Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– jnaf mi je bio dosta jednostavan, imaju cijev i to je to.

– I love this game.
Pozdrav !

ma koje ne bi volio [lol]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Koliko ste drukali jos te i lose prosli

– a to mi je osnovna zanimacija.
– ali ja nikada nisam pisala nešto negativno, jer to jednostavno mrzim.

– pogledajte sada ovaj forum na više tema.
– evo gospon ING, ima love, dobro ga ide, zarađuje,
– i što piše, crobex BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.
– da je on jedini bilo bi o.k.
– u ovoj godini ovo mu je treća rasprodaja portfelja jer ide BRRRRRRRRRRRRRRRRR.
– jadno žalosno, odete u keš i sada navalite drukati.

– pa i ja sam napisala da će crobex pasti, pasti će, pa što ????????
– hoće li vam INA ili JNAF doći na 1.000kn, neće.

– a sjećam se kada je gospon ING kupio 300 dionica JNAF-a i digao cijenu na 3.000kn.
– ali sve je to rasprodao i zaradio kao ja s 30 dionica JNAF-a.
– sve je to relativno.
– isprodavala sam i ja dosta toga.
– ali zbog toga ne mislim sada tu udariti neku paniku kako bih mogla jeftino kupovati.
– jer je to stvarno nešto najžalosnije što može biti.

– a neke dionice vam i neće pasti.
– neke će do određenih targeta.
– pa umjesto tih katastrofa dajte te targete.

– i na koncu tko će najviše love izgubiti.
– trejderi i kešolovci.

– I love this game.
Pozdrav !

Koliko ste drukali jos te i lose prosli

– a to mi je osnovna zanimacija.
– ali ja nikada nisam pisala nešto negativno, jer to jednostavno mrzim.

[/quote]

Steta, ima puno zanimljivijih stvari u zivotu

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja ti garantiram da vecina ovih koji su danas kupili KODT i DLKV nemaju pojma sto je to transformator, cemu sluzi, kako i od cega se proizvodi.

a kako bi im pomoglo da znaju?

previše informacija i ulaženje u previše detalja blokira donošenje odluka. od drveća se ne vidi šuma. ni oni koji imaju sve informacije (uprava) ne mogu projicirat buduće prihode i zarade jer ih pokosi makro kroza na koju nemaju utjecaja… koliko analitičara je imao Lehman? ili naši fondovi koji su u prosincu 2007 kupovali blok pakete?

imho bitno je stvari gledat što jednostavnije, ako se u 2 rečenice ne može obrazložit razlog za pad ili rast onda ga najčešće niti nema

volite Jima Rogersa koliko sam primjetio, kao i ja. njemu je glavni pick commodities, kaže ako ide oporavak rast će i cijene sirovina, ako ne ide centralne banke će štampat novac i cijena opet ide gore. točka. ne zamara se potrebnom vlažnosti tla za uzgoj riže i slično
[/quote]
Zanimljiv post. Ja sam recimo prije radio grešku i previše vremena trošio na analize. I dok sam ih radio bio sam i pomalo nervozan jer sam bio svjestan oportunitetnog troška koji nam uvijek ostaje. A to je vrijeme. Potrebno je gledati samo bitne varijable i međuovinsosti među njima. Općenito intezitet analize ovisi o ciljevima, vremenu raspoloživom za odluku i sredstvima.
Preintenzivna analiza stvara znanje svega o ničemu. Zato ja iskreno ne radim DCF. Nemam previše iskustva ni znanja ni vremena. A i pitanje je koliko bi povećalo moj učinak…

Druga je priča kada govorimo o poslovnoj analizi, preuzimanjima i slično.

Novci nisu problem. Novaca nema.

Ja ti garantiram da vecina ovih koji su danas kupili KODT i DLKV nemaju pojma sto je to transformator, cemu sluzi, kako i od cega se proizvodi.

previše informacija i ulaženje u previše detalja blokira donošenje odluka. od drveća se ne vidi šuma. ni oni koji imaju sve informacije (uprava) ne mogu projicirat buduće prihode i zarade jer ih pokosi makro kroza na koju nemaju utjecaja… koliko analitičara je imao Lehman? ili naši fondovi koji su u prosincu 2007 kupovali blok pakete?

imho bitno je stvari gledat što jednostavnije, ako se u 2 rečenice ne može obrazložit razlog za pad ili rast onda ga najčešće niti nema

volite Jima Rogersa koliko sam primjetio, kao i ja. njemu je glavni pick commodities, kaže ako ide oporavak rast će i cijene sirovina, ako ne ide centralne banke će štampat novac i cijena opet ide gore. točka. ne zamara se potrebnom vlažnosti tla za uzgoj riže i slično
[/quote]
Zanimljiv post. Ja sam recimo prije radio grešku i previše vremena trošio na analize. I dok sam ih radio bio sam i pomalo nervozan jer sam bio svjestan oportunitetnog troška koji nam uvijek ostaje. A to je vrijeme. Potrebno je gledati samo bitne varijable i međuovinsosti među njima. Općenito intezitet analize ovisi o ciljevima, vremenu raspoloživom za odluku i sredstvima.
Preintenzivna analiza stvara znanje svega o ničemu. Zato ja iskreno ne radim DCF. Nemam previše iskustva ni znanja ni vremena. A i pitanje je koliko bi povećalo moj učinak…

