Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jako jednostavno,uspoređivao sam NAV sa cijenom i kada je bio i na 20 do 30 smatrao sam da je to
dobra cijena za ulazak.Uvijek sam davao NAVu ili BV po dionici na vrijednost i važnosti.

Lopina

Kako ti racunas taj NAV na Validusu ?
[/quote]

Onako kako mu odgovara.
[/quote]
Barem u opte nema problema.Tamo se sve oduzima i konačni rezultat je sigurno negativan.
BV ispod nule,apsolutne nule nema,jer uvijek može niže.
Nažalost i nakon ovog kvartala minus/ranija imovina/ i minus/prošli kvartal/se neće pretvoriti u plus nego u još veći minus.

U OPTE nema ni meda ni mlijeka,naročito ne za dugoročne.
[/quote]
tako je.
dolje opte
zivjele sve dionice koje se trze na 0.2 bv.
kupjmo djakovstinu, validus, sve sto je ispod 0,2 bv.

a kad ono svizac nateze macku

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

…ali vidim ekipa djeli jedinice samo tako pa mislim da je više stvarno svakom pametnom razumu ovaj forum izbjegavati a kamoli izmjenjivati informacije….

– bilo bi toga i puno više, ali ja ispravljam na ovoj temi ocjene prema mogućnostima.
– evo koliko sam prošle godine na ovoj temi napisala stvari gdje se je mogla dići lova.
– nisam imala niti jednu pogrešnu stvar na kojoj se nije moglo zaraditi.
– i za to dobijam puste jedinice.
– ali prošle godine sam bila dosljedna do kraja u svezi prinosa.
– zbog toga je ove godine tema prinos i bila realna.

– ali ove godine mijenjam taktiku.
– više ne pišem o prinosima i gdje investiram.
– od toga drukanja zbilja nema neke koristi.

– a sada jeste li vi u kešu ili u dionicama baš me boli briga za to.
– većina vaših portfelja je takva da možete prijeći za desetak minuta u keš poziciju.
– hoćete li ulagati i zarađivati za bureke to je vaša osobna stvar.

– pa vidjeli ste i sami kako cca 2.200 investitora ili kešolovaca s Prve generacije nije imalo nikakvog utjecaja na rast burze.
– što oni nisu ništa zaradili, ili su ostali bez love to je njihova osobna stvar.

– neki su me pitali na p.p. što kupujem.
– na žalost ove godine ni na p.p. nećete moći dobiti odgovore na takve upite.
– trgujem za sebe.
– sa svojim kapitalom mogu lijepo špekulirati i na 2 likvidnije dionice odjednom.
– a sada kada vas ošišam, bolje je niti ne pisati.

– I love this game.
Pozdrav !

Barem u opte nema problema.Tamo se sve oduzima i konačni rezultat je sigurno negativan.
Nažalost i nakon ovog kvartala minus/ranija imovina/ i minus/prošli kvartal/se neće pretvoriti u plus nego u još veći minus.

Baš mi je drago što ste ovo napisali jer ste vi najpoznatiji kontraindikator na zse, precizniji i od TA.

Vi ste investitor kojemu je best buy bila Đakovština na 36 kn i Validus na 20 kn s tim da ste mi za Validus na 13 kn govorili kako sam lud i slijep što ne kupujem što je čudno jer sada na 7 kn više ni vama nije tako dobar kao što je bio na 20 kn.

Za svaku vašu dionicu pišete da je to nevjerovatna prilika za jeftinu kupovinu a opet ne skrivate da se u dionicama ne zadržajete više od dan dva.
Pa zašto prodavati nešto s 10% zarade kada to vrijedi najmanje 300% više, ali nije bolje malo pričekati? Jedini odgovor na ovo pitanje je da vi ne vjerujete ni sami sebi!

Što se tiče OPTE istina je da knigovodstveno ne vrijedi ništa ali opet netko će za koji mjesec tu uložiti 150 mil kn, a vi ćete se pitati kako to da nitko ne želi Validus, Ingru ili Badel a dobra mu je Optima po 260 kn! [bye] [bye] [undecid]

Baš mi je drago što ste ovo napisali jer ste vi najpoznatiji kontraindikator na zse, precizniji i od TA.

Vi ste investitor kojemu je best buy bila Đakovština na 36 kn i Validus na 20 kn s tim da ste mi za Validus na 13 kn govorili kako sam lud i slijep što ne kupujem što je čudno jer sada na 7 kn više ni vama nije tako dobar kao što je bio na 20 kn.

