ZABA.
– evo jedna dionica o kojoj zbilja rijetko pišem.
– a nije ni toliko zanimljiva zbog zanemarivih cjenovnih pomaka.
– tu je pak većina pisala kako će tu cijena nakon dividende pasti za veći postotak nego je dividenda slićno HT-u.
– ali većina je pogriješila, cijena je pala, ali ne za veću od dividende.
– tu cijena ide pomalo gore, fondovi kontroliraju.
– ali sada je cijena dionice na razini kada se mogla kupiti prije dividende.
– a ta ZABINA dividenda me je zbilja obradovala, rastom cijene i dividendom od 18.90kn ili cca 8%.
– a danas su letjele sve dionice gore, tako je i ZABA +2.64%, ali na većem prometu 412.611kn.
– I love this game.
Pozdrav !
S obzirom na stanje hrvatske ekonomije banke imaju vrlo ogranicen potencijal za povecanje prihoda, a rizik gubitaka je ogroman. Rezervacije po losim kreditima rastu. Trziste nekretnina beznadno pada.
Uz to dolazi izborna godina u kojoj ce svi politicari, ne samo Lesar, opaliti po bankama i skupljati glasove. Tako da ce citavu godinu visiti opasnost od uvodenja nekog posebnog poreza, povecanja regulacije i slicno.
Meni se citav bankarski sektor na ZSE ne svida.
LKPC.
– evo i nje danas +10.52%.
– moje čestitke gospon Plavom, jedan od najboljih investitora na ovom tržištu.
– on ju je na dnu kupovao, ne virtualno, s velikooooom lovom.
– lijepo je zaradio, i još će zaraditi.
– i sada bi od vas bilo pošteno da pronađete koji njegov post i napunite ga s što više jedinica.
– jer stvatrno od njega nije u redu, nije pošteno, i više je nemoralno da tu zarađuje veliku lovu.
– stvarno koji je to tip, najprije zaradi lovu na nekom ADPL, a sada na nekoj tamo glupoj luci.
– takve nemoralne radnje ova forumska zajednica mora prepoznati,
– te zbog toga preporučujem punite ga sa što više jedinica.
– imam i ja nešto tih dionica LKPC, na žalost nešto i prodala, hebiga kada mi uvijek treba lova za neke druge investicije.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. baš se mislim, pa uvijek isti zarađuju na ovoj burzi, je li tako gospon DELUX.
– a još i pišu o tim stvarima da nam još više idu na živce.
– I love this game.
Pozdrav !
S obzirom na stanje hrvatske ekonomije banke imaju vrlo ogranicen potencijal za povecanje prihoda, a rizik gubitaka je ogroman. Rezervacije po losim kreditima rastu. Trziste nekretnina beznadno pada.
Uz to dolazi izborna godina u kojoj ce svi politicari, ne samo Lesar, opaliti po bankama i skupljati glasove. Tako da ce citavu godinu visiti opasnost od uvodenja nekog posebnog poreza, povecanja regulacije i slicno.
A ni Latinicu neće moć dovijeka cenzurirat.
LKPC.
– evo i nje danas +10.52%.
– moje čestitke gospon Plavom, jedan od najboljih investitora na ovom tržištu.
– on ju je na dnu kupovao, ne virtualno, s velikooooom lovom.
– lijepo je zaradio, i još će zaraditi.
– i sada bi od vas bilo pošteno da pronađete koji njegov post i napunite ga s što više jedinica.
– jer stvatrno od njega nije u redu, nije pošteno, i više je nemoralno da tu zarađuje veliku lovu.
– stvarno koji je to tip, najprije zaradi lovu na nekom ADPL, a sada na nekoj tamo glupoj luci.
– takve nemoralne radnje ova forumska zajednica mora prepoznati,
– te zbog toga preporučujem punite ga sa što više jedinica.
– imam i ja nešto tih dionica LKPC, na žalost nešto i prodala, hebiga kada mi uvijek treba lova za neke druge investicije.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. baš se mislim, pa uvijek isti zarađuju na ovoj burzi, je li tako gospon DELUX.
– a još i pišu o tim stvarima da nam još više idu na živce.
– I love this game.
Pozdrav !
Hvala na čestitki, a obzirom da je ovo tema best buy ne bi bilo loše pročitati zadnjih nekoliko stranica teme LKPC.
lp
@miško.
