Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedino JDPL zbog potencijalne privatizacije dolazi u obzir,i naravno LPLH kao najpodcijenjeniji.
TNPL izuzetna firma ,katastrofaqlna dionica,PR za plakati
ULPL isto dolazi u obzir,oni bi mogli napraviti dokapitalizaciju,već dugo vremena to nisu napravili
I zato ako bi kupovao brodare jedino JDPL i ULPL..

Evo, lopina, ovdje se slažem sa tvojim izborom (za razliku od BD62).
I sam imam baš ta dva brodara – ULPL veliku količinu (20+% portfelja), JDPL u zadnje vrijeme malo skratio (sa 10% na 4% portfelja).
[/quote]
Bilo bi puno bolje da ste u Badelu.To je zicer.Ja ću u brodare kada vozarine počnu rasti ili
1.svibnja nakon loših izvješća prvog tromjesječja.Tako sada planiram,ali volio bi da uđem i ranije tj.
da dođe do porasta vozarina.

Brodari,
već više od godinu dana s cca. pola portfelja čamim čekajući u brodarima. Ideja je bila da oni rade u svjetskim okvirima i da će se svijet oporaviti brže od nas, te da bi trebale i brodarske dionice kao prvo biti stabilne, jer tvrtke posluju pozitivno i s dobiti, a kao drugo i prve početi oporavak i rast…

Kad ono brodari, pa i ja s njima u ništa…
……

Ovo su ciklične i vrlo elastične dionice i ulaganje treba bazirati na dužem vremenskom periodu. Bankari imaju uzrečicu "nije sve u novcu, nešto je i u imovini". Kako je uobičajeno gledati godišnja izvješća jedino na stavci dobit i njegova inačica zarada po dionici, uspije se previdjeti vrijednost kapitala. I neka je pri tome udio duga 2:1 u odnosu na kapital nikoga više ne zanima njegova ročnost. Pa kada se tome pribroji amortizacija po stopama duplo većim nego kod drugih kapitalnih ulaganja, nije ni čudno da se dobit ne čini impresivnom. Osim toga, kako je na ZSE velik broj špekulanata koji priželjkuju česte valove kako bi imali što veći broj obrtaja na nekoj dionici, jer često mijenjaju poziciju, rezultat takvog investiranja se vidi burzovnim statistikama.

Jedan primjer…
Ako se zna da je BV daleke 2004. na ATPL bio cca 200 kuna, a danas je cca 1000 kuna, i još pri tome prilično likvidna dionica, pitanje je dana kada će se sve loše vijesti uračunati u cijenu. Nakon toga, bit će premalo dionica za sve one koji je žele imati.

Što se tiče prodaje državnog portfelja u JDPL, ja mislim da će zainteresirani htjeti otkupiti svega 50%+1 dionicu jer na taj način manje platiti, a istovremeno imati punu kontrolu pa mu nije bitno da li će cijena gore ili dole (ima takvih primjera na našoj burzi). Možda bi fuzija sa nekim drugim (uspješnijim) brodarom bio bolji koncept (i udruživanja ponekad naprave dobar posao) , ali o tom potom.

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

Ja ne znam jel to neka zajebancija ili šta?
Kakav Vupik, Badel, Validus, o čem ti pričaš?
Sa kojom svotom trguješ?
Ja da idem kupovat takve firmice trebalo bi mi tjedan dana da nešto kupim koliki su prometi.
Osim toga to su firme za koje ja osobno ne bi dao 5 kuna pa taman mi atlantska nikad ne narasla.

Nizinska pruga Koprivnica-Rijeka = Lkri i Ddjh. Dobitna kombinacija za 2011. godinu.
Sutra očekujem blokadu na obje dionice odmah u startu trgovanja.
LP

Jedino JDPL zbog potencijalne privatizacije dolazi u obzir,i naravno LPLH kao najpodcijenjeniji.
TNPL izuzetna firma ,katastrofaqlna dionica,PR za plakati
ULPL isto dolazi u obzir,oni bi mogli napraviti dokapitalizaciju,već dugo vremena to nisu napravili
I zato ako bi kupovao brodare jedino JDPL i ULPL..