Za svaku vašu dionicu pišete da je to nevjerovatna prilika za jeftinu kupovinu a opet ne skrivate da se u dionicama ne zadržajete više od dan dva.
Pa zašto prodavati nešto s 10% zarade kada to vrijedi najmanje 300% više, ali nije bolje malo pričekati? Jedini odgovor na ovo pitanje je da vi ne vjerujete ni sami sebi!

Što se tiče OPTE istina je da knigovodstveno ne vrijedi ništa ali opet netko će za koji mjesec tu uložiti 150 mil kn, a vi ćete se pitati kako to da nitko ne želi Validus, Ingru ili Badel a dobra mu je Optima po 260 kn! [bye] [bye] [undecid]
[/quote]

[/quote]
Ne Đakovštinu sam kupovao na 38 malo ,a najviše po 8,5 i u rastu do 13 sa prosjekom ulaza ispod
10.I kasnije sam izlazija ,ulazija ,trejda i nisam ni jednu dionicu proda ispod 16.
Na VLDS sam pušio sa 28 na 20 kada sam mjenja brokersku kuću i blokiralo me tri četiri dana,a nisam moga trgovati
ulazija na 16 bježa na 15 ulazija na 13 bježa na 12,50 i minimalizira
gubitke u trejdanju.
Zadnjih mjesec dana Validus mi je dobra investicija gdje sam zaradio samo 10% jer mi je prosječni ulaz 7,02 a trejdam li ga trejdam.Validus za to ,dušu dalo, pa i tu skidam dobit.Tako da je dobit ukupna dobit blizu
15% štp je vrlo dobro.A najbolje tek slijedi.Možda već sutra.

Smatram da će strpljivi kupci Validusa na 28 koji nisu pobjegli kao ja,doći na svoje sa malo strpljenja,jer je izvjesno da Validusu ne prijeti stečaj pa bi s vremenom trebao doći na 70% NAV što bi u ovom trenutku bilo cca 60 kn.U ovom trenu sam najizloženiji Validusu jer sam smatrao da
je najpodcijenjenija dionica na ZSE,a uz to i likvidna.Ne može bolje.
Kupujte Validus,još malo pa nestalo.
Antiša,ne beri brigu za moj portfelj,od luduje.Bolje uvijek može!Zadnjih deset dana bajka.

Na ZSE,a naročito u Lopina najkonservative teće rijeka meda i alpskog mlijeka.
Slijedite ga,ako želite biti pobjednici.

U OPTE vam želim veliku zaradu,iako smatram da sadašnje dioničare tu kruha nema,a za eventualnog budućeg vlasnika možda bude.Dugove koje je stvorila OPTE će djelomično
snositi vjerovnici,a dioničari su već izgubili gotovo sve ako su dugoročni jer je dionica tresnula gotovo 90%.Čak i tih 10% ostatka je ugroženo jer su gubici katastrofalni.

[/quote]

Jako jednostavno,uspoređivao sam NAV sa cijenom i kada je bio i na 20 do 30 smatrao sam da je to
dobra cijena za ulazak.Uvijek sam davao NAVu ili BV po dionici na vrijednost i važnosti.

Lopina

Kako ti racunas taj NAV na Validusu ?
[/quote]

Onako kako mu odgovara.
[/quote]

[/quote]
tako je.
dolje opte
zivjele sve dionice koje se trze na 0.2 bv.
kupjmo djakovstinu, validus, sve sto je ispod 0,2 bv.

a kad ono svizac nateze macku
[/quote]
DKVS može samo na jedan dan radi trejdanja.Ali možda bude atomski udar na lijevo pa može biti
jako opasno.
A VLDS na 0,2 BV je 20 kn-U ovom trenu to bi bila moja cijena izlaza.što ne znaći das neću ponovno ulatiti po znatno većim cijenama u slućaju povoljnog razvoja situacije.Trejdati se mora.
A likvida je sve više jer neke moje dionice rade.

Na ZSE teče med i mlijeko.

ove godine tu ne očekujem neku dividendu,
– ali trenutno rade o.k., te će meni biti zanimljiv ovo ljeto kada cijena padne.
– a tek iduću godinu zbog dividende će biti zanimljiv.
– a do tada ćemo vidjeti kakvu politiku održavanja cijene će odraditi mirovinci.
– I love this game.
Pozdrav !

E, tu ste ste prevarili, pogotovo ako ste zbog toga prodali. Bit će dividenda, čak i veća nego prošlogodišnja. Mislim naravno na redovnu! [kiss]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ove godine tu ne očekujem neku dividendu,
– ali trenutno rade o.k., te će meni biti zanimljiv ovo ljeto kada cijena padne.
– a tek iduću godinu zbog dividende će biti zanimljiv.
– a do tada ćemo vidjeti kakvu politiku održavanja cijene će odraditi mirovinci.
– I love this game.
Pozdrav !

