INA.
– evo dok sve neselektivno ludo raste jedino na toj INI se ništa ne događa.
– već danima nitko tu ništa ne kupuje a niti ne prodaje.
– ako se ovako nastavi dionica sigurno ide u posebni režim trgovanja.
– a to vam je ono glupo trgovanje najbrži prst u 13.00 .
– stvarno sam više očekivala od te INE, ali i ja se ponekad zahebem kod tih dionica.
– I love this game.
Pozdrav !
INA.
– već danima nitko tu ništa ne kupuje a niti ne prodaje.
– ako se ovako nastavi dionica sigurno ide u posebni režim trgovanja.
– a to vam je ono glupo trgovanje najbrži prst u 13.00 .
Dobra! [lol]
za tu prvu generaciju sam cuo prvi put nakon afere ovih dana, pa zasto ljudi imaju uopce potrebe ulaziti u tako egzoticne kuce ni ja ne shavacam, osim ako ivana nije napisala istinu, a onda se nema sto njoj prigovoriti.
bravo ivana [thumbsup]
Ma nemaš ti pojma o povijesti. Vlasnik PG je jedan od pionira brokeraja u RH. I ovaj slučaj zbog toga ima svoju težinu. Kolega sa foruma dobro je napisao da je gotovo sve u hrvata egzotika [thumbsup]
Informanka.
– kako sam radila ovaj tjedan.
– u zadnjih godinu dana ovo je jedan naluđi tjedan.
– e sada ćemo reći sve je raslo, e kako taj rast izgleda na mojem portfelju.
– u ovom tjednu plus od +5.16%, u ovoj godini ukupni plus +8.26%.
– eto o ovome sam vam i pisala ovaj tjedan, kako je rast dobar, ali opet to nije neka dobit.
– dosta dionica mi je odradilo rast, a s nekima mi se nije ni trgovalo, samo taj rast je ovisio o dionice do dionice.
– kome je portfelj sastavljen od tri dionice LKPC+JNAF+INA imati će super prinos.
– osnova mojeg portfelja su HT+KODT, a te i nisu nešto rasle.
– jedini pravi rast mi je napravio JNAF koji mi je trenutno na prvom mjestu u portfelju iako sam neku siću prodala.
– ali ova moja računica i nije toliko točna.
– imam jedan portfelj na Prvoj generaciji, dosta je stabilan, tu se cijene nisu mijenjale već desetak dana, a ja računam po tim starim cijenama.
– ili np. INA, kako tu investiciju računam u mom portfelju ta investicija je ovaj tjedan najviše postotno pala u mojem portfelju jer je računam po zadnjoj cijeni trgovanja.
– eto to su te greške koje će mi u konaćnici ipak donijeti još neki postotak rasta portfelja.
– ali ne želim mijenjati moj računovodstveni standard koji koristim cijelu ovu godinu.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– usporedba s fondovskom industrijom.
– ima jedna zanimljiva svar, ovaj tjedan je sve raslo, a prošli tjedan smo imali više fondova koji su bili u pozitivi.
– trenutno je 30 fondova u plusu a čak 18 u minusu.
– ovaj tjedan su rasli fondovi koji posluju na našem tržištu.
– dosta je zanimljiv OTPindeksni, prošli tjedan -8.79%, ovaj tjedan -3.98%, a to znaći rast u ovome tjednu od +4.81%, inu kao i ja nisu tu uračunali, te sada kada usporedim svoj prinos u ovom tjednu 5.16% vidi se velika slićnost mojeg portfelja i otpindeksnog.
– ali opet je moj ukupni rad u ovoj godini bolji za 12.24% od tog indeksnog fonda.
– kada se uvrsti u trgovanje ina, otpindeksni i većina fondova koji posluju na našem tržištu će biti u pozitivi.
– te se nadam kako će velika većina naše fondovske industrije završiti u plusu.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– kako sam radila ovaj tjedan.
– u zadnjih godinu dana ovo je jedan naluđi tjedan.
