Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

INA.

– prodala sam 30% dionica INE.
……………..
– ovo su samo moja razmišljanja koja i ne moraju biti točna.
– ali onako zdravoseljački bez TA i FA gluposti mislim kako je puno realnije 3.500kn nego 1.700kn.
……………..

– evo ovo je dio posta što sam jučer pisala za INU.
– a danas je i tržište potvrdilo neka moja razmišljanja.

[/quote]

AKo vjerujes da je 3500 realnije nego 1700, zasto si onda prodala 30% ?

[/quote]

– ipak sam ja ovo za 3.500kn prva napisala na ovom forumu, a napisala sam i zašto to mislim.
– samo je i meni tada to 3.500kn malo čudno zvučilo, i sada mi je također pretjerano.
– a čudilo me je i to zašto nitko ne kupuje za kunu više.
– i u takvoj situaciji sam se odlučila za manju štetu 30%, s ostatkom kalkulirati.

– a novca nikad dosta, barem meni.
– tako da je ta lova otišla na neke druge kupnje.
– kasnije kada je bilo očito kako će INA rasti kupila sam i ja malo dionica po većoj cijeni nego sam prodala.
– kupila bih ja toga bila i punoooo više, ali nisam imala love.
– dosta dionica nisam željela prodati np. HT+JNAF, i dobro da nisam.
– one koje su mi bile na prodaji niste mi ih željeli kupiti, a jeftino ne prodajem.
– e kada sam konačno došla do neke love cijena INE je poletjela gore, a previše skupo nikada ne kupujem.
– nema veze, ta lova opet ide na neke dionice gdje se nadam da će cijena ići gore, na jednoj dionici već mjesec dana radim veću akumulaciju, ali ju trenutno ne reklamiram.
– eto puno toga istovremeno radim.

– a kako radi većina.
– većina nije imala INU prije ovoga rasta.
– oni koju su je i imali prodali su po 2.830kn .
– pa onda masovni ulazak u INU i poslije 1-2% izlazak, opet griješe, a cijena gore.
– tu sada više nitko nije pametan, ali je stvarno premali ili nikakvi rizik bio kupiti tu INU na 2.830kn.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana za Inu se slažem,ali kada pogledaš trenutno stanje na tržištu, jedino je ona Ukrajinka koja je dala malo vedrine na ZSE-u…

O cijeni ne bi htio špekulirati, ali bi nadodao da bi mogla imati utjecaj na cijenu Janafa ukoliko se realizira jedan ugovor.

Do tada – špekulirajte i jedite mi kolače

Sretan Bozic i Novu Godinu zalim cijeloj ekipi sa Poslovnog foruma.

Ja sam se dobro zabavljao s vama, a i nesto sam naucio ovdje ove godine.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nazalost to je dovoljno za samo 8% iznad indexnog fonda i 10% godisnje [smiley]

– evo već sam na +12.41% .
– glavno mi je da sam ja s tim prinosom i više nego zadovoljna.

– a je li moglo biti bolje ????????
– svakako, puno je tu bilo grešaka koje sam napravila, na neke sam mogla utjecati np. prodati cijeli HT prije dividende ili odmah sutradan, greška, greška, velika greška.
– ili kada sam koje dionice puna pa ide iskrcaj, iskrcaj je nemoguća misija kada je slaba likvidnost, ili moram rušiti cijenu i do 15%, na nekom drugom tržištu to isto se napravi s minusom od 5%.
– ili na ovom tržištu to isto ide lako kada imate malu količinu dionica, ali i tada vam je razlika kupnje i prodaje cca 10%, pa se vi odlučite.
– nelikvidne dionice, ulazim i u takve investicije, bolje bi bilo da nisam, tu špekuliram na velike zarade a na kraju se ne može izići iz investicije, a takvo nam je pretežno cijelo tržište.

– eto tu sam puno naučila kako raditi u kriznim vremenima, učim i dalje.
– cilj mi je bio ne izgubiti lovu, cilj je i ostvaren.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Ispalo je super, s obzirom kako se cinilo prije dva mjeseca. Greske su sastavni dio posla, tako da te to ne treba osobito nervirati. Nisi napravila nikakvu veliku glupost, a to je na burzi obicno najvaznije.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Informanka.

– evo i ovaj tjedan u plusu +1.54%, plus u ovoj godini +12.41% .

Bravo Ivana.Čestitam.
Lopina najkonzervative bio u ponoru ali samo pet minuta/Validus na 5/,
ipak tjedni minus
2,56%
U devetnaest dana rast 10,4 %
Plan:u slijedećih 141 radni dan zaraditi
200:1,104=1,8116 81,16 % ili dnevno cca 0,4%

Na ZSE teće med i mlijeko!

INFORMACIJE su spriječile brokere da ne prodaju INU u prvom valu.
Velik dio ovdje prisutnih dobiva insajd informacije – koje se vraćaju istom mjerom.
Gdje curi- ponekad ne zna niti Karamarko za svoje poslove, a gdje bi onda mogla Hanfa saznati ..
Sprega politike, kapitala i novinarstva- GLAVNI UZROK situacije s INOM.

Ne znam od kojeg datuma stalno pišete svoje prinose . Od prvog u godini, od najvećeg pada u prošloj godini ili ovoj godini, od prošlog mjeseca…ovaj tjedan, jučer, u svakom slučaju , ostale kolege ne trebaju se zbog toga očajavati.

Dakle, informacije …..Tko ih prenosi – KOLIKO KOŠTAJU – i kako cirkuliraju ????????

