Evo i Lucidusa -danas postao lucidan,sudjelovao u igri najbrži prst i izgorija,nije bilo manipulacije
INGRA bajka se nastavlja ,normalno malo skratija,što malo?puno skratija
U Validusu sam market maker kao što kaže Malibu-vrlo sam zadovoljan,lijepo radi
A ovaj jadan BRIN nikako da se makne,ipak danas dokupio u igri najbrži prst ,nekoga pobijedio-
-poraženi javi se.
NIko na ovoj burzi se zabavlja bolje od tebe.
[/quote]
Je samo malo opreza s MM
Meni danas stiglo od HANFE upitnik .
Kažu da sam prodavao neke dionice, a ustvari mislio kupiti ?
Cijelu kuću sam pretražio, svaki ormar otvorio, pitao susjeda da li je vidio nekoga nepoznatog, ali ništa. Nema ničega ili nikoga u blizi da mi čita misli, a pitam se odakle samo znaju što sam mislia ?
Da li mi i 3 dana rok da odgovrim, vljda već i odgovor znaju pa forme radi ?
Best by sutra je Lkri. Moj prijatelj se sprema kupiti sve do i po 200 kn. Pa tko prvi njegova djevojka. [thumbsup]
Kakav si mu ti prijatelj kada si dosao to otkriti na forumu ?
[/quote]
Kraj takvog prijatelja…………….njegov prijatelj neprijatelje ne treba……………. [lol]
[/quote]
Moram ga malo pogurati, neodlučan je. [lol]
Evo i Lucidusa -danas postao lucidan,sudjelovao u igri najbrži prst i izgorija,nije bilo manipulacije
INGRA bajka se nastavlja ,normalno malo skratija,što malo?puno skratija
U Validusu sam market maker kao što kaže Malibu-vrlo sam zadovoljan,lijepo radi
A ovaj jadan BRIN nikako da se makne,ipak danas dokupio u igri najbrži prst ,nekoga pobijedio-
-poraženi javi se.
NIko na ovoj burzi se zabavlja bolje od tebe.
[/quote]
Je samo malo opreza s MM
Meni danas stiglo od HANFE upitnik .
Kažu da sam prodavao neke dionice, a ustvari mislio kupiti ?
Cijelu kuću sam pretražio, svaki ormar otvorio, pitao susjeda da li je vidio nekoga nepoznatog, ali ništa. Nema ničega ili nikoga u blizi da mi čita misli, a pitam se odakle samo znaju što sam mislia ?
Da li mi i 3 dana rok da odgovrim, vljda već i odgovor znaju pa forme radi ?
[/quote]
Nemoj se muciti sa trazenjem i mnogi drugi nisu odgovorili.
Na pitanje HANFA-e Loris se nije ocitovao. Trgovanje ce se nastaviti sutra u 10 sati.
Best by sutra je Lkri. Moj prijatelj se sprema kupiti sve do i po 200 kn. Pa tko prvi njegova djevojka. [thumbsup]
[/quote]
meni se čini da je Lojtrek danas kupio pa sad nemušto druka [lol]
Best buy je Zvečevo, povećanje prihoda za 10milja, 10% povećanje najava i za 2011.g.
ATGR distributer novi a dečki dobro rade posao, probijena 3. linija ventilatora (BULL), nove 2 proizvodne linije, prihod i dobit od Zvečevo Lasta,…A najbolja vijest je potencijalni prelazak iz 1 smjene u sve 3 smjene u slučaju potpisa ugovora sa NESTLEOM koji itekako ima želju preko Zvečeva ući na JI dio Evrope. Primarni razgovori obavljeni, slijede daljnji pregovori.
K tome samo 2,3% dionica prodavano ispod razine 110kn….
Ovo je potencijalna raketa, nek NESTLE sklopi ugovor, ode cijena na 450kn u par tjedana.
Best buy je ono što sindikat odlući napucati.Mislim da to nije ZVCv radi malog broja dionica.
Pitanje glasi:gdje bi se moglo naći velik broj dionica na prodaji,kao što se dogdilo u Belju
i da to postane fondovska dionica.
VUPIK_velik broj dionica s obzorom da su radnici dobili 300.000 dionica ali mali MCAP
BADEL-nakon dokapitalizacije ako dođe na 100 ,a trebao bi i više postaje fondovska dionica,vrlo interesantno
INGRA_bez konkurencije,nova dokapitalizacija,novi poslovi,na 22 postaje i fondovska dionica
Na ZSE teče med i mlijeko!
Ako INGRA propadne onda ce se vjerovnici odnosno banke namiriti iz stecajne imovine. S druge strane, clanovi mirovinskih fondova i udjelnicari OIF-a nece dobiti nista. Dokapitalizacijom su se banke dodadno zastitile od defaulta jer se broj vjerovnika smanjio na istu stecajnu masu. Odnosno prenjeli su dio svog rizika na svoje klijente. Obveznice INGRA-e danas vrijede vise nego prije dokapitalizacije jer je manji broj onih koji bi u slucaju stecaja dijelili imovinu. S druge strane obveznice mirovinskih fondova koje su pretvorene u dionice vrijede danas 25% manje jer je dionica 15 a ne 20 kuna.
