Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

+HT i to poprilično….
Prodao ULPL

Kolega zašto ste prodali ULPL?
Pozdrav

[/quote]

Zato što sam pun JDPL a HT će smatram biti bolja i sigurnija investicija u 1,2 i 3 mjesecu od ulpl….

eto

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Svim gastajbarteima mi u Hrvatskoj možemo zahvaliti za Sanadere sa glasovanjem dijaspore. Tokom 20
godina glasovi dijaspore su HDZ-u donosili pozamašan broj ljudi u saboru. Šta bi mi u Hrvatskoj trebali biti sretni na naše političko cvijeće koje sve više vremena boravi po pritvorima i istragama. Vrh države nam je pohapsilo i optuženi su za gospodarki kriminal vau koja divna stvar za podičiti se. Ta stranka je na vlasti 17 godina ej ko zna koliko tu još ima zaboravljenih slučajeva.

Mita i korupcije ima svugdje i uvijek će ih biti dok je svijeta i vijeka, ajde da je jedan naš ministar pružio ruku pa si kažeš prigode beru jagode čovjeku se otvorilo da "malo" popravi dohadak pa će sad 4-5 godina na državnu skrb. Ovdje u nas to već počima sličit sustavnom povećanju prihoda na nelegalan način na svim razinima vertikalno ,horizontalno i kako god hoćeš.

U ovom svemu ima možda i dobra stvar a to je da bi policija USKOK te sudstvo u budućnosti moglo postat nezavisno tijelo od politike te da bi mogli radit svoj posao kako spada u budućnosti. Hrvatska će puno "profitirati" ako se suzbije korupcija i da se pošalje poruka svim budućim državnicima čuvajte se ruke Mladena Bajića.

Jednom kad i ako cilj ulaska u vladu prestane bit osobni interes možemo se nadati nečem boljem. Nadam se da ću doživit da na glasanju u saboru za jedan zakon digne rukicu 45 hdz-ovaca za 20 protiv,
30 sdp-ovaca za a 35 protiv, 5 HNS-ovaca za -3 protiv. Kad se desi jedan ovakav slučaj u saboru znati ću da zastupnici predstavljaju svoje birače koji su dali glas na izborima svojim zastupnicima a ne predsjednicima tih stranaka.

Bože moj , sta ti pricas svasta… Da stavim nalog na 14,5 bi me pomeo .. prodam na 17 i dignem samo 20 % ali necu … Brate, nemoj se naljutiti ali men se cini da ti ovdje NA LCDS trgujes sam sa sobom …
Dakle, sam sebi dizes pa spustas cijenu, dobro nemogu reci da gubis kad si ti ista osoba koja skida i koja uvaljuje … Al brate, pa provizija na tako malom prometu je mnogo velika …

Pa ne mislis valjda da je netko ovdje tako naivan da ce se navuci i poceti kupovati tu lijevu dionicu ?

Al ajde, ako si ti kupovao na 14 ljetos, i sad uvaljujes naivcima po 16 do cak 20 preko forumaskih prica skidam ti kapu …
Radis na sitno al prava si lopina 😉

Jako lopina,Lopina lopina,lijeva dionica…I to se ne kupuje.
Ali ako Jako da ponudu za preuzimanje,a mogao bi jer mu nedostaje minimalnoza za probiti 75%.
Tromjesečni prosjek je 16,27 i to bi bio minimalan iznos za ponudu.Nije li Toda za ZNTJ ponudio 120,a prije dvije godine je plačao 850.
Ovo je idealna prilika da se vrijedna imovina kupi za bagatelu.

Varijanta 1
Jako/prvi dioničar/ da ponudu od 20 do 30.Što da više skupit će više donica.Za njega je i 50 jako jeftino jer je NAV 111.
Varijanta 2 Donese odluku da LCDS kupuje vlastrite dionice kao što rade i ostali torbari:KORF,SNHO,VLHO.PRFC/sve su to veće lopine od Lopine/.Pa ih lijepo poništi i povećava udio
i malo pomalo evo ti ga na 95% i istiskivanje malih uz isplatu po fair cijeni.Sada je to 111 kn tj NAV.

