Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana moraš shvatiti da postoji razlika između burek investitora/mali trgovac/od većih investitora.
Mi mali radimo na malo uz veće marže i to je ono što bi preporučao svakom malom investitoru.

– to mi dođe kao veliki diskonti i mali marketi.
– pa ovi veliki su doslovno do nogu dotukli te male koji su bankrotirali.
– eto takvo je stanje u trgovini.

– na žalost i burza je isto trgovina i trgovanje.
– sa velikom sigurnošću mogu napisati kako će 90% malih doživjeti velike gubitke na burzi.
– pogledajte one najveće, mirovince, svi se vi na ovome forumu smijete njihovim malim prinosima.
– ali bih se kladila kako je preko 99% malih s svojim portfeljima završilo u minusima, neki s jako velikim, a neki i s podnošljivim.

– eto ja sam 100% sigurna kako će zbog mene i mojih igrica na burzi puno financijskih malih investitora bankrotirati.
– to je jednostavno tako, veliki vas unište a da nisu svijesni da su vas uništili.
– evo np. INGRA, svi tu pišu tu su ušli fondovi, mirovinci… oni će to braniti…dizati će cijenu…koliko oni tu gube….
– ma koliko oni tu gube ????????????
– većina njih je u toj investiciji max 0.5% portfelja.
– i koliko su oni tu izgubili ???????
– za većinu vas to su ogromni novci, ali njima je to sitnica u odnosu na portfelj.
– a većini vas je INGRA bila 100%, 50% ulaz u 2 investicije ili 33% ulaz u 3 investicije.
– rijetki od vas su imali INGRE u portfelju 1% i manje od toga.

– i sada kada čitam ovaj forum pa svi vi ste zaradili na toj INGRI.
– ali to jednostavno nije istina, jer većina vas je izgubila lijepe novce na toj INGRI.

– a kome sve ovo nije jasno neka ovaj post pročita više puta,
– a ako vam ni tada nije jasno o čemu se radi ostavite se dionica jer taj sport jednostavno nije za vas.

– I love this game.
Pozdrav !

JNAF.

[lol] [lol] [lol] [kiss]

– što se tu događa ??????

– I love this game.
Pozdrav !

Dakle,dali ste otkrili što se tu događa?
LP
[/quote]

– evo baš sam pogledala taj moj post jedna stranica unatrag.
– i na tom postu se je dogodilo kao i na mnogim mojim postovim, čista jedinica.

– a pročitajte ovu temu jedan mjesec unatrag.
– pročitajte što sam sve pisala, a pisala sam puno toga.
– koliko ste samo dobili točnih informacija, što kupiti, a što ne kupiti.
– čujte tu se radi o lovi.
– želite besplatne savjete, a punite me jedinicama.
– pa čitajte što vam preporuča gospon Loris, pronađite njegov novi nick jer je s starim nešto z.
– a možda su vam bile dobre preporuke i gospon Splita.
– evo imam sigurnog zicera za slijedeće razdolblje, bar je to zaključak stručnog stožera.
– ali o tome sigurno neću pisati.
– ali je normalno i to kako ću se pohvaliti kada cijena toj dionici odleti goreeeee.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ivana7
Samo sam želio čuti Vaš komentar na zehebanciju, zadnjih dana, na Janafu!
I dokad će potrajati?
Cijenim Vaše postove i čitam ih sa guštom, naročito kad spomenute hebivjetre šišnete.
Prosjek mojih ocjena za Vaše postove je 99.999% (jednom mi se omakla 99-tka)…sorry!
Srdačan pozdrav
[/quote]
molim Vas da pazite da Vam se vise ne omakne bilo sto u kontaktu sa ivaninim7 postovima……
ja sam svojedobnom ispravljo njezine jedinice a onda sam vidio da to nema smisla jer je stvarno ljudi kelje sa kecevima…..tesko je biti zena u ovakvom patrijahalnom forumu kao sto je ovaj nas
pofuk

Molim sve one kojima se ovaj forum ne sviđa da se sudrže od komentara, a ako već komentiraju da budu pristojni, a ako ne mogu biti pristojni nek’ bar ispadnu pametni….a ako ne mogu ni to nek’ se onda vrate na forum moj novac, gdje su povlaštena klasa, pa mogu zivkati privatno i presvetlog doktora da nas, slobodoumnike brišu i zabranjuju i krv na piju, a pri tome zaboravljaju da je srednji vijek daleko iza nas, a da to pravilo dokazuje i izuzetak moj novac.

pa sta je sad ovo????
prije je bila poplava bebi forumasa,a danas se ukljucili stari iskusni ulagatelji ?????
svaka cast….dobro dosli nazad
pofuk

JNAF.

