BRIN-R-A
Zašto se ne udruže malo veći investitori ,recimo sindikat,preuzmu većinski paket za pet šest
miliona kn,rasprodaju sve,likvidiraju fondi skinu 50% u kratkom raszdoblju.
Fimaši zaslužuju da ih se odere do kosti i to treba raditi sada dok im je teško i dok su nelikvidni.
– ne bi išlo, mogli bi skinuti neki postotak.
– ali vam onda i cijena ide gore.
– možda da tu kao i mađari date javnu ponudu za recimo 30kn.
– ali je opet pitanje bi li prošlo.
– na žalost nama trebaju mađari da shvatimo koliko su neke dionice jeftine i podcijenjene.
– I love this game.
Pozdrav !
Za fondove koji ulažu vani se slažem, to ima smisla i vidi se po njihovim prinosima.
Koji smisao ulagat 2-3% portfelja u bilo što? Samo razvodnjavaš plan.
5 dionica (toliko kvalitetnih ima na ZSE u svakom trenut) i jedan emerging ili us fond je sasvim dovoljno. Mislim da si se previše uživila u ovu profesionalni investitor spiku.
Znam da fondovi kupuju udjele u drugim fondovima, sam da mi je znat kak na taj način disperziraju rizik… jer sistematski rizik takvim ponašanjem raste ekponencijalno.
gospon James.
– u mojem slučaju je 2-3% ipak malo veća lova.
– to što vi pišete ima smisla za portfelje do 500.000kn.
– ali preko tog iznosa je potrebno fondovsko ulaganje.
– a to je upravo ovo o čemu ja pišem.
– u jednom prethodnom postu ste me pitali zašto ulagati u np. 4 banke.
– ako ulažete do 50.000kn stvarno ne treba ulaziti u 4 banke jer je to teže za pratiti.
– ali ako ulažem 300.000kn u banke što to ne rasporediti na više banaka.
– da nisam tako radila ne bih uhvatila lijepu zaradu na RIBI, koliko je vas zaradilo na toj banci.
– a trenutno imam jednu banku koja mi na moj ulog svaku godinu isplaćuje preko 10% dividende.
– ali tu cijena neće ići gore pa nemam puno toga.
– trenutno imam najviše ZABE, evo i poslije dividende se dobro drži, tu sam isto lijepo zaradila, a znam i sama kako ta dionica neće ići puno gore.
– zatim PBZ….
– moje i vaše ulaganje se bitno razlikuju.
– trenutno je meni na prvom mjestu sigurnost, ne izgubiti, a tek potom ono što je vama na prvom mjestu, zaraditi što više.
– I love this game.
Pozdrav !
JNAF.
– evo, o ovoj dionici pišem u zadnje vrijeme.
– a ona i danas +2.04%, po malo ali sigurno preko 2.700kn .
– a šteta ju je bilo ne kupovati na 2.450 – 2.500kn.
– neki su to kupovali, a neki i nisu.
– a što sada, kupiti ili ne kupiti ???????? koliko će ovo još ići gore ????????
– a ja ono blesava, je li ??????????
– pa je onda najbolje mene trpati s tim jedinicama.
– ali te jedinice vam sigurno neće pomoći da iziđete iz minusa u koje je većina vas upala.
– I love this game.
Pozdrav !
Transakcije u fondovima su jučer obustavljene što znači da su se malo mudriji mogli ukrcati u petak. Hm!
– o tome sam pisala na vrijeme.
– a neke banke rade i subotom ujutro.
– tu još moramo čekati da vidimo kolika je zarada bez rizika.
– neki su kupili, a neki i nisu kupili.
– a neki imaju love, a neki nemaju love.
– I love this game.
Pozdrav !
– trenutno je meni na prvom mjestu sigurnost, ne izgubiti, a tek potom ono što je vama na prvom mjestu, zaraditi što više.
Nemoj mi prodavat ove priče. Za očuavnje kapitala imaš obveznice i depozite.
Nitko na burzi ne traži očuvanje kapitala i sigurnost nego zaradu. Ako ti je portfelj prevelik za ovu razinu likvidnosti, prepolovi ga. Pola oroči (jer ti je sigurnost na prvom mjestu, a prinos će ti bit jednak kao na burzi) a pola koncentriraj na kvalitetne dionice pa neće bit potrebe 4 banke i 4 brodara.