E, tu ste ste prevarili, pogotovo ako ste zbog toga prodali. Bit će dividenda, čak i veća nego prošlogodišnja. Mislim naravno na redovnu! [kiss]
[/quote]
Keša imaju,zadržane dobiti imaju,likvidni su i mogu isplatiti dividendu veću nego lani.
Mogu, ali ne znaći i da hoće.
Ali to je dionica za bogate koji se zadovoljavaju sa 10% godišnje i dobro je napravila što je prodala.
To je bio odličan potez.HT je Ivanin najveći promašaj ovaj zadnji mjesec.I purani su letjeli,a HT
i ne baš.
Na zse teče med i mlijeko.

– prodala sam jer sam tu zaradila preko 20%.
– a možda sam se i prevarila, ne mogu ni ja sve znati.
– ali tu imamo veliki pad neto dobiti.
– p/e je užasno velik.
– p/b skoro 2.
– za tu dividendu o kojoj pišete zbilja nemam pojma.
– da ja vodim firmu na temelju tih rezultata sigurno ne bi bilo dividende.
– pa napisala sam vam kako će se ti podaci u ovoj godini bitno popraviti,
– ali za prošlu godinu su stvarno loši, uzrok znamo.

– I love this game.
Pozdrav !

– prodala sam jer sam tu zaradila preko 20%.
– a možda sam se i prevarila, ne mogu ni ja sve znati.
– ali tu imamo veliki pad neto dobiti.
– p/e je užasno velik.
– p/b skoro 2.
– za tu dividendu o kojoj pišete zbilja nemam pojma.
– da ja vodim firmu na temelju tih rezultata sigurno ne bi bilo dividende.
– pa napisala sam vam kako će se ti podaci u ovoj godini bitno popraviti,
– ali za prošlu godinu su stvarno loši, uzrok znamo.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Ja bih isto rekao da ce prije dijeliti dividendu nego nece. To je ipak vezano uglavnom za fiksnu telefoniju koja izumire i ti novci su im vjerojatno potrebniji drugdje. Vidjet cemo.

Generalno mislim da ce dividende ove godine biti iznad ocekivanja.

Nemam ERNT.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ali to je dionica za bogate koji se zadovoljavaju sa 10% godišnje i dobro je napravila što je prodala.
To je bio odličan potez.HT je Ivanin najveći promašaj ovaj zadnji mjesec.I purani su letjeli,a HT
i ne baš.

– sve ovisi iz kojeg kuta gledamo ili uspoređujemo dionicu.
– evo np. INGRA dionica koja vam daje najviše meda.
– pa ona je do nedavno bila cca 23kn, kada sam ju ja kupovala na cca 20kn.
– evo godinama ta dionica stalno pada li pada.
– i tu imamo jedan fenomen koji nikako ne mogu kužiti.
– od gospon Brutalnog kapitala pa do zadnjeg investitora na ovom forumu nema tko nije zaradio na toj INGRI.
– znam da su čuda moguća, ali tolika ??????????????

– I love this game.
Pozdrav !

i ne baš.

– sve ovisi iz kojeg kuta gledamo ili uspoređujemo dionicu.
– evo np. INGRA dionica koja vam daje najviše meda.
– pa ona je do nedavno bila cca 23kn, kada sam ju ja kupovala na cca 20kn.
– evo godinama ta dionica stalno pada li pada.
– i tu imamo jedan fenomen koji nikako ne mogu kužiti.
– od gospon Brutalnog kapitala pa do zadnjeg investitora na ovom forumu nema tko nije zaradio na toj INGRI.
– znam da su čuda moguća, ali tolika ??????????????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
A na Validusu se pušilo sve u šesnaest.A sada bi se moglo zarađivati sve u sedamnaest.
Kada dionica pada jer firmi prijeti stečaj ,a to se događalo
i na INGRI i na Validusu,pad ne može zaustaviti nitko ako veliki ne kupuju.Trejda se stalno i tone i većina puši.Ali u trenutku kada postaje izvjesno da stečaja nema slijedi rast,strelovit ili postepen u
ovisnosti što će odlučiti veliki.
VLDS koji će vjerovatno izbjeći stečaj,možda, i sigurno INGRA će biti među dionicama sa najvećim
rastom,ali sa fundamentalnim pokričem.

Na ZSE teče med i mlijeko!

New Report

Close