Informanka.
Kako sam radila ovaj tjedan.
– napravila plus +2.25%, moglo je i bolje, ali eto tako je ispalo.
– u ovoj godini +10.71%.
– da nije bilo Mola ovu godinu bi završila oko pozitivne nule.
– ali Mol s INOM me je spasio.
– ne vjerujem kako će do kraja godine biti nekih bitnih promjena.
– ali i s tih 10% ja sam zadovoljna, jer je takvo bilo tržište.
– prije dva tjedna godišnji prinos mi je bio +2.94%, prošli tjedan iako se nije trgovalo INOM prinos mi je najviše porastao na tjednom nivou +5.16%, godišnji 8.26%.
– a ovaj tjedan mi je INA podigla portfelj, ali su neke druge dionice sitno pale.
– sve u svemu o.k.
– I love this game.
Pozdrav !
Draga koleginice Ivana, Kako računaš + ili -. ? Po zadnjim protrgovanim cijenama? Ako si u nekim nelikvidnijim dionicama ( skoro sve osim HT) ne možeš ozbiljniju količinu prodat bez večeg obaranja. Što znači de je taj + samo fiktivan.
Pozdrav
Za razliku od Lopine koji javno kaže u što ulaže i svak mu može mjeriti prinos portfeljea na ovoj temi ima likova koji su cijelu 2008 bili 110% u dionicama u dosta nelikviduša i broj tickera se brojio u par desetaka. Analize dane uživo bile su fiše nego fantastične za zaraditi minus.
Nagradno pitanje tko je ta osoba ??
P.S. ta osoba se voli šaliti, pogotovo na tuđi račun.
– upravo zbog ovakvih kao vi na kraju svakog trgovinskog tjedna napišem o svom prinosu.
– a više puta sam tu napisala kako mi okvirno izgleda portfelj, koje su dionice značajno zastupljene u portfelju, puno toga tu pišem.
– a te 2008 koju spominjete, tada su mi okosnice portfelja bile INA+HT, zbog toga i nije bilo nekog većeg gubitka.
– prodajom INE, HT je preuzeo onaj najveći dio portfelja, pa tu sam pisala kako sam bila u HT-u i do 60% portfelja, to je bilo kada je bilo dno dna HT-a.
– a ostali dio portfelja je uvijek likvidne plus nelikvidne, tako da se tu ponekad skupi i po 30 dionica.
– nekad se iz nelikvidnih izvučem, a nekada je to nemoguća misija.
– ali upravo na tim nelikvidnim se može zaraditi najveća lova.
– i ovaj mjesec mi je značajna trgovina koja se odvija u 13.00 sati.
– samo o tim stvarima ne pišem.
– tu spominjete moje ulaze u nelikvidne, o kojima ponekad i pišem.
– na nekim zaradim, na nekim izgubim, to je ipak lutrija ili kocka.
– u INGRU sam zadnji put ušla s većom lovom, točno odredila približno dno, ali je pala još kunu dolje, jedva sam tu uspjela izići s zaradom za burek,a da sam pričekala tjedan dana zarada bi bila preko 15%, na Varteksu napravila minus, na OPTE, KORF, MGMA… plus
– ili np. VLDS tu ulazim kao i goson Lopina s par tisuća kuna, pa trgovala sam i s Đakovštinom, trgujem sa svime što dođe u modu.
– samo na tim dionicama budu i žestoki padovi kao sada np. IGH.
– ali u 95% slučajeva te investicije su mi puno manje od 0.5% portfelja, iznimno ako procijenim da rizik nije velik do 3%.
– tako ako dođe i do gubitka na tim investicijama to bitno ne utjeće na moj portfelj.
– tu trebate napraviti razliku, dionice koje su nosioce portfelja, likvidne + nelikvidne.
– najčešće su mi dionice nosioce portfelja zastupljene s cca 50% portfelja.
– e tu je jako važno ne pogriješiti u investiciji, tu ne gledam na prinos nego na sigurnost.
– ako dođe do pada tržišta najprije lete likvidne iz portfelja, potom nelikvidne ako se mogu prodati.
– ponekad se i zaglavi u ponekoj dionici, tada je jedino važno da je dividendna.
– uvijek je potrebno imati slobodnog keša ili HT-a kojega zbog likvidnosti nikada nije problem prodati.
