Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zato sto se s puno pameti isto tako moze puno izgubiti. burza je kao semafor, kad se zeleni kreni, kad se crveni prodaj, oladi, popij kavu na odmoristu.

Zašto je na ovoj burzi lako zaraditi i nama kojima Bog nije dao previše pameti ???

– dok god imamo na ovoj burzi 90% inteligentnih investitora zbilja nam neće biti problem brutalno zarađivati.
– gospođa Miami, fenomenalna poduzetnica, puna love, ali ne kuži kako je bila ošišana kada je kupila građevince na vrhu.
– odnosno investitori tipa gospođe Miami će vam uvijek kupovati na onom najvećem vrhu.
– ali takav tip investitora griješi u 90% slučajeva, a ti su mi i najzanimljiviji jer vam tako izgleda jedan prosjećni HR investitor.
– zajedničko im je to jer su skloni plakanju nakon što izgube novce.

– I love this game.
Pozdrav !

Poštovani,
svaka čast vama i vašim dobicima. Ne bih ulazio u rasprave tko je dobio ili koliko se izgubilo, samo ću konstatirati da je gubitak na tržištu kapitala većini još uvijek brutalan. Prekratak je rok da se analizira situacija.
Ne bih poduzetnike sa sarkazmom prozivao, potječem iz takve obitelji i tu je puno rada uloženo, odricanja uz rizik kreditne zaduženosti. Tvrtka se stvara godinama i cijela obitelj sudjeluje te tek nakon 12 godina kad krediti dođu blizu nule si stvorio nešto, poslovni prostor, cash, auta, inventar, alate, zemljište, itd…
Polazim od sebe, kupovao sam i ja skupo neke tvrtke i prodao sa gubicima ali velim prekratak je rok da bi analizirao stanje portfelja(tvrtku smo stvarali 15 godina) pa tako tek nakon 7 godina mislim da ću moći govoriti o svom ulaganju na zse kao uspješno ili neuspješno.
Pojedinačno gledano, paketi HT(5komada) i paketi INE na IPO su bile odlične investicije.

Gledam situaciju trenutnu i mislim da brutalne zarade tek dolaze odnosno neki će sanirati gubitke jer se ciklusi ponavljaju.

Preporučam portfelj koji je relativno siguran uz dio sa kojim se špekulira i preuzima rizik.
HT držim 3 godine, AD plastik držim i hold, Chag držat i čučat kak vele neki forumaši.
Naveo sam dio portfelja, dakle sigurnost uz dividendu uz špekulativni dio.

Još bih naveo da je stvoriti tvrtku teško a održati još teže, na burzi imamo gotove tvrtke te bih u sigurnom dijelu portfelja preferirao sa redovnom isplatom dividende.

p.s.skupljat jeftine dionice jer je to način da sa manjim porastom cijene dionice se brže izađe iz gubitaka ili počne stvari prinos.

Štednja je mudrost trošenja.

Zašto je na ovoj burzi lako zaraditi i nama kojima Bog nije dao previše pameti ???

– dok god imamo na ovoj burzi 90% inteligentnih investitora zbilja nam neće biti problem brutalno zarađivati.
– gospođa Miami, fenomenalna poduzetnica, puna love, ali ne kuži kako je bila ošišana kada je kupila građevince na vrhu.
– odnosno investitori tipa gospođe Miami će vam uvijek kupovati na onom najvećem vrhu.
– ali takav tip investitora griješi u 90% slučajeva, a ti su mi i najzanimljiviji jer vam tako izgleda jedan prosjećni HR investitor.

– I love this game.
Pozdrav !

Poštovani,
svaka čast vama i vašim dobicima. Ne bih ulazio u rasprave tko je dobio ili koliko se izgubilo, samo ću konstatirati da je gubitak na tržištu kapitala većini još uvijek brutalan. Prekratak je rok da se analizira situacija.
Ne bih poduzetnike sa sarkazmom prozivao, potječem iz takve obitelji i tu je puno rada uloženo, odricanja uz rizik kreditne zaduženosti. Tvrtka se stvara godinama i cijela obitelj sudjeluje te tek nakon 12 godina kad krediti dođu blizu nule si stvorio nešto, poslovni prostor, cash, auta, inventar, alate, zemljište, itd…
Polazim od sebe, kupovao sam i ja skupo neke tvrtke i prodao sa gubicima ali velim prekratak je rok da bi analizirao stanje portfelja(tvrtku smo stvarali 15 godina) pa tako tek nakon 7 godina mislim da ću moći govoriti o svom ulaganju na zse kao uspješno ili neuspješno.
Pojedinačno gledano, paketi HT(5komada) i paketi INE na IPO su bile odlične investicije.

