Brodari,
već više od godinu dana s cca. pola portfelja čamim čekajući u brodarima. Ideja je bila da oni rade u svjetskim okvirima i da će se svijet oporaviti brže od nas, te da bi trebale i brodarske dionice kao prvo biti stabilne, jer tvrtke posluju pozitivno i s dobiti, a kao drugo i prve početi oporavak i rast…
Kad ono brodari, pa i ja s njima u ništa…
Evo ovaj zadnji rast od INE jako slabo, a mislio sam se bili prodao ATPL i ušao u IGH…
Nadalje pokušavam pogoditi kako će se odvijati privatitzacija JADROPLOVA.
Država može svojih 70%, prodati ili na IPO, ili na nekoj drugoj vrsti natječaja gdje bi se sve dionice prodale odjednom, jasno da mogućim kupcima odgovara da cijena dionice bude što je moguće niža, pitanja su
1. kako će izgledati moguća privatizacija
2. da li ima više zainteresiranih za neku poštenu utakmicu tipa tko da više
3. što će većinski kupac učiniti s cijenom dionice kada bude imao npr. 70%
Ja nisam neki znalac, i nemam puno vremena da se bavim duboko ovim poslom, a mislim da tehnička analiza, detalji u financijskim izvještajima i slično nemaju previše veze, bitno je pogoditi što će učiniti svemoćni, pametni i bezskrupulozni FM. Samo na INI će popušiti milijardu kuna od naših mirovina, jer MOL ima i sada skoro sva prava, a teško da će doći neki rusi i isprsiti se na cijenama većim od ovih koje su sada FM platili :(((
Na ovom forumu ima puno znalaca, ali uglavnom se hvale nakon bitke. Ovim putem pozivam sve koji imaju nekakav stav o dionici JDPL da odgovore na moja pitanja i predvide što će se događati s Jadroplovom, tj. s dionicom JDPL
A rasplet nećemo dugo čekati. Tako da ćemo onda saznati tko ima znanje, ili tko je bar u ovom slučaju bio u pravu.
Moj je stav da će ubrzo nakon privatizacije cijena JDPL biti na razinama višim od booka tj. iznad 400 kn.
Unaprijed zahvaljujem.
Sretno svima.
Pozzz iz kišnog Splita
Potuno isto kao i kod mene sa jednom razlikom što sam ja prije par dana prodao Atlantsku i ušao u IGH.
Naša burza je zakva da iz iskustva mogu reži da će špekulacijama sa velikim projektima poletit građevinari kao što se dogodilo prije godine i pol kada je Igh sa cca 1700 odletio na 4400 u vrlo kratkom roku a odmah nakon Atlantska sa 900 na 1260.
Jadroplov sam ostavio jer nemam ideju u što bi ga prebacio a keš mi ne treba.
Brodari,
već više od godinu dana s cca. pola portfelja čamim čekajući u brodarima. Ideja je bila da oni rade u svjetskim okvirima i da će se svijet oporaviti brže od nas, te da bi trebale i brodarske dionice kao prvo biti stabilne, jer tvrtke posluju pozitivno i s dobiti, a kao drugo i prve početi oporavak i rast…
Potpuno isto kao i kod mene, za sada ne prodajem, pomalo dokup, a bogumi dugoročni više od 1 god. Dobar dio portfelja mi čini HT tako da nisam u totalnoj depri…
[embarass]
Atlantska je stabilna firma kod koje nema velikih oscilacija što je dobro ali meni je bilo dosta nakon dugo dugo vremena gledat kako svi rastu.
3 mjesec oko 1000 kn pa pad na 800 pa u 8 mj max 900 kn pa pad na 705 sad maks 787 itd.
Možda sam zeznuo ali ovo stvarno nema smisla-ipak se namjeravam vratiti opet u brodare.