I recimo da se ovo dogodi u slijedećih pet godina.
Na HT u tih pet godina u najboljem slućaju možemo očekivati 50% dividende i rast dionice od
20%.i teško ćete udvostručiti svioj kapital.
Ovdje imate šansu da ostvarite barem 200%.
Ako je LCDS na lijevoj strani,ht je još lijeviji.
Naravno da nije rješenje da ovako igrate samo na jednoj dionici već nađite par Lucidusa i napravite disperziju.
Ako želite biti uspješan u ovom poslu trebate imati vizije i mašte.
Kupujete mogućnost,a ne sigurnost.Sigurnosti nema!

Na LCDS će teči med i mlijeko ,naravno za strpljive kupce.

Možda netko ima i više mašte od mene.Ali teško ,jer da ima sigurno bi Lucidus bio skuplji.
Razvijati maštu,kreativnost,stvarati vizije i forum koristiti za PR,a ne za bezočno drukanje.Ipak
smatram da s obzirom na promet koji je napravljen u ovoj dionici ona ne zaslužuje ovaliko prostora,
i predstavlja maltretitanje forumaša,ali ne služi li ovaj forum za….svako cigo svoga konja hvali.

Na ZSE će teči med i mlijeko za kreativne investitore!

Ne vjerujem da itko ozbiljan misli da su FM OMF neovisni u krupnim pitanjima, oni ušićare neku siću od nekoliko desetaka milijuna godišnje po svojoj volji za sebe i svoje, ali načelno rade što vladajuća garnitura želi. Da li itko zna kako se bira tj. određuje FM nekog OMF??? To je sada najbolje mjesto u državi. I sve ove logike, tehnička analiza, fundametalna vrijednost firme, pozitivno poslovanje, u ovo plitkom tržištu bez konkurentnih ozbiljnih igrača ne drže vodu. Mi mali možemo samo špekulirati i pokušati pogađati koju će dionicu dizati vrli FM-i. IGH je dobar primjer, s tom dionicom se to dogodilo već više puta, do 07.12 prosječna cijena cca 1.260 kn, jučer 15.12. prosječna cijena 1795 kn, promet 1.601.000 kn što znači da bi osoba koja je imala informaciju mogla u tjedan dana na milijun uloženih kuna zaraditi cca 400.000 kn, i tako ponoviš desetak puta godišnje na raznim dionicama eto 4 milijuna… Ovo je samo banalan primjer mogućnosti što FM rade

Pravo je pitanje

Zašto stranci kojima su svi ovi naši prometi sića, ne dođu i ne ulože par stotina milijuna dolara, jer je sve bagatela i u kratkom vremenu ostvare velike zarade???

Odgovor je vjerojatno jer oni imaju puno boljih i manje rizičnih mogućnosti…

Jer smo mi banana država, bez reda i bez zakona, bez snage, bez moći, to je kao da nama sad neko ponudi ulaganje u temo nekom npr. Kirgistanu ili kako li se već zove….

Mi jednostavno ne valjamo kao narod, nismo u dvadeset godina iznjedrili ni jednog poštenog političara, ako usporedimo Njemačku 1945, bila je agresor, poginulo mislim 8 milijuna muškaraca, srušena do temelja, zamislite samo koji su PTSP imali njihovi preživjeli borci ( npr. Staljingrad ), i nas u obrambenom ratu, s 30 000 poginulih, i minimalnim razaranjima, oni su za 20 godina bili vodeća sila u Europi, a mi za 20 godina uništili sve što smo imali, zadužili se za 60 milijardi dolara i prodali sve što smo imali…

Aleluja… zar treba još što reći

Sve je jasno, jednostavno ne valjamo kao narod, a vladajuće garniture prvenstveno HDZ, a i SDP koji nije previše bolji su elementarna nepogoda…

Ne ponosim se tim što sam Hrvat, ni prošlošću, ni sadašnjošću ni budućnošću, nemam s čim….

Budimo realni, jednostavno ne valjamo…

Čitam ovo i tražim poruku za BEST BUY , ali negdje se izgubila u pustoši slova.

Nije li Toda za ZNTJ ponudio 120,a prije dvije godine je plačao 850.