Gledam situaciju trenutnu i mislim da brutalne zarade tek dolaze odnosno neki će sanirati gubitke jer se ciklusi ponavljaju.

Preporučam portfelj koji je relativno siguran uz dio sa kojim se špekulira i preuzima rizik.
HT držim 3 godine, AD plastik držim i hold, Chag držat i čučat kak vele neki forumaši.

Još bih naveo da je stvoriti tvrtku teško a održati još teže, na burzi imamo gotove tvrtke te bih u sigurnom dijelu portfelja preferirao sa redovnom isplatom dividende.

p.s.skupljat jeftine dionice jer je to način da sa manjim porastom cijene dionice se brže izađe iz gubitaka ili počne stvari prinos.
[/quote]
sve 5 osim ovog zadnjeg,
primjerice ingra je bila jako jeftina na 80,super jeftina na 60,turbo jeftina na 40,a tek na dvateset ..
sad je 17
drzite se vi svojih dividendnih dionica

svakoga dana u svakom pogledu...

– I love this game.
Pozdrav !

Poštovani,

[/quote]

Ivana ima roditelje koji je hrane i kod kojih zivi. Pa onda moze provesti 24/7 na internetu. Miami ima djecu i posao pa se ni blizu ne moze toliko vremena posvetiti burzi.

Ivana ima jednu veliku prednost u odnosu na mnoge na ovom forumu. Ona je svjesna svojih nedostataka i ne radi nesto sto ne razumije. U principu njoj je jasno da joj je znanje financija i ekonomije vrlo tanko pa se onda oslanja na dojave provjerenih ljudi i na timski rad.

Ja sam likvidirao poziciju u ADPL danas, ne svida mi se sto ova drazba pocinje od 109,xx. Inace firma je jedna boljih na ZSE. Svima koji ostaju zelim puno srece. Napisao sam na forumu da imam poziciju u ADPL, pa mislim da je red da napisem i da sam izasao. U svakom slucaju nastavit cu pratiti.

CHAG je vrlo dobra ideja, ali nelikvidan.

HT je najbolja defanzivna dionica na ZSE.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

sutra točno u 13h KSST-R-A….ne propustite spektakl [smiley]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

http://www.zse.hr/default.aspx?id=33853

možda….a možda kupci ostanu i bez gaća,što je na toj dionici lako moguće [bye]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica, samo izraženo mišljenje koje se može mijenjati

možda….a možda kupci ostanu i bez gaća,što je na toj dionici lako moguće [bye]
[/quote]

Tko ne riskira taj i ne profitira………….

[/quote]

[/quote]

Kolega Zacks ova obustava je bila zbog današnjeg prekoračenja lmita od 25%. Sutra je novi dan i normalno se trguje od 11 do 13h ili bolje rečeno nalozi se postavljaju u tom vremenu a u 13h se oni najbolji realiziraju. Ako bude kupaca opet blokada možda i na 100% rasta. [cool]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Biti ce blokirana od strane hanfe/zse.

to bi bilo najnormalnije, uz poništenje jučerašnjih transakcija! pa LKPC je bila danima blokirana zbog bezeveznog radijskog intervjua direktora LKPC nekoj lokalnoj radijskoj postaji, a ovdje sve vrvi od prozirnog drukanja i namjernog plasiranja poluinformacija kojima se druka za rast cijene, a nikome ništa!?!

to bi bilo najnormalnije, uz poništenje jučerašnjih transakcija! pa LKPC je bila danima blokirana zbog bezeveznog radijskog intervjua direktora LKPC nekoj lokalnoj radijskoj postaji, a ovdje sve vrvi od prozirnog drukanja i namjernog plasiranja poluinformacija kojima se druka za rast cijene, a nikome ništa!?!
[/quote]

Od silne ljubomore da su neki zaradili ili im barem portfelj izgleda malo bolje vi bi odmah blokirali trgovanje. Nema ništa goreg od hrvatskog jala.Dal bi isto pisali da ste kojim slučajem kupili. Ništa tu nije neosnovano a upravo se na poluinformaciju kupuje a na informaciju se prodaje jer onda kupaca ne fali. Čitaj što piše kolega Smart i pripremi lovu za dokup. [proud]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close