– samo na ovakvim dionicama investitori su ostvarili i najveće gubitke.
– ali može se u jedan dan zaraditi i 10%.
– baš čitam temu te dionice koje sam kupila, a dosta toga sam kupila, sutra se očekuje rast od cca +30%, ono minimalni.
– a meni je sasvim svejedno, jer ću izići s malim minusom ili malim plusom, tako je to kada se ima viška love a nema se neke konkretne ideje, onda mi jedino preostaje kockanje.

– ali danas sam se bavila i investiranjem, kupila sam 2 dionice KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

ra ili pa?

svakoga dana u svakom pogledu...

…ja sam na belju u plusu oko 100k (60tak %) u par tjedana i ne pada mi na kraj pameti da prodajem..njusim da je up trend a dionica je debelo podcjenjena….da moze i nazad moze..onda u dokup..al jednom ce doci do 200 ili 300kn da ga j..s.

… da može i nazad može…onda u dokup…

– ovo nikako ne kužim,
– ne pada vam na kraj pameti da prodajete, a ako padne onda idete u dokup.

– ako ste investirali u dionice, a niste ništa prodali, odakle vam onda lova za dokup ???

– I love this game.
Pozdrav !

i ja u minusu… brrr… jučer kupio ingru radi kocke

DLKV.

– evo baš gledam tu dionicu.
– imate na prodaji više tisuća dionica zbilja jako jeftino.
– kako li su vas tu samo navukli s nekom Waršavom.
– i još kada mi netko tu piše da ja drukam !!!!!!
– a gledam i promete na tom DLKV,
– pa stvarno su se lijepo neki tu iskrcali.

– I love this game.
Pozdrav !

…ja sam na belju u plusu oko 100k (60tak %) u par tjedana i ne pada mi na kraj pameti da prodajem..njusim da je up trend a dionica je debelo podcjenjena….da moze i nazad moze..onda u dokup..al jednom ce doci do 200 ili 300kn da ga j..s.

… da može i nazad može…onda u dokup…

– ovo nikako ne kužim,
– ne pada vam na kraj pameti da prodajete, a ako padne onda idete u dokup.

– ako ste investirali u dionice, a niste ništa prodali, odakle vam onda lova za dokup ???

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Naizgled nerijesiv problem. Medutim kolega Milusic je ponudio ne jedno nego dva vrlo elegantna rijesenja koja omogucavaju konstantan priliv novaca za dokup:

1) Djeciji doplatak
2) Sakupljanje starog papira

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

IGH.

– zna li možda netko u kojim je restoranima danas bio direktor te firme,
– i normalno tko je sve bio za stolom,
– dobro bi bilo da to možete potkrijepiti i nekom fotografijom,
– jer ipak slika kaže više od tisuću rijeći.

– I love this game.
Pozdrav !

– a evo sada jedan post koji će dobiti tko zna koliko stotki.

INGRA.

– nakon više godina besposličarenja i puno problema s Arenom,
– INGRA je konačno dobila 3 velika posla u jednom danu.
– zbog toga je obustavljeno trgovanje dionicom na ZSE jer je dionica prešla prag od +10% ,
– sada se čeka očitanje uprave, te potom neće biti gornje blokade te dionice.

– uprava se očitala,
– dobili su posao za izgraditi pola Rusije,
– nakon velikih nemira puno toga je srušeno u Arabiji te je i sve te poslove dobila INGRA.
– a šlag na tortu je i jedan mali poslić kod nas izgradnja neke Hidrocenrale samo se još ne zna na kojoj rijeci točno, investitori pretpostavljaju kako će to biti na istoku Hrvatske na rijeci Drini.

– eto zbog svih tih silnih investicija uskoro očekujemo ciljanu cijenu dionice na preko 400 kuna.

– I love this game.
Pozdrav !

– ako mi ne ispravite ove jedinice sutra vam rušim KODT.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close