Inače ove godine nisam dobio kalendar i zahvalu.
isto sam bio u brodarima i sada mi je još jedino ostao lplh. Mogu reći da mi je portfelj zeleni od kada sam se njih riješio
Je, možda malo zapažanje da je prilikom ovog rasta strogo kontrolisano da mi mali (10 do 20) naloga ne vidimo 800,00 na prodaji Atlanske, tu i tamo nakon 16,00 sati, možda griješim, ali na Uljanik plovidbi sasvim je drugačija slika.
Brodari,
Evo ovaj zadnji rast od INE jako slabo, a mislio sam se bili prodao ATPL i ušao u IGH…
Nadalje pokušavam pogoditi kako će se odvijati privatitzacija JADROPLOVA.
Država može svojih 70%, prodati ili na IPO, ili na nekoj drugoj vrsti natječaja gdje bi se sve dionice prodale odjednom, jasno da mogućim kupcima odgovara da cijena dionice bude što je moguće niža, pitanja su
1. kako će izgledati moguća privatizacija
2. da li ima više zainteresiranih za neku poštenu utakmicu tipa tko da više
3. što će većinski kupac učiniti s cijenom dionice kada bude imao npr. 70%
Ja nisam neki znalac, i nemam puno vremena da se bavim duboko ovim poslom, a mislim da tehnička analiza, detalji u financijskim izvještajima i slično nemaju previše veze, bitno je pogoditi što će učiniti svemoćni, pametni i bezskrupulozni FM. Samo na INI će popušiti milijardu kuna od naših mirovina, jer MOL ima i sada skoro sva prava, a teško da će doći neki rusi i isprsiti se na cijenama većim od ovih koje su sada FM platili :(((
Na ovom forumu ima puno znalaca, ali uglavnom se hvale nakon bitke. Ovim putem pozivam sve koji imaju nekakav stav o dionici JDPL da odgovore na moja pitanja i predvide što će se događati s Jadroplovom, tj. s dionicom JDPL
A rasplet nećemo dugo čekati. Tako da ćemo onda saznati tko ima znanje, ili tko je bar u ovom slučaju bio u pravu.
Moj je stav da će ubrzo nakon privatizacije cijena JDPL biti na razinama višim od booka tj. iznad 400 kn.
Unaprijed zahvaljujem.
Sretno svima.
Pozzz iz kišnog Splita
Kao da čitam svoje misli!A vidim da ima još kolega u sličnoj situaciji,čini se da bi mogli osnovat klub zatočenih u brodarima. [sealed] [thumbsup]
–
– puno pozdrava svim inteligentnim investitorima koji su rasprodali svoje portfelje.
– ovom prilikom bi pozdravila i sve kešolovce s Prve generacije.
– I love this game.
Pozdrav !
Da li to znaći da sam ja neiteligentan investitor ako sam gotovo 98% u dionicama.
Zadnju lovu trošio:VLDS na 8,10
BRIN na 17 ,INGRA na 17,VPIK na 77
fondovsko smeće ne dolazi u obzir:HT,ERNT,ATGR to je za bogate i nekreativne
Lopina najkonzervative rastura,zahvaljujući Validusu,Vupiku i trejdanju
Na likvidnu imovinu zarada preko 25% od početrka godine i sve to upucano u nelikvidne,a naročito
u BRIN ,koji će za dva i po mjeseca sigurno u redovno trgovanje.Već odrađeno 35 transakcija.
A za petnaestak dana ponovno očekujem da BRIN pokaže povečanje NAVa.Da li će to ponovno biti 1,8 kn kao u prosincu.Nije puno ali HT treba za ostvariti ovoliku dobit
više od godinu dana/mislim 14 mjeseci/S obzirom da je BRIN poslovao 2008.i 2009.sa gubitkom,
manjim od većine investitora ,jer su izgubili samo 60 % imovine na dobit do 18 mil kn neće plaćati
ni porez na dobit.Cjela dobit pripada dioničarima.
Keš me uvijek svrbi.I to je odlična strategija.Letim od cvijeta do cvijeta.
