Ne brini Ivančice…………..zaradio sam dovoljno da te …………izvedem…………pod uvjetom da ne idemo poslije u kockarnicu…. [lol]
Kakav je to izlazak bez kockarnice ?
VIVA LAS VEGAS
Ne brini Ivančice…………..zaradio sam dovoljno da te …………izvedem…………pod uvjetom da ne idemo poslije u kockarnicu…. [lol]
VIVA LAS VEGAS
Vaš link
[/quote]
Ne treba vam LAS VEGAS.
Imate VLDS,MGMA,OPTE,HGSPOT a šanse na dobitak puno veće negoi u kockarnici.
Može i ELPR.
OD zicera BADEL i INGRA.
Na zse počima sanjkanje jer fond menađeri idu na skijanje!
VIVA LAS VEGAS
Vaš link
[/quote]
Ne treba vam LAS VEGAS.
Može i ELPR.
OD zicera BADEL i INGRA.
[/quote]
Lopina,
Gdje ti ides na skijanje ?
VIVA LAS VEGAS
Vaš link
[/quote]
Ne treba vam LAS VEGAS.
Može i ELPR.
OD zicera BADEL i INGRA.
[/quote]
Lopina,
Gdje ti ides na skijanje ?
[/quote]
U Austriju, prva dva tjedna u kolovozu.
2010. sam pobjedio ivanu7 i indekse, ali sam poražen od bakra i zlata, nisam zadovoljan.
U Austriju, prva dva tjedna u kolovozu.
2010. sam pobjedio ivanu7 i indekse, ali sam poražen od bakra i zlata, nisam zadovoljan.
Je su li tu uracunati i dobitci na kladionici ?
Je su li tu uracunati i dobitci na kladionici ?
[/quote]
Ne, nisu ni dividende. Moram uvest centraliziranu evidenciju ove godine.
[/quote]
Ja vodim tocnu evidenciju samo za mirovinski account. Valjda zato sto smijem uloziti novce samo jednom godisnje. Za ovo ostalo znam otprilike.
Zamolit cemo Ivanu da nam odrzi predavanje na temu Centralizirana Evidencija Ulaganja
Sve najbolje svima……
Po meni je najgore iza nas…
Moj portfelj će izgledati puno agresivnije ove godine nego ove…..
Do kraha prvog kvartala namjeravam početi lagano skupljati građevinare…samo odabrane naravno…
Građevinski sektor je na samom dnu i ulaz na ovim cjenama je i više nego prihvatljiv…..svakako neočekujem ništa spektakularno ali hdel i igh po ovim cjenama su i više nego prihvatljivi…..jedna dobra vijest i ide 50% gore minimum….tu je i rizik naravno…..
Od brodara definitivno samo jdpl….definitivno najveći potencijal rasta od svih brodara uz fenomenalne fundamente i privatizaciju….podcjenjeno do bola….
Ht nešto malo čisto do kraja prvog kvartala a onda taj novac na drugo mjesto….
I još dva favorita ali o njima naknadno……
Sve u svemu best buy za 2011 JDPL…..
kolega,
od građevinaca, a kao što kaže lopina i ja dijelim mišljenje da jedino Ingra može potegnuti, ako se izvuku u ovoj godini ili negdje do ljeta. .
Nabrojiti super podcjenjene dionice i u prvom redu postavite IGH, a koji ;
1. Ima lošije fundamente od Ingre, a i cijeli mjesec je bio u financijskoj blokadi. Samo svi šute o tome. Trenutna cijena je daleko najveća od svih građevinaca ili 4 nominale, a nema razloga da bude ni veća od jedne nominale, osim naravno škepukaltivnih okolnosti.
2. Nova Vlada, uz pretpostavku Kukuriku koalicije s Čačićem sigurno ide u građevinu, ali još sigurnije bez IGH.
3. Tko kupuje i drži cijenu IGH iza skrbničkog Jadran kapitala ? Nesmijem vam reči, ali smiješno !
Brodari – daleko najbolja brodasrka tvrtka u RH je ATPL, a to će vam potvrditi i same uprave ULPL ili JDPL-a, naravno pod uvijetom da ih osobno poznajete .
