Ne znam od kojeg datuma stalno pišete svoje prinose . Od prvog u godini, od najvećeg pada u prošloj godini ili ovoj godini, od prošlog mjeseca…ovaj tjedan, jučer…
– cijelu ovu godinu na kraju tjedna napišem prinos u tome tjednu i prinos u ovoj 2010. godini.
– to računam najprije zbog sebe, a onda mi nije teško ni tu napisati.
– a na to me je potaklo prošlogodišnje pisanje na ovom forumu tema prinosi, gdje je velika većina dala i više nego netočne podatke o prinosima.
evo ove godine pišem i u kojim sam dionicama, za HT katkad napišem i postotak.
– pišem sve stvari koje su važne za moj portfelj.
– već bi kritičari i matematičari prosvjedovali da dajem netočne podatke.
– puno toga je lako izračunati odokativnom matematikom.
– ali taj prinos je nešto stvarno najvažnije u ovome poslu.
– i potrebno ga je pratiti.
– svoj prinos još uspoređujem s prinosom fondovske industrije.
– na početku godine sam mislila kako ću s prinosom potući do nogu sve te fondove.
– pa je li bila koja godina do sada a da većina forumaša nije imala prinose 100% bolje od najboljih fondova.
– ali stvarnost je nešto sasvim drugo,
– ove godine su mirovinci zaradili punoooo više nego većina forumaša.
– to je jednostavno tako, takvo je bilo tržište, na INGR i VLDS se nije moglo zaraditi.
– tu su zaradili rijetki, većina je izgubila lovu.
– np. na Đakovštini je jedini dobro zaradio gospon Lopina.
– a pitam se koliko ste vi na temelju besplatnih savjeta zaradili na toj Đakovštini ?????
– isto tako, još uvijek u ovoj godini 10 fondova ima bolji prinos od mene.
– ali svi oni koji su bolji ne trguju na ovom tržištu.
– ali to ne znači kako se na nekim drugim tržištima zarađuje sigurna lova.
– zar nisu neki naši investitori koji su otišli trgovati na ta brzorastuća tržišta donijeli gaće na štapu i sada s ostatkom ostataka love kupuju INU.
– i onda u USA umjesto da uposle jednog majmuna da im s pikadom ubode 5 dionica oni pametni, oni kupuju neke Fazove, zar se nije na temi TA najviše pisalo o tim Fazovioma, zar nisu najviše pali ti Fazovi, a hebi ga naučili na padove naše burze pa se išli kladiti na pad kod amera.
– ali nova bitka počinje u ponedjeljak u 10:00 .
– a do kraja godine ostalo još malo vremena.
– I love this game.
Pozdrav !
Baš zato Vas pitam Ivana7, od kad mjerite prinos . Taj iznos Vam trenutno piše na portfelju …..?
To nije ništa ako ga ne unovčite. Već sutra- pisat ćete i kukati kako Vam je prinos manji od OTP-
indexnog fonda, ali Vam se nitko neće smijati, jer Vaša razmišljanja i uspoređivanja s drugima u
momentima svijetlih trenutaka- ne treba uzimati ozbiljno.
Udio INE u portfelju od 2,9 % a možda više nije ni toliko-ne daje Vam za pravo nikakvog podcjenjivanja drugih . To su obični diverzificirani školski portfllji kakve ima svaki investitor manje-više.
Lijepo ste to rekli. Čovjek se bavi onim što mu najbolje ide, a ja trenutno grabim prema odličnim
rezulatima poslovanja na drugoj strani u petoj brzini, a da veze s vezom nemam s tom strukom.
Zato mislim da ću isto napraviti i sa dionicama , kad za to dođe vrijeme. Za mene nije
cilj preda mnom , godišnji prinos- već povrat cjelokupnog ulaganja .
Tko je to uspio do sada u 100 % iznosu nek se pošteno javi!
I mala napomena, zar još niste shvatili svrhu običnih provokativnih glupih pitanja… [smiley]
– što ste učinili s novcima od INE.
– jeste li ih oročili, pretvorili u eure ili kupili koju novu dionicu jer vi ipak imate soli u glavi.
– sada jako dobro znamo kako taj keš i nije baš pametno držati na brokerskom.
– I love this game.
Pozdrav !
Mudro zbori ova Ivana7…
Ovi s dudicom su se nakrcali love i sve sakrili u jastuke i madrace…
A što sad !!!!
Navlakuša postovima traže rješenja ali Ivana7 počinje igrati grubo…
miami, jedina.
nećeš uspjeti na financijskom tržištu zato što si uspjela kao poduzetnik. realni i financijski sektor su dva različita svijeta u kojima vrijede drugačija pravila. koji ti je motiv zbog kojeg si se upustila u investiranje i zbog kojeg to još pokušavaš?
Ne znam od kojeg datuma stalno pišete svoje prinose . Od prvog u godini, od najvećeg pada u prošloj godini ili ovoj godini, od prošlog mjeseca…ovaj tjedan, jučer…
– to je jednostavno tako, takvo je bilo tržište, na INGR i VLDS se nije moglo zaraditi.
– tu su zaradili rijetki, većina je izgubila lovu.
– np. na Đakovštini je jedini dobro zaradio gospon Lopina.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Naravno da Ivana nije u pravu.
I pored što sam bio u Validusu,INGRI,BADELU ,lucidusu u devetnaest dana sam skinuo preko 10%.
Bitno je dinica diše,i što god jače radi bolje se trejda.
