Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto,as na predhodni tekst.Zavidnost ili hrvatski jal.
Raduj se tuđem uspjehu,raduj se kada raste dionica ako je i nemaš u portfelju,jer dobitnici lakše
troše,pa mogu kupiti i dionicu iz našeg portfelja,a to bi bio preduvjet za rast tj,zaradu.

Danas sam napokon kupio HT.Red je da pokoji put poslušam i ozbiljne investitore kao što je Ivana,
koja je glasnogovornica HT.Naravno da sam tržio diskont,ali punih 67% i dobio.Kako?
Danas sam kupio BRIN po 17,50 uz NAV od 52,50.A u portfelju BRIN ima i HT pa sam ga ja platio
306:3=102.Prodat ću ga po 204 tj BRIN na 35.100% meni,50% vama…pošteno.
Naravno,nije BRIN samo HT,ima tu i Đure.A đurka je na NAV od 52,50 bio po 31 /31.12.2010./
i ja sam ga kupio po 10,33./31:3/A on je sada 44 .Diskont 10,33:44=0,23.Ovdje je diskon veći 76%.
Kada vam prodam BRIN na 35 pola meni ,a pola vama-Pošteno,jer đurka nije elitna firma kao HT.

A vi kešoljupci oročavajte u banci i imate sigurnu dobit !Bravo.Je mala ali je sigurna!Kažu da će inflacija rasti,pa biste možda mogli sačuvati realnu vrijednost.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Evo kreće eldorado na građevinare sutra ujutro,
kupovat će se ko da nema sutra, samo da ne bude tko zadnji magarac kao i prošli put.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Evo kreće eldorado na građevinare sutra ujutro,
kupovat će se ko da nema sutra, samo da ne bude tko zadnji magarac kao i prošli put.

a rast bi trebao biti zbog članka u seebizu da je radić s nekim večerao, uz uobičajene novinarske kule u zraku? [lol]

moji postovi su moje osobno mišljenje,nisu investicijski savjeti niti poziv na trgovanje dionicama!!!

@Lopina

Neki dan smo pričali za validus i moram ti čestitati!
[thumbsup]

Danas sam kupio BRIN po 17,50 …..

– a vi ste mi to skinuli ispred nosa !!!
– danas je tu bila jedna sitna količina dionica na prodaji po 16kn.
– vidjela sam da ima nekog zanimanja na toj dionici jer je bilo više naloga na kupnji po 17kn, liparenje.
– stvarno sam mislila da sam najbrža i najsposobnija za to trgovanje specijalcima u 13:00 .
– i tako doslovno u zadnjim sekundama ja postavim nalog na 17.10kn da sve to poskidam, i ne mogu vjerovati, 2 naloga na istoj cijeni 17.5kn mi to pokupe.

– e sada neka pitanja kako ste uspjeli s ta 2 naloga biti brži od mene.
– zašto sami sebi dižete cijenu ????
– pa to se je moglo kupiti po 16kn.

– ako raste cijelo tržište rasti će i ova dionica.
– samo vam je tu veliki rizik jer u većini slučaja takve fondove vodi mafija te je bolje niti ne ulagati u takav tip investicija.

– I love this game.
Pozdrav !

Danas sam kupio BRIN po 17,50 …..

– a vi ste mi to skinuli ispred nosa !!!
– danas je tu bila jedna sitna količina dionica na prodaji po 16kn.
– vidjela sam da ima nekog zanimanja na toj dionici jer je bilo više naloga na kupnji po 17kn, liparenje.
– stvarno sam mislila da sam najbrža i najsposobnija za to trgovanje specijalcima u 13:00 .
– i tako doslovno u zadnjim sekundama ja postavim nalog na 17.10kn da sve to poskidam, i ne mogu vjerovati, 2 naloga na istoj cijeni 17.5kn mi to pokupe.

– e sada neka pitanja kako ste uspjeli s ta 2 naloga biti brži od mene.
– zašto sami sebi dižete cijenu ????
– pa to se je moglo kupiti po 16kn.

– ako raste cijelo tržište rasti će i ova dionica.
– samo vam je tu veliki rizik jer u većini slučaja takve fondove vodi mafija te je bolje niti ne ulagati u takav tip investicija.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ne ,nisu moja dva naloga nego jedan.Ovaj od 300 kom sam ja proša.I ja sam tuka 18 jer sam očekivao da se nitko neće visoko nabidavati.A htio sam kupiti po 17.Tako je izgledalo do zadnjih deset sekundi.Izgleda da neće ispod 17,ali u igri najbrži prst pokoji put platim više kao danas.
Istra stvar i na LCDS,tamo ne mogu kupovati po 17,a do prije dva mjeseca je moglo i po 14.Uvijek
me majstor nadigra u igri najbrži prst i ako želim kupiti moram tući više.
Moglo bi se sutra malo zaigrati i na KSST.Tamo bi mogflo biti velikih valova.
Ipak mislim da je ova igra najbrži prst totalni promašaj.Trebalo bi nas pustiti da u bedacima trgujemo barem jednu uru./Ivana to je bio tvoj prijedlog,pametno/

Na ZSE teče med i mlijeko!

kad malo bolje razmislim, neke mi stvari nisu posve jasno. netko se hvali kako je kupio kodt po 1050. e pa, a gdje ste bili dok smo mi marljivi skupljali kodt ispodt 1000 (mislim na povlaštenu). neki pričaju kako kupuju adris oko 290, a samo koji dan ranije dalo ga se kupiti na 26x. ista stvar s ht-om. ja sam to kupovao do 290, a i tad sam smatrao da je skup jer je par tjedana ranije bio puno jeftiniji, a lopina ga kupuje na 306. meni je ovo sada sve skupo, ča i kodt. kad je sve otišlo gore, kupovao sam kodt, jer on jedini nije, a sad je i on.

