Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a HT mi je trenutno točno 14.73% .

Koliko je to otprilike?
[/quote]

– pa to bi bilo cca vaš portfelj plus portfelj gospon Antiše.

– I love this game.
Pozdrav !

Koliko je to otprilike?
[/quote]

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Moj je mali, al je tehničar. [kiss]

– slabi ste vi tehničar, ako ne pišem na tehničkoj to ne znači i da ju ne pratim.
– loš vam je onaj kanal, morate to još malo lopatom produbiti.
– puno bolji tehničari su mi bili Baron i Splićo dok nisu bankrotirali.

– probajte se učlaniti u neki sindikat, možda vas krene.

– I love this game.
Pozdrav !

Tigrus.

– gdje nam je tigrić, baš mi nedostaje.
– da nije bankotirao s svojim FAZOVIMA.

– I love this game.
Pozdrav !

Tigrus.

– gdje nam je tigrić, baš mi nedostaje.
– da nije bankotirao s svojim FAZOVIMA.

– I love this game.
Pozdrav !

FAZ je katastrofalan instrument. Cak i ako pogodis smjer kretanja burze moras platiti ogromnu cijenu rebalansiranja koje se radi na kraju svakog dana.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– slabi ste vi tehničar, ako ne pišem na tehničkoj to ne znači i da ju ne pratim.
– loš vam je onaj kanal, morate to još malo lopatom produbiti.
– puno bolji tehničari su mi bili Baron i Splićo dok nisu bankrotirali.

– probajte se učlaniti u neki sindikat, možda vas krene.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Postoje razne vrste tehnicara. Knox nije dobar u kanalima, on se specijalizirao za oscilatore.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Cjenovnim kolega za većinu dionica,nisam rekao odmah ali kroz tjedan -dva vrlo vjerojatan scenarij.
Naveo sam lagano rezanje portfelja ,nekih dionica iz tog sastava ,dio po dio ,odnosno 10-20% neke dionice ,onih dionica kojima je znatno skočila cijena .
Nadam se da sam pojasnio.

Lacoste ako nemate hrabrosti kupovati dionice zašto ne ulupate sve u HT kao kolegica Ivana i mirno spavate ili napavite porfelj kao pametnjakovići koji su prije par dana pisali ovdje:

2,5% u grupu dionica HT, Ina, adrs
1,75% porfelja u grupu dionica kodt, koei, atgr
1,33% porfelja u grupu dionica ulpl, tnpl, lkpc
0,69% porfelja u malo riskantnije dionice tipa zaba, podr, ptkm

Sve je bolje nego da čamite u cashu i čekate pad! [wink]
[/quote]
[cool]Cijenjeni kolega-tko je rekao da nemam hrabrosti kupovati dionice,HT me ne zanima na ovim cijenama ,ako dođe do 240 kn-250 kn i niže ,onda da,ako ste pratili moje komentare na pojedinim temama mogli ste uočiti:
GRAĐEVINARI
1)IGH-u vrijeme euforije o izhođenju garancija u svezi CG-kada je cijena bila oko 2500 -3000 kn sam jasno rekao da od tog posla neće biti ništa i da će cijena pasti prema 1000-1200 kn,što se i dogodilo.
2)INGRA-još u vrijeme kada je cijena bila na nivou od 50 -55 kn i kada su podijelili dionice koperantima ,sam jasno rekao da je to pogrešan potez koji će donijeti dosta turbulencije i pada cijene do ispod 20 kn ,što se i dogodilo -pogledajte cijene ,napominjem da može uz još jedan pritisak i iskrcavanje dotaknuti i 10 kn.
Koperanti su osobe koji žive od svog rada i naplate svojih potraživanja u razumnom roku a ne trgovci dionicama .
3)još prije (7-8mjeseci )skoro godinu dana ,sam rekao da će građevinski sektor doživiti znatne korekcije i padove cijena što se i dogodilo
a)TEHNIKA -ispod 1000 kn ,no moram napomenuti da to nije i najniža cijena ,već može lagano i do 600-700 kn.

OSTALI

4)VALIDUS-jasno sam rekao još u vrijeme kada je cijena bila iznad 20 kn i skoka prema 26-27 kn u vrijeme kada se pojavila informacija o Mimoviću -da je to spin koji je poslužio za iskcavanje i da će cijena pasti jako nisko ,u svojim komentarima sam naveo da će cijena biti između 6-7 kn do 9-10 kn ,i da će se zadržati na tim nivoima do konkretnih vijesti -dali je stečaj ili ne,ako na žalost dođe do stečaja svi znamo što slijedi.

5)JANAF- jako kvalitetna dionica koju je poželjno imati u portfelju -osobno sam očekivao pad do 2000 kn -2200 kn,dionica koja svojom kvalitetom garantira zaradu na valovima između 2-3 tisuće kuna.

6)INA-dionica koja će donijeti svima koji je imaju u portfelju kvalitetnu zaradu u idućih nekoliko mjeseci ako nebude zakulisnih igara i stopiranja ponude zbog približavanja skorih izbora.
Politički igrokaz koji dioničarima može donijeti razočaranje /no istinski bih želio da toga ne bude.
O cijeni nije potrebno raspravljati.