Istovremeno na kupnji i prodaji razlika između kupnje i prodaje 10 do 20%.I to fukcionira jako dobro,akj funkcionira,a bili je i lijepih uboda.
Plan:dnevno zaraditi 0,4% ,u osam mjeseci 100% na iznos do 100 k kn.
Prvih devetnaest dana ispunjen plan iako sam bio u dionicama koje su padale,jedino Badel dobro.
Pitanje:koliki bi bio rast da sam bio u nekim drugim dionicama?
Naravno da je ovakav prinos nemoguće postići u skupom fondovskom smeću HT,ATGR,ERNT i sl. koji su već skupi.JANAF nije smeće,iako preko 3.000 može i biti,ali iskustvo INAe ga gura gore.
Veliki prinos u ovim dionicama mogu samo inseideri blizu mirovinaca jer oni znaju koja će dionica
povući,čak i kada će povući,a mi smo hendikepirani.Na taj način oni mogu istu lovu
okrenuti više puta i ostvariti veliku zaradu.A mi ko ćorava koka pogađamo slučajno.
Na ZSE teče med i mlijeko!
Mislim da je jako malo ljudi znalo da dolazi ponuda za INA-u i da gotovo nitko nije kupovao dionice iz tog razloga. INA je imala dobro proslo izvjesce, cijene nafte rastu i nekima je to bio dovoljan razlog da kupe nesto dionica. Da se znalo o ponudi na 2800 kuna, tasko da bi cijena stajala na 1700 sve do dana objave ponude.
Ivana, Misko i jos neki s foruma su kupovali INA-u, ali nitko u velikim kolicinama. Da je Ivana znala da dolazi ponuda bila bi 100%, a ne 2,9% u INA-i.
Ne znam o kakvim informacijama neki ovdje pričaju? Kad netko dobro analizira firmu prije ulaganja i onda se na ulaganje odluči a dionica nakon toga rezultira rastom, odmah se sumnja u povlaštene informacije? Pa zar INA nije svojim izvješćem sve rekla, samo zbog toga je na kupnju koeficijent bio 1,30. A malo bolje upućeni u taj biznis su takvo izvješće i očekivali.
Evo ja nisam malo bolje upućen, ali po mojim kalkulacijama bi dobit JNAF-a samo u 4. kvartalu mogla biti otprilike kao zbroj prva 3 kvartala ove godine.
James, baš si dobro postavio problem! Što uopće mi poduzetnici radimo na tržištu kapitala?
U poduzećima se igramo kapitalom, okrećemo milijune ko bombončiće , misle da smo pametni…
a onda dođemo ovdje među financijske zvjeri – koje nas podcjenjuju tvrdeći da nemamo
sposobnosti procjenjivanja za ulaganja i zaradu.
Stvar prioriteta! Svi vodeći Predsjednici Uprava dioničkih društava, gdje im je kapital u većinskom izdanju znaju- da cijena NJIHOVOG OSOBNOG KAPITALA – trenutno – nije bitna!
Društvo, bilo čije – mora opstati u svojim najnovijim uvjetima koje nameće novi kapitalizam, a to je
bespoštedna borba za opstanak.
Briga za društvo i njegov prihod toliko nas je zaokupirala , da ne stignemo zbrajati ni minuse ni pluseve svojih portfelja.
Za to vrijeme- financijaši se igraju ulaganja. I oni su poduzetnici i bore se na tržištu.
Imaju DRUKČIJI POGLED na investiranje? Ma, niti slučajno.
Ovo je trenutno NERAVNOPRAVNA borba za prihode na tržištu kapitala- u kojem dio
povlaštenih ima u rukama instrument kojim lakše i brže zarađuje . To je POLITIKA.
Ako netko blizak FOND MANAGERU, ima informaciju o društvu prije drugih- on će više i prije zaraditi.
Ako novinar sazna vijest prije objave- on će je dojaviti svom frendu – brokeru- koji će
prije svih krenuti u k-p.
I tako redom…..
Najgora je HANFA. To je spoj neviđenog sukoba interesa- i njenim radom pozabavit će se
međunarodne institucije prije-ili kasnije…Danas je Mol u igri, a sutra netko drugi…
Da ne duljim, recite mi stanje s HT-om—- kako će to sad dalje, poslije Nove godine,
tko je kupovao najviše u ovim uvjetima, tko trenutno najviše prodaje….
OK ajmo se malo ostaviti INE, što će ovaj tjedan odigrati Up značajnije ?
ddjh
Pređimo temom na dionice i pustimo međusobna mišljenja,tko je tko i gdje, i nemojmo jedni druge
provocirati i vrijeđati.
Znači, Ina je out do daljnjeg , odustali su od kupnje investitori do daljnjeg?
A oni koji su friški kupili tu dionicu na visokoj cijeni prije par dana..što sad s njima?
Drugo, pišete prerano je cijena otišla visoko za HT-jer do dividende će još puno snijega padati….?
Pa , što onda sad kupovati ?
Pređimo temom na dionice i pustimo međusobna mišljenja,tko je tko i gdje, i nemojmo jedni druge
provocirati i vrijeđati.
Znači, Ina je out do daljnjeg , odustali su od kupnje investitori do daljnjeg?
A oni koji su friški kupili tu dionicu na visokoj cijeni prije par dana..što sad s njima?
Drugo, pišete prerano je cijena otišla visoko za HT-jer do dividende će još puno snijega padati….?
Pa , što onda sad kupovati ?
misliš da će na to pitanje netko dat iskren odgovor????