Bitno je kada sletiš na jedan cvijet da odma zamedi,ali za to treba imati i sreće.I kada skupiš med
ideš na slijedeći cvijet.
I to fenomenalno funkcionira uz portfelj ne veći od 500 k kn.
Ne odgovara mi rast, jer mi je puno lakše trgovati na ovaj način na podcijenjenom tržištu.
Na ZSE teče med od kadulje i alpsko mlijeko u potocima.
neupitna je vrijednost atlantske. strpljen spašen, tako da ja u dogledno vrijeme očekujem atlantsku na blizu 1.000. mišljenja sam da je na ovim cijenama besmisleno izlaziti iz atlantske, već, naprotiv, trebalo bi je dokupljivati.
Brodari,
Potpuno isto kao i kod mene, za sada ne prodajem, pomalo dokup, a bogumi dugoročni više od 1 god. Dobar dio portfelja mi čini HT tako da nisam u totalnoj depri…
[embarass]
Tko je dugoročni može čamiti u brodarima.
Moj vremenski horizont ulaganja je jedan dan do maksimalno tri mjeseca,tj.procjena
kvartalnog izvješća,ali na ZSE to i nije bitno.
Mirovinci i sindikat=udruženi veći špekulanti rade što hoće i kako hoće.
Brodari su dobro poslovali tri kvartala.Četvrti kvartal loše i to će se vidjeti u izvješčima.
Prvi kvartal 2011.će biti daleko lošiji od prošlogodišnjeg.Loš završetak godine,još gori početak nove.
Mudri su pobjegli iako su brodari najstabilnije firme vna ZSE s obzirom na velike financijske rezerve
iz 2008.Dakle,ne prijeti im stečaj ,pa za strpljive će doći na svoje,tj prema BV ali ne u slijedećih
pet mjeseci.Naravno.ako vozarine polude,a kod brodara se nikads ne zna,BV bi bio lako
dostupan cilj.
Naravno da ATPL kao miljenica ,sveta krava brodara,bi trebala prva povući,naravno bez razloga.
ATPL BV 1.100
TNPL BV 3.000
ULPL BV 1.100
JDPL BV 400
LPLH BV 380
Jedino JDPL zbog potencijalne privatizacije dolazi u obzir,i naravno LPLH kao najpodcijenjeniji.
TNPL izuzetna firma ,katastrofaqlna dionica,PR za plakati
ULPL isto dolazi u obzir,oni bi mogli napraviti dokapitalizaciju,već dugo vremena to nisu napravili
I zato ako bi kupovao brodare jedino JDPL i ULPL.Čisa špekulacija.
Na ZSE u brodarima tuga i čemer.
Čak i validus raste,i DKVS je svoje odradio,aHGSPOT pokoji put
povuće,čak i antišin OPTE odradi desetak posto,pa trejderi nešto uštinu.
ULPL isto dolazi u obzir,oni bi mogli napraviti dokapitalizaciju,već dugo vremena to nisu napravili
Vrlo kvalitetna analiza! [thumbsup]
ULPL_dobit izvrsna P/E mali
BV ispod o,50. Dividenda solidna
Sve pet,jedino su jako zaduženi i zato je dokapitalizacija dobro i jeftino rješenje.
Ako bude biti će kada dođe dividenda HT,kada ima dosta para.
Antiša,nije ovo analiza.Ovo su natuknice zbrda dola.
Prijedlozi za razmišljanje!
…
Jedino JDPL zbog potencijalne privatizacije dolazi u obzir,i naravno LPLH kao najpodcijenjeniji.
TNPL izuzetna firma ,katastrofaqlna dionica,PR za plakati
I zato ako bi kupovao brodare jedino JDPL i ULPL..
…
Evo, lopina, ovdje se slažem sa tvojim izborom (za razliku od BD62).
I sam imam baš ta dva brodara – ULPL veliku količinu (20+% portfelja), JDPL u zadnje vrijeme malo skratio (sa 10% na 4% portfelja).