Ha ha ha tek sad sam pročitao Twixerov predzadnji post interesantno kako šekulantski mozak slično rezonira mali down side+ šepkulativni potencijal izrazit =otvaranje pozicije.
Moje mišljenje je da će ovdje rezultat ostat 1:1 da ni jedna strana neće prikupit dovoljno. Tu će biti ljudi koje neće prodat svoje dionice ni jednim ni drugim a mogo bi se netko naći nasukan u ovoj igri pa da udare po bidu kad se prašina slegne a da se ja tu nađem da ih dočekam.
Moderatori i brisanje postova ili cenzura ili demokracija ili sloboda pisanja.
– o.k. imamo neka zadana pravila, vrijeđanje, svađanje….
– ali ako se napiše jedan edukativni post na temu investiranja.
– jedan dugi post, s puno stvarnih činjenica, po mom mišljenju i previše dobar.
– nikoga tu nisam uvrijedila….
– i nema posta, izbrisan.
– s gospodom moderatorima se ne dopisujem.
– obrišu oni meni pokoji post na nekoj temi, ali uvijek s pravim razlogom, i tu nikada nisam postavljala pitanje zašto ?
– ali ovaj put sam ih stvarno pitala zašto???????? gdje sam pogriješila ?????????
– a greška je u tome što sam navela ime i prezime jedne xy osobe.
– to je jedna javna osoba koja ima i svoj blog.
– i koje je objašnjenje moderatora.
– ta osoba im je zabranila da se na ovome forumu o njemu piše i spominje ime te osobe xy.
– nisam mogla vjerovati da je demokracija otišla tako daleko.
– ali tu je Poslovni potpuno u pravu, ako im netko prijeti tužbom,
– potpuno ih razumijem.
– iako mi je nakon toga posta gospon Ivano dao stotku i napisao kako u zadnjih 5 godina na ovom forumu nije pročitao bolji post.
– ali evo i vi koji ste pročitali taj post da znate o čemu se tu radilo.
– moje je mišljnje kako su moderatori taj post obrisali s pravom, i ne bunim se.
– samo opet mi nije jasno koje osobe su javne osobe, i o kojim osobama se tu može pisati s punim imenom i prezimenom.
– ali takva su pravila igre, sada osim što se neću više svađati neću ni pisati ime te xy osobe.
– a za mene ta xy osoba, ne smijem pisati ime i prezime je pravi prasac i zbilja nema pojma o investiranju.
– a sada ne smijem napisati u što ta xy osoba investira jer će te odmah kužiti o kome je riječ.
– I love this game.
Pozdrav !
– i ja sam kupila nešto INA-e, ne danas, nedavno kada sam o tome pisala na ovoj temi, i nisam ju plaćala 2.83x,xx , plaćala sam ju 1.600 – 1.700kn, bilo toga koliko ste željeli, ko bi dao novaca koliko je toga bilo.
– a to sam kupovala baš zato što je sve moguće.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ti si superiorna u odnosu na mene u svakom pogledu. To smo davno utvrdili.
Nazalost to je dovoljno za samo 8% iznad indexnog fonda i 10% godisnje [smiley]
@ivana
može li na private nešto detaljnije?
Moje mišljenje je da će ovdje rezultat ostat 1:1 da ni jedna strana neće prikupit dovoljno. Tu će biti ljudi koje neće prodat svoje dionice ni jednim ni drugim a mogo bi se netko naći nasukan u ovoj igri pa da udare po bidu kad se prašina slegne a da se ja tu nađem da ih dočekam.
Ako ostane 1:1 onda su preostali dioničari na konju jer kupci za preostale dionice neće pitat za cijenu
Moderatori i brisanje postova ili cenzura ili demokracija ili sloboda pisanja.
– o.k. imamo neka zadana pravila, vrijeđanje, svađanje….
– ali ako se napiše jedan edukativni post na temu investiranja.
– jedan dugi post, s puno stvarnih činjenica, po mom mišljenju i previše dobar.
– nikoga tu nisam uvrijedila….
– i nema posta, izbrisan.
– s gospodom moderatorima se ne dopisujem.
– obrišu oni meni pokoji post na nekoj temi, ali uvijek s pravim razlogom, i tu nikada nisam postavljala pitanje zašto ?
– ali ovaj put sam ih stvarno pitala zašto???????? gdje sam pogriješila ?????????
– a greška je u tome što sam navela ime i prezime jedne xy osobe.
– to je jedna javna osoba koja ima i svoj blog.
– i koje je objašnjenje moderatora.
– ta osoba im je zabranila da se na ovome forumu o njemu piše i spominje ime te osobe xy.
– nisam mogla vjerovati da je demokracija otišla tako daleko.
– ali tu je Poslovni potpuno u pravu, ako im netko prijeti tužbom,
– potpuno ih razumijem.
– iako mi je nakon toga posta gospon Ivano dao stotku i napisao kako u zadnjih 5 godina na ovom forumu nije pročitao bolji post.