[/quote]

The devil is in details. The more details you know, the better chances to avoid the devil.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Validus – win-win situacija. Potvrda iz HBOR-a,dogovori postignuti. Feniks se počima rapidno uzdizati!
http://www.poslovni.hr/vijesti/kovacev-necemo-dopustiti-da-banke-iskoriste-modele-pomoci-za-dizanje-svoje-dobiti-169657.aspx

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Kolega Walter, i meni bi bilo u interesu da se VLDS izvuče, ali nema smisla izmišljati nešto što ne piše u članku jer smo svi pismeni. [yawn] [bye]

[/quote]

[/quote]

The devil is in details. The more details you know, the better chances to avoid the devil.
[/quote]

S vama se slažem da bi bilo dobro napraviti čim kvalitetniju analizu prije kupovine dionica. Kod nas sve pada u vodu kada uzmete u obzir financijsko izvješće u koje ne možete uopće imati puno povjerenja.

Detaljna analiziranja, hmmmm… U pravilu, držim se onoga što je J. Lennon jednom prigodom izrekao: "Život (burza) je ono što vam se događa dok vi razmišljate (analizirate) o sasvim drugim stvarima". [cool]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Brodari,
već više od godinu dana s cca. pola portfelja čamim čekajući u brodarima. Ideja je bila da oni rade u svjetskim okvirima i da će se svijet oporaviti brže od nas, te da bi trebale i brodarske dionice kao prvo biti stabilne, jer tvrtke posluju pozitivno i s dobiti, a kao drugo i prve početi oporavak i rast…

Kad ono brodari, pa i ja s njima u ništa…

Evo ovaj zadnji rast od INE jako slabo, a mislio sam se bili prodao ATPL i ušao u IGH…

Nadalje pokušavam pogoditi kako će se odvijati privatitzacija JADROPLOVA.

Država može svojih 70%, prodati ili na IPO, ili na nekoj drugoj vrsti natječaja gdje bi se sve dionice prodale odjednom, jasno da mogućim kupcima odgovara da cijena dionice bude što je moguće niža, pitanja su

1. kako će izgledati moguća privatizacija
2. da li ima više zainteresiranih za neku poštenu utakmicu tipa tko da više
3. što će većinski kupac učiniti s cijenom dionice kada bude imao npr. 70%

Ja nisam neki znalac, i nemam puno vremena da se bavim duboko ovim poslom, a mislim da tehnička analiza, detalji u financijskim izvještajima i slično nemaju previše veze, bitno je pogoditi što će učiniti svemoćni, pametni i bezskrupulozni FM. Samo na INI će popušiti milijardu kuna od naših mirovina, jer MOL ima i sada skoro sva prava, a teško da će doći neki rusi i isprsiti se na cijenama većim od ovih koje su sada FM platili :(((

Na ovom forumu ima puno znalaca, ali uglavnom se hvale nakon bitke. Ovim putem pozivam sve koji imaju nekakav stav o dionici JDPL da odgovore na moja pitanja i predvide što će se događati s Jadroplovom, tj. s dionicom JDPL

A rasplet nećemo dugo čekati. Tako da ćemo onda saznati tko ima znanje, ili tko je bar u ovom slučaju bio u pravu.

Moj je stav da će ubrzo nakon privatizacije cijena JDPL biti na razinama višim od booka tj. iznad 400 kn.

Unaprijed zahvaljujem.

Sretno svima.

Pozzz iz kišnog Splita

– pogledajte sada ovaj forum na više tema.
– evo gospon ING, ima love, dobro ga ide, zarađuje,
– i što piše, crobex BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.
– da je on jedini bilo bi o.k.
– u ovoj godini ovo mu je treća rasprodaja portfelja jer ide BRRRRRRRRRRRRRRRRR.
– jadno žalosno, odete u keš i sada navalite drukati.

– a neke dionice vam i neće pasti.
– neke će do određenih targeta.
– pa umjesto tih katastrofa dajte te targete.

– i na koncu tko će najviše love izgubiti.
– trejderi i kešolovci.

– evo ovo sam pisala jučer,
– a kako vidimo danas su neke dionice rasle, a neke i padale.

– a moj portfelj danas, krizi unatoč, u plusu +0.92% .
– a i zadnja 4 dana svaki dan cca +1.00%, ukupno preko 4% za 4 dana.
– prošle godine to se nije moglo napraviti za 11 mjeseci.

– puno pozdrava svim inteligentnim investitorima koji su rasprodali svoje portfelje.
– ovom prilikom bi pozdravila i sve kešolovce s Prve generacije.

– I love this game.
Pozdrav !

@Borna
Imaš kakav link ili službene informacije da će biti privatizacije JDPL? Makar najave kakve? Ovo su sve tvoja nagađanja koliko vidim…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close