[lol] [lol] [lol] [kiss]

– što se tu događa ??????

– I love this game.
Pozdrav !

Dakle,dali ste otkrili što se tu događa?
LP
[/quote]

– evo baš sam pogledala taj moj post jedna stranica unatrag.
– i na tom postu se je dogodilo kao i na mnogim mojim postovim, čista jedinica.

– a pročitajte ovu temu jedan mjesec unatrag.
– pročitajte što sam sve pisala, a pisala sam puno toga.
– koliko ste samo dobili točnih informacija, što kupiti, a što ne kupiti.
– čujte tu se radi o lovi.
– želite besplatne savjete, a punite me jedinicama.
– pa čitajte što vam preporuča gospon Loris, pronađite njegov novi nick jer je s starim nešto z.
– a možda su vam bile dobre preporuke i gospon Splita.
– evo imam sigurnog zicera za slijedeće razdolblje, bar je to zaključak stručnog stožera.
– ali o tome sigurno neću pisati.
– ali je normalno i to kako ću se pohvaliti kada cijena toj dionici odleti goreeeee.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
jedna od ponudjenih dionica će svakako odletit gore, tak se svatko može hvalit.da bi te netko ozbiljno shvatio prvo moraš reći koja je to dionica, pa ako odleti gore onda pohvale tvom stručnom stožeru.
[/quote]

[thumbsup]
Nema odgovora ivane…
…a neće ga ni biti !(nisam joj dijelio 1 a niti 100).
Inače, baš su mi super njeni komentari, uvijek se zabavim. [rolleyes]

Ivana moraš shvatiti da postoji razlika između burek investitora/mali trgovac/od većih investitora.
Mi mali radimo na malo uz veće marže i to je ono što bi preporučao svakom malom investitoru.

– to mi dođe kao veliki diskonti i mali marketi.
– pa ovi veliki su doslovno do nogu dotukli te male koji su bankrotirali.
– eto takvo je stanje u trgovini.

– na žalost i burza je isto trgovina i trgovanje.
– sa velikom sigurnošću mogu napisati kako će 90% malih doživjeti velike gubitke na burzi.
– pogledajte one najveće, mirovince, svi se vi na ovome forumu smijete njihovim malim prinosima.
– ali bih se kladila kako je preko 99% malih s svojim portfeljima završilo u minusima, neki s jako velikim, a neki i s podnošljivim.

– eto ja sam 100% sigurna kako će zbog mene i mojih igrica na burzi puno financijskih malih investitora bankrotirati.
– to je jednostavno tako, veliki vas unište a da nisu svijesni da su vas uništili.
– evo np. INGRA, svi tu pišu tu su ušli fondovi, mirovinci… oni će to braniti…dizati će cijenu…koliko oni tu gube….
– ma koliko oni tu gube ????????????
– većina njih je u toj investiciji max 0.5% portfelja.
– i koliko su oni tu izgubili ???????
– za većinu vas to su ogromni novci, ali njima je to sitnica u odnosu na portfelj.
– a većini vas je INGRA bila 100%, 50% ulaz u 2 investicije ili 33% ulaz u 3 investicije.
– rijetki od vas su imali INGRE u portfelju 1% i manje od toga.

– i sada kada čitam ovaj forum pa svi vi ste zaradili na toj INGRI.
– ali to jednostavno nije istina, jer većina vas je izgubila lijepe novce na toj INGRI.