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

INFORMACIJE su spriječile brokere da ne prodaju INU u prvom valu.
Velik dio ovdje prisutnih dobiva insajd informacije – koje se vraćaju istom mjerom.
Gdje curi- ponekad ne zna niti Karamarko za svoje poslove, a gdje bi onda mogla Hanfa saznati ..
Sprega politike, kapitala i novinarstva- GLAVNI UZROK situacije s INOM.

Ne znam od kojeg datuma stalno pišete svoje prinose . Od prvog u godini, od najvećeg pada u prošloj godini ili ovoj godini, od prošlog mjeseca…ovaj tjedan, jučer, u svakom slučaju , ostale kolege ne trebaju se zbog toga očajavati.

Dakle, informacije …..Tko ih prenosi – KOLIKO KOŠTAJU – i kako cirkuliraju ????????

Rekao sam to vec. Kod Nade u Dioni ispod police sa cajevima. Cijena je 16.45 + PDV.

Prošli put kad si mi sličnu glupost odgovorio svi smo se nasmijali , možemo i sad….ali, ipak
Zakon o tržištu kapitala – tek starta u punom smislu, nakon ulaska u EU…a do tada ……trgujte informacijama koliko god ide…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Prošli put kad si mi sličnu glupost odgovorio svi smo se nasmijali , možemo i sad….ali, ipak
Zakon o tržištu kapitala – tek starta u punom smislu, nakon ulaska u EU…a do tada ……trgujte informacijama koliko god ide…

Kakvo pitanje, takav i odgovor.

Mislim da je jako malo ljudi znalo da dolazi ponuda za INA-u i da gotovo nitko nije kupovao dionice iz tog razloga. INA je imala dobro proslo izvjesce, cijene nafte rastu i nekima je to bio dovoljan razlog da kupe nesto dionica. Da se znalo o ponudi na 2800 kuna, tasko da bi cijena stajala na 1700 sve do dana objave ponude.

Ivana, Misko i jos neki s foruma su kupovali INA-u, ali nitko u velikim kolicinama. Da je Ivana znala da dolazi ponuda bila bi 100%, a ne 2,9% u INA-i. Ja nisam posjedovao dionice INA-e prije ponude, cestitke svima koji jesu.

Kakvo pitanje, takav i odgovor.

Mislim da je jako malo ljudi znalo da dolazi ponuda za INA-u i da gotovo nitko nije kupovao dionice iz tog razloga. INA je imala dobro proslo izvjesce, cijene nafte rastu i nekima je to bio dovoljan razlog da kupe nesto dionica. Da se znalo o ponudi na 2800 kuna, tasko da bi cijena stajala na 1700 sve do dana objave ponude.

Ivana, Misko i jos neki s foruma su kupovali INA-u, ali nitko u velikim kolicinama. Da je Ivana znala da dolazi ponuda bila bi 100%, a ne 2,9% u INA-i. Ja nisam posjedovao dionice INA-e prije ponude, cestitke svima koji jesu.

[/quote]
Ja sam imao 350 komada INE i bio sam danima meta šprdnje i podsmjehivanja, INA mi je bila 90% portfeja, po meni su bila dovoljna dva zrna soli u glavi da bude jasno da cijena od 1500-1700 je neodrživa a pogotovo poslije zadnjeg izvješća koje je puno govorilo u kom smjeru ide firma.

Sretan Božić svim forumašima.

Informacije.

– tko ih prenosi ????????
– ja na ovoj temi.

– koliko koštaju ????????
– potpuno besplatno, ali ako vam nije teško onda mi opalite jednu jedinucu po postu, samo toliko, jedino zbog zahvalnosti.
– ali u praksi su vam najčešće najskuplje te potpuno bespatne informacije.

– gospođo Miami.
– neke stvari smo brzo zaboravili.
– vi ste mislili da vas ja zahebavam zbog vašeg portfelja i dionica u kojima ste.
– a i gospon Đemso vas je također zbog toga zahebavao.
– pametni ste vi u tom vašem apotekarskom biznisu, tu ste i zaradili lovu.
– ali u ovome baš i niste nešto pametni.
– da ste nas slušali gubitci su mogli biti i puno manji.
– eto i vi ste dobili potpuno besplatno neke informacije.
– ali greške i činimo kako bi iste mogli ponoviti.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja sam imao 350 komada INE i bio sam danima meta šprdnje i podsmjehivanja, INA mi je bila 90% portfeja, po meni su bila dovoljna dva zrna soli u glavi da bude jasno da cijena od 1500-1700 je neodrživa….

– kao prvo, ne volim kada na ovoj temi pišu ovi s dudicom, a uz to kada još imaju i fenomenalno dobro predznanje.
– to jednostavno znači kako ste prije ovoga imali još koji nick, ali ste vjerovatno bili meta šprdnje i podsmjehivanja, kako sami pišete, a vjerovatno s dobrim razlogom.

– kupnja 90% INE ili bilo koje druge dionice, osim ako vam portfelj nije 50.000kn je stvarno smiješna.
– poslije jedne bitke smo svi pametni,
– svima nam je sada jasno za tu INU.
– ali rat na burzi i dalje traje.
– koliko vidim, pišete, imao, zači prodali ste.

– a sada ono što će sve zanimati.
– a i vama iako imate tu dudicu dajem priliku, upravo zbog ona dva zrna soli koje imate u glavi.

– što ste učinili s novcima od INE.
– jeste li ih oročili, pretvorili u eure ili kupili koju novu dionicu jer vi ipak imate soli u glavi.
– sada jako dobro znamo kako taj keš i nije baš pametno držati na brokerskom.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close