– što ćemo s ovim profiterom.
– pouzdano znam kako se je nakrcao dionicama INE.
– e sada ne znam ni sama da li da ga punimo jedinicama ili da ga prijavimo Uskoku ??????????
– I love this game.
Pozdrav !
A ni Latinicu neće moć dovijeka cenzurirat.
[/quote]
Ne pratim. Ali sigurno je da Banke u Hrvatskoj imaju veliki utjecaj. Imaju i u Kanadi, 6 banaka cini 40% TSX indeksa. Medutim cinjenica je da su banke u Hrvatskoj izuzetno zasticene i da je taj stupanj zastite neodrziv. Gledam popis firmi koje su iskazale interes za pretvaranje INGRA-inog duga u dionice. I vidim puno poznatih imena sa kojima sam radio.
Te firme su morale otpustati ljude jer nisu mogle naplatiti potrazivanja od INGRA-e i drugih firmi. U isto vrijeme banke su kupile kamate. U drugim zemljama developer bi prvo morao isplatiti izvodace. To neplacanje izvodaca i dobavljaca je sluzilo kao buffer koji odrzavao developera na zivotu i stitio banke od vecih otpisa i gubitaka. Taj buffer se ubrzano topi i dugovi koji su se prebacivali na izvodace, dobavljace i radnike se sve vise prebacuju na bilance banaka. Rezervacije po losim kreditima rastu.
S jedne strane zbog povecanih rezervacija agencije im smanjuju rating sto ce povecati cijenu zaduzivanja. S druge strane gotovo je nemoguce povisiti kamate gradanima. Net interest margin ce se znatno smanjiti.
Meni se generalno Europski bankarski sektor ne svida i mislim da jos dugo tu necu investirati.
egzotične su ti i sve druge brokerske kuće u državi kao i sama burza i država kad smo kod kod egzota… [thumbsup]
[/quote]
upravo tako, 1.generacija spada u 10 najvećih brokeraja po prometu na ZSE, a i među najstarijima je…. poanta je da ako je ona riknula, može riknuti i bilo koja druga
Brodari.
– evo i tu mi se po malo stvaraju mali plusići.
– a neki su pisali kako te dionice ne vrijede.
– možda ne vrijede, ali su i na ovim cijenama i više nego jeftine.
– evo JDPL mi napravio lijepi mali plusić, a i TNPL sam do neki dan kupovala na 1.200kn i niže od toga.
– pomalo se krećemo naprijed.
– neke dionice tipa Đakovštine su strašno povukle gore.
– te i ove ostale sada to prate skromnijim rastovima.
– baš me zanima koje dionice su u fokusu kešolovcima s Prve generacije, koje i ovom prilikom pozdravljam.
– I love this game.
Pozdrav !
HT.
– i više nego dosadna dionica.
– zbog toga ju i imam cca 15%.
– do jučer sam ju malo i nadokupljivala.
– ali ne vidim nikakvog smisla da tu investirate dok imate na tržištu brzorastuće tipa Đakovština, Ingra, a baš gledam onaj HGSportić, pa jeftin je da jeftiniji ne može biti.
– I love this game.
Pozdrav !
KODT.
– e to je trenutno moja najgora investicija.
– kod te dionice u rubrici prinos kod p i r stoji mi najveći minus.
– e, ne mogu ni ja sve pogoditi.
– I love this game.
Pozdrav !
KODT.
– e to je trenutno moja najgora investicija.
– kod te dionice u rubrici prinos kod p i r stoji mi najveći minus.
– e, ne mogu ni ja sve pogoditi.
– I love this game.
Pozdrav !
pa Vi ste stvarno rijetka osoba na forumu koja je iskrena i priznaje i promasaje
ja sam stekao dojam da svi sve pogadjaju……..
citam Vase postove i neznam zasto Vas tako ljudi ocjenjuju jer sam ja stekao dojam da imeta odlican njuh za dionice a bogami kuzite i kretanje trzista a cak ste i iskreni a Vasi tekstovi su i edukativni ma sta ljudi mislili o njima
stoga Vas molim ako mi mozete reci Vase misljenje o dionici tep i toj tvrtki
unaprijed hvala
sa stovanjem
srdacno Vas
pofuk