Da, Toda je za ZTNJ ponudio 120 i na tu smiješnu ponudu uspio je skupiti čak 1.225 dionica od potrebnih 18.342, odnosno – 6.68% [lol]
Netko sa strane mogao bi i zaključiti da su dioničari Žitnjaka prilično pametni i da ne daju svoje dionice budzašto. A i zašto bi bili tako blesavi kad Žitnjak ima BVPS 867,84kn, a prema jučerašnjoj zadnjoj cijeni od 115,07 i prema 3Q izvješću:

P/B 0,13
P/E -11,6
Koeficijent tekuće likvidnosti – 8,17
Kratkoročne obveze – 6,44 mil.
Dugoročne obveze – 0 kn
Kratkotrajna imovina – 52,6 mil.
Kratkotrajna fin. imovina – 33,26 mil.
Neto obrtni kapital (KI-KO) – 46,15 mil. = 224,42kn/dionici ili 195%
Neto obrtni kapital u užem smislu (KFI-KO) – 26,8 mil. ili 113,3% po dionici
Novac na računu + KFI = 37 mil. ili 180kn/dionici
i na kraju Grahamov P/NCAVPS – 51,2%

Prema fundamentima uglavnom na Franckovoj razini pa čak i bolji (osim dobiti – koja je još uvijek gubitak, iako je sam 3. kvartal bio s 0,9 mil. kn dobiti, nakon konsolidacije i rješavanja maloprodaje).
Nije ni čudo što je Toda htio jeftino proći, no nije uspio!

Nije li Toda za ZNTJ ponudio 120,a prije dvije godine je plačao 850.

Da, Toda je za ZTNJ ponudio 120 i na tu smiješnu ponudu uspio je skupiti čak 1.225 dionica od potrebnih 18.342, odnosno – 6.68% [lol]
Netko sa strane mogao bi i zaključiti da su dioničari Žitnjaka prilično pametni i da ne daju svoje dionice budzašto. A i zašto bi bili tako blesavi kad Žitnjak ima BVPS 867,84kn, a prema jučerašnjoj zadnjoj cijeni od 115,07 i prema 3Q izvješću:

P/B 0,13
P/E -11,6
Koeficijent tekuće likvidnosti – 8,17
Kratkoročne obveze – 6,44 mil.
Dugoročne obveze – 0 kn
Kratkotrajna imovina – 52,6 mil.
Kratkotrajna fin. imovina – 33,26 mil.
Neto obrtni kapital (KI-KO) – 46,15 mil. = 224,42kn/dionici ili 195%
Neto obrtni kapital u užem smislu (KFI-KO) – 26,8 mil. ili 113,3% po dionici
Novac na računu + KFI = 37 mil. ili 180kn/dionici
i na kraju Grahamov P/NCAVPS – 51,2%

Prema fundamentima uglavnom na Franckovoj razini pa čak i bolji (osim dobiti – koja je još uvijek gubitak, iako je sam 3. kvartal bio s 0,9 mil. kn dobiti, nakon konsolidacije i rješavanja maloprodaje).
Nije ni čudo što je Toda htio jeftino proći, no nije uspio!
[/quote]
Po likvidnosti Žitnjak je bolja prilika od Lucidusa.
Fundamentalno Žitnjak i pored svih navedenih fenomenalnih pokazatelja lošiji od Lucidusa.
Dionice su podcijenjene
LCDS 111 :17=6,5 puta prema BV
ZTNJ 850:114=7,5 puta prema BV
ZNTJ ima Todu,a Lucidus Jaku koji vrebaju priliku da oderu male dioničare.
Dakle,evo još jednog kandidata koji bi bio odlična prilika za strpljive.

Na ZSE teče med i mlijeko,dok je ovakvih prilika!