– ovo sam napisala da me više ne davite s tim investicijama tipa VLDS, VART, OPTE…
– a imam i neke hotelske dionice u portfelju, to niti ne pratim, jeftino sam ih kupila i neka stoje.
– isto tako i INA, tko ju je imao je na njoj mogao i zaraditi.
– većina vas ju nije imala, a kada je vijest došla, tada je već bilo kasno.
– I love this game.
Pozdrav !
Draga koleginice Ivana, Kako računaš + ili -. ? Po zadnjim protrgovanim cijenama? Ako si u nekim nelikvidnijim dionicama ( skoro sve osim HT) ne možeš ozbiljniju količinu prodat bez večeg obaranja. Što znači de je taj + samo fiktivan.
Pozdrav
– važno je da uvijek računate po istom sistemu, jer ako je to i pogrešno tada stalno ponavljate istu grešku i brojke će uvijek pokazati pravo stanje.
– np. ovi u Prvoj Generaciji su mi ukrali neke novce.
– hoću li ja ili neću te novce dobiti natrag zbilja nemam pojma.
– ali ja trenutno tih mojih novaca fizički nemam.
– a nešto virtualno čega nemam ne knjižim u svom portfelju.
– ako mi ti lopvi jednog dana vrate te novce, tek tada ću računati da ih i imam.
– evo sada možete lijepo i vidjeti zašto je dobro raditi preko više brokerskih kuća.
– ja sam to odavno kužila, a neki i nisu.
– za sve dionice, uključujući i nelikvidne uvijek računam po zaključnoj cijeni.
– a sada mogu ili ne mogu prodati sve te dionice bez obaranja cijene, to je pak drugo pitanje.
– np. trenutno mogu unovčiti cca preko 70% portfelja.
– pa vidite i sami tržište ide gore dolje a top10 najčešće ostaje uvijek u dionicama, ne briu se previše zbog tih oscilacija tržišta.
– jedino je Splićo pisao da je u dionicama 100%, a za pola sata već piše potop burze i kako je u kešu 100%.
– ovo što ja radim, ovo je jedan fond i tu su druga pravila igre.
– većina vas s jednom transakcijom uđe u neku dionicu.
– evo ja već mjesec dana ulazim u jednu dionicu, pomalo, pazim da ne dignem cijenu, ponekad tu cijenu moram i rušiti.
– ako se tu zahebem izgubila sam puno novaca, nadan se da neću.
– i normalno da svaki izlazak iz takve investicije ruši i cijenu te dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
– napravila plus +2.25%, moglo je i bolje, ali eto tako je ispalo.
– u ovoj godini +10.71%.
+10.71% je vise od 8% prinosa iznad indeksnog fonda. To je vrlo dobar rezultat. A usput si se naucila koristiti excel sto takoder nije zanemarivo.
ivana7 @ ova godina si pusing totalni.zse…a neki koji nisu u fa- zanima su malo drukcije prosli….ipak 2005 -2007 nije trebalo bit previse pametan u investicijama…e 2009-2010 ,malo si omasila fudbal….tko je bio pametan uzeo je od 50-100% ..u usa….bez puno pametovanja….BILJEZIM SE SA STOVANJEM …ne prosipaj pamet ovdje…jer 2010 god na crobiju bas i nije bilo nekih prilika….osim burekdjija……
Kolega inverter, ja mislim da je ivana7 za vas direktor svemira, barem kada je u pitanju investiranje.
Mogli biste puno od nje naučiti, ali vi ste tvrdoglavi, kao što ste bili i na LKPC dok je bila 1220 kuna
( SADA JE 1 700 ). Propustili ste 40% pa kako onda nije bilo prilika?
Inverter nije li prilika 40 % u 2 tjedna dobra prilika na ZSE?
lp
[/quote]
sinikalisti uskacu jedan drugome u pomoc… [lol] [lol] [lol] jos samo fali knele da iskomentira…. [tongue]
Ponavljam trebam skinuti 76 % na portfelj od 37,1 k kn u slijedečih 148 radnih dana.I to ću napraviti sa Validusima,Lucidusima,Ingrama.
A što se tiće zarade vrlo bitna je geometrijska progresija.
