Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lani je ATPL dala dividendu u dionicama/na 11 jednu/i tada sam ja tvrdio da su dioničari
dobili….

ATPL.

– za mene je to zbilja jedna od najboljih brodarskih dionica, iako trenutno imam više TNPL i JDPL.
– zanemariva mi je pozicija u ATPL tako da zbila nemam neki interes za drukanje.

– ali moram malo nadopuniti gospon Lopinu.
– dividenda u novcu, dividenda u dionicama, kalendar, čestitka za Božić.
– a jako brzo se je zaboravila i ona dividenda od 50kn, kada se tih papira moglo dobiti za 500kn.

– nego, zanima me vaše miljšljenje kolika bi mogla biti dividenda na Ingri ?????????

– I love this game.
Pozdrav !

Ne treba dan.I pet minuta je pokoji put dovoljno da kupim i prodam,ali za burek. U dnevnom trejdu zaraditi mjesećnu plaču od 6.000 kn-
Dvadeset dana po prosječno 300 kn.To se da napraviti sa dvadesetak tisuća kuna keša.
Meni to uglavnom uspjeva.

– da, da vjerujem vam, zbog toga vam je i portfelj milijunski.
– i normalno kada se čitaju postovi ovakvog tipa mnogi će zaključiti kako baš oni spadaju u onu grupu najblesavijih investitora jer im to ne uspijeva.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Nije milijunski portfelj,ali ako me karta bude ovako ljubila biti će.
Na jednom novom računu od 18 k kn skinuo sam 2.150 kn u petnaest dana.
Trejdao u Validusu i INGRI.A zadnju sedmicu sam nešto i izgubio.U prvu sedmicu velikih 13%.
Zašto bi ja mjenjao svoju ulagačku strategiju kada godišnje pobijedim crobex barem 50%.Naravno
da bi to napravio da treba biti informiran i proaktivan.A ja to jesam i ide mi izvrsno.
Istu strategiju bi preporučio svim malim investitorima do 200.000 kn.Ako se drže osnovnih pravila
ulaganja o disperziji ulaganja/neka pročitaju kako ulažu fondovi rizičnog kapitala/ na sadašnjoj ZSE 100 k kn zarade je zagarantirano uz predpostavku stagnacije crobeksa.Uz rast crobeksa daleko više.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Lani je ATPL dala dividendu u dionicama/na 11 jednu/i tada sam ja tvrdio da su dioničari
dobili….

– nego, zanima me vaše miljšljenje kolika bi mogla biti dividenda na Ingri ?????????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Prije dokapitalizacije sigurno ništa jer očekivati dividendu od nelikvidne firme je nemoguće.
Ali nakon smanjenja temeljnog kapitala za 150 mil tih 150 mil kn idu u rezerve,a to se može isplačivati kao dividenda.Još jedino trebaju početi raditi i zarađivati.A INGRA je svojevremeno
jako puno zarađivala,a kako je izgledno da su izašli iz problema likvidnosti ,zarađivati će opet,pa će možda početi isplačivati i dividendu.
INGRA je znala godišnje zarađivati i do 100 mil kn,što bi bilo cca 8 kn po dionici na budućih 14 mil
dionica nakon dokapitalizacije.
Ovo je idealna dionica za dugoročne investitore,a za trejdere preporučam da pričekaju dodjelu
dokapitaliziranih, inflatornih dionica koje se mogu odjednom pojaviti na burzi i možda spustiti cijenu.Ali nikada ne znaš kada će veliki odlučiti drukćije,tako da INGRA može tada i rasti i da se
ne dozvoli pad,odnosno da se ponovi Belje kojeg sam mislio početi kupovati na 40.Ali ne ide.

P.S.Čuvajte se ATPL,jer trenutno puše na moru,puše na kopnu,a puše i u zraku!

Dakle treba ulagati u proizvodjace opreme za vjetroelektrane

Ima li kakva dionica koja bi mogla profitirati na zabavi za zapostavljene djevojke ? Cini mi se da je trziste veliko.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ima li kakva dionica koja bi mogla profitirati na zabavi za zapostavljene djevojke ? Cini mi se da je trziste veliko.
[/quote]
Vidi se da ste živjeli u trulom kapitalizmu i da niste shvatili smisao.
Ne misli se na vjetar,nego na pušionu u sva tri segmenta poslovanja ATPL!
Ma šalim se,šalite se i vi!
Ipak iako su pušioničari ATPl će sa lovom od INE up,ma što mi pisali.

[/quote]

[/quote]

Iskreno nisam shvatio, mislio sam da je u pitanju vjetar. [smiley]

Lopina, mislim da si ti presofisticiran za ovu burzu. Mnogi te ne uspiju shvatiti. Moguce da odes u povjest kao neshvaceni genij.

