Koji je smisao ovog posta ?
– nekad je puno važniji sadržaj nego smisao.
– I love this game.
Pozdrav !
Bravo Antiša!
Čista 100-tka što si nas nasmijao.
gospon Zlatek.
– na ovoj temi kešolovci nisu dobrodošli, a naročito ako su još i katastrofičari.
– jer na ovoj temi i u najgoroj krizi tražimo dobre investicije za kupnju.
– a da sada ne tražim vaš post na temi trgovanje,
– što ste pisali prije par dana.
– vi se ukeširali zbog krize.
– a gdje je naša burza išla za ovih par dana.
– je li se osjećate odgovornim što ste zahebali neke investitore s vašim viđenjem tržišta ????
– I love this game.
Pozdrav !
– nekad je puno važniji sadržaj nego smisao.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ti obicno nadoknadujes manjak smisla viskom sadrzaja. [smiley]
– je li se netko sjeća mog targeta za INU od 3.500kn.
– tada je to bilo nešto čudno, a danas ???????????
– kako je lijepo kada se može gledati u budućnost.
– šteta što ove metode ne vrijede i za brojeve lota.
– a dobro je i ovako, barem za moje financije.
– ludo zarađujem u ovoj godini.
– I love this game.
Pozdrav !
Rekla si da ti izgleda kako ce INA-a prije na 3500 nego na 1700. To ne znaci kako si mislila da ce na 3500, nego kako manje vjerujes u pad na 1700. Inace 30% si prodala na 2800, ostatak na 3400. Drugim rijecima bila su uvjerena 30% da ce pasti na 1700 i 100% da nece doseci 3500. [smiley]
Cestitke svim imaocima dionice INA-e. Za ovo penjanje do 3500 je trebalo puno hrabrosti, izdrzljivosti i samouvjerenosti. Nadam se da cete uskoro otici jos vise.
[/quote]
ja mislim da je trebalo samo malo logike…
Znači ti rakovi govnari su lakouhvatljivi?
Kada je to toliko jednostavan zadatak predpostavljam da taj koji te šalje u lov ih je i sam uhvatio na tisuće ili?
Jer ako nije kako zna da je to baš tako jednostavno
Kakve li glupe poklapalice…ko bi skužio ove čudnovate dalmatince [shocked]
radi se o tome da je posao besmislen i zato ga se daje osobi bez kompetencija jer tu nema potencijalne štete. a šta se tiče boldanog, stvarno treba puno mašte i jaaaaako visoki iq za shvatiti prosto proširenu rečenicu [lol]
[/quote]
šteta da taj poso nisu odmah dali lopini,
[/quote]
Kad bi Lopina uhvatio raka govnara na tržinici bi ga prodavao kao jastoga na 0,2 booka.
[/quote]
Zašto ne ,ako sam kupio na 0,10 BV,nije li to 100% a kupcu dobar posao.
U OPTE ako kupim po BV recimo -/minus/jedan prodajem na -/minus/2 BV,meni opet 100% ali kupcu muda marjanova.
Važna napomena:nije recimo minus ,nego je uvijek minus
Rugate mi se.Ili ste zavidni.Danas mi je bio najbolji dan poslije storija sa DKVS I ELPR u prošloj
godini.VLDS proradio,Vupik se vratio , nekonsolidirano skočio više od 2%,a i konsolidirana imovina skočila isto jer sam istrejda cca 1.500 kn dobiti i to upuca u BRIN.
Držim se pravila,ne ulazim u totalne nelikviduše sa likvidnom lovom.Ali dobit ću upucati
u dionice koje imaju mali BV.
KOES mi je uteka,čestitam kupcu ,ali BRIN nije.
Na ZSE teče med i mlijeko.
Opet imam problem.U dionicama sam 97%,a plan je 100% na kraju dana.Ali trejda se bajno,pa malo keša ne škodi.
Kešoljupcima kao što je Zlatek,stvarno nije lako.Kako će sada kupovati kada je već puno dionica
uteklo.Neće validus na 6,a sada će po 8 ili 9,neće Vupik na 50,ali hoće na 100,neće BADEL na
60 ali hoće na 80 i više,nećeJanaf na 2.500 ali hoće na 3.300 itd.
Uvjek sam pisao da sam 101% u dionicama i vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu.
A sada bi trebalo biti barem 20% U KEŠU.Za mene to pravilo ne vrijedi.Previše povoljnih prilika
naročito među nelikvidnim.