Rizik kosta i place se. Kada se smanji rizik neke vrijednosnice onda njen vlasnik zaraduje. Banke su zaradile novac prebacujuci svoj rizik na svoje klijente, udjelnicare u OIF-ovima i mirovinskim fondovima. To niti je posteno niti je eticno jer banke su bile te koje su kupovale visokorizicne obveznice i jos uvijek kupe visoki yield. Banke uzimaju 100% prinosa na rizicna ulaganja, a prebacuju 100% rizika na svoje klijente.
Slazem se da nije receno da banke nece kupovati dionice INGRA-e ako bude frka. Medutim, nije receno ni da hoce. Radit ce ono sto im se u tom trenutku bude vise financijski isplatilo.
I to je uredu, jer je osnovni posao banke da obezbijedi sto vecu vrijednost za svoje dionicare. Ono sto nije uredu je da smo mi zakonski prisiljeni uplacivati u te mirovinske fondove. Odnosno, prisiljeni smo svojim novcima pokrivati tudi rizik. Bilo bi puno postenije da nam se dozvoli opcija da sami vodimo svoj mirovinski fond (account) i da nam se ponudi opcija da povucemo novce iz mirovinskih fondova (uz placanje poreza na prihod drzavi naravno).
Moj je dojam da su ulaganja mirovinskih fondova puno vise uskladena sa interesima njihovih maticnih banaka nego sa interesima njihovih clanova. A trebalo bi biti obratno.
Ja sam o ovome pisao još i kod IPO-a Optime. Bankama OMF-ovi kojima upravljaju služe kao pomoćno sredstvo kojime umanjuju vlastiti rizik. A uvijek mogu reći da je ulaganje u dionice rizično.
Moje je mišljenje da je IPO Optime napravljen prvenstveno da Optima može servisirati dugove prema bankama, isti slučaj je sada kod Ingre koji ste odlično opisali. Vjerojatno je slična stvar bila i kod Magme prije nekoliko mjeseci, dokapitalizacija putem MF-ova da se isplate banke. Banke novac iz OMF-ova i OIF-ova ubacuju u poduzeća koja su kreditirala, a sad su u problemima i ne mogu vraćati kredite.
Osobno, nemam ništa protiv da to rade putem OIF-ova jer tu imam izbor pa ne moram ulagati u njih, ali me užasno ljuti da na isti način koriste OMF-ove jer smo svi prisiljeni ulagati u njih.
[/quote]
Izvrsni postovi kolege. [thumbsup]
Nisam pratio dogadjeje oko INGRE i ostalih lukrativnih ulaganja jer sam ocito previse konzervativan za te vrste ulaganja pa nisam uvidio sto se zapravo dogodilo. Problem je u tome sto regulator to ne uvidja i ne stiti ulagace i opcenito gradjanstvo.
Bojim se kad bi se i ukazalo na te "anomalije" da bi se nasao pravilnik koji to omogucuje i da je sve po zakonu i naravno ulaze se u korist clanova fondova a sve ima odredjeni rizik.
Ja ivani janaf po 3100, a ona ga uvaljala po 3200 [thumbsup]
Ja ivani janaf po 3100, a ona ga uvaljala po 3200 [thumbsup]
– evo gospon Loris da i vi jednom nešto pogodite.
– prodala sam cca 50% JNAF-a.
– u kešu sam cca 30%.
– treba mi lova za jednu dionicu koja će još brže rasti od JNAF-a.
– ali nije ni JNAF loš, samo je to trebalo kupovati onda kada sam ja o tome pisala.
– ali sve ovo je burza, izgleda da je i INA jeftina na 3.300kn, tu još kalkuliram s 60%.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. uživajte mi dok sve raste, i kapitalizirajte nešto dobiti.
– evo gospon Loris da i vi jednom nešto pogodite.
– prodala sam cca 50% JNAF-a.
– u kešu sam cca 30%.
– treba mi lova za jednu dionicu koja će još brže rasti od JNAF-a.
– ali nije ni JNAF loš, samo je to trebalo kupovati onda kada sam ja o tome pisala.
– ali sve ovo je burza, izgleda da je i INA jeftina na 3.300kn, tu još kalkuliram s 60%.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. uživajte mi dok sve raste, i kapitalizirajte nešto dobiti.
[/quote]
ina je jako jeftina na 3300, ali nije za svakoga ta priča.
ovu drugu polovicu janafa ja nebi prodao, prvo pražnjenje poslije ine ide na janaf ukrcaj , a sada rušiš cijenu.