– a kome sve ovo nije jasno neka ovaj post pročita više puta,
– a ako vam ni tada nije jasno o čemu se radi ostavite se dionica jer taj sport jednostavno nije za vas.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Mirovinsk fondove koji su do prije tri godine mogli ulagati najviše 20’% u dionice,danas 30% ,od toga maksimalno u jednu dionicu maksimalno 1% cijelog
cjeIokupne imovine/možda 3 ali nije bitno/ oni su postavljeni na način da i u krizi i padu tržišta ne stradaju previše..Njihova osnovna strategija je sigurnost.
I bogačenje inseidera koji kupuju dionice koje
će kasnije kupovati fond.
I kao čistilište promašenih investicija bankarskog lobija.
Zarada njima,pušika nama.
Lopina konzervativ djeluje kao mali fond rizičnog kapitala,uz korištenje poluge tj.margina i ima žestoke dnevne oscilacije,ali ako se radi pravilno uz disperziju uloga i naravno bez branjenja margina pod
svaku cijenu ,mali ulagač ne može biti uništen nego samo načet.Trenutno nemam margine ali
uskoro dižem u omjeru 1:10 radi dnevnih špekulacija.
Brzi ulazak i izlazak u dnevnom prometu.Moram zaraditi dobru mjesečnu plaću na mall ulog ,ier je zaslužujem
jer aktivno pratim gledalicu i vrebam povoljnu priliku.
A geometrijska progresija je jako interesantna.Mirovinski fondovi se zadovoljavaju sa prosječno
5-6% godišnje u dužem vremenskom razdoblju te bi u vremenu od dvanaest godina godina trebali
zaraditi 100% što će vjerovatno i ostvariti,bez obzira na potenkinova sela.
A ja istu stvar namjeravam napraviti u stagnirajučem tržištu,dnevnim trejdom,skakanjem od cvijeta do cvijeta za 180 dana/devet mjeseci/.Za to napraviti trebam prosječno skinuti 0,4% dnevno.
Osnovno je da nam je portfelj disperziran u minimalno četiri papira,u nijednom više od 30%,a
može se dogoditi da se maksimalno zaleti i di 40% u većem rastu ako očekujemo izetno veliku zaradu.
Ulazni kapital cca 100 tis kn ,disperzija,s obzirom da se najveća relativna dobit ostvaruje na minimalne uloge.
Često se nalazim u prvih pet dionica u rastu/prodajem/i na kupnji u padu ,top lista ZSE.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Trenutno nemam margine ali
Brzi ulazak i izlazak u dnevnom prometu.Moram zaraditi dobru mjesečnu plaću na mall ulog ,ier je zaslužujem

E kad bi to bilo dovoljno…
Buljiti i vrebati povoljne prilike može svatko ..većina to i radi ..da li to znači da većina i zarađuje??
Ne bih rekao
Eto ja npr. gledalicu palim samo kada planiram trgovati, a ne trgujem na dnevnoj bazi.
Znači da bi trebao izgubiti sve samo zato što ne trgujem svakodnevno?

sijem žito raste grahorica

Buljiti i vrebati povoljne prilike može svatko ..većina to i radi ..da li to znači da većina i zarađuje??
Ne bih rekao
Eto ja npr. gledalicu palim samo kada planiram trgovati, a ne trgujem na dnevnoj bazi.
[/quote]
Ne vi trebate kupovati fundamentalno pocijenjene dionice,postaviti svoj target,korigirati ga na
više ili manje u odnosu na dostupne informacije i u vremenu od dvije godine sigurno zaraditi
barem 100%.Naravno da to nije HT,ATGR,ERNT i ostalo sdkupo fondovsko smeće.
TNPL,JDPL od brodara su jako podcijenjeni
LPLH još mi više
ULPL odlična ako ner završi na bubanj
I malo u nelikvidne tipa LCDS,ZNTJ,VUpik i ostale koje se trže na destinu BV,ali u ove ne više od
20% kapitala.
10% u problematične:VLDS,VART,
INGR nije problematična i ona je zicer,Badel će spasiti država sa dokapitalizacijom.
Od građevinara LVCV.

Na ZSE teče med mlijeko!

I malo u nelikvidne tipa LCDS, ne više od 20% kapitala.

LCDS.

– danas LCDS +21.03%, pobjednik dana.
– čestitam i gospon Lopini na zarađenih 300kn, tko zna zna.
– i za kraj hebeš investitora koji nema u svom portfelju barem 20% LCDS.

– I love this game.
Pozdrav !

Ne bih rekao
[/quote]
Ne vi trebate kupovati fundamentalno pocijenjene dionice,postaviti svoj target,korigirati ga na
više ili manje u odnosu na dostupne informacije i u vremenu od dvije godine sigurno zaraditi
LPLH još mi više
I malo u nelikvidne tipa LCDS,ZNTJ,VUpik i ostale koje se trže na destinu BV,ali u ove ne više od
20% kapitala.
INGR nije problematična i ona je zicer,Badel će spasiti država sa dokapitalizacijom.
Od građevinara LVCV.

Na ZSE teče med mlijeko!
[/quote]

ingra je zicer, badel je super a erikson i ht su fondovska smeća?
Svaka vam cast na izjavi, ovako nesto je previše i za splita 007

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ne bih rekao
[/quote]
LPLH još mi više
20% kapitala.
Od građevinara LVCV.

Na ZSE teče med mlijeko!
[/quote]

Zašto niste uvrstili FRNK na listu?

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ne bih rekao
[/quote]
LPLH još mi više
20% kapitala.
Od građevinara LVCV.

Na ZSE teče med mlijeko!
[/quote]

zasto niste ukljucili tu i Djakovstinu [wink]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Zašto niste uvrstili FRNK na listu?

– gospon Lopina nije uvrstio FRNK na listu jer ovo nije tema "pozdravi i želje".
– ipak se na ovoj temi koncenriramo koje dionice će poletjeti 20 i više posto gore.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close