Ono što će biti bum, a tu se potpuno s ivanom slažem je JNAF, ali i LKPC nakon smirivanja tenzija poslije dokapa.
Đuro bi mogao biti i nostitelj titule 2011.
i od mene svima sve najbolje u 2011. [smiley]
s 2010. godinom sam više nego zadovoljan jer usprkos nekim ne baš dobrim potezima prema kraju ove godine, sveukupni rezultat je jako dobar:
što se tiče realne dobiti (realizirane dobiti/gubitci), realizirana dobit u 2010. je duplo veća nego što su bili realizirani minusi 2007-2009, tako da mogu samo reći sve najbolje o njoj.
A što se tiče stanja portfelja (iako je usporedba kvalitativno malo teža, s obzirom da je s 31.12. u portfelj uloženo duplo više sredstava no 31.12.2009.) – prema vrijednosti dionica na datum – ono je s -2,5% krajem pretprošle godine došlo na +17,7%. Dakle, i s tim trebam biti više no zadovoljan.
Što se tiče samog sastava portfelja, on je također vrlo šarolik i prilično nelikvidan, ali i dosta baziran na visokodividendnim dionicama, fundamentalno podcijenjenim dionicama, te dionicama od kojih očekujem nešto više u nadolazećoj godini.
Abecedno: aci, brba-p, ceba-p, chag, elkp, frnk, fnvc, hrdh, jdra, pikr, pkmi, podr, vlds, ztnj
Vidjet ćemo, no i dalje sam optimist kao što sam bio i prošle godine (što se, očito i pokazalo takvim).
..kolegica IVANA7…
..tvoji komentari su mi uvijek zanimljivi..pa bi volija čut tvoje mišljene o BELJE…meni se čini na ovim razinama jako perspektivna kupvina???
Evo malo matematike za Ivanu7;samo zbrajanje i množenje, bez oduzimanja…………
Da je uložila po milijun kuna u HT;Inu; Pbz i Zabu… a što sam joj predlagao………….danas bi imala 1.226.000 kuna više ………što čini 30,65% više nego na početku godine…….obzirom da je njezin rezultat nekih 8% (a što je bolje od crobexa)…..eto…………sad slobodno neka se jave oni koji su ove godine postigli bolji rezultat od portfelja kojeg bi recimo složio Peter Lynch………..
Zamolit cemo Ivanu da nam odrzi predavanje na temu Centralizirana Evidencija Ulaganja
– nema problema iako me zahebavate i po tom pitanju.
– prije godinu dana na ovom forumu je bila tema prinosi u 2009. godini.
– u godini koja je bila daleko najgora za bilo koju dionicu prosijećan prinos je bio cca 100%,
– oni malo bolji su ostvarivali prinose od 150 – 300%.
– bilo je i onih malo skromnijih koji su zaradili samo 30%.
– svi su se zahebavali na račun fondovske industrije i naročito mirovinaca.
– sada stvarno nemamo pisanja toga tipa, a stvarno bi bilo zanimljivo vidjeti koliko se zaradilo.
– samo ova godina je daleko bolja od 2009.
– i više sam nego sigurna kako su mirovinci zaradili punooo više nego većina investitora na ovome forumu.
– INA je ludo narasla, koliko vas je imalo tu INU prije rasta.
– svi građevinari su ostvarili velike gubitke, a velika većina vas je investirala u te građavince.
– na brodarima se isto nije zaradilo.
– a da ne spominjem dionice tipa Đakovštine… koliko vas je tek tu zaglavilo.
– ili ovi koji su ulagali u USA, nisu se baš proslavili s fazovima.
– loša je i fondovska industrija koja je ulagala vani i nisu iskoristili sve te rastove koji su se tamo dogodili.
– I love this game.
Pozdrav !