7)ADRIS -dionica koja je po meni jedna od glavnih sastavnica mog porfelja na razinama od 200 -220 kn,dosta često sam upotrebljavao navedenu dionicu u prošlosti kao kolateral za kupnju drugih dionica .

8)KOEI- dosta često sam imao ovu dionicu i ostvarivao prosiječne prinose-20-30% u određenim vremenskim intervalima.

9)PIFOVI-KORIFEJ,-povremeno pokupim nekoliko tisuća dionica uz zaradu od 10-15% i na brzinu van-po meni cijena ide u skoroj budućnosti na 25-26 kn.

10)brodari-samo ATLANSKA i JADROPLOV-
a)za ATLANSKU sam već navodio u vrijeme dok je bila iznad tisuću kuna da će doći na vrijednost oko 700-kn što se i dogodilo.
b)JADROPLOV-kupovima oko 90-100 kn a iskrcaj iznad 140-150 kn.

11)LUKE-
a)LUKA RIJEKA-kupovina na cijenama 90-100-110 kn a iskcaj 160-170-180 kn
b)LUKA PLOČE-moram priznati da se na ovoj dionici u nekoliko navrata lijepo zardilo novaca ,ali me odbija nedorečenost nekoliko ispraznih priča o dokapitalizacijama,no sve što se događa može ali i ne mora imati kvalitetan učinak ,odvismo od modela dokapitalizacije ako ga bude,no po meni u konačnic

@Antiša

12)PTKM-kupovati na 90-100 110 kn a prodavati na 150-160 kn.

13)LRH-stara politička prpucavanja uz nerealna očekivanja pojedinih članova ovog foruma o cjenama od 5000-6000 kn u ovom trenutku,svjedoci smo razvoja situacije ,jako žalosno,i tako će ostati još neko vrijeme,odluka o daljnjem razvoju će ovisiti o stupnju ulaganja u propale hotele,dizanje jenog ustaljenog poslovnog sistema na puno viši nivo i nakon toga možemo govoriti o cijeni od 5-6-7 tisuća.
Već sam navodio previše politike.

14)MAGMA -mislim da sam zapazio da se tvoji komentari pojavljuju na toj temi-po meni što dalje od takve dionice,razlog strahovit pad u zadnjih nekoliko godina u plasmanu robe i kupovnoj moći pučanstva kako na našim prostorima tako i šire-to su padovi od 50-60% na nivou godine.

15)OPTE-moram priznati da ovu dionicu nisam nikada kupovao niti me zanima-previše dugovanja,no vidjeti ćemo kako će proći u skoroj budućnosti sa traženjem strateškog partnera iako sumljam u uspiješnost takvog projekta ,no nebih previše špekulirao sa time.

CIjenjeni kolega sada sami prosudite dali imam hrabrosti ili opreznosti da nešto ne preplatim previše,strpljenje je dosta dobar razlog za povećanje profita.

@lacoste

ovo je dobro, pa kada ste kupovali po tim cijenama, kada sam ja bio mali ?

u ritmu ;

1. ATGR kupiti na 500-550 prodavati na 800
2. OPTE kupovati na 33 i prodavati na 29
3. DKVS lagano skupljati do posljednjeg dana kada ce biti najpovoljnija radi dobrog prosijeka
4. JMNC kupovati na 1200 i prodati na 40.000
5. HT kupovati na 271 i prodavati na 240 lacostu

i na nuli ste

Po pitanju INE danas se Vlada, kao sto je i najavila, ocitovala da ce se ocitovati ;
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/vlada-zeli-inu-prihvacamo-sporazum-s-investitorima-ciji-se-ciljevi-podudaraju-s-nasima,100566.html

Koliko je to otprilike?
[/quote]

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A Ivanin portfelj je trenutno stanje na racunu moga djeteta.
Prvog, oroceno u eurima, po 5%
Za drugog je spremno 2X Ivanin racun
da mu se nadje
njemu je u cash fondu

Pa da kada odraste kupi Ivani sladoled

A mozda se i njih dvoje bogato udaju

Samo sto Ivana ima mali miraz

I jos c ebiti stara

Ali mozda joj pomognemo kada ostari sa kupnjom nekog krstarenja po Karibima

Ako bude mogla ici.

Lose, Ivana, lose…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Bilo bi vam bolje da je veliki pa inzenjer. [lol]

Nije bolest sve što boli

[cool]Cijenjeni kolega-tko je rekao da nemam hrabrosti kupovati dionice,HT me ne zanima na ovim cijenama ,ako dođe do 240 kn-250 kn i niže ,onda da,ako ste pratili moje komentare na pojedinim temama mogli ste uočiti:

Aj Lacoste malo se opusti, nisi trebao pisati ovaj lancun da bi dokazao što želiš reći.
Malo se zahebajem, čini mi se da sam te već jednom pohvalio da dobro skidaš smjer tržišta ali ne možeš vječno biti medo!

New Report

Close