Na ZSE teče med i mlijeko.
Zašto je BRIN bolji od vaših portfelja:
1.BRIN je dionički fond koji može ulagati bez ograničenja
2-SLPF _isto zatvoreni fond je diskontiran 1/3 vrijednosti a BRIN 2/3 duplo jeftiniji
3.Na dobit koju ostvari nema poreza jer u gubicima 48 kn po dionici
4.Tržište se budi,a ako se razbudi BIH,Srbija i Makedonija može uslijediti žestoki rast
5.Kao dio fiminog carstva u svom portfelju ima VLDS,VIS,Hefu,MIRNU pa kako Validus mora prodavati
možda se pokrene ova mrtva imovina uz ostvarenje dobiti
6.Ivana će vam reći da se plaća velika naknada za upravljanje,a iznosi 2,5% na imovinu.Zo je mala
naknada jer nema zaposlenih.
7.Ovo je ZIF tu dugova nema bez obzira što BRIN vodi Fima invest
8.Počeli su poslovati sa dobitkom,normalno jer cijena dionca raste
9-Imaju problem kao i Lopina najkonzervative fond .jer se nalaze u nelikvidnim dionicama,ali i one će doći na red
10.JOš veći im je problem što te svoje nelikviduše ne smiju kupovati zbog malog MCAP
11.S obzirom da imaju NAV tri puta veći od cijene dionice,a strućniji su od većine ulagača
mogu poslovati tri puta manju dobit od nas-mislim da su nešto naučili u ovoj krizi
12.Dividende na portfelj su im prošle godine bile cca 1.3 mil kn što otprilike ćini 14% na MCAP
Tko od nas ima na portfelj toliku dividendu-za hrvastsko tržište tko uhvati 3% na cjelokupni
portfelj može biti sretan
13.Vlasnička struktura nije rješena,možda slijedi borba za vlast
itd.itd.
Dakle,ovo vam je zicer za 100% u godinu dvije.Za to vam u HT ili ERNT treba pet do deset godina.
Na ZSE će teći med i mlijeko!
Neće validus na 6,a sada će po 8 ili 9,neće Vupik na 50,ali hoće na 100,neće BADEL na
– to je taj fenomen naše burze.
– nije mi potpuno jasan ali to niti nije važno.
– evo pišem tu na ovoj temi da kupuju JNAF na 2.500kn i s pravom mi djele jedinice zbog drukanja.
– a sada im ga prodajem po 3.400kn i opet mi djele jedinice,
– pišu da to prodajem jako jeftino, stavljaju me na ignore….
– evo i gospon Lopina se malo opametio, barem zbog likvidnih izdanja.
– a i ja trenutno kupujem jednu dionicu, ali bez drukanja.
– i puno njih će biti presretno kada uskoro budu tu dionicu od mene kupovali na 50% višoj cijeni.
– taj fenomen mi je zbilja teško objasniti.
– neće jeftino, a kada je skupo polude za dionicom.
– I love this game.
Pozdrav !
U OPTE ako kupim po BV recimo -/minus/jedan prodajem na -/minus/2 BV,meni opet 100% ali kupcu muda marjanova.
– opet neki đir splitske zahebancije, valjda kada je Marjan u pitanju.
– ali ako to nije nešto bezobrazno imam jedan prijedlog.
– nagrada za nauspješnijeg investitore na OPTE koja bi se mogla zvati "muda marjanova".
– za sada imamo i najizglednijeg kandidata, gospon Antišu.
– I love this game.
Pozdrav !
Neće validus na 6,a sada će po 8 ili 9,neće Vupik na 50,ali hoće na 100,neće BADEL na
– evo pišem tu na ovoj temi da kupuju JNAF na 2.500kn i s pravom mi djele jedinice zbog drukanja.
– a sada im ga prodajem po 3.400kn i opet mi djele jedinice,
– pišu da to prodajem jako jeftino, stavljaju me na ignore….
– evo i gospon Lopina se malo opametio, barem zbog likvidnih izdanja.
– a i ja trenutno kupujem jednu dionicu, ali bez drukanja.
– i puno njih će biti presretno kada uskoro budu tu dionicu od mene kupovali na 50% višoj cijeni.
– taj fenomen mi je zbilja teško objasniti.
– neće jeftino, a kada je skupo polude za dionicom.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nije to nista neobicno. Imas puno ulagaca koji nece kupiti rudarsku dionicu dok ne dosegne odredeni nivo eksplatacije ili farmacijsku dionicu dok ne pocne proadavati odredenu kolicinu lijekova. Odredeni investitori jednostavno investiraju kada je manje rizika.
