Draga Ivana, ja sam svojima predlagao da vama povjere te fondove……….naročito Balasni……ali neće ni da čuju………taštine su to velike draga kolegice [kiss]
Fondovska industrija.
– možete se sada vi tu zahebavati.
– ali je činjenica kako se na ta radna mjesta ne dolazi po sposobnosti već po raznoranim vezama, crkvenim, HDZ-ovim, rođačkim i ostalim.
– to rade neki koji taj posao ne vole, nemaju znanja, nisu skloni riziku.
– ipak je njima jedini cilj zaraditi svoju plaću i zadržati to radno mjesto.
– ali FM jako ubrzo uvide i svu blagodat mogućih manipilacija s fondom.
– ipak su to transakcije kojima debelo uvećavaju svoj portfelj a smanjuju portfelj investitora.
– da bi to mogli raditi i osobno zarađivati ulaze u fondndovske dionice tipa Lopine.
– na tim dionicama FM zarađuju, a udjeličari ne zarađuju.
– taj rad mi je o.k. za sve dobrovoljne fondove.
– ali ne kužim zašto nisu bar za ove obvezne mirovinske fondove uposlili najstručnije svjetske stručnjake koji u tom poslu imaju veliko osobno iskustvo.
– bolje je takve platiti i 1.000.000,ookn mjesećno pa da svima nama jednog dana budu te mirovine velike i dostojne za življenje.
– ili ih platiti u postotku po prinosu, da imaju što veću stimulaciju, ali i brzi otkaz u slućaju lošeg rada.
– a sada imamo situaciju kako se ti fondovi previše dobro naplaćuju (provizije), a rezultati su im i više nego loši.
– a ono što najviše boli je kada vidimo u što i na kojim cijenama kupuju neke dionice, a o Šukerovim obveznicama je bolje ni ne pisati.
– np. trenutno INA, pa to je politička odluka koja je nametnuta tim fondovima,
– kog vraga kupuju tu INU, svi će oni jednog dana reći kako su to morali, da to nisu učinili kako im udobna fotelja više ne bi bila sigurna….
– ali niti jedan FM danas ne pomišlja dati ostavku jer im je ta investicija nametnuta.
– i hebe se svima njima što će jednog dana vaše mirovine biti jako male i od njih nećete moći živjeti.
– to je za njih kao i za gospon Sanadera potpuno nevažno.
– jer oni jako dobro znaju kako će oni do tih mirovina zaraditi i previše novaca, tako da im te mirovine niti neće biti potrebne.
– i više je nego jadno kada vas vrh države ide opljčkati.
– a kada vidite da ste opljačkani tada je već kasno.
– opljačkano je i 2.200 investitora u Prvoj generaciji i zbilja nikoga u ovoj državi za to nije briga.
– I love this game.
Pozdrav !
ovaj forum je meni samo zabava…napisao sam cca u 10 mj. best buy.. INA,ADRS-A,PODR ,KOEI ..i stavio grafove….jos jednom ponavljam ,best sell(idba) kapitala je bila usa….2010 god…2011 godina ..otom potom
– ne sijećam se da ste to pisali na ovoj temi, ali kada spominjete grafove tada ste vjerovatno pisali na temi TA.
– ali ta tema mi je malo bezvezna jer tamo vam tehničari postaju grafove za kupnju tek onda kada su kupili dionice, najobičniji druk, te izlaze već s 3-5% zarade.
– tamo su pretežno sitni trejderi koji možda zarade neku siću.
– a vidimo kako su prošli tehničari Tigrus u USA i Splićo na ovom tržištu, a tek njihov profesor gospon Vlad1111.
– ipak na ovoj temi tražimo zicere s 100% zarade bez drukanja.
– umjetnost je bila zaraditi na ovom tržištu gdje je tržište bilo u padu.
– ali opet se je i tu dalo dobro zaraditi np. gospon Plavi ADPL i LKPC, ili gospon DELUX.
– zaradilo se je lijepo i na INI.
– a sada kada gledam temu TA i u što se je ulagalo najviše u USA, pa silnu lovu ste popušili na onim fazovima.
– ipak je većina investitora sada iz tog tržišta u USA došla s gačama na štapu, te pokušavaju sada tu zaraditi nešto s onom lovom koja im je preostala.
– stavite sada tu zicere pa da vidimo.
– ili ako ste tako dobri i uspješni pa što se ne kladite s gospon Plavim.
– evo on daje svim tehničarima okladu, on uplaćuje 50.000kn a vi samo 10.000kn.
– i sve transparentno na ovom forumu.
– ali izgleda kako ipak većina TA stručnjaka nema tih 10.000kn ili nema dovoljno znanja da pobijedi gospon Plavog.
– a nudi vam 50.000kn.
– pa dobijte ga kad ste tako pametni i uspješni.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. ja bih se tu kladila, ali stvarno nema smisla jer radi puno bolje od mene.
[/quote]
Što se oklade tiče, istina je da se jedan član tehničke zajednice javio, međutim isti je član foruma tek 2 mjeseca, pa ne vidim kako bi se mi to kladili i na temelju čega bih ja zaključio da je on ulagao zadnjih godina po TA i zaradio više od mene.
lp
ovaj forum je meni samo zabava…napisao sam cca u 10 mj. best buy.. INA,ADRS-A,PODR ,KOEI ..i stavio grafove….
zanimljivo, stavio si grafove? [lol]
Bit ću kratak i jasan – nikada, niti na jednoj temi, nisi stavio grafove za navedene dionice [lol]
ili su možda upali u nekakav gap [tongue]
http://www.stockpickr.com/pro/portfolio/warren-buffett/?cm_ven=spprofl
buffettov portfelj, ima dvije dionice manje od ivane7.