– ali evo i vi koji ste pročitali taj post da znate o čemu se tu radilo.
– moje je mišljnje kako su moderatori taj post obrisali s pravom, i ne bunim se.
– samo opet mi nije jasno koje osobe su javne osobe, i o kojim osobama se tu može pisati s punim imenom i prezimenom.
– ali takva su pravila igre, sada osim što se neću više svađati neću ni pisati ime te xy osobe.
– a za mene ta xy osoba, ne smijem pisati ime i prezime je pravi prasac i zbilja nema pojma o investiranju.
– a sada ne smijem napisati u što ta xy osoba investira jer će te odmah kužiti o kome je riječ.
– I love this game.
Pozdrav !
Ako neki medij podlegne pritiscima pojedinaca ili interesnih skupina ljudi ce ga napustiti. Mi koji pisemo na forumu nemozemo niti zelimo utjecati na politiku moderatora. Medutim, politika moderatora moze utjecati na posjecenost foruma.
Veliki ulagaci i njihove transakcije su uvijek u fokusu javnosti i uvijek se prate i komentiraju. Prije nekoliko tjedana na CNBC-u je bila rasprava o Warrenu Buffettu i njegovim najnovijim investicijama.
Jedan od gostiju ga je usporedio sa najvecim udaracem u povijesti baseballa, Willie Maysom. On je rekao: "Tocno Mays je bio najveci udarac u povijesti, bas kao sto je i Buffet najveci ulagac u povijesti. Mays je imao prosjek 0.35 u karijeri, medutim zadnje dvije sezone taj prosjek je bio 0.21. Isto tako Buffet je ostvario ogromne zarade u svojoj karijeri, ali u zadnje cetiri godine ima ispodprosjecne prinose".
Buffettu se sigurno nije svidjelo da ga netko usporeduje sa isluzenim igracem i to pred milijunima ljudi i potencijalnih ulagaca u BRK. Medutim CNBC to nije cenzurirao. I zbog toga i jesu jedan od najpracenijih i najposjecenijih medija u svojoj bransi.
Ako ostane 1:1 onda su preostali dioničari na konju jer kupci za preostale dionice neće pitat za cijenu
[/quote]
Istina, ali mađari su trenutno u dugoročno najboljoj poziciji i pitanje je kad će prikupiti dovoljan broj dionica (dosta toga bi mogli i na ponudi prikupit) tako da ne moraju pošto poto licitirati cijenu. Ovo što su sad pokupili MF-ovi ne znači da se danas sutra opet neće naći na tržištu te dionice ali o tom potom. Osobno smatram da naša vlada dugoročno vodi neuspješnu kampanju da zadrži INU.
Svako daljnje licitiranje od strane mirovinaca i eventualno pumpanje cijene isto može biti jako rizično
ako mađari ne zagrizu udicu tako da ne mora nužno doći do eksplozije cijene ( vjerojetno će se na burzi odigrat par blic-krigova ako rezultat ostane 1:1 ali od neke sasvim treće strane bez obzira kakve će cijene biti )
Pitanje je koja je krajnja granica koju su mađari spremni platit za dionicu INE ako ne žele skupo platit dionicu tada je neće skupo platit i to je to.
[/quote]
Istina, ali mađari su trenutno u dugoročno najboljoj poziciji i pitanje je kad će prikupiti dovoljan broj dionica (dosta toga bi mogli i na ponudi prikupit) tako da ne moraju pošto poto licitirati cijenu.
[/quote]
Mozda nikada nece sakupiti dovoljan broj dionica. Ni do ove kolicine ne bi dosli da nije bilo Sanadera i Polanceca.
Koliko se god oni trudili ubjediti javnost. Jako je bitno imati 50%+1 dionicu. Ako MOL odluci prodati te dionice biti ce jako bitno za cijenu ko drzi vecinu u firmi, MOL ili Vlada. Ako MOL (ili netko ko kupuje za njih) ne povisi ponudu nikada nece stici do 50%+1.
Oni su napravili katastrofalnu grasku sto nisu prvu ponudu digli na 3000 i kupovali nakon ponude po istoj cijeni ako treba. Vjerovali su da imaju politicku podrsku i da zbog toga mogu platiti manje. Sada su usli u konflikt sa drzavom, sa javnosti, povezuje ih se sa politicarima koji su u zatvoru. Neka sutra otpuste jednog covjeka u INA-i mediji ce ih lincovati. Postali su drzavni neprijatelj broj jedan u zemlji gdje trebaju prodavati robe i usluge. Za njih bi bilo najbolje da prodaju svoj dio, a to ce napraviti puno lakse i puno povoljnije ako drze 50%+1 dionicu.
Ja sam unutra sa malom kolicinom. Trenutno ne vidim nista uzbudljivije na ovoj burzi. Po teoriji ponude i potraznje; ako se ponuda smanjuje a potraznja jaca onda cijena robe raste. [smiley]
Plejboj,
imate nick od prije 3 dana ,to je najbolji pokazatelj vašeg poštenja.Drugima zamjerate njihovo ponašanje
,a možda se krijete iza sto nickova.Toliko o vašoj vjerodostojnosti.
