Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jako mi je drago da ti dobro ide , jer bilo je vrime.
Sretno!
Lp,
Ribar

Jako mi je drago da ti dobro ide , jer bilo je vrime.
Sretno!
Lp,
Ribar

Njemu je uvijek dobro islo. Nitko se na ovoj burzi ne zabavlja bolje od Lopine.

Da Hrvatski politicari imaju barem 1% entuzijazma kojim Lopina promovira investiranje iamli bu puno bolju ekonomiju.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kako će ulazak amerikanaca u Arena centar utjecati na tržište kapitala.Kud svi Turci tu i mali Mujo.Nije li ovo znak i drugima da je HRVATSKA in.
Mislim izuzetno pozitivno,a naročito na dionice koje imaju veliko pokriće u nekretninama koje bi trebale dobiti na cijeni.

Ipak mislim da i BV sve više dobiva na vrijednosti.Samo ga treba staviti u funkciju.A svi gore navedeni bi ga samo trebali aktivirati i evo dionica koje šibaju nebu pod oblake.

Na zse će teći med i mlijeko!

A ingra ??? [lol] [lol]
[/quote]
To je na temi INGRE lijepo razrađeno.ARENA sada vrijedi barem 30 do 50 % više nakon dolaska Amera.Smatrao sam da će Ingra u toku 2011.sigurno probiti 30 do 40kn,sada i 50 nije daleko.
Dakle,200% zarade za strpljive.Ali u INGRI se lijepo trejda i obavezno treba imati keša.200% se može pretvoriti u 300 do 400%.
UINGRI teče med od kadulje i alpsko mlijeko!
[/quote]

Koliko je vrijedila prija, a koliko vrijedi sada ?
Koliko su oni uopce platili za taj udio u Centru ?
[/quote]
Pojma nemam,ali Ameri su Ameri.Psihološki učinak na tržište kapitala je izuzetno velik.
A burza je u prvom redu psihologija iako treba voditi računa i o fundamentalnim vrijednostima.
Ja barem o tome vodim računa,naročito o NAV i BV što bi preporučio svima.

Na ZSE teče med i mlijeko!

– i sa svom tom lovom sam uspijela ući u neke druge brzorastuće dionice.
– da sam ostala u JNAF-u to ne bi bilo moguće napraviti..
– a ovako sam multiplicirala svoju zaradu.

Uduplati znaci povecati za 100%, multiplicirati znaci povecati vise od 100%. Toliko si zaradu mogla povecati danas jedino ako je ona do juce bila izuzetno niska. [smiley]
[/quote]

Multiplicirati ne znači to što ste vi naveli! Druga stvar što naši polu-pismeni mediji tu riječ koriste u tom smislu koji vi navodite…

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Pojma nemam,ali Ameri su Ameri.Psihološki učinak na tržište kapitala je izuzetno velik.
A burza je u prvom redu psihologija iako treba voditi računa i o fundamentalnim vrijednostima.
Ja barem o tome vodim računa,naročito o NAV i BV što bi preporučio svima.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Cuj dvije od 5 najvecih americkih investicijski banka su propale na nekretninama, a ostale je spasaval drzava. Recent track record is not stelar.

Gledao sam taj centar. Lokacija im je jako dobra. Interspar mislim da nije jak anchor. Trgovacki centar mora imati barem jednog jakog prodavaca hrane da obezbijedi kontinuirano visok priliv kupaca. Inace ce zavrsiti kao one-year-wonder. Dobro je sto su kupili i te placeve okolo pa na njih mogu dovesti Metro ili nekog drugog jaceg prodavaca hrane, nesto sto ce dodatno privuci kupce.

Po mom misljenju u Zagrebu ima jako puno centara s obzirom na broj stanovnika i kupovnu moc. Konkurencija je velika i nece svi moci poslovati pozitivno. Ovi bi trebali, jer imaju puno bolju lokaciju od vecine konkurencije.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Uduplati znaci povecati za 100%, multiplicirati znaci povecati vise od 100%. Toliko si zaradu mogla povecati danas jedino ako je ona do juce bila izuzetno niska. [smiley]
[/quote]
Multiplicirati ne znači to što ste vi naveli! Druga stvar što naši polu-pismeni mediji tu riječ koriste u tom smislu koji vi navodite…
[/quote]
Tako je stipe. Multiplikator je množitelj koji bilježi za koliko se mijenja neka ekonomska struktura (pojava, događaj, veličina) ovisno o promjeni neke njene komponente ili više njih. U ekonomiji razlikujemo multiplikatore izdataka (državne potrošnje, investicija), poreza, kredita (svi bankari o tome sve znaju), ukupnog gospodarstva ili razvoja (sjeća li se još tko Keynesovog modela) … no mediji fakat pišu svašta. Nego, broj 10 u tvom nicku jest multiplikator zarade na burzi? Dajem stoticu, nemam riječi! [lol]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