– e sada ćemo reći sve je raslo, e kako taj rast izgleda na mojem portfelju.
– u ovom tjednu plus od +5.16%, u ovoj godini ukupni plus +8.26%.
– eto o ovome sam vam i pisala ovaj tjedan, kako je rast dobar, ali opet to nije neka dobit.
– dosta dionica mi je odradilo rast, a s nekima mi se nije ni trgovalo, samo taj rast je ovisio o dionice do dionice.
– kome je portfelj sastavljen od tri dionice LKPC+JNAF+INA imati će super prinos.
– osnova mojeg portfelja su HT+KODT, a te i nisu nešto rasle.
– jedini pravi rast mi je napravio JNAF koji mi je trenutno na prvom mjestu u portfelju iako sam neku siću prodala.
– ali ova moja računica i nije toliko točna.
– imam jedan portfelj na Prvoj generaciji, dosta je stabilan, tu se cijene nisu mijenjale već desetak dana, a ja računam po tim starim cijenama.
– ili np. INA, kako tu investiciju računam u mom portfelju ta investicija je ovaj tjedan najviše postotno pala u mojem portfelju jer je računam po zadnjoj cijeni trgovanja.
– eto to su te greške koje će mi u konaćnici ipak donijeti još neki postotak rasta portfelja.
– ali ne želim mijenjati moj računovodstveni standard koji koristim cijelu ovu godinu.
– I love this game.
Pozdrav !
Mlada damo kada imate ovakav porast onda je vrijeme za lagano rezanje portfelja i realizaciju profita i ponovnu akumulaciju u nadolazećem razdoblju na nižim razinama.
[rolleyes]
Mlada damo kada imate ovakav porast onda je vrijeme za lagano rezanje portfelja i realizaciju profita i ponovnu akumulaciju u nadolazećem razdoblju na nižim razinama.
[rolleyes]
O kakvim nižim razinama pričate, tržište je oversold prije bi rekao da će biti viših razina!
JNAF.
– evo, o ovoj dionici pišem u zadnje vrijeme.
– a ona i danas +2.04%, po malo ali sigurno preko 2.700kn .
– a šteta ju je bilo ne kupovati na 2.450 – 2.500kn.
– neki su to kupovali, a neki i nisu.
– a što sada, kupiti ili ne kupiti ???????? koliko će ovo još ići gore ????????
– a ja ono blesava, je li ??????????
– pa je onda najbolje mene trpati s tim jedinicama.
– ali te jedinice vam sigurno neće pomoći da iziđete iz minusa u koje je većina vas upala.
– evo ova dionica i danas u plusu +4.19% .
– a raste i promet 274.490kn.
– koliko vidim postaje tražena roba i na 2.700kn.
[/quote]
– ova dionica i danas u plusu +6.2%.
– a raste i promet 491.607kn.
– koliko vidim postaje tražena roba i na 2.900kn.
[/quote]
– ova dionica i danas u plusu +0.81%.
– više promet ne raste ali je opet solidan 206.577kn.
– danas je to bila tražena roba na 2.951kn.
– I love this game.
Pozdrav !
[rolleyes]
O kakvim nižim razinama pričate, tržište je oversold prije bi rekao da će biti viših razina!
[/quote]
Cjenovnim kolega za većinu dionica,nisam rekao odmah ali kroz tjedan -dva vrlo vjerojatan scenarij.
Naveo sam lagano rezanje portfelja ,nekih dionica iz tog sastava ,dio po dio ,odnosno 10-20% neke dionice ,onih dionica kojima je znatno skočila cijena .
Nadam se da sam pojasnio.
Ja sam jučer izašao iz JDPL i ATPL a danas dobro zatrejdao sa IGH…..cash 100% ….
Ja sam jučer izašao iz JDPL i ATPL a danas dobro zatrejdao sa IGH…..cash 100% ….
gospon Conan.
– čuvajte se čl.227 da sva mast ne ode u propast.
– a nisu vam ni ove banke baš nešto sigurne.
– I love this game.
Pozdrav !