Kako postoje oni kojima ti prodajes sada dionice koje si kupila prije godinu dana (JANAF i prije), tako postoje i oni koji su tebi uvalili nelikvidne dionice 2007-e. Iz istog razloga, kada se povecao rizik oni su napustili burzu a ti si ostala. Ti radis sa vise rizika, oni sa manje. Ti pravis vece dobitke kada burza raste, oni manje gubitke kada pada. Postoje razni stilovi ulaganja.
Koliko vidim kupuje PBZ mirovinski fond, a Slavonski je sve rasprodao.
Taj mirovinski je prodavao udjele u OIF-ovima kada je Crobex bio dobro iznad 3000 pa i 4000. Ti i Slavonski ste ostali u dionicama. Oni se sada vracaju, vi izlazite. Ko je bolje prosao procijenite sami.
…
[/quote]
Nije to nista neobicno. Imas puno ulagaca koji nece kupiti rudarsku dionicu dok ne dosegne odredeni nivo eksplatacije ili farmacijsku dionicu dok ne pocne proadavati odredenu kolicinu lijekova. Odredeni investitori jednostavno investiraju kada je manje rizika.
Kako postoje oni kojima ti prodajes sada dionice koje si kupila prije godinu dana (JANAF i prije), tako postoje i oni koji su tebi uvalili nelikvidne dionice 2007-e. Iz istog razloga, kada se povecao rizik oni su napustili burzu a ti si ostala. Ti radis sa vise rizika, oni sa manje. Ti pravis vece dobitke kada burza raste, oni manje gubitke kada pada. Postoje razni stilovi ulaganja.
[/quote]
Mislim da je na našoj burzi odlučujući faktor strah. Strah malih ulagača da ne izgube uloženo, s jedne strane, te strah da ne izgube moguću dobit, onda kada ne ulažu. Može netko to gledati i obrnuto, kao hrabrost, samo onda najčešće čujemo da se kod ulagača radi o pohlepi…
Ali, strah, to nam je urođeno, tj. genetski zadano, tako preživljavamo kroz stoljeća. Stoga su dobri ulagači oni koji mogu pobijediti podsvijest, nagone i zadovoljstva. O histeriji ili krdu da i ne spominjem… zapravo pobijediti (isključiti) stvarnost ili (uključiti) psihoanalizu Sigmunda Freuda.
Sve ostalo je dobit na burzi! [wink]
– opet neki đir splitske zahebancije, valjda kada je Marjan u pitanju.
– ali ako to nije nešto bezobrazno imam jedan prijedlog.
– nagrada za nauspješnijeg investitore na OPTE koja bi se mogla zvati "muda marjanova".
– za sada imamo i najizglednijeg kandidata, gospon Antišu.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
riječ "marjanova" ne odnosi se na splitski Marijan već na osobu,a radi se o osobi
Marjanu,starom isciđenom pijančini,a konkretno,dobiti muda marijanova znaći da ćeš dobiti ništa,kao
Antiša u OPTE,dabogda se ugriza za jezik i Antiša mi se bude slavodobitno cerija
Na zse teče med od kadulje i alpsko mlijeko.
p.s.
vidi VLDS i Vupik,rade li ga rade.
Mislim da je na našoj burzi odlučujući faktor strah. Strah malih ulagača da ne izgube uloženo, s jedne strane, te strah da ne izgube moguću dobit, onda kada ne ulažu. Može netko to gledati i obrnuto, kao hrabrost, samo onda najčešće čujemo da se kod ulagača radi o pohlepi…
Glavna karakteristika ove burze je ogromna netransparentnost kompanije koje su izlistane. Cast izuzetcima (HT, ERNT, INA, ATGR, …) Strah i nesigurnost su posljedica manjka dostupnih informacija. Niti kompanije daju podatke o svom poslovanju niti se ljudi trude da saznaju vise o kompanijama u koje ulazu. Oni nisu ovdje dosli da bi dugorocno ulozili novac u kvalitetan projekt, nego da bi brzo pokupili lovu.
Vecina malih ulagaca pojma nema o kompanijama u koje ulazu niti ih to zanima. Ja ti garantiram da vecina ovih koji su danas kupili KODT i DLKV nemaju pojma sto je to transformator, cemu sluzi, kako i od cega se proizvodi.