[/quote]
[/quote]
Tako je stipe. Multiplikator je množitelj koji bilježi za koliko se mijenja neka ekonomska struktura (pojava, događaj, veličina) ovisno o promjeni neke njene komponente ili više njih. U ekonomiji razlikujemo multiplikatore izdataka (državne potrošnje, investicija), poreza, kredita (svi bankari o tome sve znaju), ukupnog gospodarstva ili razvoja (sjeća li se još tko Keynesovog modela) … no mediji fakat pišu svašta. Nego, broj 10 u tvom nicku jest multiplikator zarade na burzi? Dajem stoticu, nemam riječi! [lol]
[/quote]

S obzirom da multiply dolazi iz Engleskog prilicno sam siguran da nisi u pravu.

Nisam nikada spomenuo imenicu multiplikator. Govorio sam o glagolu multiplicirati u kontekstu povecanja dobiti. To sto je neka imenica izvedena od glagola ne znaci da je 100% naslijedila i znacenje. Npr. Player ne oznacava uvijek osobu koja se bavi sportom ili svira instrument. U odredenom kontekstu oznacavati i osobu koja iskoristava druge.

Meni nema smisla recenica: Ivana je multiplicirala svoj portfelj za 1.13 u prosloj godini. S druge strane, ima smisla recenica Ivana se nada da ce multiplicirati svoj portfelj u buducnosti nekoliko puta. Multiply je anglizam i u ovom kontekstu znaci several (Webster). Ja ti garantiram da nitko u Engleskom ne kaze She multiplyed her wealth 1.13 times. A mislim da ne kaze ni u Hrvatskom jeziku.

– danas jedan od najluđih dana.
– jučer sam bila 30% u kešu,
– ovaj današnji rast iskreno nisam ni očekivala.
– ali tako vam je to, ipak je ovo burza, veliki su odlučili dizati.
– a većina u kešu.
– a najora moguća stvar koja se može desiti je da ste u kešu a tržište ludo poraste.
– tako se je danas većina kešolovaca ponovno uključila u igricu, krizi unatoč.

– tako sam i ja ulupala svu svoju lovu u neke svoje zicere.
– i danas sam zaradila jednu dobruuuu godišnju plaču.
– prošle godine mi je bilo potrebno 11 mjeseci za ovaj današnji prinos.
– ali sam i puno radila, analizirala, kalkulirala, i isplatilo se.

– I love this game.
Pozdrav !

Opet si pogodila

Ivana nije

[/quote]
[/quote]
[/quote]

S obzirom da multiply dolazi iz Engleskog prilicno sam siguran da nisi u pravu.

Nisam nikada spomenuo imenicu multiplikator. Govorio sam o glagolu multiplicirati u kontekstu povecanja dobiti. To sto je neka imenica izvedena od glagola ne znaci da je 100% naslijedila i znacenje. Npr. Player ne oznacava uvijek osobu koja se bavi sportom ili svira instrument. U odredenom kontekstu oznacavati i osobu koja iskoristava druge.

Meni nema smisla recenica: Ivana je multiplicirala svoj portfelj za 1.13 u prosloj godini. S druge strane, ima smisla recenica Ivana se nada da ce multiplicirati svoj portfelj u buducnosti nekoliko puta. Multiply je anglizam i u ovom kontekstu znaci several (Webster). Ja ti garantiram da nitko u Engleskom ne kaze She multiplyed her wealth 1.13 times. A mislim da ne kaze ni u Hrvatskom jeziku.
[/quote]

Ivana nije multiplicirala portfelj nego zaradu. Ako joj je dnevna zarada svo ovo vrijeme bila 1% a taj dan je zaradila 10% onda je multiplicirala zaradu 10 puta.

Nije bolest sve što boli

Ivana nije multiplicirala portfelj nego zaradu. Ako joj je dnevna zarada svo ovo vrijeme bila 1% a taj dan je zaradila 10% onda je multiplicirala zaradu 10 puta.

To ja i kazem multiplicirala je zaradu vise od duplo (10 puta).

HPB ?

To ja i kazem multiplicirala je zaradu vise od duplo (10 puta).
[/quote]
TKO JE VAMA MATEMATIKU PREDAVAO?
SRAM GA BILO! [yawn]

Top rast u 2011.g. - TEP, ZVCV, HRDH, HDEL, VDKT, IPKK, ....

New Report

Close