Osim toga banke i brodari su poprilično loši sektori za ulagati u dogledno vrijeme, koliko god disperzirala.
Nemoj mi prodavat ove priče. Za očuavnje kapitala imaš obveznice i depozite.
– u obveznice ne ulažem.
– a koliko sam samo puta pisala na ovoj temi kako je za mene ulaganje u HT slično ulaganju u obveznice.
– taj HT mi je u portfelju u ove zadnje dvije godine prisutan 10 – 60%, trenutno cca 15%.
– a jako dobro znate vi i ja da taj HT neće narasti 100%.
– I love this game.
Pozdrav !
Nitko na burzi ne traži očuvanje kapitala i sigurnost nego zaradu.
– pa normalno da i ja tu tražim veću zaradu nego su obveznice ili oročenje na banci.
– ali postoje sigurnije ili rizičnije investicije.
– sigurnije sigurno neće imati neki veći prinos.
– a vidite i sami kako su prošli investitori tipa Loris ili Splićo.
– njih očito nije puno brinulo očuvanje kapitala,
– ono su tražili veliku zaradu, i kako su prošli ????????
– I love this game.
Pozdrav !
– u obveznice ne ulažem.
– a koliko sam samo puta pisala na ovoj temi kako je za mene ulaganje u HT slično ulaganju u obveznice.
– taj HT mi je u portfelju u ove zadnje dvije godine prisutan 10 – 60%, trenutno cca 15%.
– a jako dobro znate vi i ja da taj HT neće narasti 100%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Mislim da ti Knox dobro kaze. Moras biti vise top-bottom, i balansirati izemedu sektora. Firma moze biti dobra, ali ako sektor podbaci to ce i nju povuci dolje.
Osim toga banke i brodari su poprilično loši sektori za ulagati u dogledno vrijeme, koliko god disperzirala.
– to što pišete je točno.
– a točno je kako su te dionice i više nego jeftine.
– evo ja imam dionice INE, vi ih nemate jer je to za vas možda bio loš sektor.
– i meni INA nije bila nešto naročito, ali kada sam vidjela kako su preokrenuli poslovanje iz minusa u plus tu sam ušla s cca 3% portfelja.
– na dionicama INE sam neko vrijeme bila u plusu 8% pa sam malo toga i prodavala.
– srećom zbog ove glupe disperzije sam ju opet i kupovala, na njoj trenutni plus cca 3%.
– trenutno mi je osnova portfelja HT+JNAF+KODT.
– a te 4 banke i 3 brodara u portfelju mi i nisu neka velika stavka u %, jer samo HT-a imam više nego banke+brodari.
– i samo nastavite s kritikama, jer vaše kritike su dobronamjerne i više nego dobrodošle.
– I love this game.
Pozdrav !
– ovih dana intenzivno ubacujem keš na burzu i u inv. fondove.
– pretežno sam u dionicama.
– vjerujem u rast tržišta.
– možda što od toga i bude.
– idem na sve ili ništa, kockam se, ili dobar plus ili letim u dobar minus.
– idemoooooooooooooo
– i tržište poludiiiiiiiiiiii
[cool] [rolleyes] [smiley] [kiss] [lol] [lol] [lol]
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. puno pozdrava kešolovcima s Prve generacije, naročito onima s preko 150.000kn.
– ali nema beda, kad prikupite neke nove novce za vas će se otvoriti neka Novija generacija, puno bolja i modernija, jer ta prva vam je tehnološki zastarjela.
– ovih dana intenzivno ubacujem keš na burzu i u inv. fondove.
– pretežno sam u dionicama.
– vjerujem u rast tržišta.
– možda što od toga i bude.
– idem na sve ili ništa, kockam se, ili dobar plus ili letim u dobar minus.
– idemoooooooooooooo
– i tržište poludiiiiiiiiiiii
[cool] [rolleyes] [smiley] [kiss] [lol] [lol] [lol]
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. puno pozdrava kešolovcima s Prve generacije, naročito onima s preko 150.000kn.
– ali nema beda, kad prikupite neke nove novce za vas će se otvoriti neka Novija generacija, puno bolja i modernija, jer ta prva vam je tehnološki zastarjela.
[/quote]
ne se nasladjivati tudjoj nesreci…. [sad] p.s. nisam ostećeni…