O kakvom vi ulaganju i znanju pričate??????
Čitajte kako maheri rade,nije gotovo sa onom ko je jamio jamio je….još uvijek akcije traju
ZADAR- Rasprodaja imovine neće biti moj cilj djelovanja, koliko sam ja upoznat to nije u planu, izjavio je Denis Fudurić, zagrebački broker, koji je na današnjoj izvanrednoj skupštini postao član NO, a nakon što je prihvaćena odluka o dokapitalizaciji od 800 tisuća kuna, kojom bi Fudurić postao vlasnik 34 postotnog udjela Društva.
Da su današnje odluke upitne, premda izglasane glasovima 94 posto dioničarskog udjela uz šest posto protivljenja, ukazao je odvjetnik Leopold Aljinović, zastupnik interesa malih dioničara kojima se vrijednost dionica, Fudurićevom emisijom novih dionica, „srozala" na 10 kuna.
Oni će svoj pravni i materijalni interes braniti na Trgovačkom sudu na kojem će, najavio je pravni zastupnik, tražiti poništenje danas usvojenih odluka skupštine dioničara.
Da bi uopće mogli tužiti mali dioničari su „potegnuli" iz Splita te su na samoj skupštini u hotelu Kolovare izrazili svoje protivljenje i neslaganje svim odlukama, što je, naravno, ušlo u zapisnik. Na skupštini fizički nije bio prisutan Milan Miletić, dosadašnji najveći dioničar, ali su izostali i mali dioničari sa zadarskog područja.
Jednom od bitnih odluka skupštine pravo izmjena Statuta Društva daje se Fuduriću te društvu Miletić- Dević, koji su postali vlasnici 75 posto udjela Društva.
Sam Denis Fudurić vodio je skupštinu na kojoj je najavio mogućnost tužbe konkretnih malih dioničara jer su iznijeli uvrede na njegov račun.
Naime, mali dioničari su u obrazloženju odbijanja predloženih odluka naveli kako Denis Fudurić u svojoj dosadašnjoj ulozi savjetnika Uprave Hotela Zadar nije ostvario zapažene rezultata ili pozitivne pomake, već su generirane financijske dubioze Društva.
Oni su, štoviše, iznijeli sumnju kako će se „preko emisije novih dionica u vrijednosti od 800 tisuća kuna, steći kontrola nad tri četvrtine vlasničke strukture, te putem povezanih osoba otvoriti put k rasprodaji vrijedne imovine Društva, a bez namjere da se Hoteli Zadar financijski konsolidiraju".
To su izrekli dioničari koji su, kako su nam ispričali nakon skupštine, u dionice Hotela Zadar uložili velike novce, plaćali ih po cijeni do 250 do 300 kuna, da bi tim dionicama, ulaskom Fudurića, nominalna vrijednost pala na deset kuna. Jedan od njih je Danijel Labaša, diplomirani ekonomist iz Varaždina koji se jako dobro razumije u tržište dionica a koji je za skupštinu opunomoćio splitskog odvjetnika Aljinovića.
[bye]
– ove godine bi vam savjetovala i rad na burzi i skupljanje boca iz kontejnera.
– malo više će te raditi ali zato i mnogo više zaraditi.
– plus ako još budete pametno investirali možda vam uleti i koja zarada od dividendi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Naročito HT.Nemojte me zasmijavati.Može još ići 5 ili 10%,a onda nakon dividente toliko i pasti.
Radije u LCDS,BRIN,KOES,VUPIK i čekati atomski po BIDU.Jer ove navedene firme neće u stečaj.
INGRA od likvidnih nema konkurencije,tu slijedi najkveći rast,a može i dividenda ali ne vjerujem prije 2012.
Od rizičnih VLDS.Kome obojci kome opanci.ali ne više od 10 do 20% portfelja.
Trejdanje sa svime.Netko je napisao da trejdanje donosi manje od stabilnog portfelja.
