Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.businessinsider.com/david-einhorn-investing-style-2010-12

malo o diverzifikaciji i tako tome…

Očito je da nema konkurencije OMF-ovima, i oni sa sićom rade što im pada na pamet. Nadam se da će i OMF FM doći na red.

Što se tiče događanja ovih dana , LIKVIDNOST na pojedinim dionicama pomogla je brzom rastu dionica, ali ne i kapitalizaciji dobiti na većini njih. Zbog toga , je dio novaca spreman za daljnje trgovanje.
Da bi daljnje trgovanje i porast indexa bio nastavljen, potrebno je upumpati još kapitala na
burzu. Upumpavanje kapitala ali i događaji oko INE. trebali bi biti SIGNAL fondovima, da je
OVO NAJBOLJI NAČIN IZLASKA IZ KRIZE cijele Hrvatske.
Bojim se da to još nismo shvatili – jer da jesmo- kupovali bi INU već prije.

Samo kad državi zagusti – onda se diže tržište kapitala, a to nije dobro.

Dakle, upumpavanje KAPITALA…MORA SE NASTAVITI !

Na pojedinim dionicama – nije teško postići fantastične cijene već sa nekoliko transakcija-
NO, BEZ SKLADNE POLITIKE INVESTITORA i DRUŽELJUBIVOG KAPITALA ……to nije moguće
na ostatku tržišta.

Otkup dionica se mora nastaviti , kako bi se na višim razinama mogla donijeti BOLJA
STRATEGIJA I ULAGAČA I SAMOG TRŽIŠTA.

Pametna cura…čestitam!

Što se tiče događanja ovih dana , LIKVIDNOST na pojedinim dionicama pomogla je brzom rastu dionica, ali ne i kapitalizaciji dobiti na većini njih. Zbog toga , je dio novaca spreman za daljnje trgovanje.
Da bi daljnje trgovanje i porast indexa bio nastavljen, potrebno je upumpati još kapitala na
burzu. Upumpavanje kapitala ali i događaji oko INE. trebali bi biti SIGNAL fondovima, da je
OVO NAJBOLJI NAČIN IZLASKA IZ KRIZE cijele Hrvatske.
Bojim se da to još nismo shvatili – jer da jesmo- kupovali bi INU već prije.

Samo kad državi zagusti – onda se diže tržište kapitala, a to nije dobro.

Dakle, upumpavanje KAPITALA…MORA SE NASTAVITI !

Na pojedinim dionicama – nije teško postići fantastične cijene već sa nekoliko transakcija-
NO, BEZ SKLADNE POLITIKE INVESTITORA i DRUŽELJUBIVOG KAPITALA ……to nije moguće
na ostatku tržišta.

Otkup dionica se mora nastaviti , kako bi se na višim razinama mogla donijeti BOLJA
STRATEGIJA I ULAGAČA I SAMOG TRŽIŠTA.

Ja ne mislim da fondovi kupuju INA-u zato sto misle da je potcijenjena ili zato da bi obranili nacionalni interes. Jednostavno oni koriste situaciju da poprave svpoj polozaj. S jedne strane je drzava koja nema novaca da obrani INA-u od MOL-a, s druge strane je MOL kome treba 50% dionica.

Mirovinski fondovi mogu pokupovati free float i onda ga skupo preprodati bilo drzavi, bilo MOL-u. Od drzave mogu dobiti dionice firmi koje ih zanimaju i to sa vjerojatno dobrim discountom. PTKM, PODR, KOEI, JNAF, CROS, HPB,…. su samo neke od firmi kojima bi cijena skocila kada bi drzava izasla iz njih i kada bi dosao vlasnik kojeme je prioritet profit, a ne socijalna politika. Ako drzava ne pristane na razmjenu i na uvjete tu je uvijek MOL koji ce dobro platiti dionice da bi presao 50%.

Ja stvarno ne vidim razloga da OMF-ovi kupe dionice INA-e i dugorocno stave ogroman kapital u firmu na cije poslovanje mogu imati vrlo malo utjecaja. Za njih je ovo jednostavno dobra prilika da istisnu sa trzista drzavu koja realno i jeste najveca prepreka razvoja trzista kapitala. Oni su se morali dogovoriti o cijeni ove "usluge" prije nego sto su krenuli u kupnju dionica INA-e. Sto su dogovorili saznat cemo uskoro ?

Inace mislim da nije funkcija niti jednog fonda, pogotovo ne mirovinskog, da pumpa trziste. Svaki fond bi trebao raditi na dobrobit svojih udjelnicara odnosno kupovati kvalitetne dionice po sto je to moguce nizoj cijeni.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

A bio im je zadatak da sruše tržište?

nace mislim da nije funkcija niti jednog fonda, pogotovo ne mirovinskog, da pumpa trziste. Svaki fond bi trebao raditi na dobrobit svojih udjelnicara odnosno kupovati kvalitetne dionice po sto je to moguce nizoj cijeni.

Danas je Samodol izjavio da su špekulacije na burzi dozvoljene , štoviše i poželjne.

nace mislim da nije funkcija niti jednog fonda, pogotovo ne mirovinskog, da pumpa trziste. Svaki fond bi trebao raditi na dobrobit svojih udjelnicara odnosno kupovati kvalitetne dionice po sto je to moguce nizoj cijeni.

Danas je Samodol izjavio da su špekulacije na burzi dozvoljene , štoviše i poželjne.

Špekulaniu naprijed!.Ostali stoj!

Dobro, majku mu staru, čija je onda funkcija da pumpa burzu? Valjda ne moja… [yawn]

Spekulirati zanci pretpostaviti nesto na osnovu nedostatnih dokaza. U osnovi spekuliranja je zelja da se zaradi uzimajuci odredeni rizik.

Svaka kupnja i prodaja na burzi je spekulacija. Kupnja bilo koje asset klase je spekulacija. Ljudi su prije tri godine kupovali stanove jer su spekulirali da ce sutra biti skuplji, danas ih ne kupuju jer spekuliraju da ce sutra biti jeftiniji. Orocenje u eurima je spekulacija da bi kuna mogla pasti u odnosu na euro.

Rijec spekulirati u Hrvatskoj ima negativnu konotaciju jer je vezana za trziste kapitala, odnosno kapitalizam. Ogromna vecina ljudi u Hrvatskoj je odrasla i izgradila svoje poglede u komunizmu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dobro, majku mu staru, čija je onda funkcija da pumpa burzu? Valjda ne moja… [yawn]

Ekonomije

Ekonomije
[/quote]
I konkurencija.

Ekonomije
[/quote]
Ponuda-potražnja uglavnom pumpa..
Ekonomija je samo razlog za veću potražnju od ponude ili obrnuto

sijem žito raste grahorica

New Report

Close