– dobro je da ste postali portfelj toga tipa.
– jer nisam pratila u što investira i kako ulaže.
– ali pročitajte neke moje prethodne postove, vidi se velika slićnost.
– prve tri pozicije su mu 54.62%, od toga coca-cola 24.1% .
– imam osjećaj kako prati ovaj forum i kopira kostur mojeg portfelja.
– a ovih ostalih 20 investicija, može ih biti i 30 su u stvari disperzija.
– ono gdje igra na sigurno je preko 54.62% .
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Postoji bitna razlika. Njemu su Utilities 0.3% porfolia, a tebi je JANAF najveca pozicija + HT koji je defacto utility. Dakle on vjeruje u oporavak ekonomije, pogotovo amaricke jer mu veliki udo cine US financials. Druga bitna razlika je da on kroz Coca Colu dobiva veliku geografsku diverzifilaciju, dok su 2 od 3 tvoje najvece pozicije (JNAF i HT) vezane gotovo iskljucivo za Hrvatsko trziste.
Radi se i o dvije jako razlicite ekonomije pa i nema puno smisla da portfelji budu slicni.
Bilo bi zanimljivo usporediti vase pickove na kladionici i ruletu. Siguran sam da bi ga ti tamo pobjedila.
Rekao bih da je Ivana trenutno hendikepirana u odnosu na Buffetta jer je Obama još uvijek u sedlu……….dok recimo njezin patron spletom nesretnih okolnosti sjedi zatvoru………….tako da utakmica nije u potpunosti ravnopravna [lol]
Rekao bih da je Ivana trenutno hendikepirana u odnosu na Buffetta jer je Obama još uvijek u sedlu……….dok recimo njezin patron spletom nesretnih okolnosti sjedi zatvoru………….tako da utakmica nije u potpunosti ravnopravna [lol]
kaj bi bila nesretna…pa pogle samo kak ona zgleda a kak buffet zgleda
pofuk
ovaj forum je meni samo zabava…napisao sam cca u 10 mj. best buy.. INA,ADRS-A,PODR ,KOEI ..i stavio grafove….
Bit ću kratak i jasan – nikada, niti na jednoj temi, nisi stavio grafove za navedene dionice [lol]
[/quote]
slabo pratis temu tehnicka analiza …odvrti malo…ADRS-PA, PODR ….na DNU [cool]
[/quote]
slabo pratis temu tehnicka analiza …odvrti malo…ADRS-PA, PODR ….na DNU [cool]
[/quote]
dobro ste mu rekli…..zahvaljujuci i Vama sam nesto zaradio na nekim dionicama……doduše na nekima sam i popušio ali najbolje je to zaboraviti
pofuk
evo ,,,da se vidi kako nas kolega nosati-rog ,bezočno laze….naime kategorički tvrdi da nisam stavljao grafove za navedene dionice…hvala
…napisao sam cca u 10 mj. best buy..
INA,ADRS-A,PODR ,KOEI ..
[lol] [lol]
sretno gapolovče [thumbsup]
Izvini ali ocito si malo krivo shvatio dokapitalizaciju drzave ili ti Komunistcko-stratesko planiranje novoga doba … Brate, drzava ce dokapitalizirati fiktivnih 200 milijuna kojima ce Badelu omoguciti prebijanje duga od poreza, prireza, trosarina, kamata i sl… Dakle, drzava ce najednom postati vecinski vlasnik Badela u cca 3:4 omjeru u svoju korist, potpuno besplatno. Ako sada na skdd.hr pogledamo trenutnu vlasnicku strukturu, nije tesko pretpostaviti sta ce se desiti kao sadasnji udio malog dionicara K sa 500 dionica Badela odjednom bude vrijedio kao da ima 150.
Svaka cast ako si kupovao po 60 ali nemoj drukati ekipu da ubada sada po 88 nesto sto ne vrijedi ni 50 i to vrlo dobro znas.
Ocito ti je nick s razlogom lopina ali to sta pises jedno, radis drugo i mislis trece nije lijepa osobina.
Pozdrav forumashima ovdje , drzte se , brod ce se uskoro jako zaljuljati ali nakon svakog brodoloma zivot je jos ljepsi 🙂
Plejboj,
imate nick od prije 3 dana ,to je najbolji pokazatelj vašeg poštenja.Drugima zamjerate njihovo ponašanje
,a možda se krijete iza sto nickova.Toliko o vašoj vjerodostojnosti.
O Badelu pišete vrlo površno i s nerazumijevanjem,a koji su vqam motivi ne znam.Cijena dionice BD62
OD 70-80 KN je stečajna(znači jako niska) a sadašnja situacija je potpuno drugačija nego prije 4-5 mjeseci.Puno se dobrih dogadjaja nanizalo u proteklom periodu(naveo sam ih na temi BADEL).Svako poduzeće ima svoj životni tijek.Neko se ugasi,a bogami neko iskrsne iz pepela i vrati na staze starog sjaja.E pa to vam je Badel.Mi mali ulagači moramo se truditi prepoznavati perspektivu pojedinih tvrtki da bismo u budućnosti mogli zaraditi.Ovo je samo ukratko.