Malo morgen.Bez trejda nema ekstra profita.
A što se tiće INE i pametnih investitora.I ćorava koka pogodi zrno.
BELJE diže sindikat
ADPL -sindikat
Tisak_sindikat
DDJH-Sindikat
Sindikat=udruženje većih špekulanata na burzi
Ja sam skinu LPLH na 70 prodavao po 210/prosječna zarada 100%/,slično sam napravio i u DKVS
jer iako sam se poćeo krcati na 38 kako je tonula kupovao sam sve više ,a najviše od 8,50 do 10
pa se i tu skinupo lijepi postotak.
Na ELPR u mjesec dana preko 50%,ali napravio grešku/možda/i vratio se nazad po skupljoj cijeni .
Dakle,sve su to bili super pogoci.
Ali bilo je teških promašaja 2008,TNPL i INGRA su me ubile.
Vrijeme je za povečati likvidna sredstva u svom portfelju.Margin u Agramu 1:3 ,samo INGRA i trejdanje obavezno.Moram povećati polugu da bi povećao dobit.Nadam se da bul neće biti prejak
i da ću ga dočekati sa više papira.Treba mi još ovakve dvije tri godine i da crobex ne probije
3.000,a onda može gdje hoće.
I Bože ,samo zdravlja! Love će sigurno biti i to prema radu.A ja puno radim!
[/quote]
Kakvi su ti ovo pusti sidikati,o čemu se radi?
Tko ima 75% može raditi nšto hoće.Mali dioničari se mogu tužakati i spušiti.Najčešće.
A sada kada su cijene ovako nisko su idealne prilike za istiskivanje malih korz dokapitalizacije,
skviz aut i sl.
Toda je pokušao sa ZNTJ kupovati po 120,ali nije uspio.Koristioje povoljan trenutak jer je dionica
bila i na 76.Vlasnička struktura je bitna pri odabniru dionice i bolje je kupovati ona društva gdje se
većinski vlasnik tek nazire.
A što se tiće INE i pametnih investitora.I ćorava koka pogodi zrno.
Ne slazem se.
Ja nisam imao INA-u prije objave, ali sada vidim da je imalo smisla kupovati jos od sredine ljeta. Ako nista zbog toga sto vrijednost naftne kompanije raste kada raste cijena nafte. Ljudi koji su kupovali INA-u su postupili pametno i na tome im treba cestitati.
Lopina ti rast svih svojih pozicija pripisujes znanju, S druge stranea rast tudih je slucajnost , pogodak corave kokosi, sinikalno pumpanje ili sta vec ne. Mislim da nisi u pravu. Na burzi ima puno ljudi koji znaju izvrsno analizirati dionice, koji posjeduju dugogodinje iskustvo i vrlo solidno ekonomsko znanje.
O kakvom vi ulaganju i znanju pričate??????
Čitajte kako maheri rade,nije gotovo sa onom ko je jamio jamio je….još uvijek akcije traju
ZADAR- Rasprodaja imovine neće biti moj cilj djelovanja, koliko sam ja upoznat to nije u planu, izjavio je Denis Fudurić, zagrebački broker, koji je na današnjoj izvanrednoj skupštini postao član NO, a nakon što je prihvaćena odluka o dokapitalizaciji od 800 tisuća kuna, kojom bi Fudurić postao vlasnik 34 postotnog udjela Društva.
Da su današnje odluke upitne, premda izglasane glasovima 94 posto dioničarskog udjela uz šest posto protivljenja, ukazao je odvjetnik Leopold Aljinović, zastupnik interesa malih dioničara kojima se vrijednost dionica, Fudurićevom emisijom novih dionica, „srozala" na 10 kuna.
Oni će svoj pravni i materijalni interes braniti na Trgovačkom sudu na kojem će, najavio je pravni zastupnik, tražiti poništenje danas usvojenih odluka skupštine dioničara.
