Lopina zaboravio si ubaciti nekonsolidiranu Đakovštinu!
– gospon Antiša zaboravili ste ubaciti nekonsolidiranu Optime.
– evo gospon Antišu uvijek po malo zahebavam za tu OPTE.
– on mene za HT.
– i to je taj naš suživot na ovome forumu.
– ali ga cijenim jer duboko vjeruje u svoju investiciju.
– I love this game.
Pozdrav !
Likvidno fondovsko smeće :HT,ATGR ,ERNT i sl. neće u moju butigu dok ne postanem pravi milijunaš-
Na ZSE teče alpsko mlijeko i med od kadulje!
– to je tako kada se jednom opečete na kojoj dobroj dionici.
– sve bilo o.k. na TNPL, dobra FA, poslovanje, dobit, vrijednost firme…
– a bila je dobra kada je bila na 7.000kn,
– pa još bolja na 5.000kn,
– super investicija na 4.000kn,
– najbolja na svijetu na 3.000kn.
– a kada je došla na 2.000kn onda smo je prodali jer bi to moglo ići još i niže.
– je li to nekako ovako išlo gospon Lopina ???????????
– hebi ga kada imam dobro pamćenje.
– ali nije loš ni gospon Lopina iako uvijek piše sve najgore o mojim investicijama.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana7 ,
daj radi korektnosti barem nešto napiši i onome što nisi pogodila,
da ti ja ne nabrajam…
– na vašu žalost sve je pogođeno.
– od onog glupog Varteksa, Ingre, Optime….
– uvijek je cijena išla gore.
– samo što je nekad to trebalo prodati za 3 dana, ili pričekati 2 mjeseca.
– eto u tim situacijama bi se i ja ponekad zahebala na dobitnim investicijama.
– np. prodam preko 100.000kn Ingre, zaradim za burek i za 3 dana cijena gore 15%.
– imam grešaka dosta, ali doslovno na svakoj investiciji sam mogla profitirati, ali što nisam moja greška.
– glavno mi je to što na niti jednoj glavnoj investiciji do sada od kada investiram nisam napravila niti jednu jedinu greškicu, samo i tu sam mogla trejdanjem puno više zaraditi.
– a da se je moglo zaraditi punoooo više, moglo se je, ali toliko savršena još nisam.
– I love this game.
Pozdrav !
– glavno mi je to što na niti jednoj glavnoj investiciji do sada od kada investiram nisam napravila niti jednu jedinu greškicu, samo i tu sam mogla trejdanjem puno više zaraditi.
Sto bi rekla jedna moja prijateljica: "Fensi skuliraj se"
Pitanje je sto su to glavne investicije. Ti imas obicno jako puno investicija. Puno malih gresaka nekada moze napraviti vise stete nego jedna velika. Velika greska ti je sto nisi na vrijeme pobijegla iz nelikvidnih.
U ovom trenutku je nebitno koliko si gresaka napravila, bitno je koliko ces ih ponoviti.
Pitanje je sto su to glavne investicije.
– glavne investicije to su one udarne koje mi čine najveći udio u portfelju.
– obično su to 2 – 3 investicije koje čine cca 50% portfelja.
– ostale su manje bitne služe više zbog disperzije nego zbog prinosa,
– a pretežno su dividendne tako da je i taj dio o.k.
– da tako ne radim sada sigurno ne bih imala dionice INE.
– I love this game.
Pozdrav !
U ovom trenutku je nebitno koliko si gresaka napravila, bitno je koliko ces ih ponoviti.
– puno puta sam na ovoj temi napisala,
– greške i činimo kako bi iste mogli ponoviti.
– I love this game.
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dobro.
Od tih 13.34% kolika dobit se pripisuje dividendama i apricijaciji stalnih stavki, a koliko si zaradila na trejdanju ? Otprilike
IMHO Bes Move trenutno
Prodati INAu (zasto anpisah an INA R-A topicu)
Kupiti nesto od: PODR,ERNT,KRAS,HT i mozda malo ATPL
Ja sam prodao INAu i ATPL, te usao u ERNT i PODR….
Dali je pametno to kako mislim da je vidjet cemo
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Dobro.
Od tih 13.34% kolika dobit se pripisuje dividendama i apricijaciji stalnih stavki, a koliko si zaradila na trejdanju ? Otprilike
[/quote]
E hebi ga sad si postavio pitanje iz više nuklearne fizike. Evo ga već je 06.01.2011. a drugarica Ivana još kopa po brokerskim računima za svim transakcijama. Dakle negdje oko 31.05.2011. kada izlaze konsolidirani revidirani izvještaji mogli bi dobit odgovor na ovo pitanje.
E hebi ga sad si postavio pitanje iz više nuklearne fizike. Evo ga već je 06.01.2011. a drugarica Ivana još kopa po brokerskim računima za svim transakcijama. Dakle negdje oko 31.05.2011. kada izlaze konsolidirani revidirani izvještaji mogli bi dobit odgovor na ovo pitanje.
Treba u dobit uracunati trosak vremena. Ona je potroslila jako puno vremena da bi pobjedila indeksni za mislim 7%. Netko drugi je kupio indeksni, uzeo 5% i zaradio puno vise od 7% radeci nesto drugo.
Trejdanje uzme jako puno vremena. Ne samo pracenje cijena, nego i intezivno istrazivanje, skupljanje informacija i slicno. To vrijeme ima cijenu i treba ga uracunati kao trosak.
Istina uvijek treba pobrojati koliko vremena utrošiš na trgovanje analize i zafrkanciju na forumu te može li se to vrijeme nekako efikasnije utrošit.
Ponekad bi dao burzu kvragu i potražio dodatni posao ali ja guštam prekopavajući po grafovima, izveštajima i PD-u, nervoza prije kupovine i zadovljstvo kod prodaje (ima i tuge). Sad za sad burza mi predstavlja ugodno i korisno.
U prethodnom postu aludirao sam na veliki portfelje i milijunske promete preko Ivaninog brokerskog
te da će joj trebat bar još 5 mjeseci da pobroji sve te transakcije i prinose.