0,4% dnevno,prosječno i to je to
Na ZSE teče med i mlijeko!
Kako mi ide.Današnji saldo 37.800 i pored pada LCDS,ali povukao badel
37.800:37.100=1,187 dobit u dva dana 1,87%
1.133×1.0187 =1.154
200:1.154=1.733
U slijedečih 146 dana trebam skinuti 73,3% otprilike 0,37% po danu.
Nakon dugo vremena u kešu 12 %-
Na zse teče med i mlijeko.
sinikalisti uskacu jedan drugome u pomoc… [lol] [lol] [lol] jos samo fali knele da iskomentira…. [tongue]
gospon Inventer.
– evo na ovaj vaš i više nego glupi post sam vam dala stotku.
– ali ova tema nije predviđena za svađanje.
– ako imate što pametnoga, koji best buy slobodno napišite.
– I love this game.
Pozdrav !
gospon Inventer.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Valjda možemo i mi nešto predložiti:
Model C-Treći dio:Imperija uzvraća udarac!
Država i zatezne kamate pretvara u udjele nakon denominacije:
1.SUNH
2.BADEL
3.sva zadužena hotelska poduzeća,i oni su izvoznici,a turizam je strateški hrvatski interes :npr HEFA,VIS,HTPK
Da li će Validus izletiti iz većinske vlasničke strukture HEFE i VISa.To bi bilo dobro i za dioničare Validusa,ali
i za male dioničare jer bolje dobiti nešto nego ništa.Jer kako Validus upravlja sa tim hotelima što ih prije izgubi ili što mu se prije oduzmu uz pravičnu minimalnu naknadu, to bolje za sve,čak i za
dioničare Validusa.Paradoksalno ,jer ako se naplati i pola od konsolidacijskih vrijednost to je još
uvijek četiri puta veće od sadašnje cijene Validusa.
Prema tome VLDS je budući hit ili velika pušika.Ja sam za hit.
4.Drvna industrija-i njih treba oderati tj rastjerati postojeće vlasnike,ako ne znaju zarađivati neka idu u ropotarnicu povijesti.
5.Vatreks i ostali tekstilci
Ove varteksovce ,varaždince i ostale fimaše treba razniti u prah i pepeo i to sada kada su dužni i tužni.Da su bili pametni bili bi likvidni i veseli i treba ih kazniti.I varteksovci će skinuti gaće kao što je naspravio i Badel.Naravno mislim na menađment ili manjamuktaše.
Opasnost:Svaka imperija postaje bahata.A država je bahata,a što ima više vlasništva to bahatija i
korumpiranija.Da li je model C sjeme budućih korupcijskih afera?
Ipak se kreće,rekao je Galileo Galilei?
zasto je az profit u jednakom ili kracem vremenu od ostalih d m fondova podigao vrijednost udjela za 30-70% vise od ostalih. dm fond croatia osiguranje, kako im je uspjelo ostvariti rast od 20% u 7 i nesto godina?
5.Vatreks i ostali tekstilci
Ove varteksovce ,varaždince i ostale fimaše treba razniti u prah i pepeo i to sada kada su dužni i tužni.Da su bili pametni bili bi likvidni i veseli i treba ih kazniti.I varteksovci će skinuti gaće kao što je naspravio i Badel.Naravno mislim na menađment ili manjamuktaše.
***nad Varteksom je napravljen klasicni takeover mutikasa koji ga od tada zele unistiti da bi prodali skupocjeni ogromni zemljisni kompleks… vec bi svi radnici bili na burzi i firma nestala da nisu ugovorno obavezni jos neko vrijeme sivat odijela za Armani, Versace i Boss… kad to istekne, Varteksa nece biti…osim ako konacno prije ne uleti USKOK… ja obozavam riskantne dionice, medjutim ovo nebih ni stapom taknuo
gospon Inventer.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ovaj forum je meni samo zabava…napisao sam cca u 10 mj. best buy.. INA,ADRS-A,PODR ,KOEI ..i stavio grafove….jos jednom ponavljam ,best sell(idba) kapitala je bila usa….2010 god…2011 godina ..otom potom
http://www.stockpickr.com/pro/portfolio/warren-buffett/?cm_ven=spprofl
buffettov portfelj, ima dvije dionice manje od ivane7.