To ja i kazem multiplicirala je zaradu vise od duplo (10 puta).
[/quote]
TKO JE VAMA MATEMATIKU PREDAVAO?
SRAM GA BILO! [yawn]
[/quote]
Lopina, zar se ne vidi.
Maria Bartiromo Interview with Robert Benmoshe CEO of AIG
MB: What are you going to do once you step down ?
RB: Going back to Croatia to grow my wine
VALIDUS postaje vrlo interesantan.
Kako sam ga uspio skinuti.
Jako jednostavno,uspoređivao sam NAV sa cijenom i kada je bio i na 20 do 30 smatrao sam da je to
dobra cijena za ulazak.Uvijek sam davao NAVu ili BV po dionici na vrijednost i važnosti.
A onda se pojavio SPICE i ode VLDS kao kolateralna žrtva medijskih natpisa u bezdan.
I sada intervju gosp.Šelebaja i Validus se vraća.Da li će nas potrefiti sindrom DKVS tj.euforičan
rast od preko 100%.Ne bih se začudio,ali mislim je 10 do 13 u toku slijedeće sednice realno za
očekivati.
A tko će kupovati.Znalci koji nakon Šelebajevog intervjua mogu izračunati da i nakon podmirenja
svih vjerovnika dioničarima ostaje 30 kn u najgorem slučaju.I još potencijalnih 60 do 100 u naplati
od sudužnika i države.
Rizik stečaja i potpune pušike psihiloški bitno smanjen,stvarno opasnost ista kao i prije.
Nakon ovog intervjua prodavaći bi mogli bježati i nestati,a nestrpljiva kupnja bi mogla krenuti u
stampedo. A što ti je burza.To je mjesto gdje veliki igraći/kauboji/gone stoku/male investirtore/
gdje oni žele.
A vi kupujte fondovsko smeće kao HT,ERNT,JNAF,DLKV itd pa ćete možda zaraditi i 10% godišnje.
I to je dobro ako ste bogati pa vam je to dosta.
Ali mi mali burek investitori se nebi trebali zadovoljavati sa toliko.
Na ZSE teće med i mlijeko!Meni i u petak,a bio je crni za večinu špekulanata.
Jako jednostavno,uspoređivao sam NAV sa cijenom i kada je bio i na 20 do 30 smatrao sam da je to
dobra cijena za ulazak.Uvijek sam davao NAVu ili BV po dionici na vrijednost i važnosti.
Lopina
Kako ti racunas taj NAV na Validusu ?
nije sve tako crno,ja sam na fondovskom smeću već zaradio 25%,a da sam bio hrabriji,mogao sam dignuti i 40tak%
ova mi godina miriše na dobru 2009. kad su dobri trejderi mogli na građevincima u 3 vala dići od 200 do 400%,a čini se da se povijest doista ponavlja,kao što reče jedan pametni investitor…
Lopina
[/quote]
Konsolidirano izvješće,od stavke do stavke,malo vlastite kreativnosti/korekcije/ na više i niže.
Ali uvjek ćete navući na tanak led.VLDS je bio na 200 kn u vrijeme kada su i purani letjeli,ali već
je tada bio sudužnik za 75 mil kn kredita FIMI ,koji su iskorišteni za kupnju Fima banke u Bih,pa
sudužništvo za kredit lloyda od 25 mil kn.I to nije bilo u izvještajima pa se plaćalo i preko
NAV.Tako da sve moraš prihvatiti sa rezervom i tražit diskont.Ne kaže se za ništa da se svi
holdinzi trebaju diskontirati barem za 30% i to u zemljama gdje postoji stroga zakonska regulativa.Da je sve bilo transparentno i korektno Validus nilkada nije smio preko 100.
Ali i onih 5 kada je bio na dnu dna je bilo isto pretjerano jeftino,a razlog je netransparentnost
i šporka igra .Ćinjenica je da će netko skinuti veliku lovu u Validusu,a naročito ovi
kupci ispod deset.A prodavači su bili mali.Dobro su nas istresli,mene nisu,ali nisam imao miran san.
Na ZSE teče med i mlijeko!
HDEL i DLKV zbog izlistavanja na WSE idu 200% UP
Lopina
[/quote]
Konsolidirano izvješće,od stavke do stavke,malo vlastite kreativnosti/korekcije/ na više i niže.
Ali uvjek ćete navući na tanak led.VLDS je bio na 200 kn u vrijeme kada su i purani letjeli,ali već
je tada bio sudužnik za 75 mil kn kredita FIMI ,koji su iskorišteni za kupnju Fima banke u Bih,pa
sudužništvo za kredit lloyda od 25 mil kn.I to nije bilo u izvještajima pa se plaćalo i preko
NAV.Tako da sve moraš prihvatiti sa rezervom i tražit diskont.Ne kaže se za ništa da se svi
holdinzi trebaju diskontirati barem za 30% i to u zemljama gdje postoji stroga zakonska regulativa.Da je sve bilo transparentno i korektno Validus nilkada nije smio preko 100.
Ali i onih 5 kada je bio na dnu dna je bilo isto pretjerano jeftino,a razlog je netransparentnost
i šporka igra .Ćinjenica je da će netko skinuti veliku lovu u Validusu,a naročito ovi
kupci ispod deset.A prodavači su bili mali.Dobro su nas istresli,mene nisu,ali nisam imao miran san.
Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]
Ja sam gledao svojevremeno tu nihovu imovinu. I tamo se navodi neki poslovni prostor u Chromosovom tornju koji cijene po 1850 eura kvadrat i zemlja u Klari po 250 eura kvadrat. Cini mi se da je to sve to bilo prehapuhano i dalje nisam gledao.
Za mene to tamo je jako komplicirana i netransparentna situacija.
Zelim ti da zaradis puno u VLDS-u.
Lopina
[/quote]
Onako kako mu odgovara.
[/quote]
Barem u opte nema problema.Tamo se sve oduzima i konačni rezultat je sigurno negativan.
BV ispod nule,apsolutne nule nema,jer uvijek može niže.
Nažalost i nakon ovog kvartala minus/ranija imovina/ i minus/prošli kvartal/se neće pretvoriti u plus nego u još veći minus.
U OPTE nema ni meda ni mlijeka,naročito ne za dugoročne.
HDEL i DLKV zbog izlistavanja na WSE idu 200% UP
Jer će početi više zarađivati,naročito HDEL.Mislim da ih neće htjeti ni primiti,naročiti HDEL,pa
oni su veliki kao građevinska zadruga.