Evo, lopina, ovdje se slažem sa tvojim izborom (za razliku od BD62).
I sam imam baš ta dva brodara – ULPL veliku količinu (20+% portfelja), JDPL u zadnje vrijeme malo skratio (sa 10% na 4% portfelja).
[/quote]
Bilo bi puno bolje da ste u Badelu.To je zicer.Ja ću u brodare kada vozarine počnu rasti ili
1.svibnja nakon loših izvješća prvog tromjesječja.Tako sada planiram,ali volio bi da uđem i ranije tj.
da dođe do porasta vozarina.
[/quote]
Čini mi se da slično razmišljamo – i ja ću u Badel kad poraste prodaja i firma bude manje rizična, pa makar je tad platio 150kn.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Sa kojom svotom trguješ?
Ja da idem kupovat takve firmice trebalo bi mi tjedan dana da nešto kupim koliki su prometi.
Osim toga to su firme za koje ja osobno ne bi dao 5 kuna pa taman mi atlantska nikad ne narasla.

Kakvo je to bahato ponašanje,gospodine twrr.
Vi ste promatrač ,a ne kreativac.Kupi ATPL ,nije li to kafanska preporuka.Vi kupujete zlato za
punu cijenu ,možda ga prodate jeftinije,ali bitno je da vi trgujete zlatom.Što ima veze da ćete
ostvariti gubitak.
A ja trgujem sa go….,samo je bitno da kupim ispod cijene i da to prodam skuplje.Normalno da
mi za to treba manje sredstava,ali ako pogodim go… koje će postati zlato mogu zaraditi jako puno.
Recimo kupovao sam vlds po 8 otprati ga do 6/prosjek 7/ danas je 8,40.Nije li to zarada od 20%.

Na popularnim dionicama jako je teško zaraditi,jer u ovom poslu popularnost=skupo
I zato ne trgujem sa fondovskim smečem HT,ATGR,ERNT to je za bogate ziheraše.

Uspjeh se mjeri sa relativnim rastom.Ipak svatko tko radi ovaj posao kao profesionalac ,a što
znaći minimalno deset sati rada dnevno,tek nakon mjesečno zarađenih 10.000 kn/plaća/bi trebao
imati dobit minimalno koliko i rast indeksa .Ako crobeks stagnira trebam skinuti 120 k kn za plaću.
Kako:trejdam sa 20% KAPITALA,cca 60 k kn trebam zaraditi 200%.Dok sam imao velike provizije,to je bilo nemoguće napraviti jer pokoji put ovaj novac okrenem dnevno.Sada mi je provizija
za jednu trasnsakciju o,6%,ranije je to bilo 1 do 2%.Ogromna razlika za trejdera jer o,6% na
prosječni promet od 20 k kn dnevno ćini 336% godišnje zarade.Na 40 k kn to ćini tih 120 k kn.
I malo više.
Ali ovo neće dugo trajati jer će se uvesti porez na špekulacije.
Dakle,ovo je izvrsna prilika,gdje se sve može ubrzati koristeći margine,lombardne kredite i ostale poluge.Ali treba savladati zanat,pa makar ga naučio kroz kataklizmu 2008/2009.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Oprostite gospodine Lopina ako je zvučalo bahato ali vi vjerovatno trejdate sa 10-20 tisuća kuna i imate poprilično vremena sjedit od 10-16 za trejdanje.
Ja niti imam vremena niti živaca za nešto takvo.
Prodao sam Atlantsku neki dan i sva sredstva prebacio u IGH tako da ne mislim da je atlantska neka prilika ali ove firme kojima vi trgujete su smješne a i rizik je velik a ja nisam kockar.
Sretno u trejdanju i još jednom se ispričavam ako je zvučalo bahato.

Sa kojom svotom trguješ?

nije istina. da stavis 5 kuna kupio bi dionicu validusa [thumbsup]

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Nizinska pruga Koprivnica-Rijeka = Lkri i Ddjh. Dobitna kombinacija za 2011. godinu.
Sutra očekujem blokadu na obje dionice odmah u startu trgovanja.
LP

sindikat će ti za ovakvo loše drukanje smanjiti rejting u “druker 7. kategorije” [lol] [lol]

moji postovi su osobno mišljenje te nisu investicijski savjeti niti poziv na kupoprodaju dionica!

Sa kojom svotom trguješ?

Kakvo je to bahato ponašanje,gospodine twrr.
Vi ste promatrač ,a ne kreativac.Kupi ATPL ,nije li to kafanska preporuka.Vi kupujete zlato za
punu cijenu ,možda ga prodate jeftinije,ali bitno je da vi trgujete zlatom.Što ima veze da ćete
ostvariti gubitak.
A ja trgujem sa go….,samo je bitno da kupim ispod cijene i da to prodam skuplje.Normalno da
mi za to treba manje sredstava,ali ako pogodim go… koje će postati zlato mogu zaraditi jako puno.
Recimo kupovao sam vlds po 8 otprati ga do 6/prosjek 7/ danas je 8,40.Nije li to zarada od 20%.