Ljudi kakav med i mlijeko, pogledajte malo promet Lucidosom posljednjih mjeseci pa cete ukpairati da tu teku samo mrvice za golubove…
Pravi kruh je u Industrogradnji bio dok je lopina vama sugerirao ubadanje lijeve dionice. INDG-R-A otisla je gotovo 100 % u isto vrijeme, a do sredine iduceg tjedna ce se popeti jos 80ak %.
Eto, ja ulovio s prosjekom 460 par desetaka pa cemo vidjeti, mozda izgubim a mozda jos danas prodam na 760..
Jer na 700, s koliko ce dan zavrsiti nemam namjeru izlaziti 😉
A ti Lucidus lopina zbrajaj koliki je to promet dok odvracas ljudima ovdje paznju od vaznih dogadjaja.
Usotalom, iskreno da si tako siguran u to sto pricas sumnjam da bi promet tvojih komentara u korist LCDS bio veci nego promet iste dionice na burzui

Kressho

Ljudi kakav med i mlijeko, pogledajte malo promet Lucidosom posljednjih mjeseci pa cete ukpairati da tu teku samo mrvice za golubove…
Pravi kruh je u Industrogradnji bio dok je lopina vama sugerirao ubadanje lijeve dionice. INDG-R-A otisla je gotovo 100 % u isto vrijeme, a do sredine iduceg tjedna ce se popeti jos 80ak %.
Eto, ja ulovio s prosjekom 460 par desetaka pa cemo vidjeti, mozda izgubim a mozda jos danas prodam na 760..
Jer na 700, s koliko ce dan zavrsiti nemam namjeru izlaziti 😉
A ti Lucidus lopina zbrajaj koliki je to promet dok odvracas ljudima ovdje paznju od vaznih dogadjaja.
Usotalom, iskreno da si tako siguran u to sto pricas sumnjam da bi promet tvojih komentara u korist LCDS bio veci nego promet iste dionice na burzui

Ima jedan problem.ja pišem o dionici kada je nisko i kada očekujem rast,a INDG je toliko narasla da je možda kasno za ulazak.
A često sam spominjao Badel kao dobru kupnju.Prije desetak dana sam kupovaop na 60,sada je gotovo 90,a kako država vjerovatno dokapitalizira preko 200 mil kn/1 mil dionica po 200 kn/
tko zna možda pobigne i na 150.Uključite se u lov,još vam nije kasno.

Nas ZSE teče med i mlijeko!

+HT i to poprilično….
Prodao ULPL

Kolega zašto ste prodali ULPL?
Pozdrav

[/quote]

Zato što sam pun JDPL a HT će smatram biti bolja i sigurnija investicija u 1,2 i 3 mjesecu od ulpl….

eto
[/quote]

Kolega znam da ste puni JDPL. Ali ULPL daje isto super dividendu ,ništa manju nego HT. Neznam kakva če biti 2011 ali po rezultatima poslovanja ništa manja nego 2010?
I ja imam dosta JDPL i ULPL i neču da prodavat u bliskoj budučnosti! Šta je sa privatizacijom JDPL?
Pozdrav

Informanka.

Kako sam radila ovaj tjedan.

– napravila plus +2.25%, moglo je i bolje, ali eto tako je ispalo.
– u ovoj godini +10.71%.

– da nije bilo Mola ovu godinu bi završila oko pozitivne nule.
– ali Mol s INOM me je spasio.

– ne vjerujem kako će do kraja godine biti nekih bitnih promjena.
– ali i s tih 10% ja sam zadovoljna, jer je takvo bilo tržište.
– prije dva tjedna godišnji prinos mi je bio +2.94%, prošli tjedan iako se nije trgovalo INOM prinos mi je najviše porastao na tjednom nivou +5.16%, godišnji 8.26%.
– a ovaj tjedan mi je INA podigla portfelj, ali su neke druge dionice sitno pale.
– sve u svemu o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

Informanka.

Usporedba s fondovskom industrijom.

– popravljam se u odnosu fondovske industrije, ali 10 fondova radi bolje od mene.
– ali svih tih 10 fondova koji su bolji od mene ne ulažu na ovom tržištu.

– stvarno sam ovaj tjedan očekivala veliki porast prinosa kod tih fondova zbog INE.
– ali ovaj tjedan u odnosu na prošli imamo samo 2 fonda više u pozitivnim vodama, ukupno 32.
– na žalost još uvijek je 16 dioničkih fondova u minusu.

– otp indeksni je konačno s INOM ušao u pozitivu +3.55%.
– ovo je dobro za usporedbu s vašim portfeljima, ako ste lošiji od tog indeksnog niste pobijedili tržište.
– dosta mi je zanimljiv i USaureus, od plusa 30%, do minusa 20%, pa je opet najbolji s +28.3%.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close