Sto se tice brodarskih vozarina mislim da svi oni koji su na spotu tesko da ce zaraditi ista ovo tromjesecje. Kako rade ti hoteli ne znam. Medutim, vidim da su u sektoru zracnog prometa gotovi svi povecali profitabinost. Na cemu vi temeljite izjavu da ATPL pusi u zraku ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ivana7 @ ova godina si pusing totalni.zse…a neki koji nisu u fa- zanima su malo drukcije prosli….ipak 2005 -2007 nije trebalo bit previse pametan u investicijama…e 2009-2010 ,malo si omasila fudbal….tko je bio pametan uzeo je od 50-100% ..u usa….bez puno pametovanja….BILJEZIM SE SA STOVANJEM …ne prosipaj pamet ovdje…jer 2010 god na crobiju bas i nije bilo nekih prilika….osim burekdjija……

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

[/quote]

[/quote]

Iskreno nisam shvatio, mislio sam da je u pitanju vjetar. [smiley]

Lopina, mislim da si ti presofisticiran za ovu burzu. Mnogi te ne uspiju shvatiti. Moguce da odes u povjest kao neshvaceni genij.

Sto se tice brodarskih vozarina mislim da svi oni koji su na spotu tesko da ce zaraditi ista ovo tromjesecje. Kako rade ti hoteli ne znam. Medutim, vidim da su u sektoru zracnog prometa gotovi svi povecali profitabinost. Na cemu vi temeljite izjavu da ATPL pusi u zraku ?
[/quote]
sezonska djelatnost je aviopromet,oni sigurno puše u u prvom i drugom kvartalu,ali ipak manje
nego ranijih godina,ali ipak stabilni gubitak.
A na spotu brodari zarađuju gubitke.Jer ako naši mudri analitičari mogu govoriti o negativnom rastu mogu valjda i ja pričati o zarađenim gubicima.
Od brodara treba kupovati one koje možemo kupiti uz najveći diskont prema NAV,a redoslijed je:
1.JDPL i LPLH/radije LPLH jer su rentabilniji/
2.TNPL
3.ULPL/oni uvijek zarađuju bet obzira na vozarine/
4.ATPL,mislim da je sada podcijenjena,ali precjenjenija barem 100% u odnosu na gore navedene.
Ali ATPL je ipak sveta krava naših brodara.Dubrovačka diplomacija je bila jako poznata pa zato i
ATPL prolazi malo bolje.Ali ipak gubi korak ,a naročito prema LPLH koja je i dalje najpodcijenjenija.
Čestitke Ivani što preferira TNPL i JDPL u odnosu na ATPL.

I na brodarima će teči med i mlijeko,sigurno za dugoročne investitore!

Pozdrav!
Samo da stanem u obranu burek investitora. Citam ovaj forum godinama,ali sam se tek nedavno aktivno ukljucio, a takodjer sam se nedavno odvazio sudjelovati na nasem trzistu kapitala kupnjom odredjenih dionica, iako ga dosta dugo pratim.
Krenuo sam sa malom lovom, sto me svrstava u malog investitora, odnosno burek investitora (u 2 tjedna rast mi je 5 %, s tim da nemam u portfelju dionica koje su ovaj tjedan bile u pozitivnim blokadama). Iz ovih prijasnjih postova nekolicine vas, mi burek investitori ispadamo kao nepozeljni. Zar mojih 20000 kn na burzi ne pridonosi nekoj likvidnosti?? Da nas je tisuću sa 20000 kuna (na dnevnoj razini), pa di bi crobexu bio kraj…svaka lova na ovoj bijedi od burze je dobra, pa i ova "sitnija"…u blizoj buducnosti planiram uci sa većim cashom, ali za sad, ispipavam trziste…
Lp

Mudro zboriš i dobro postupaš.
20.000 kn je veliki novac ako ga shvatite kao ulog za školovanje.Najveća greška je ući sa velikim novcem bez iskustva.Dao bi vam savjet:bez obzira što imate samo 20 k kn ne ulažite sve na jednu kartu.ali nikako ne radite veliku disperziju kao Ivana jer onda ste bliže prosjeku.
U jednu dionicu maksimalno 40%,ukupan broj dionica maksimalno tri.
Javlljajte se češče i recite kako ide.Pohvalite se pokoji put,ali pokoji put i požalite kada ne ide.
Iskrenost ili narodski,što na umu to na drumu vam daje veću vjerodostojnost.
Prvo pa muško.Lijepo ste krenuli na forumu.Bravo!

Složna braća kuću grade,a nesložna dvi!

Zaradio gubitak !!! Lopina legendo [thumbsup] [thumbsup]

@ivana7

tigar je tu i motri, ali nema adekvatnog partnera za diskusije.

trenutna pozicija – ocekivanje daljnjeg rasta dionickog potrfelja na ZSE.

ivana7 @ ova godina si pusing totalni.zse…a neki koji nisu u fa- zanima su malo drukcije prosli….ipak 2005 -2007 nije trebalo bit previse pametan u investicijama…e 2009-2010 ,malo si omasila fudbal….tko je bio pametan uzeo je od 50-100% ..u usa….bez puno pametovanja….BILJEZIM SE SA STOVANJEM …ne prosipaj pamet ovdje…jer 2010 god na crobiju bas i nije bilo nekih prilika….osim burekdjija……

Kolega inverter, ja mislim da je ivana7 za vas direktor svemira, barem kada je u pitanju investiranje.
Mogli biste puno od nje naučiti, ali vi ste tvrdoglavi, kao što ste bili i na LKPC dok je bila 1220 kuna
( SADA JE 1 700 ). Propustili ste 40% pa kako onda nije bilo prilika?
Inverter nije li prilika 40 % u 2 tjedna dobra prilika na ZSE?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close