Na popularnim dionicama jako je teško zaraditi,jer u ovom poslu popularnost=skupo
I zato ne trgujem sa fondovskim smečem HT,ATGR,ERNT to je za bogate ziheraše.

Uspjeh se mjeri sa relativnim rastom.Ipak svatko tko radi ovaj posao kao profesionalac ,a što
znaći minimalno deset sati rada dnevno,tek nakon mjesečno zarađenih 10.000 kn/plaća/bi trebao
imati dobit minimalno koliko i rast indeksa .Ako crobeks stagnira trebam skinuti 120 k kn za plaću.
Kako:trejdam sa 20% KAPITALA,cca 60 k kn trebam zaraditi 200%.Dok sam imao velike provizije,to je bilo nemoguće napraviti jer pokoji put ovaj novac okrenem dnevno.Sada mi je provizija
za jednu trasnsakciju o,6%,ranije je to bilo 1 do 2%.Ogromna razlika za trejdera jer o,6% na
prosječni promet od 20 k kn dnevno ćini 336% godišnje zarade.Na 40 k kn to ćini tih 120 k kn.
I malo više.
Ali ovo neće dugo trajati jer će se uvesti porez na špekulacije.
Dakle,ovo je izvrsna prilika,gdje se sve može ubrzati koristeći margine,lombardne kredite i ostale poluge.Ali treba savladati zanat,pa makar ga naučio kroz kataklizmu 2008/2009.

Na ZSE teče med i mlijeko!

[/quote]
ti ne bi imao 0,6% proviziju da ti je 20% kapitala 60 k…kolko ja znam 60 k je 60.000 kn a ne 600 kn. prema tome…lako tako [lol]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Brodari,
već više od godinu dana s cca. pola portfelja čamim čekajući u brodarima. Ideja je bila da oni rade u svjetskim okvirima i da će se svijet oporaviti brže od nas, te da bi trebale i brodarske dionice kao prvo biti stabilne, jer tvrtke posluju pozitivno i s dobiti, a kao drugo i prve početi oporavak i rast…

Kad ono brodari, pa i ja s njima u ništa…

Evo ovaj zadnji rast od INE jako slabo, a mislio sam se bili prodao ATPL i ušao u IGH…

Nadalje pokušavam pogoditi kako će se odvijati privatitzacija JADROPLOVA.

Država može svojih 70%, prodati ili na IPO, ili na nekoj drugoj vrsti natječaja gdje bi se sve dionice prodale odjednom, jasno da mogućim kupcima odgovara da cijena dionice bude što je moguće niža, pitanja su

1. kako će izgledati moguća privatizacija
2. da li ima više zainteresiranih za neku poštenu utakmicu tipa tko da više
3. što će većinski kupac učiniti s cijenom dionice kada bude imao npr. 70%

Ja nisam neki znalac, i nemam puno vremena da se bavim duboko ovim poslom, a mislim da tehnička analiza, detalji u financijskim izvještajima i slično nemaju previše veze, bitno je pogoditi što će učiniti svemoćni, pametni i bezskrupulozni FM. Samo na INI će popušiti milijardu kuna od naših mirovina, jer MOL ima i sada skoro sva prava, a teško da će doći neki rusi i isprsiti se na cijenama većim od ovih koje su sada FM platili :(((

Na ovom forumu ima puno znalaca, ali uglavnom se hvale nakon bitke. Ovim putem pozivam sve koji imaju nekakav stav o dionici JDPL da odgovore na moja pitanja i predvide što će se događati s Jadroplovom, tj. s dionicom JDPL

A rasplet nećemo dugo čekati. Tako da ćemo onda saznati tko ima znanje, ili tko je bar u ovom slučaju bio u pravu.

Moj je stav da će ubrzo nakon privatizacije cijena JDPL biti na razinama višim od booka tj. iznad 400 kn.

Unaprijed zahvaljujem.

Sretno svima.

Pozzz iz kišnog Splita

Evo kratko…..zašto jdpl u ogromnim količinama….

Zato što je na veličinu uloga i rizika, najboja investicija koja uz rizik daje najveći prinos……..
……….ali siguran rizik….
Ciklička dionica jest ali najsigurnija…….od rizičnih naravno……….

A sve ostalo je manje više poznato……..
[smiley]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

ti ne bi imao 0,6% proviziju da ti je 20% kapitala 60 k…kolko ja znam 60 k je 60.000 kn a ne 600 kn. prema tome…lako tako [lol]

Lanice, hitno mjenjajte brokera jer postoje i brokeri s 0,4% na tu kolicinu

Nije bolest sve što boli

New Report

Close