O Badelu pišete vrlo površno i s nerazumijevanjem,a koji su vqam motivi ne znam.Cijena dionice BD62
OD 70-80 KN je stečajna(znači jako niska) a sadašnja situacija je potpuno drugačija nego prije 4-5 mjeseci.Puno se dobrih dogadjaja nanizalo u proteklom periodu(naveo sam ih na temi BADEL).Svako poduzeće ima svoj životni tijek.Neko se ugasi,a bogami neko iskrsne iz pepela i vrati na staze starog sjaja.E pa to vam je Badel.Mi mali ulagači moramo se truditi prepoznavati perspektivu pojedinih tvrtki da bismo u budućnosti mogli zaraditi.Ovo je samo ukratko.
Dragi Klodoviče,
Je li ja to osjecam Vasu ljubomoru na moju lijepu 5-icu iz zalaganja na ovoj temi , ili Ste pak u svojem papigica stilu ne tako davno , a prije posljednjeg brodoloma, kupovali BD62 za džeparac Broja 1, pa sada mlatite praznu slamu o vrijednosti ove puste dionice, potencijalno na racun nekog trkača sa ovog foruma ?
Rekao bih – oboje. Jer gdje ima dima ima i vatre.
Sto se tice cijene dionice , ne mozemo ju nazivati stecajnom jer stecajna cijena bi bila 10 kuna. Svi smo dobro znali da Badel nece zavrsiti u stecaju, i to sveopce znanje je odrzalo cijenu na 60ak i vise kuna.
Trenutna cijena je realna 80, i zato kazem – moj guess je da ce prije padati nego rasti, jer da je trebala rasti uslijed Jadrankinog oprosta duga na racun sadasnjih malih dionicara (kada dobro proucimo sadrzaj C projekta), vec bi rasla.
Sto se tice INE, ako novajlija poput mene smije izraziti svoje misljenje, ne bih savjetovao kupnju, cak dapace… Savjetujem prodaju.
1. razlog – drugog kruga, na 3500 ili 4000 nece biti, jer nema potrebe
2. razlog- iza MOLa stoji ruski kapital , sasvim sigurno, a Rusi bez obzira sto ih mi zamisljamo kao uvijek pijane polu mutavce velikih tjelesina, kako nam ih Ameri prezentiraju u filmovima, su jedan pametan narod s izrazito dugom i impresivnom povijescu koja ukljucuje brojne akvizicije zemalja, a danas naftnih kompanija, i sumnjam da ce dizati veliku buku pri ulasku.
A otkup po 5000 kn umjesto 2800 bi bila itekakva buka u medijima.
3. razlog – Ako Rusi i ne dodju do INE preko MOL-a, Madjari skrti kakvi jesu, nece placati ni lipe vise od 2800, posebno kad uzmemo u obzir njihovu ustrajnost koja ih je dovela u EU mnogo prije nas, i njihov buduci status u toj EU , kojoj se nasa Pohlepom ispraznih Staraca (na putu u smrt srecom) opustosena zemlja sada ocajnicki zeli prikljuciti ne znajuci ni sama vise WHY, postaje jasno da nisu nasi mirovinci ti koji diktiraju PRAVILA IGRE, vec netko drugi. Ili treci. Ili Rusi…
Mozda cak i Madjari.
Ali sasvim sigurno – ne Hrvatska Vlada ili Peacemejkeri.
I zato kazem, prodajte sada i kupujte JANAF.
Jer JANAF je slijedeci i mnogo su mu bolji izgledi da dodje do 4000 nego INI.
Normalno, mozda se i varam u svemu ovome..
I am only a Plejboj after all.
Pozdrav svim forumashima i drzte se, brodolom koji slijedi mozda bude posljednji, a i ako ne bude, sasvim cemo sigurno prezivjeti kao i sve do sada 😉
Moram priznati da se ovaj put slažem sa Ivanom7 da je osoba XY običan bezveznjak i da nema pojma o investiranju, ali ga to ne sprečava da se ku.ci po internet portalima kako drugi investiraju ( vidi kritiku omf-ova ). A kad vidim u što on ulaže pa to nitko normalan štapom ne bi dirao kakve su to govnare.
A najbolja od svega mi je bila usporedba hrvatskog tržišta kapitala i njemačkog tržišta kapitala a sve preko usporedbe spreada na hrvatske državne obveznice u odnosu na njemačke…………
To je stvarno bilo presmiješno………….
Mislim, stavljati usporedbu hrvatskih i njemačkih državnih obveznica……..to može samo totalni laik i neznalica [tongue]
……
I zato kazem, prodajte sada i kupujte JANAF.
Jer JANAF je slijedeci i mnogo su mu bolji izgledi da dodje do 4000 nego INI.
……
Plejbo, slažem se sa svime što si napisao.
Dapače, dodao bih da ako će INA doći na 4.000kn, JNAF će biti na 9.000kn.