Što sutra raditi na burzi ????

– razmišljam i razmišljam i razmišljam.
– krizi uprkos, i sutra sam 100% sigurna kako će barem 5 dionica dobro povući gore.
– za danas sam većinu toga pogodila,
– ubija me to što nemam slobodnih 100 milijuna jer bih u ovoj godini bila zaradila čistih 20 milijuna.
– ova kriza je ipak veliku većinu investitora učininila i više nego opreznim, i nekako imam osjećaj da je velika većina investitora još uvijek u velikom strahu.
– strah ih je puno zaraditi.
– naučili se na bureke i to bi bio neki vrhunac financijskog razmišljanja.
– a meni je pobjeglo toliko puno investicija jer nemam puno novaca.

– e sada pokušavam s ovim što imam napraviti neki maksimum a da pri tome ne bude ugrožena sigurnost mojeg portfelja.
– ali sada me doslovno davi taj HT s svojom sigurnošću, da li ga prodati ???
– danas mi je odradila i posljednja dionica u portfelju TNPL, na žalost malo toga danas i prodala, ali i na toj investiciji sam u nekom plusu.
– više sam zaradila na JDPL kojeg sam kompletnog prodala.
– sve sitne pozicije u portfelju su mi odradile lijepe rastove te sam većinu toga prodala.
– a prodala sam i većinu banaka.

– sada imam i nekog keša, što kupovati a ne pogubiti novce ??????
– jedino sam sigurna za KODT, ali toga već imam i previše.
– i ne mislim to prodavati dok ne vidim izvješće, a ova dionica nikada do sada nakon ex.div. day nije nešto padala, češće je rasla.
– ovo što je odradila je tek sitan rast, do 2.000kn ima se još voziti.

– ne znam, nemam nekih ideja, prije pet dana sam bila puna ideja.
– možda adpl, ali nakon dražbe.
– većina dionica gospon Lopine me ne zanima.
– pucajte tu s idejama, ali i s malo opisa zašto ????
– jer ovo je euforija, još će mo mi rasti.

– ali je i više nego opasno sada u neke dionice ulaziti jer nakon rasta uvijek slijedi pad.
– opet ali ali ali ali dosadilo mi, dolaze i izvješća.
– e to će biti onaj slijedeći zdravi pokretač rasta cijena određenih dionica.
– za sada to će siguno biti KODT,
– mogao bi i viro, ali je već poskupio.
– dajte mi ideje, koje bi sve firme mogle imati dobra izvješća.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana7, redovito čitam postove, al neke mi stvari nisu jasne. dionica odradila, prodala. i sad si sve rasprodala, osim kodt za kojeg neviđeno drukaš, ali kad si opet u kešu, a dionice visoko… ??? šta god kupiš, kupit ćeš skupo. ako kodt raste, zašto ga ne pustiti da ne raste još više? to je isto kao kad lopina prodaje adpl na 115 ili tako nešto, a dionica ide i ide…

Što sutra raditi na burzi ????

– razmišljam i razmišljam i razmišljam.

– dajte mi ideje, koje bi sve firme mogle imati dobra izvješća.

Nisam primijetio da ste se dotakli LKPC. Hoćete li uskočiti na neke od pet predtojećih valova.
Prvi je već preksutra?!
Fakat, što mislite o LKPC. Samo nemojte ono "što južnije to tužnije…" [cry]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

to ni meni bas nije jasno kod tih trejdera..sta nije lakse pogodit trend i naci podcjenjenu dionicu i cekati…barem tako svi najveci ulagaci govore a i meni je to i bez njih logicno.
trenutno ih je dosta podcjenjeno i nazalost dno nikad nije trenutna vrijedsnot nego 0 al ajde…ipak je to igra vjerovatnosti…ni lova u banci nije sigurna pa je vecina stavlja tamo…

ovako danas nekih pol milje kuna prometa na kodt a ovdje se 20torica hvale da su danas super zaradili na njemu. kad to malo podjelis onako sa nekom srednjom vrijednosti ispada da se ljudi vesele zaradama od par k kuna…ja sam na belju u plusu oko 100k (60tak %) u par tjedana i ne pada mi na kraj pameti da prodajem..njusim da je up trend a dionica je debelo podcjenjena….da moze i nazad moze..onda u dokup..al jednom ce doci do 200 ili 300kn da ga j..s.
onda bi volio vidit trejdera koji se moze pohvaliti sa 400% zarade.
a nemoram se puno mucit i pratit i pogadjat i drhtit…
ako firma ne propadne (a ne sjecam se ih bas puno da su propale pogotovo takve vrste) mislim da je lova sigurnija nego u svicarskoj banci.

Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup]

New Report

Close