Da bi uopće mogli tužiti mali dioničari su „potegnuli" iz Splita te su na samoj skupštini u hotelu Kolovare izrazili svoje protivljenje i neslaganje svim odlukama, što je, naravno, ušlo u zapisnik. Na skupštini fizički nije bio prisutan Milan Miletić, dosadašnji najveći dioničar, ali su izostali i mali dioničari sa zadarskog područja.
Jednom od bitnih odluka skupštine pravo izmjena Statuta Društva daje se Fuduriću te društvu Miletić- Dević, koji su postali vlasnici 75 posto udjela Društva.
Sam Denis Fudurić vodio je skupštinu na kojoj je najavio mogućnost tužbe konkretnih malih dioničara jer su iznijeli uvrede na njegov račun.
Naime, mali dioničari su u obrazloženju odbijanja predloženih odluka naveli kako Denis Fudurić u svojoj dosadašnjoj ulozi savjetnika Uprave Hotela Zadar nije ostvario zapažene rezultata ili pozitivne pomake, već su generirane financijske dubioze Društva.
Oni su, štoviše, iznijeli sumnju kako će se „preko emisije novih dionica u vrijednosti od 800 tisuća kuna, steći kontrola nad tri četvrtine vlasničke strukture, te putem povezanih osoba otvoriti put k rasprodaji vrijedne imovine Društva, a bez namjere da se Hoteli Zadar financijski konsolidiraju".
To su izrekli dioničari koji su, kako su nam ispričali nakon skupštine, u dionice Hotela Zadar uložili velike novce, plaćali ih po cijeni do 250 do 300 kuna, da bi tim dionicama, ulaskom Fudurića, nominalna vrijednost pala na deset kuna. Jedan od njih je Danijel Labaša, diplomirani ekonomist iz Varaždina koji se jako dobro razumije u tržište dionica a koji je za skupštinu opunomoćio splitskog odvjetnika Aljinovića.
[bye]
Orco je pokušao istu stvar napraviti i u SUNH jer su htjeli napraviti dokapitalizaciju po 25,na BV od
preko 40 i na taj način oštetiti male dioničare i dočepati se još većeg udjela,a smanjiti udio
države.Ali nije prošlo jer za to treba 75% glasova,pa ih je država blokirala.
I istovremeno pokrenula istragu prema menađerima koji su pumpali dug koji su namjeravali pretvotiti u vlasnički udio.
Država zabjelila zube.Nakon Badela država još jedanput preuzima inicijativu.Bravo.Nakon INE ,Badela,sada i SUNH možemo biti zadovoljni,jer se brane interesi države a protiv stranih i domaćih
menađera.Mislim da je to dobar put i da pruža nadu da zakon i red postaju obveza i za velike,koji
su ranije bili nedodirljivi.
U Hrvatskoj će teći med i mlijeko!
[/quote]
Sindikat=udruženi veći špekulani,inseideri u mirovinskim fondovima i naravno mirovinci i OIF.
Na ZSE treba jaka metla!Malo reda ne bi škodilo.I Remetinca.
[/quote]
Pump and Dump nije ilegalna niti protuzakonita aktivnost. Nitko nije prisiljen kupovati napumpane dionice. To je stvar izbora, i obicno posljedica pohlepe. Na kraju krajeva i ti se jako trudis da napumpas svoje dionice kako bi ih se rijesio sa sto vecom dobiti u sto kracem vremenu. Po toj osnovi bi i ti mogao zavrsiti u Remetincu.
Bravo kolega Twiksere………….Lopina miješa pojmove protuzakonito sa nemoralnim….
što ima protuzakonito ako Ivana uspije uvaliti nekome svoje nelikviduše? [lol]
Twiksere……….
Tviksere?
Zanimljivo da od cijelog teksta pitaš samo za tvoj sindikat ?
Da svi znamo za taj sindikat !
Uživaj dok ide .
Lapsus Đemse [tongue]…………a isprika kolegi Twixer-u
džeimz. [smiley]